Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61651) phulee válasza HookR (#61647) üzenetére


phulee
tag

Kösz, még gondolkodom. Az a baj, hogy ehhez el kellene adnom a mikroATX lapot előbb és még rá kell dobnom további 25e-t. Közben meg már minden magam által adott lélektani határt régen átléptem... :Y

(#61652) phulee válasza BiP (#61646) üzenetére


phulee
tag

Ok, félreértettem. De még én is vacilálok, mert nagyon tetszik és közben nem találok kellően kicsi mikro ATX házat sem. Nehéz a bányászok élete. ;)

(#61653) phulee válasza HUN_Sector (#61629) üzenetére


phulee
tag

Másik topikban láttam, hogy Jonsbo C6 házad van/volt. Erősen gondolkodom, hogy egy ilyenbe költöznék be a mikroATX konfiggal. Mi a tapasztalat róla, érdemes ilyenben gondolkodni, tetszik a mérete és a letisztultsága is, még árban is teljesen rendben van.
SFX tápot tettél bele vagy maradt ATX?

Előre is kösz! :R

(Remélem tekintettel a ház bőven ITX méretére nem téma idegen a hozzászólás :U )

(#61654) HUN_Sector válasza phulee (#61653) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Szia. SFX táppal használtam és 120-ass vízhűtéssel.
Nagyon jó, kompakt, szépen összerakott ház. Az egyik sarokelemen kellett igazítanom egy fél mm-t, de mivel csavaros, ez egyszerű volt.
Kiváló a szellőzése. A youtube "szakértők" - nem tudok jobbat mondani - idióták, kiválóan szellőzik. 11700+3060 mellett kifogástalan, cyberpunk alatt tetőzött 80 foknál a proci. Az meg cpu gyilkos.
Szóval nagyon megéri.
Most a kisfiam használja.

Itt a csoportban is sokan moddolták, kiváló alap. És még 14 cm-es ventit is bele tudtak páran rakni.

Matx lap mellett nem tudom felfér e előre venti. Én ITX-el használtam

[ Szerkesztve ]

(#61655) Grave_444 válasza phulee (#61653) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Jonsbo D30/Z20 esetleg szóbajöhet..

(#61656) phulee válasza Grave_444 (#61655) üzenetére


phulee
tag

Köszi. Az a Z20 nagyon bejövős lenne, de sajna sehol sem lehet kapni egyelőre. AliExpress-es rendeléssel meg közel másfél hónapos szállítást vállalnak :(

(#61657) phulee válasza HUN_Sector (#61654) üzenetére


phulee
tag

Nagyon szépen köszönöm. Amit láttam és olvastam róla, nekem is nagyon tetszik. Remélem a hűtését is meg tudom oldani és nagyon baráti az ára is.

Ezen videó alapján (kb 42. mp-nél) egy mATX lap mellett befért elölre egy HDD simán, szóval akkor egy venti el kell férjen ott.

Még egy kösz! :R

(#61658) HUN_Sector válasza phulee (#61657) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Csak ott van az a fránya 24 pines csatlakozó is. Na de mindenesetre a vga felfogató állítható, meg létezik slim venti is. De ez egy tipikus barkácsház, annyira sokrétűen alakítható.

(#61659) phulee válasza HUN_Sector (#61658) üzenetére


phulee
tag

Pont nekem találták ki, legalább a sok irodai munka után kiélhetem magam, persze csak rögtön a ház körüli munkák után. ;)

Sokat segítettél, azt hiszem ez a jó irány. Ha meg nagyon nem jönne végül be, akkor berendelek egy Z20-at. Tetszik az indusztriális megjelenése.

