Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) kano válasza Tex (#1200) üzenetére


kano
nagyúr

Bocsi, Priennel keverlek.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1202) AizawaKouta válasza Tex (#1198) üzenetére


AizawaKouta
tag

Esetleg előtte próbáld ki: Barnacle Wifi Tether
Nekem ez van fenn, de csak 2 percre kapcsoltam még be.

(#1203) Tex válasza AizawaKouta (#1202) üzenetére


Tex
senior tag

Igen, az is fenn van a telón, el is indul, de nem látja a másik telefon. Én a Defy-n levő mobilnetet szeretném wifi-n megosztani. Esetleg valamit nem állítok be jól?
Ha valaki használ CM7-tel mobilnetet wifin megosztva és működik az elküldené a beállításokat?
Nagyon megköszönném!

A gyárival 2.1-n működött.

[ Szerkesztve ]

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)

(#1204) gatsby válasza tyll30 (#1179) üzenetére


gatsby
csendes tag

Köszi, próbáltam már.
Ha rajtam kívül érdekel valakit: ami még a legjobban "hasonlít" a gyárira, az a "Snooze Clock-Free".

(#1205) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Azt lehet már tudni, hogy mik a Motorola esetében azon készülékek listája melynél megnyitotta vagy meg fogja nyitni a bootloadert? Eddig akárhány cikket olvastam el erről, mindig teljesen zavarosan és egymásnak ellentmondóan nyilatkoznak arról, hogy mely készülékeket érinti a feloldás.

Az SE esetében tudom, hogy az ezután piacra kerülő darabok lesznek nyílt bootloaderrel ellátva, míg a Samsungnál csak bizonyos készülékek (vélhetően a felső kategória). A Motorolánál viszont megint csak ködösek a hírek. Van amelyik azt állítja, hogy mindegyik készülékük és van amelyik azt állítja, hogy nem mindegyik.

Na most akkor mi az igazság?

(#1206) Wajk válasza Stauffenberg (#1205) üzenetére


Wajk
addikt

szerintem akármit is olvasol akkor biztos, ha már kiadtak olyan ROMot amin nyitott bootloader van :K

de az én hírforrásaim szerint az év végefelé várhatóak a Motorola első lépései (kapják be), és az sem biztos, hogy az a Defy felé tett lépések lesznek... :N

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#1207) Halo válasza Wajk (#1206) üzenetére


Halo
senior tag

az eddigi gyártói bejelentések alapján a későbbiekben megjelenő termékek lesznek nyitottak.
nem olvastam olyat, hogy visszafelé "kompatibilisek" lennének a gyártók korábbi termékeik...

szóóóval, ez olyan nesze semmi, fogd meg jól.
bááár - persze, örülnénk, és a remény hal meg, blablabla :)

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#1208) Stauffenberg válasza Halo (#1207) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Sejtettem. Talán az LG (vagy valamelyik másik gyártó a sok közül) volt olyan amely konkrétan az összes készülékén megnyitja a bootloadert. Illetve a HTC talán eddig is nyitott bootloaderrel értékesített, de ebben sem vagyok teljesen biztos.

Mondjuk nem izgat. Ha valami van akkor FR és visszaflashelem valamelyik gyári Froyo ROM-ot és úgy megy a szervizbe. De megnyugtatna a tudat ha tudnám, hogy a főzött ROM-ok telepítésével nem bukom a garanciát.

(#1209) AzO


AzO
csendes tag

Mielőtt bárki letámadna, szeretném leszögezni, hogy elolvastam a "döfi" és a "MÉLYVÍZ" első hozzászólásait, a linkeket is követtem stb, de még mindig maradtak nyitott kérdéseim, mivel a legtöbb leírás olyan, hogy nyomj ide-oda, dugd be, indítsd újra, húzd ki, másold, hozd létre... és én nem láttam olyat, ahol azt írják, hogy melyik lépés mit csinál, és miért szükséges.

Szeretnék új ROM-ot tenni a DEFY-omra, méghozzá azért, mert egy vodafone-os készüléket sikerült vennem egy gsm boltban, ami kártyafüggetlennek kátyafüggetlen, de tele van szemetelve vodafone-os logo-kkal, meg kiirthatatlan programokkal.
Első kérdésem, hogy egy 2.2.2-es ROM telepítése megoldaná-e ezt a gondot.

