Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4901) King Unique válasza MurdR (#4900) üzenetére


King Unique
titán

Ha a dokkoló firmware szinten támogatja az X perc inaktív állapot utáni készenléti (alvó) módot, akkor a Windows energiagazdálkodási beállításai sem feltétlen tudják azt tiltani. Ez anno az egyik társtopikban egy konkrét példával szemléltetve volt. Illetve abban arról is volt szó, hogy egyes külső programokkal (pl. HDS) hogyan lehet egyszerűen tiltani a lemezek leállását. Alternatív megoldásként meg az is működhet, ha egy hosszabb műsoridejű videó / zene lejátszása megy a HDD-ről, vagy aktívan megy rá torrentnél a letöltés / seedelés stb. Az a lényeg, hogy mindig legyen rajta aktív lemezművelet (írás / olvasás), mivel alvó mód rendszerint csak X perc teljesen inaktív állapot után szokott lenni. Egyébként a firmware-re visszatérve, egyes USB-chipeknél akár az alvó mód tiltása is beállítható firmware szinten. De azt csak akkor érdemes piszkálni, ha más módon tényleg nem megy és biztosan a végleges tiltás a cél. Az meg a másik, hogy csak saját felelősségre, pláne ha nem közvetlenül az eszköz gyártójától, hanem külső forrásból származik a firmware és hozzá a program!

[ Szerkesztve ]

(#4902) MurdR válasza King Unique (#4901) üzenetére


MurdR
veterán

Most beállítottam a lemezek leállításának akadályozását, meglátjuk mi lesz. :)
És ez csak addig működik, amíg a HDS-t ki nem lövöm a folyamatok közül?

Szerk: Működik, köszönöm szépen. :R

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#4903) sityuka89 válasza parandroid (#1) üzenetére


sityuka89
tag

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a 3,5"-os HDD-ból is tudok csinálni "külső HDD-t", vagy csak a 2,5"-ból?

Előre is köszönöm a választ! :)

(#4904) UberMutant válasza sityuka89 (#4903) üzenetére


UberMutant
őstag

olyat, ami külső áramforrás nélkül működik, nem

(#4905) sityuka89 válasza UberMutant (#4904) üzenetére


sityuka89
tag

Pedig, van olyan 2,5"-os HDD rack ami külső áramforrás nélkül is működik :)
Szóval nem értem :D

(#4906) UberMutant válasza sityuka89 (#4905) üzenetére


UberMutant
őstag

és?
olvasd el mit kérdeztél.

az usb port 500 mA áramot tud adni, ez a 3.5 colos vinyóknak nem elég, 3.5 colos ssd meg nincs.

[ Szerkesztve ]

(#4907) sityuka89 válasza UberMutant (#4906) üzenetére


sityuka89
tag

Szóval, marad a 2,5"-os HDD, köszönöm a segítséget! :)

(#4908) andaman válasza King Unique (#4899) üzenetére


andaman
tag

Üdv!
Köszönöm.
Akkor ezt megrendelem.
Olvasgattam a "Milyen merevlemezt vegyek" összefoglalót és a hozzászólásokat is, de elvesztem a részletekben... Már a márkát illetően is elakadtam...

[ Szerkesztve ]

The man is a snowflake on the river.

(#4909) King Unique válasza sityuka89 (#4903) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nyilván egy 3,5"-os belső HDD-t is lehet USB-n dokkoló, külső ház stb. közbeiktatásával külső HDD-ként használni. Viszont azt a másik válaszban már leírták, hogy ehhez rendszerint szükséges a 12 V-os külső tápegység, mivel csak USB-ről táplálva nem fog menni. Az utóbbinál ez alól max. esetleg talán az USB 3.1 Gen 2, illetve majd az USB 3.2 lehet kivétel. A Seagate készített is ilyen 3,5"-os külső merevlemezt korábban Innov8 néven, viszont az eleve egy speciális megoldás, ami eddig széles körben nem terjedt el. Tehát általánosan egy 3,5"-os külső HDD működtetéséhez továbbra is külső áramforrás szükséges. Ellenben ha olyan kell, ami csak USB-ről táplálva (is) működik, akkor egy 2,5"-os típus a megoldás. Viszont azért azoknál is fontos, hogy a megfelelő típusú USB-porthoz legyen csatlakoztatva az eszköz a stabil tápellátás biztosítása végett!