Kösz ismét a tippeket! :R

(#61660) Vigneau válasza phulee (#61657) üzenetére


Vigneau
félisten

A ventilátorokat közben már lecseréltem és a VGA tápcsati elrendezését is picit módosítottam, de némi ízelítőnek csak megteszi az én Jonsbo C6 verzióm. Teljes értékű mATX alaplap van benne.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#61661) trog válasza phulee (#61653) üzenetére


trog
csendes tag

Jó eséllyel alulra is befér a HDD a vga alá, ha az első ventit szeretnéd rögzíteni az alsó helyett, kicsit trükkös, de nem megoldhatatlan, én most Temuról rendeltem ilyeneket amik megfogják a tápot (SFX-L) alul, (múltkor rápróbáltam és pont befért a táp fölé egy 1 slotot foglaló passzív hűtéses videókártya is, ventis verzió nem hiszem hogy sok levegőt tud felszívni, de az sem teljesen kizárt)

Csináltam neki hobbiüvegből plexi oldallapot, felülre meg egy 20as ventit kissé átalakítva beletettem, még kerekeket tervezek rátenni, meg műanyag fogantyút a tetejére + a két HDDt laptopHDDre cserélni, hogy ne legyenek annyira otrombák a CPU hűtő mögött, imádom hogy ennyi minden belefér. Ha már elkészült a végső verzió a kábelelrendezéssel is foglalkozom majd :D

[ Szerkesztve ]

(#61662) phulee válasza Vigneau (#61660) üzenetére


phulee
tag

Wow, nagyon korrektül néz ki! Grat! :R

Ha jól értem, akkor stx táp mellett idővel magasabb CPU hűtő is mehet bele? Illetve ha nem titok, akkor milyen ventik váltak be?

Köszi előre is!

(#61663) phulee válasza trog (#61661) üzenetére


phulee
tag

Ez már elég heavy modding a javából. :C

Ilyen messzire azért talán nem fogok elmenni, HDD egyáltalán nem kerül bele. Szerencsére jó ideje NAS-t (xpenology) használok, illetve Cat6-ot rakattam be anno. De úgy látom, ha eladók lesz kikhez fordulnom. :R

(#61664) Grave_444


Grave_444
nagyúr

Egy kis néznivaló. :) [link]
Teljesen fanless pc, gyári alkatrészekből, semmi modding.
Cpu, vga, táp is csatlakozik a bordákhoz, a gépház oldalaihoz.
Egész jó hőfokokat hoz, a kártya konkrétan hűvösebb, mint ventilátorral.
Persze ITX méretű, egy ventis volt.

[ Szerkesztve ]

(#61665) TESCO-Zsömle válasza Grave_444 (#61664) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Streacom. Jófajta cucc. Anno a hőskorban voltak itthon is, akik ilyesmire adták a fejüket. Nyilván segített rajtuk, hogy az akkori CPUk, GPU-k nem ettek együtt kW-ot és a színesfémek is megfizethetőbbek vagy legalábbis beszerezhetőbbek voltak.

Nekem személy szerint a hőcsövekkel voltak elvi síkon gondjaim, mert nem sok mozgásteret biztosítanak egyedi építésnél. Amivel viszont foglalkoztam az a mozgó alkatrész nélküli vízhűtéses megoldás. Itt nyilván az egyedi blokkokk jelentették a gondot, mozgó alkatrész (szivattyú) híján ugyanis a relatíve modern, nagy ellenállású megoldások kiestek a pixisből. A másik gond nyilván a méret. Sok hőt nagy felületen lehet erőltetett áramlás (venti) nélkül leadni.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#61666) Pista0001 válasza Grave_444 (#61664) üzenetére


Pista0001
addikt

A Streacomnak van több ilyesmi megoldása is. Az (általam ismert) első megoldás a Zalmané volt, kb 25 kg volt a ház a táppal (szintén passzív), és egy fél vagyon plussz 2 vese volt az ára kb. Mondjuk az nem ITX volt...

[ Szerkesztve ]

(#61667) flashpointer válasza TESCO-Zsömle (#61665) üzenetére


flashpointer
őstag

Aztan ha nem mozog a viz akkor mi szallitja el a hot?

