Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1209) AzO


AzO
csendes tag

Mielőtt bárki letámadna, szeretném leszögezni, hogy elolvastam a "döfi" és a "MÉLYVÍZ" első hozzászólásait, a linkeket is követtem stb, de még mindig maradtak nyitott kérdéseim, mivel a legtöbb leírás olyan, hogy nyomj ide-oda, dugd be, indítsd újra, húzd ki, másold, hozd létre... és én nem láttam olyat, ahol azt írják, hogy melyik lépés mit csinál, és miért szükséges.

Szeretnék új ROM-ot tenni a DEFY-omra, méghozzá azért, mert egy vodafone-os készüléket sikerült vennem egy gsm boltban, ami kártyafüggetlennek kátyafüggetlen, de tele van szemetelve vodafone-os logo-kkal, meg kiirthatatlan programokkal.
Első kérdésem, hogy egy 2.2.2-es ROM telepítése megoldaná-e ezt a gondot.

A másik kérdésem (amire lehet, hogy a legjobb válasz egy korábbi hozzászólás belinkelése lesz) az az, hogy hogy is működik egy DEFY. Elég régi motoros vagyok számítógép használat terén, és eddig úgy gondoltam az okos telefonokra, mint pirinyó számítógépekre. Viszont a számítógépekre nyugodtan lehet telepíteni mindenféle operációs rendszereket, a DEFY-ról mégis azt olvasom itt, hogy bizony vigyázni kell, mert nem lehet visszatérni csakúgy a garanciális 2.1-re. Már olvastam korábban, hogy a bootloader-t kell kikerülni, de okos programzók még nem találták ki, hogy hogy lehet felülírni a booloader-t? Vagy az hardveresen van lezárva? Vagy ez olyan kérdés, amit ebben a fórumban nem szabad feltenni? :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.