[ Szerkesztve ]

(#4910) sityuka89 válasza King Unique (#4909) üzenetére


sityuka89
tag

Köszönöm a segítséget! :)

Mindenképpen 2,5"-os HDD-ben gondolkodom, majd ahhoz veszek azt a "case" vagy "rack", hívják akárkinek is :D

És akkor abba raknám be.

(#4911) blaca83 válasza King Unique (#4874) üzenetére


blaca83
őstag

Talán belefut valaki ismét egy ilyen esetbe, ezért megírom a tapasztalatokat:

A héten rendeltem egy 4TB-os WD40PURZ winchestert és tökéletesen tudja kezelni a Thermaltake Max 5G mobilrack.

A gyárilag megadott 3 TB-os határ ellenére kellemes csalódás volt, hogy hibátlanul teszi a dolgát a fent említett szériájú merevlemezzel. ;)
Amennyiben lesz kapacitásom rá, ki fogom próbálni 6 ill. 8 terrással is. :R

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#4912) King Unique válasza blaca83 (#4911) üzenetére


King Unique
titán

A merevlemezt gondolom GPT-re inicializáltad és működött egyben a kezelése 1 db NTFS kötettel, nem kellett 2 részre felosztani, mint az a gyártó weboldalán is szerepel. Valamint ha a lemezkezelőben a 4 TB-os HDD valós tárolókapacitása jelent meg USB-n, a HDS és más programok sem írnak hibát, sikerült is 2 TB+, illetve akár 3.X TB-nyi adattal teljesen telemásolni adatvesztés nélkül, akkor tényleg rendesen kezeli a külső ház. Ami egyébként egy ilyen USB 3.0-s modellnél annyira nyilván nem meglepő, mert ezek rendszerint már támogatni szokták a 2 TB+ HDD-ket. A pontos limit megadásánál egyébként a Sharkoon elég korrekt gyártó, mert pl. a Swift Case Pro esetében a korábban megadott 8 TB-os limitet is módosították 12 TB-ra, mihelyst akkora tárolókapacitású HDD-vel is kipróbálták a külső házat. Igaz az USB-chip firmware-től is függ a pontos limit és azon is módosíthatnak, de sok gyártó az alapján adja meg, hogy ők mekkora tárolókapacitású merevlemezzel tesztelték. Már akik tesztelik rendesen, mert ez jelen esetben a gyártó részéről valószínűleg nem nagyon történhetett meg kellő mértékben, illetve az információk sem lettek naprakész szinten tartva... :N

Köszönjük a visszajelzést! :R

[ Szerkesztve ]

(#4913) havri1


havri1
félisten

Sziasztok!

Eddig nagyon nem ástam bele a témába, mert nem voltam HC felhasználó ezen a téren.
Évek óta nagy megelégedéssel használom az ORICO külső házait (Van 4db 2.5", és 1 db 3.5"-os már). Nyár végén rendeltem egy 2 HDD-s dokkolót.
Beüzemeltem 2 HDD-vel, működik. Egészen pár óra hosszáig. Utána nem tud írni a HDD-kre, majd szépen lassan leesnek a winről. Ki bekapcs megoldja. Ledek továbbra is online-t mutatnak, csak éppen nem működnek. Próbáltam USB 2.0-n is, másik gépen is, ugyanaz..
Van esetleg tipp, mi lehet? Elég drága volt, nem kukáznám (kicsúsztam a 15 napos reklamációból sajnos), másikat már nem érné meg venni.
Energiagazdálkodás tippem lenne, de az meg 20 percre van állítva, nem hinném hogy attól..
Bármi 5let?
:R

[ Szerkesztve ]

havri

(#4914) King Unique válasza havri1 (#4913) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A téma-összefoglaló gyakran ismételt kérdések fejezetében van az adatkapcsolat megszakadásának problémájával foglalkozó válasz. De az is inkább az olyan esetekre, amikor gyakran random fel- és lecsatlakozik az eszköz az operációs rendszerben. Viszont ha nálad órákig megfelelően működik a dokkoló és csak utána jelentkezik a probléma, az megint más dolog. De attól még az előbbinél említetteket ugyanúgy célszerű leellenőrizni és kipróbálni.