(#61668) phulee válasza flashpointer (#61667) üzenetére


phulee
tag

Bár nem láttam ilyet, de gondolom ahogy régen a keringető szivattyú nélküli fűtési rendszereknél, ott is mozgott a víz, csak nem egy külön eszköz keringette. Gravitációs áramlás alakult ki, ebben a megfelelően vastag felszálló csövekben létrejövő sűrűség-különbség hatására jutott el a procitól a nagy tömegű radiátorokig a hűtőfolyadék. Csak nyilván fordított volt a szempont és nem a környezet felfűtése volt a cél, hanem a keletkező meleg elszállítása.

De majd valaki jobban hozzáértő pontosítja vagy kiigazítja. :R

[ Szerkesztve ]

(#61669) Grave_444 válasza TESCO-Zsömle (#61665) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Én ha ilyenbe építenék azért bevállalnék egy 65-95W körüli procit, akár egy I5 13500 vagy AM5 Ryzent, bár utóbbiak elég melegek amúgy is.
Kártyából ha 4060Ti, esetleg UV-s 4070-et elbírna egy nagyobb táppal elég bika gép kihozható belőle. :)

Pista0001
Szerintem ilyen projektnél pont előny a kis méret, tehát ITX kategória.
Durva cucc a Zalman. :D

Egyébként pedig szép és jó, de olyan sok értelme nincs.
Nekem elég jó a fülem, ha a mostani gépben kikapcsolok minden ventilátort is van egy alapzaja, ha odahajolok. Tehát simán megmondom be vagy ki van kapcsolva.
Innentől kezdve kísérleteztem, pl a benne lévő BQ SW4 ventik 40%-ig, ami kb 500rpm-et jelent teljesen 'némák', tehát az alapzajt nem lépik túl és egy kis levegőt is szállítanak.
Nagyjából 35-40CFM számításaim szerint.
Én azt lépném meg, hogy ennyi elég legyen egy erős hardverhez full terhelés alatt is a linkelt bordákkal együtt üzemelve. :) Nem is lenne nehéz, ebbe a házba pl ha alulról fújna akár 1db nagyobb ventilátor vagy 4 normál.

Vagy simán egy KalmX kártya, passzív cpu borda, fanless táp és kész. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#61670) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Nézegettem videókat, hogy mi is most a jó zajszint 60-80-100%-on. Természetesen a gyári adatot egyedül a barna noctua tudja. :)
A thermalright gyári hűtő idleben 22-25 dB kéne higy legyen. 50 dB-en megy a gépemben. Terhelésre meg úgy érzem menten felszáll mint egy helikopter.
Rendeltem egy olcsóbb fekete noctuát (max lenyúlom a barna 92-est asszony gépéből, sose tudja meg), kíváncsi leszek hogy gyári hibás ventim van e, vagy tényleg ilyen szinten hazudnak a képünkbe (+2-3 db duplázza a zajszintet, a fülünk nagyjából 10dB-enként érzi dupla olyan hangosbak a zajt)

[ Szerkesztve ]

(#61671) Grave_444 válasza HUN_Sector (#61670) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Én még nem hallottam olyan ventilátort, amire azt mondom 1000rpm felett, hogy halk.
Noctua NF-A15 PWM sem, konkrétan most úgy állítottam be, hogy terhelve sem megy 40% fölé, ami talán 7-800rpm. Hangra azonos a Silent Wings 4-el azonos fordulaton.

[ Szerkesztve ]

(#61672) Pista0001 válasza Grave_444 (#61669) üzenetére


Pista0001
addikt

Túl nagy jelentősége nincs, a hűtőbordák miatt úgyis jóval nagyobb lesz, mint ventikkel lehetne. Értelme szerintem sincs, a komponensek élettartama kérdéses lehet a légáramlat nélküli házban. DGPU nélküli ITX-ben szerintem jelenleg a legjobb az alaplap felett és két oldalt rácsos ház legalább 92-es, inkább 120-as top-flow hűtővel. Nálam pl Chieftec IX-ben van így egy 5600G, csak m.2 ssd, pico táp és egy Thermalright AXP90-X36. Miután belőttem a ventiprofilt, csak a power led-ből tudom, hogy megy, és biztos, hogy minden kap a huzatból.

