2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Irány Japán!

Szeretném bemutatni a felkelő nap országában tett látogatásomat a tervezéstől egészen a visszaútig.

[ ÚJ TESZT ]

Az elhatározás

A koronavírus okozta korlátozások mindannyiunkra komoly hatást tettek, kire így, kire úgy. Nekem a karanténban töltött heteket, sőt inkább hónapokat egy idő után sikerült arra fordítani, hogy megismerkedjek jobban ezzel a rendkívül izgalmas országgal. Hazugság lenne, ha azt mondanám, hogy nem lennének dolgok az életemben, amik közel állnak hozzám és japán kötődésűek lennének. Erre tett rá, hogy még a járvány előtt elkezdtem nézegetni japán utazási anyagokat, lévén imádok utazni. Az ott látottak pedig elkezdtek valamit megpiszkálni bennem komolyabban. Utána beütött a korona, hónapokra karanténba kerültem, így a szabadidőm is annyi lett, mint a tenger. Gasztronómia, kultúra, történelem, látnivalók, popkultúra. Minél többet tudtam meg Japánról, annál jobban szerettem bele. És ahogy telt az idő, egyre jobban kezdtem elmerülni a dolgokban, míg el nem határoztam, hogy mindent megteszek, hogy eljussak ebbe az országba. Ami sikerült is, másképpen nem létezne ez a beszámoló.

Utam során igyekeztem az autentikusabb, mindennapibb helyeket felkeresni, természetesen a "kötelező" turistahelyeket sem mellőzve. Április 30-tól egészen május 10-ig bezárólag voltam az országban, ami alatt a három legfontosabb várost: Tokiót, Kiotót és Oszakát sikerült megtekintenem. Ráadásként jött egész napos túra a Fuji-hegyhez. Az országban kiemelt időszak volt az első hét, ugyanis ekkor tartották az arany hetet. Ez a bő 4 napos, tágabb értelemben vett 1 hetes ünnephét négy különböző ünnepet foglal magában: április 29. Shōwa császár születésnapja, május 3. az alkotmány ünnepnapja, május 4. a zöld nap, május 5. pedig a japán nemzetközi gyereknap. Hogyha érdekel bővebben, hogy miről is szól ez az időszak, ajánlom ezt az írást. A lényeg, hogy ebben az időszakban az amúgy híresen nagyon munkabolond japán emberek is elhagyják a munkahelyüket, és útra kelnek, éppen ezért már hetekkel előbb minden fontosabb utazási médium felhívta a figyelmet a fokozott forgalomra a tömegközlekedésben. Foglaláskor még nem tudtam erről a dologról, utólag viszont kénytelen voltam bizonyos extra előkészületeket eszközölni, ezekről viszont egy kicsit később.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Malajzia három felvonásban

    Első alkalommal munka miatt érkeztem az országba, másodjára és harmadjára pedig azért, mert megtetszett.

  • Bog utazik: Azerbajdzsán

    Tavaly megvolt Grúzia, ezért érdekes volt a régióból egy más vallású és sokkal gazdagabb ország megismerése is.

  • Bog utazik: Grúzia

    Addig menjetek, amíg ilyen. Odajutni kicsit szívás, de kárpótol az ország ezért, noha nem árt felkészülni a furcsaságokra.

  • Ecuador és Peru – 4 hónap alatt

    Életem legnagyobb kalandját írom le – turisták számára hasznos információkkal és képekkel kiegészítve. Utazásra fel!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.