Aztán ez a "nem tud írni a HDD-kre" nem derült ki, hogy most pontosan mit is jelent. Vagyis ilyenkor megjelenik a meghajtó, illetve a rajta lévő kötet a Windows fájlkezelőjében, de nem lehet rá másolni, mert írásvédett, vagy másról van szó? Ha az OS energiagazdálkodása és az USB-tárolóeszköz firmware beállításai miatt X idő után készenléti állapotba (alvó módba) vált a dokkoló, akkor annak pont az a lényege, hogy abból fel kell ébrednie, amint az OS, vagy egy program hozzáférést intéz a lemezhez. Illetve normál esetben nyilván utána is ugyanúgy lehet írni és olvasni a meghajtót. Max. ilyenkor pár-néhány másodperc kell, amíg a HDD újra felpörög és újra használható lesz.

[ Szerkesztve ]

(#4915) havri1 válasza King Unique (#4914) üzenetére


havri1
félisten

Ez sajnos eldobja a hdd-ket. Volt olyan pillanat, amikor még láttam őket, bele is tudtam lépni, de bármilyen műveletre hibát dobott. Aztán HDSentinel már csak kérdőjellel látta a meghajtókat, később az sem.
Most 1 hdd-vel tesztelem, hátha a 2 hdd a baj egyszerre.

havri

(#4916) King Unique válasza havri1 (#4915) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ez az előbb említett eset, vagyis az adatkapcsolat szakad meg random. Ha pedig eltűnik az eszköz a rendszerből, akkor nyilván nem lehet használni és nem meglepő, hogy így értelemszerűen írni sem lehet a lemezre. Viszont megint más dolog az, ha rendben megjelenik a meghajtó, de írásvédett állapotra utaló hibaüzenet van a másolásnál.

Ez esetben továbbra is az összefoglalóban említetteket tudnám javasolni, mint ahogyan az előző válaszban is. Vagyis első körben célszerű lenne pl. másik USB-portban, másik USB-kábellel is kipróbálni a dokkolót. Az viszont elég ciki lenne, ha egy kétlemezes dokkoló nem bírna egyszerre 2 db HDD-t rendesen kiszolgálni, meghajtani. A tápegysége csak nincsen ennyire alulméretezve, hogy ténylegesen csak 1 db 3,5"-os HDD-t bír el stabilan. Ha a 6629S3 modellről van szó, akkor ahhoz a gyártó weboldala alapján 12 V-os és 4 A-es tápegységet mellékelnek, aminek elvileg akár 2 db 3,5"-os HDD-hez is elégnek kellene lenni.

[ Szerkesztve ]

(#4917) havri1 válasza King Unique (#4916) üzenetére


havri1
félisten

Rendben, köszi, rajta vagyok. Igen, az említett táp van hozzá.

havri

(#4918) havri1 válasza havri1 (#4917) üzenetére


havri1
félisten

Bocs, csak 3A.

havri

(#4919) Ringman


Ringman
nagyúr

sziasztok!

lehet hülye kérdés, de 3,5-ös rack sata csatlakozójára sima 5,25-ös dvd-meghajtó is rádugható?

(#4920) havri1 válasza King Unique (#4916) üzenetére


havri1
félisten

Egyelőre csak 1 HDD-vel, de azóta is működik a rack.
Kevés lenne a 3A a 2 HDD-nek?

havri

(#4921) -=MrLF=- válasza Ringman (#4919) üzenetére


-=MrLF=-
senior tag

Csak ha darabokra szétszeded, szóval lehet flex is kell :) Fizikailag ugyanaz csak 3,5" méretbe nem fér be az 5,25" DVD.
Erre a célra valami hasonlót javaslok: [Sharkoon Drivelink]

Erre aztán mindent rádughatsz.