(#61673) TESCO-Zsömle válasza flashpointer (#61667) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

A levegőt se mozgatja semmi a passzív rendszerben, mégis elszállítja a hőt. Pontosan ugyanazon elvek alapján meg lehet ezt csinálni vízzel is, sőt, nagyon sokáig csinálták is. Ha jól rémlik épületgépészetben gravitációs fűtésnek hívták a dolgot. Ahogy egy passízv rendszernél úgy itt is vannak szabályok, elvek, amik alapján ez működik, ha betartod, akkor semmi akadálya.

Én anno terveztem a rendszerbe 3-4db 50ft-os méretű szivattyút amolyan failsafe-nek illetve hidegindításhoz, amiknek az lett volna a feladata, hogy amíg a melegoldal nem éri ela kellő hőfokot, addig a víz egy részét visszakeringeti a blokk elé, ezzel biztosítva a minimális áramlást a blokkon belül addig amíg a keringés be nem indul.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#61674) flashpointer válasza phulee (#61668) üzenetére


flashpointer
őstag

ja ahol 5 centi a csoatmero es 80 fokos viz kering? : )

(#61675) phulee válasza flashpointer (#61674) üzenetére


phulee
tag

Pontosan, ahogy TESCO-Zsömle is írta. Megfelelő kialakítás mellett a folyadék a fizikai hatások mentén keringeni kezd. Nyilván van hátránya, de előnye is. Pl. egy mai fűtési rendszer áram nélkül mit sem ér. Nekünk van vízteres kandallónk, de a modern csőrendszerek mellett nem fog létrejönni a gravitációs keringés, kell neki a szivattyú is.
Nyilván egy számítógép esetén más a helyzet, ugyanakkor kevesebb a meghibásodási lehetőség, illetve teljesen zajtalan lehet.

(#61676) phulee válasza TESCO-Zsömle (#61673) üzenetére


phulee
tag

Illetve mozgatja ott is, csak nem látjuk. Maga a hő különbség, ugye... ;)

(#61677) Vigneau válasza phulee (#61662) üzenetére


Vigneau
félisten

Köszönöm szépen! :R Egy darabig elszórakoztam vele, mire összeállt. :B

Igen, SFX táp mellett, megfelelő (pl. SilverStone PP08) ATX to SFX átalakítóval bő 100mm hely marad a CPU hűtő részére. A Thermalright SI-100 kényelmesen be is fért egy 25mm-es ventilátor társaságában:

Időközben meguntam az Arctic P12 Max-ok "sziszegését" és visszaraktam a gyári Thermalright TL-E12B Extrem-et a CPU-ra, valamint reaktiváltam a szekrényben szunnyadó Noiseblocker NB-eLoop B12-PS-eket. Nem bántam meg a cserét, pedig az utóbbiakkal szenvedtem a korábbi SilverStone Kublai SST-KL06B-ben.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#61678) phulee válasza Vigneau (#61677) üzenetére


phulee
tag

Már tegnap sem értettem magam, hogy miért töltöttem el annyi időt a ház projekttel, amikor ez a kézenfekvő, számomra optimális megoldás. Jó látni, hogy már többeknél ilyen szépen összeálltak ezek. :D
Most még küzdök az Sfx táp kérdéssel, mindenképpen az menne bele, ez nem is kérdés. Hűtésnél még gondolkodom a AXP-100 Full Copper-ben, elég jókat olvastam róla, feltéve ha a memóriák elférnek alatta.
De ahogy a milliméterezést látom, ez már majd úgyis csak az összeszerelésnél fog kiderülni. Elsőnek a gyári AMD hűtést kapja meg, aztán majd meglátjuk...