A másik kérdésem (amire lehet, hogy a legjobb válasz egy korábbi hozzászólás belinkelése lesz) az az, hogy hogy is működik egy DEFY. Elég régi motoros vagyok számítógép használat terén, és eddig úgy gondoltam az okos telefonokra, mint pirinyó számítógépekre. Viszont a számítógépekre nyugodtan lehet telepíteni mindenféle operációs rendszereket, a DEFY-ról mégis azt olvasom itt, hogy bizony vigyázni kell, mert nem lehet visszatérni csakúgy a garanciális 2.1-re. Már olvastam korábban, hogy a bootloader-t kell kikerülni, de okos programzók még nem találták ki, hogy hogy lehet felülírni a booloader-t? Vagy az hardveresen van lezárva? Vagy ez olyan kérdés, amit ebben a fórumban nem szabad feltenni? :)

(#1210) CoolBoy323 válasza AzO (#1209) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

2.2-vel kigyomlálnád, és a 2.2 is hivatalos rom ---> garis

(#1211) AzO válasza CoolBoy323 (#1210) üzenetére


AzO
csendes tag

Köszi!

A telefont Németországból hozták. Ilyenkor hivatalosan német 2.2 fog települni rá, és lehet a motorola honlapjáról is frissíteni? Ha onnan frissítem, akkor is gyomlálódik?:)

(#1212) CoolBoy323 válasza AzO (#1211) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

igen-igen-igen-igen

(óó igen-igen... by MSZmP :)) )

(#1213) AphexTwin válasza AzO (#1209) üzenetére


AphexTwin
csendes tag

A bootloadert 1024 bites RSA titkosítás védi, törni még nem lehet, de megkerülhető. (2nd-init)

(#1214) AzO válasza AphexTwin (#1213) üzenetére


AzO
csendes tag

Na végre valami, amit értek ;)

(#1215) AzO válasza CoolBoy323 (#1212) üzenetére


AzO
csendes tag

Ha hagyom, hogy update-elje magát, akkor megint ezt a vodás szart fogja erőltetni. Nem úszom meg a bootloader kikerülős küzdést?

(#1216) AphexTwin válasza AzO (#1215) üzenetére


AphexTwin
csendes tag

Neked nem kell kerülgetned semmit, csak tenned kell rá egy gyári softot,
de szerintem hagyd frissíteni, háta jó kerül fel.
Ha mégsem, akkor flash-eld fel SBF ből.
Ha nem tudod hogyan, akkor addig olvass utána amíg nem vagy biztos a dolgodban.

(#1217) Stauffenberg válasza AzO (#1215) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A korábbi hozzászólásodra is egy kis reakció:

Abszolút megértem a helyzeted ami a ROM cserebere első bizonytalan lépéseit illeti. Anno én egy Samsung Galaxy Spicával kezdtem el az Androidos pályafutásom (melyen a legelső kereskedelmi forgalomban kapható Android verzió volt, egy 1.5-ös Cupcake). Mivel a hivatalos 2.1-es frissítés csak nem akart időben kijönni, de voltak már abszolút stabil kiszivárgott verziók ezért gondoltam sokakhoz hasonlóan én is felrakom rá. Akkor még jóval bonyolultabb volt az egész folyamat (ja és ez a Recovery-ből feltelepítem a ZIP-be csomagolt ROM-ot megoldás kb talán a Spicán jelent meg először még valamikor a CM 6.5 idejében).

De én is azért tettem meg az első kezdeti lépéseket olyan nehezen, mert a leírás egyes részeit nem értettem, mármint, hogy mit csinálnak. Nem vagyok hülye, én is tudom, hogy ha az van oda írva, hogy "Wipe Data" akkor erre fogok bökni a menüben is. De roppant mód zavart, hogy nem tudom mit is csinál a Wipe Data (meg a sok hozzá hasonló, korábban nem hallott kifejezés).