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland

(#4922) Ringman válasza -=MrLF=- (#4921) üzenetére


Ringman
nagyúr

köszi.
amikor így használnám a meglévő racknél, akkor nem kellene a burkolat rá :)

(#4923) King Unique válasza havri1 (#4920) üzenetére


King Unique
titán

Az nem derült ki, hogy pontosan milyen HDD-k ezek, mekkora fordulatszámmal stb. De ha netán mindkettő 7200 RPM-es, akkor úgy már pláne problémásabb lehet, ha alul van méretezve a tápegység. Egy HDD áramfelvétele általában felpörgésnél a legnagyobb, majd utána aktív lemezműveleteknél (írás / olvasás), míg üresjárati és pláne készenléti állapotban már kisebb. Vagyis ha elégtelen a tápellátás, akkor annak elvileg már az elején, a HDD-k felpörgetésénél és aktív használatánál is gondot kellene okoznia, nem pedig csak X órás működés után. Aztán az egy dolog, hogy most 1 db HDD-vel tesztelve állítólag OK minden, de eleve egy kétlemezes dokkolóról van szó. Vagyis mindkét foglalatban (slot) ki kellene próbálni a merevlemezt, hogy azok hibáját ki lehessen zárni. Illetve fontos a megfelelő fizikai csatlakozás is SATA-nál, mert ha ott érintkezési problémák vannak a dokkoló és a HDD között, akkor az megint gondot okozhat.

Egyébként ha 3 A-es a tápegysége, akkor a 6629US3-C modellről lehet szó. De akkor meg a webshopban feltüntetett adatok nem stimmelnek, mert azok a 6629S3-ra vonatkoznak. Ezért kell ilyenkor megadni a pontos modellszámot és XY webshop helyett lehetőleg mindig a termék gyártójának weboldalát linkelni... :)

(#4924) havri1 válasza King Unique (#4923) üzenetére


havri1
félisten

Régi Toshiba, Hitachi 7200rpm. Pontosat nem tudok, de 5 db van, majd próbálgatom külön. 5 napja megy eddig stabilan, és csak annyi változás történt, hogy egyiket kivettem.
Most marad így pár napig, aztán beteszek egyet még mellé. (torrent)
Azért linkeltem ezt konkrétan, mert ezt vettem, tőle :)

[ Szerkesztve ]

havri

(#4925) blaca83 válasza King Unique (#4912) üzenetére


blaca83
őstag

Szia!

Igen, GPT-re tettem 1 NTFS kötetként formatálva.
Még annyi "update"-et tennék hozzá, hogy a héten teszteltem egy 6TB-os WD60PURZ winyóval is és azzal is tökéletesen működött a Thermaltake Max 5G.

Részemről a különösen ajánlott RACK-ek közé lépett elő, mert nagyon jó a hűtése és kellemes meglepetés volt, hogy a nagyobb winyókat is gond nélkül kezeli. :C :R

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#4926) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Hali!

Desktop pc felszámolás miatt, megmaradt 1 Tb WD Black és egy 3 Tb WD RED.
Mindkettő 100/100-as.

Notebook mellé viszont megtartanám őket adattárolónak.

Hogyan járok jobban? Létezik valami kombó tok, amibe a kettő együtt elfér és nem horror összeg, vagy jobban járok, ha mondjuk a 1 Tb -ről leköltözök 3 Tb-re, és csak annak egy tok?

Elolvastam az összefoglalót, megnéztem az általatok tesztelteket is, de még mindig homály van. :B

(#4927) King Unique válasza Atomgeszi (#4926) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ha a 2 db HDD egyszerre történő használata a cél, akkor ehhez egy kétlemezes külső házra (példa), vagy dokkolóra (példa) lesz szükség. Nem kötelező pont a linkelt modelleket választani, példaként lettek megemlítve. Aztán hogy esetedben melyik megoldás lenne a praktikusabb, azt pl. egy másik válaszban említett szempontok + az árak alapján kellene eldönteni.

[ Szerkesztve ]

(#4928) Atomgeszi válasza King Unique (#4927) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Azta.. Azért a második ára barátságosabb. Lehet egy olyat megpróbálok.. Vagy pedig atkoltozni teljesen a 3 Tb-re. :U

Sima egyes dokkolóban mi most a bestbuy?

Látom szerkesztetted. Mondjuk az tény, hogy jelenleg nem lesz hordozva egyáltalán. Csupán a noti csak SSD lesz.
Amikor a szobában vagyok és kell valami tartalom a winyorol, akkor lesz csak összekötve.