(#61679) Vigneau válasza phulee (#61678) üzenetére


Vigneau
félisten

Nem rossz választás az a hűtő sem. Én is nézegettem anno, de az ára picit megakasztott. Az SI-100 nálam 42.2mm magas RAM-ok felett van és még maradt jó pár mm. :K

Jómagam a két venti előrehelyezésével kínlódtam egy sort, no meg a két SSD-vel. De aztán csak összeállt a gép végül.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#61680) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Rézhűtőt csakis galliummal!

(#61681) duo válasza Vigneau (#61677) üzenetére


duo
őstag

Bírom azokat a noiseblocker-eket.
Nekem a cryorig hűtőmre egy olyan van ráhekkelve. 6,7 l-en 33 fokra hűti a 4600G-t, de light gaming kozben is csak 40-pár fok volt.

[ Szerkesztve ]

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#61682) phulee válasza Vigneau (#61679) üzenetére


phulee
tag

Ezt még akkor néztem, amikor a 75mm magassághoz kerestem megoldást. Így, hogy SFX táppal 100mm hely is akad, megnyílnak a lehetőségek. Főleg, hogy az én RAM-jaim is pont ilyen magasak.

(#61683) TESCO-Zsömle válasza flashpointer (#61674) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Úgy biza. Nyilván kis rendszernél nem kellenek akkora méretek, de a szabályok egyszerűek. A leghűvösebbtől a legforróbbig növekvő sorba kell rakni az alkatrészeket. A körön belül mindenképp, de lehetőség szerint fizikailag is függőlegesen. Az utolsó (és egyben elgnagyobb) hőtermelő, a GPU után feltágulni amennyire lehet (a meleg vizet nem szabad a körön belül fojtani) és úgy fel szigetelve a radiátor csatlakozójáig. Utóbbira egy 100-120cm magas fűtési alumínium radiátort gondoltam, nyilván korróziógátló folyadékkal és galvanikus elválasztással.

Az ötlet alapja az a tény, hogy a képen látható rendszeren egyszer alakítottam valamit és csak 3 hónappal később vettem észre, hogy a szivattyút elfelejtettem visszadugni, addig nem volt keringetés csak keringés. Kellett hozzá az a felépítés, ami a képen is látszik, hogy a hőtermelőből egyenesen fel megy a víz a hőleadóba és kellett ez a blokk. Az Enzotech Sapphire, ami felépítését tekintve a múlt és a jövő közti átmenet. A mai micro-pin és a régi macro-fin dizánj keveréke a micro-fin. A dolog egyedisége az a jelenség, hogy minél lassabb az áramlás a tüskék között, azok annál hosszabban átmelegszenek -> nő az effektív felület. Ilyen azóta sincs , mert nem szükséges a szivattyúk miatt. A maga korában ennek a blokknak volt a legkisebb ellenállása és ezzel arányosan a legjobb teljesítménye. Bármi, ami ennél jobb volt, legalább 1,5-2x akkora ellenállással bírt a jet-plate miatt.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#61684) TurboK0 válasza Vigneau (#61677) üzenetére


TurboK0
csendes tag

Nagyon szép munka! A ház tetején az SSD-t milyen rekeszbe szerelted be?

Nálam is ilyen ház van, jelenleg így néz ki:

Legalul 10GbE hálókártya, felette eSata kimenet (USB dokkolóknál 100x megbízhatóbb).
Közepén a nagy üresség a videokártyának lesz majd, de a kártyámnak nem az oldalán hanem az elején van a táp foglalata, ezért annak is kellett rendelni egy 180 fokos toldót, illetve az alaplapi SATA portnak is rendeltem, reméljük azzal jobban elfér.

Pont egy-egy centi híján nem fér el benne semmi sem rendesen, ha mind a hat oldalán csak egy-egy centivel hosszabb lenne, még akkor is törpe házikó lenne de sokkal könnyebb lenne szerelni. Alján pl. a PCIE slot blokkolja az alsó venti portot, alaplap oldalán a 90 fokos SATA port csak spéci rövid kábellel használható és azzal is feszül az előlapnak, stb.