Én is folyton az első hozzászóláshoz lettem küldve sok száz másik társammal, sőt még talán le is lettem hülyézve haladó szintű IT ismereteim ellenére, hogy mégis mit nem értek egy 9 pontból álló leíráson. De ők meg azt nem értették, hogy én tökéletesen értem azt, hogy mit hova dugjak és mikor mire kattintsak és mire milyen verziót tegyek... csak éppen van aki nem egy majom módjára akar betanult lépéseket végiglépkedni, hanem tudni szeretné az egésznek a mechanizmusát.

De most én is az első poszthoz irányítalak, mert szerintem a Defy Mélyvíz első posztja nagyon jól össze van rakva, ki vannak emelve benne külön az idegen szavak és kifejezések, hogy ezek mégis mit jelentenek (pl: root, wipe data, stb).

A jelenlegi posztodra reagálva pedig:

Amikor én 2.1 CEE-ről frissítettem 2.2.2 CEE-re akkor néhány addig meglévő gyári alkalmazás eltűnt (nem mintha ne lennének pótolhatók). Szóval előfordulhat, hogy MSU-val frissítve neked is kigyomlálódik benne némi felesleg, főleg ha a stock, nem Voda által szétbarmolt DE ROM kerül rá! Esetleg frissítheted SBF-ből is, ekkor nem MSU-val hanem más módon (lásd: első poszt) teszed fel a gyári ROM-ot, de ez esetben tudsz felrakni teljesen tiszta 2.2 DE ROM-ot is, pont olyat mint a szolgáltató független darabokon van).

De azt mondom, hogy ha csak a gyári Launcher (MOTOBLUR felület) és a gyári Widgetek nem tetszenek attól még nem kell ROM-ot cserélni. Tegyél fel egy tetszőleges Launchert a Marketről, illetve olyan widgeteket amik neked tetszenek. A felesleges alkalmazásokat (nem a rendszeralkalmazásokat, hanem a Voda sajátjait), meg könnyű szerrel le lehet pucolni Titanium Backuppal! :)

Remélem ez a kis rövidnek alig mondható szösszenet segít a felvilágosodás felé vezető úton irányba állni! :D

(#1218) Halo válasza Stauffenberg (#1217) üzenetére


Halo
senior tag

off részedre +1
én is ilyen bizonytalan tipegő voltam, sajnáltam volna hazavágni 100k-t, egy csináljuk-oszt-majd-lesz-valahogy nekiindulással... :)
vissza is lehet keresni a másikban, kb 30 hsz-em csak arról szólt, hogy akkor most mi micsoda, mit miért csinálok... de megértettem, s ha nekem sikerült... ;)

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#1219) CoolBoy323 válasza AzO (#1215) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

nem fogja a vodás szart eröltetni mondom :P
fogadni is merek rá :DD

(#1220) gatsby


gatsby
csendes tag

Hátha mást is érdekel:
Sikerült találnom CM7-hez Moto Blur képernyős ébresztőt (nagy tapi snooze, csúszkás dismiss, egyéb sallangoktól mentes). :))

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1114975

(#1221) Edge


Edge
veterán

CM7-re itt egy circle battery theme(ill status bar theme), ha vkit érdekel, nekem bejön pont ilyet kerestem pár napja(uot kitchen meg állandóan foglalt):
marketen free

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#1222) Stauffenberg válasza Edge (#1221) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nekem meg pont egy olyan CM7 téma kéne, ami kinézetben (már ami a status bar-t illeti és annak ikonjait) olyan, mint a 2.1-es stock gyári ROM esetében. Ami most van (JAMT-White-Gradient) nem igazán tetszik, de ezt használom, mert ennél nem fekete a státusz sor.

(#1223) ggmac válasza Edge (#1221) üzenetére


ggmac
csendes tag

Nekem is volt fenn hasonló, de végül leszedtem, mert a CM7-ben amúgy is van százalékosan pontos aksi jelző. Ráadásul ugyanazt az értéket mutatta, akkor meg már minek pluszba ugyanolyan alkalmazás...

(#1224) CoolBoy323


CoolBoy323
nagyúr

sziasztok!

van már olyan CM7, amiben működik a hangerő állítás beszélgetés közben?

a CEE-s kernelűt miért nem "nyomatják"?