[ Szerkesztve ]

(#4929) King Unique válasza Atomgeszi (#4928) üzenetére


King Unique
titán

Dokkolókkal eleve kevesebb itt a topikban a tapasztalat. Egylemezesről van az összefoglalóban teszt, plusz a topikban is megtalálhatók mások beszámolói és tapasztalatai. Példák: [link], [link], [link]. Ha olcsó kell és nem gond az X hetes szállítási idő, akkor elsősorban az eBay és társai online piacterek kínálatában érdemes nézelődni. De ha fontos szükség esetén a garancia helyi intézésének lehetősége, akkor belföldön célszerűbb megvásárolni az ilyeneket.

[ Szerkesztve ]

(#4930) Atomgeszi válasza King Unique (#4929) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Nagyon köszönöm, atnezem mindet, amint gépnél leszek! :R

(#4931) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Orico 2HDD from Aqua Erről vélemény? Ebayen is kb hasonló ár, ez legalább megjönne hamar. Mondjuk elég pőre a leírás, táp meg kábel jár hozzá? Hétvégéig jó lenne,ha meglenne.. :F

[ Szerkesztve ]

(#4933) King Unique válasza Atomgeszi (#4931) üzenetére


King Unique
titán

Nemrég vett egy másik fórumtag 6629US3-C dokkolót, amiről ebben a topikban is volt szó. A 6228US3-C modellel viszont nincsen itt tapasztalat. Max. más ORICO dokkolókkal van, de azok egylemezesek. Példák: [link], [link].

Az USB-kábel és a külső tápegység nyilván alapvető tartozékok. Ha pedig pontosabb és bővebb információk kellenek a termékről, akkor az XY webshopok helyett a gyártó weboldalát célszerű lecsekkolni... :)

(#4934) Atomgeszi válasza King Unique (#4933) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Ezek az Oricoek is sűrűn adnak ki új verziókat.

Ezt még olvastam a topikban fentebb: [Raidsonic icy box
Esetleg inkább ez akkor!?

[ Szerkesztve ]

(#4935) King Unique válasza Atomgeszi (#4934) üzenetére


King Unique
titán

Az ORICO esetében egy másik dokkolóval adódótt problémája egy fórumtagnak, ami az előző válaszban linkelve volt. Viszont az nem derült ki, hogy valójában mi volt az oka. Az 6228US3-C pedig eleve egy másik dokkoló, nem azzal volt gond, ami lehet akár jó is. Viszont mivel konkrét tapasztalat itt nincsen vele, ezért ezt sem biztosan megerősíteni, sem megcáfolni nem igazán lehet.

Az IB-123CL-U3 dokkolóról szintén nemrég volt szó, egy másik fórumtag vett ilyet. Ahol utólag kiderült, hogy csak a dinamikus lemez kezelése volt a gond USB-n, ami nyilván nem a dokkoló hibája, az rendben volt. Az IB-124CL-U3 modell viszont valamivel komolyabb, illetve arról beszámoló is készült korábban. De azzal meg az a gond, hogy a hazai boltokban jelenleg nem elérhető. Erről az egyik társtopikban is volt szó, illetve ott linkelve volt egy ahhoz hasonló dokkoló.

[ Szerkesztve ]

(#4936) havri1 válasza King Unique (#4935) üzenetére


havri1
félisten

Azóta is atomstabil 1 HDD-vel, tápra gyanakszom.

havri

(#4938) King Unique válasza havri1 (#4936) üzenetére


King Unique
titán

Ha mindkét foglalatnál stabilan működik 1 db HDD-vel, akkor elvileg nem azok, illetve nem a dokkoló hibás és nem is az USB-kábel. Ez esetben lehet tényleg a tápegység gyenge 2 db 7200-as HDD-hez. Viszont akkor normál esetben mindkettő egyszerre történő aktív használatánál már korábban jelentkeznie kellene a problémának, nem pedig csak X óra eltelte után.