A hűtéssel nem vagyok megelégedve, a hőmérsékletek nem vészesek (kb. 5 fokkal több mint egy Fractal Define Mini C házban hyper 212 hűtővel), a gond az hogy így tűz forró levegőt fúj ki a gép. Ez most még nem gond de nyáron brutális lesz.

SFX táppal lenne az igazi mert úgy több hely marad a légáramlásnak is. De egy minőségi SFX táp többször annyiba kerül mint ez a kaszni.

Olvastam neten hogy ha 12 centis ventis SFX tápot használsz, akkor azt fel lehet fogatni a venti tartóra. Úgy pedig elfér benne egyes torony hűtő is (kb. 155mm magasságig)!! Majd ha lesz pénzem új tápra akkor megpróbálkozom vele.

(#61685) AxBattler válasza TurboK0 (#61684) üzenetére


AxBattler
félisten

CHIEFTEC BFX-450BS már 20k HUF-ért vihető. ;)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#61686) viperabácsi


viperabácsi
addikt

Hi srácok !
Vettem aprón egy SS-250SU 250W Flex Atx tápot, kérdésem arra irányul , hogy egy ryzen 5 5600 / 5600g procit ( 65W tdp ) meg egy RX 6400lp el kellene bírja 2 db 1 t ssd társaságában egy Asus b550itx lapban ? Jól gondolom ?
A kártyának nincs táp cstija csak a lapból veszi fel a kakaót.
Az ha jól emlékszem max 75 watt lehet .

[ Szerkesztve ]

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#61687) Vigneau válasza TurboK0 (#61684) üzenetére


Vigneau
félisten

Köszönöm szépen! :R

A jobb oszlop alsó párjából használtam fel 2 készletet a két SSD egymáshoz rögzítéséhez, csak előtte a csavarok helyét tűreszelővel kitágítottam. Majd ezután a kapott keretet gyorskötözővel rögzítettem a házhoz:

A SATA kábeleket az alaplap háta mögött vezettem fel. A tápkábelek pedig a zárszerkezetből rögtönzött keret közepébe vannak becsúsztatva.

Egy időben gondolkodtam én is a táp előre rögzítésében. Már roger.smith-szel is elkezdtem egyeztetni egy Kolink Satellite-hoz hasonló hátsó tápkivezetés legyártásával kapcsolatban. Aztán végül maradtam az eredeti, "két ventit előre" koncepciómnál és bevállaltam egy Thermalright SI-100-at a korábbi Scythe Mugen 5 (~155mm) helyett.

A korábbi képen látható 750W-os SFX EVGA-t 30k-ban sikerült megcsípnem több, mint 9 év garival. Jó cuccokat olykor ki lehet fogni a HA-n.

[ Szerkesztve ]

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#61688) PROTRON válasza viperabácsi (#61686) üzenetére


PROTRON
addikt

Azt írják a VGA-ról neten hogy ténylegesen megmérve 53W-ot kér, szal elvileg tényleg beleférsz gamelés alatt is a keretbe.

Azért majd csekkold, lehet hogy a procit kicsit alulkéne feszelni, amivel csak 2% fps-t vesztesz, közben meg jelentőssebb lehet a teljesítmény bónusz.

A proci tutira többet kajol mint 65 watt, amire rárakódnak a hirtelen kilengések, ezért kell rászámolni extra kapacitást, hogy ne aktiválódjon a túlterhelés védelem.

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#61689) Vigneau válasza phulee (#61682) üzenetére


Vigneau
félisten

Anno én is ezen a vonalon mozogtam a Phanteks 750W AMP mellett, akkor egy ID-Cooling IS-50X V3-ra esett a választásom.

Teljesen más volt a koncepció és a légáram iránya is fordított volt. A táp is besegített némileg a meleg levegő kiszívásába.