(#1225) AphexTwin válasza CoolBoy323 (#1224) üzenetére


AphexTwin
csendes tag

A legutolsó nightly-n megy, most próbáltam, de nekem eddig egyikkel sem volt ilyen problémám.

(#1226) CoolBoy323 válasza AphexTwin (#1225) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

de az nem CEE alapos :( nincs kedvem backódni XD

(#1227) pok.tom válasza CoolBoy323 (#1224) üzenetére


pok.tom
aktív tag

Nekem is mindig működött, működik most néztem meg cm7rc0
Valamit nem értek?

(#1228) CoolBoy323 válasza pok.tom (#1227) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

telefonálok, fülemnél a teló, elsötétül ugye...

bökném a hangerőt, és bacik mukodni... ha elveszem a fülemtől, kivilágosodik ugyi, és akkor mukodik...

nah ez a szitu :(

(#1229) rapc


rapc
csendes tag

Sziasztok!
A hétvégén felraktam cee froyora a cm7-t,az itt leírtak alapján. Ez úton szeretném megköszöni mindazoknak akik létre ill. fenntartják ezt a fórumot. Kifogástalanul müködik a Defy-m :DD Azoknak akik most szeretnék felrakni a cm7-t, baromira megéri,kiba..ott jó :D
Nekem speciel a 110615-1323-BOOT177-Jordan.zip ment fel.
Még 1x köszönöm,köszönöm,köszönöm :))

CoolBoy323: müködik :D legalábbis nálam :)

[ Szerkesztve ]

(#1230) chesterboy


chesterboy
aktív tag

Az 1%-os aksi csokkenest hogy tudom beallitani?

(#1231) CoolBoy323 válasza rapc (#1229) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

az jó, örülök h mindenkinek megy, csak nekem nem :DDD

azt a romot hogy raktad fel amúgy?? CEE-re az nem jau szerintem... a downgrade v milyen nevű nightly (RC0) kell a CEEhez!

@chesterboy: hol? milyen rom?

(#1232) chesterboy válasza CoolBoy323 (#1231) üzenetére


chesterboy
aktív tag

CM7 Beta6, bar most ezzel szemezek. csak vmi file explorer kellene.

(#1233) CoolBoy323 válasza chesterboy (#1232) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

inkább a beállításoknál nézz szét :D

meg rakd fel az RC0-t, az frissebb, vagy az új nightly-t!

(#1234) nandris válasza CoolBoy323 (#1231) üzenetére


nandris
aktív tag

Szia
Felmegy az rendesen, nekem is az van, csak az előző, ami 12. én jött ki. Egyébként nightly verziónak látja a telefon, csak BOOT jelölést kapott a letöltések között. Ez telepíthető cee rendszerre különösebb hókusz-pókusz nélkül. Nekem bejön, véletlen sem mennék vissza a 2.2-re.

(#1235) Edge válasza ggmac (#1223) üzenetére


Edge
veterán

Hogyhogy mégegy? ez az aksi ikont cseréli nem pluszba tesz be egyet. Ez egy téma, a theme chooser-el lehet kiválasztani.

[ Szerkesztve ]

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#1236) Szabolcs_76 válasza gatsby (#1220) üzenetére


Szabolcs_76
csendes tag

Hú de köszi!!! Bíztam benned! :C

(#1237) ggmac válasza Edge (#1235) üzenetére


ggmac
csendes tag

Aha, vágom most már. Hasonló nevű volt nekem, és az a bal felső sarokban volt, de most már értem, hogy ez más tészta.

(#1238) Jim Tonic


Jim Tonic
nagyúr

Gyári gingerbreadről mi a hír?

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#1239) CoolBoy323 válasza Jim Tonic (#1238) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

humorestet akarsz tartani? :))

(#1240) RootRulez válasza CoolBoy323 (#1239) üzenetére


RootRulez
félisten

"A lányom szerint rossz apa vagyok. Nem tudom mire alapozza, összesen csak kétszer találkoztunk!" :DDD

[ Szerkesztve ]

═════════════════════════════════════════

(#1241) Narim


Narim
tag

Sziasztok!