(#4939) havri1 válasza King Unique (#4938) üzenetére


havri1
félisten

Nem merem most mozgatni, torrentek vannak rá beállítva, fontos a megszakításmentes idő.
Idővel ki fog derülni, 1-1 leállás után tesztelgetem oda vissza.

havri

(#4940) Atomgeszi válasza King Unique (#4935) üzenetére


Atomgeszi
veterán

124-est valóban sehol se találni. Amazonon volt egy használt, de ott is 1 csillagot adott neki valaki, mert adatvesztés.

Axagon ADSA ST Próbáljam meg ezt?
Raidsonic Icy Box 123CL-U3
Már csak ez a kettő között vacilálok. :DDD

(#4941) King Unique válasza Atomgeszi (#4940) üzenetére


King Unique
titán

Az egy dolog, hogy ott hogyan értékelte egyvalaki és nála éppen miért volt állítólag adatvesztés. De ezt általánosítani arra a dokkolóra vonatkozóan nyilván nem lehet 1 ilyen értékelés alapján.

Az előbbinél (Axagon) a korábbi válaszban, illetve az abban linkelt másikban már le volt írva, hogy nincsen vele konkrét tapasztalat. Tehát az ajánlottságát emiatt sem biztosan megerősíteni, sem cáfolni nem igazán lehet. Ránézésre egyébként jónak tűnik és elvileg opció lehet, de kb. ennyi.

(#4942) Atomgeszi válasza King Unique (#4941) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Megjött az Axagon.

Felismeri mindkét winchestert.

Viszont a 3 TB-ossal lenne problémám.

Tehát van a 3TB-os, amin vannak az 1TB-ról átmásolt adatok.

Az 1TB-os most üres, a 3TB-os majdnem tele van
Már gyanús volt nekem TC-ben, hogy amikor a 3TB-oson megnyitok egy mappát, azt kéri , hogy rendszergazdaként. Oké, utána a fájlt viszont nem nyitja meg, mert hozzáférés megtagadva.

Ha viszont ugyanazt a fájlt átmásolom rendszergazdaként(rákérdez a TC) az 1TB-ra, majd ott elindítom, az gond nélkül megy. Ha visszamásolom, ismét rendszergazdaként kéri, és ott ugyanúgy hozzáférés megtagadva.

Szóval gyanítom, hogy nem a dokkolóval lesz a gond, hanem valami tulajdonjogi dolgokkal. Mit hol kellene állítani?

Intéző -> Meghajtó > Biztonság és a felhasználónevem alatt teljes hozzáférésre mentem. Be is olvasta az összes mappát, és még mindig hozzáférés megtagadva.

Az előző PC-m még megvan, tegyem vissza a winyot és ott kell valamit állítani?

(#4943) Atomgeszi válasza Atomgeszi (#4942) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Ha viszont TC-ben jobb klikk a mappán, Hozzáférés megadása > Ott alapból oda van írva a jelenlegi rendszerem felhasználóneve, majd alul megosztom, akkor látom a mappát, meg a tartalmát, írni olvasni is tudok. De ez gondolom csak felületi megoldás, hisz ez csak megosztás. :F

(#4944) King Unique válasza Atomgeszi (#4942) üzenetére


King Unique
titán

"Felismeri mindkét winchestert."

Amik a korábbi hozzászólásod alapján még az asztali PC-ben voltak particionálva, a 3 TB-os pedig bizonyára GPT séma szerint. Vagyis ha a dokkoló USB-n egyből kezelte őket és felismerte a SATA-n létrehozott köteteket, pláne a 3 TB-osnál, akkor működik oda-vissza a kezelés. Vagyis ez esetben nincsen olyan gond, amiről pl. ebben a hozzászólásban volt szó.

"Már gyanús volt nekem TC-ben, hogy amikor a 3TB-oson megnyitok egy mappát, azt kéri , hogy rendszergazdaként. Oké, utána a fájlt viszont nem nyitja meg, mert hozzáférés megtagadva."

Ha vélhetően NTFS fájlrendszerű a HDD, akkor ez csak szimpla jogosultsági problémának tűnik. Vagyis az adott fájlokra, mappákra, vagy akár a teljes meghajtóra vonatkozóan be kellene állítani a megfelelő felhasználói jogosultságokat, illetve saját tulajdonba venni. Egy másik topik alapján Windows 10-et (is) használsz, aminél pl. ezen leírás jól szemlélteti a lépéseket.