Meg kell hagyni, azóta azért sokat változott a belbecs. A fentebb már bemutatott (SI-100 és eLoop) verzió azért bőven jobb a CPU hőfokokban. :K

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#61690) viperabácsi válasza PROTRON (#61688) üzenetére


viperabácsi
addikt

A videó karin még agyalok , nincs még meg , nem tudom bele vágjak -e .
Nem olcsó az RX6400 lp kártya.

[ Szerkesztve ]

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#61691) phulee válasza Vigneau (#61689) üzenetére


phulee
tag

Valóban sokkal letisztultabb a mostani verzió, ráadásul még hatékonyabb is. Közben rájöttem, hogy valamit nagyon benéztem, most szembesültem vele, hogy milyen iszonyat drága is az AXP-100.
Szóval most SFX táp vadászat van :B

[ Szerkesztve ]

(#61692) spst


spst
csendes tag

Szervusztok!
Sajna megállt a mini-ITX-emben a paneltáp, pocakra híztak a kondik... Nem tudtok hétvégi beszerzési forrást 4 db 2200 uF 10V 105C kondihoz, esetleg egy 120 W-os Pico, Intech vagy hasonló DC 12V ATX paneltápot SATA csatlakozóval eladót. Persze működőképest...
Köszönöm a segítséget.

(#61693) phulee válasza TurboK0 (#61684) üzenetére


phulee
tag

Esetleg még ez is elfogadható árban van: CHIEFTEC CSN-550C 550W Gold.

(#61694) Vigneau válasza spst (#61692) üzenetére


Vigneau
félisten

Szia!

Pl. roger.smith - beszélj Vele, hátha tud segíteni.

Vigi

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#61695) Vigneau válasza phulee (#61691) üzenetére


Vigneau
félisten

Nem véletlenül írtam, hogy engem is megakasztott az AXP-100 ára... :B ;)

És milyen SFX táp akadt fent eddig a rostán? Maximális ár és teljesítmény, új és használt?

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#61696) phulee válasza Vigneau (#61695) üzenetére


phulee
tag

Megértem, totál másra emlékeztem. Szerintem elnézhettem egy sorral az árakat, tegnap meg dobtam egy hátast.

Az aprón lenne egy FSP Daggger Pro, csak még nem sikerült egymás tenyerébe csapnunk. Jó a használt is, de garisat szeretnék. Bár most roger.smith árul egyet 1 hónapos garival vagy ha más nincs, akkor maradt a fent linkelt chieftec. Legfeljebb, ha lesz rá jobban keret, akkor cserélem FSP-re vagy CM V650 SFX Gold-ra, ezeket ajánlották a hozzáértők itt a szomszédban. Illetve még egy Asus-t is, de ott egy pillanatra elfelejtettem levegőt venni. :Y

[ Szerkesztve ]

(#61697) viperabácsi válasza phulee (#61696) üzenetére


viperabácsi
addikt

Corsair sf600 , sf 650 et is nézhetsz

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#61698) phulee válasza viperabácsi (#61697) üzenetére


phulee
tag

Köszi, valóban ezek lemaradtak. :R

(#61699) viperabácsi válasza phulee (#61698) üzenetére


viperabácsi
addikt

Én aprón fogtam ki egy 4 év garis sf600 platinumot 40k ért , szerintem meg érte
Még nem hallottam járni a ventijét az 3300x + GT720 melett

Vigneau SF600 platinummal adtak ATX-sfx adaptert , + szálanként harisnyás a gyári kábel.

[ Szerkesztve ]

Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !

(#61700) Vigneau válasza phulee (#61696) üzenetére


Vigneau
félisten

A Dagger-t láttam én is a HA-n. Anno én is kerestem, de pár teszt, különösen ez elvette a kedvem tőle.

Nagy sztár még a Corsair SF600W (és a kistesó SF450W) - általában nincs gyári beépítő keret hozzájuk. Viszont a SilverStone PP08 megéri az árát, bár itthon nem sok helyen lehet beszerezni. Én Merlinéktől vettem.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.