Mobilvásárlás előtt állok, és a Motorola Defy tetszett meg legjobban a kínálatból.
Ennek oka, hogy egy olyan Android-os telefont kerestem, ami árban kb. 30-40 000 Ft körül (akár előfizetéssel) megvásárolható, és a következő tulajdonságokkal rendelkezik: elfogadható fényképezőgép (min. 3-4 Mpixel), amihez valamilyen minimális vaku legyen (hogy sötétben is lehessen valamit alkotni), lehessen navigációra használni (pl. autóban), tehát GPS is legyen benne, valamint, hogy az e-mail-jeimet meg tudjam nézni vele.
Ez a telefon úgy tűnik, hogy megfelel az elvárásaimnak, annak külön örülök, hogy multitouch-os.

Viszont olvastam a tesztben, meg 1-2 embernél, hogy a gmail-lel való összeszinkronizálás nem mindig megy. Ez csak régebben állt fenn a telefonnál, és már kijavították, vagy egy most is fennálló probléma? Mert én a gmail-es fiókom (e-mail-ek) elérésére használnám, és ez fontos számomra.
A másik kérdésem az lenne, hogy mennyire használ GPS-műholdat és mennyire mobil-netet a navigációhoz?

Olyan előfizetések között vacilálok ugyanis, ahol 100MB vagy 500MB lehet a havi adatforgalom.
Én a netet e-mail olvasásra és havonta max. 3-4 óra navigációra használnám. Erre elég lenne-e a 100MB adatforgalom, vagy már az 500-as kell?

A telefon nagyon tetszik, a teszt alapján elég pozitív képem van róla, csak a gmail-fiókos dolog és az adatforgalom kérdése tényleg fontos szempont nekem a vásárlás előtt.
Ezen kívül, ha valami fontosabb negatívum van a telefonnal kapcsolatban, akkor azt is meghallgatom.

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#1242) Wajk válasza Narim (#1241) üzenetére


Wajk
addikt


Erre fáradj a kérdéseddel...

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#1243) premete válasza Narim (#1241) üzenetére


premete
veterán

Válaszoltam a megfelelő topikban.

[ Szerkesztve ]

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#1244) rum-cajsz


rum-cajsz
őstag

ha érdekel valakit, készül frisebb CM7 nigthy build a CEE romra: cm7-110623-0130-BOOT179-Jordan.zip.

Telepítés előtt tájékozódj az XDA topicban! [link]

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#1245) Wajk válasza rum-cajsz (#1244) üzenetére


Wajk
addikt

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#1246) kano válasza rum-cajsz (#1244) üzenetére


kano
nagyúr

Valamilyen tapasztalat van vele?

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1247) rum-cajsz válasza kano (#1246) üzenetére


rum-cajsz
őstag

nem próbáltam ki, most visszatértem CM7-ről CEE 2.2-re, azzal ismerkedem. :)

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#1248) kano válasza rum-cajsz (#1247) üzenetére


kano
nagyúr

Nem használod véletlenül a Handcent SMS-t? Az idegeimet tönkreteszi, hogy be van állítva minden normálisan és nem működik a LED, ha jön SMS.
Köszi!

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1249) jeni válasza AzO (#1209) üzenetére


jeni
félisten

Szia

Nem tudom,hogy hogyan került rá Vodafone szolgáltatás!
Ugyanis az enyém is vodás természetesen mint szolgáltatónál vásárolt készülék,de gyárilag Motorola ficsörök és gyárilag független.Még idáig egy hangyáni voda dolgot nem találtam rajta. Nagy valószínű,hogy egy voda rajongó lőtte be a készüléket,illetve pakolta tele mindenféle piros voda logókkal. Lehet,hogy az egyik voda belső embere volt az?

A bütykölős ROOM-os részét meg nem vágom így ahhoz nem tudok hozzá szólni. :R

[ Szerkesztve ]

(#1250) jeni válasza AzO (#1215) üzenetére


jeni
félisten

Mert nincs semmilyen vodás szar rajta,és nem is volt en.CEE 2.1 és en.CEE 2.2 kiadásban,így az android egyik faja kerül rá

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.