Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62017) phulee válasza TurboK0 (#62015) üzenetére


phulee
tag

Köszi szépen! :R

Tápról egyelőre még sok tapasztalat nincs. Most megy fel a Win11, és utána tudom tesztelni érdemben a gépet. Egyelőre amíg ment egyáltalán nem éreztem még csak langyosnak sem. Van egy pici alaphangja, de még nem tudom a tápból vagy az RTX2060-ból jön-e. De inkább táp lesz...

Alul felül 1-1 BQ! Silent Wings3 (140-es) szívja be a levegőt, elöl pedig egy Noctua NF-P12 redux-1300 fújja ki. Ezek teljesen hangtalanok és nem érzek nagyon meleget. A procin egy Thermalright Sl-100 Black van, ami jelenleg lefelé fúj.

A kábeleket igyekeztem, amennyire lehet oldalra rendezni. A tábkábeleket ennél jobban sajna nem lehet, egyrészt pont a gép közepén jönnek ki a tápból, másrészt az alaplapi csatlakozók is így esnek ki. A Pcie és CPU 8 pin kábel teljesen okés, nincs útban. A CPU 24 pin kábel viszont láthatóan pont középen vonul át, és azzal sokat nem tudok tenni. Iszonyatosan merev és egyben harisnyázott, sehol sem vezethető el.

A hosszabb távú terv, ahogy írtam vagy ház csere, mert abban a pillanatban, ha elölre kerül a táp, akkor szinte minden probléma megoldódik. Hátul tud kifelé szellőzni a ház és nem elöl fúj ki esetleg meleg levegőt, valamint a kábelezés is sokkal rendezettebbé válik. Vagy az új C6 ház. A kérdés csak, hogy inkább átépítsek vagy várjam meg, hogy az új C6 házba belefér-e az mATX alaplap.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.