[ Szerkesztve ]

(#4945) Atomgeszi válasza King Unique (#4944) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Köszönöm! Megpróbálom majd, amint szabadidőm engedi, egyelőre a megosztásos módszer működik.

Milyen néven keressek ehhez hosszabb USB kábelt? Ez a gyári 50 cm-es nem elég hosszú.

(#4946) Glaz-dozfhut válasza Atomgeszi (#4945) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Ilyet ([link]bolt) vettem és bevált, vagyis megmentett. Épp nem elérhető. Mondjuk savallottam az árát együtt az eredeti eszközzel amihez kellett.
Alol a műszaki adatoknál ennél éppen írják a meghatározását. Csatlakozó: USB 3.0 A típusú dugó > USB 3.0 B típusú dugó.
Angolul meg írják az eszközöd gyártói oldalán: "USB 3.0 cable USB 3.0 Type A male / USB 3.0 Type B male 70 cm long is included". Ha ez az?

- Glaz-doz-fhut -

(#4947) Atomgeszi válasza Glaz-dozfhut (#4946) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Igen így néz ki. Akkor lehet, hogy 70 cm. Nem mértem meg pontosan, csak szemre volt kevés.

Sajnos az 1 méterrel sem vagyok kisegítve. 2 méter már jó lenne, hogy biztosan berakhassam a nyitott polcba a dokkolót, és akkor az éjjeliszekrényen lehet a noti.

Egyébként az normálisan,hogy mozog benne a winchester? Nem fogom őket kihúzogatni, de jártam már úgy, hogy arrébb raktam a dokkolót, és hopp, megszűnt a kapcsolat a winchesterekkel. Ezért gondoltam,hogy hosszú kábellel nem fogom véletlenül meghúzni.

(#4948) King Unique válasza Atomgeszi (#4945) üzenetére


King Unique
titán

A gyártó weboldalán is írják az USB-kábel típusát, vagyis "USB 3.0 cable USB 3.0 Type A male / USB 3.0 Type B male 70 cm long is included". De nyilván ránézésre is meg lehet ezt mondani, amihez segítségként itt van pl. az alábbi kép. USB 3.0-nál a maximális javasolt kábelhossz amúgy 3 méter lehet, tehát a 2 méteres kábel még bőven jó. Egy 3,5"-os külső HDD-hez meg pláne, ugyanis annak a tápellátása nem függ az USB-porttól és egyben a kábel hosszától, mint a 2,5"-os típusoknál.

Túl sokat nem tudtunk meg erről a dokkolóról, de ha használat közben mozgatva van, akkor ilyenkor előfordulhat USB-n a kábel csatlakozója és a gépen lévő aljzat között érintkezési probléma. Valamint intenzívebb mozgatás hatására akár a dokkolóban lévő HDD is kissé elmozdulhat és amiatt SATA-n szintén előfordulhat csatlakozási (érintkezési) probléma. Ezek miatt pedig USB-n megszakadhat az adatkapcsolat. Tehát aktív működés és használat közben lehetőleg nem kellene mozgatni a dokkolót!

[ Szerkesztve ]

(#4949) Glaz-dozfhut válasza Atomgeszi (#4947) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Tessék. Van ugyanott hosszabb. Van 3 méteres is.
Viszont az eredeti hiba alapján én nem kábelre gyanakodnék. Legalább is nálam nem ebben nyilvánult meg, mint amit leírtál.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#4950) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Köszönöm mindkettőtöknek.

Nem lett volna mozgatva, csak ahogy felemeltem a laptopot, véletlen meghúztam egy pillanatra a kábelt és megmoccant a dokkoló, akkor dobta a kapcsolatot. Egyébként jó.

És csak amiatt akarok nagyobb kábelt, hogy több szabad terem legyen mozgolódni a notebookkal és ne kelljen attól félnem, hogy rövid lesz az USB. Ha már hosszabb, mint a töltőm ameddig elér, akkor már jó vagyok, mert azt előbb észreveszem, ha húzom magammal és akkor máshogy helyezkedek.

Valóban aranyáron mérik a kábelt, de hát ez van. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.