Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4101) King Unique válasza choco01 (#4099) üzenetére


King Unique
titán

Mindkettő ASMedia ASM1053 chipes (volt eddig) és az ahhoz kapcsolódó paraméterek is megegyeznek. Tehát ilyen téren egykutya mind a kettő. Viszont a Captiva esetében nem voltak vegyes visszajelzések, felemás tapasztalatok, tehát ebből a szempontból inkább afelé billen a mérleg.

Egyébként a gyártó oldalán nem találni másik 3,5" | USB 3.0 Captiva modellt, tehát vsz az adott webshopban is azt forgalmazzák. Ha netán mégsem azt kapnád, akkor meg az online rendeléseknél eleve ott van az elállási lehetőség. De, ha nem akarsz kockáztatni, akkor veheted akár a másikat is. Egyebet nem tudok hozzáfűzni, illetve a beszerzést nyilván mindenkinek magának kell megoldani.

[ Szerkesztve ]

(#4102) choco01 válasza King Unique (#4101) üzenetére


choco01
addikt

És vajon ezek tempóban mit tudnak?

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4103) King Unique válasza choco01 (#4102) üzenetére


King Unique
titán

Erről éppen nemrég volt szó a másik topikban.

(#4104) choco01 válasza King Unique (#4103) üzenetére


choco01
addikt

Köszi, szerintem jó lesz akkor sebességben mind, esetleg ez a LCPOWER LC-35U3-Sirius is tetszik. Szerinted? :U

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4105) Osynho válasza tomy86 (#4075) üzenetére


Osynho
addikt

Hello!

Ugyanezt szoptam be, ugyanúgy 3TB-os WD Reddel és Swift Case Pro USB3-al. Most mentem le a 2,5TB cuccot usb2.0-vel. Iszonyat lassú... :(((

(#4106) King Unique válasza choco01 (#4104) üzenetére


King Unique
titán

Az összefoglaló táblázatában van róla némi infó, illetve említve van, hogy azért akad pár "apróság" ennél a modellnél. De ezeket leszámítva viszonylag jónak mondható. Illetve az eddig felsoroltakból azért már lehet választani, ha olcsó külső rack kell és nem feltétlen szükséges végigmenni a teljes termékpalettán.

[ Szerkesztve ]

(#4107) choco01 válasza King Unique (#4106) üzenetére


choco01
addikt

A webshopokban, meg árukeresőn jókat írtak róla, csak itt a topicban írta valaki hogy nem látta a lemezeket a rendszere, szóval gondolom az egyedi probléma volt.

2 év gari van rá, ahogy látom ilyenekkel foglalkozik ez a gyártó szóval tuti nem lehet rossz.. :U

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4108) tomy86 válasza Osynho (#4105) üzenetére


tomy86
addikt

Nekem szerencsém volt, hogy van egy másik rackem is, ami oda-vissza kezeli a hdd-ket. Úgyhogy a következő 3 terrás (vagy nagyobb) winyót majd megformázom a Sharkoon rackben, hogy megfeleljen a kényes ízlésének, a mostanit meg csak a Chieftecben fogom használni.

(#4109) Clever0 válasza tomy86 (#4108) üzenetére


Clever0
senior tag

Látszólag nem tűnik olyan fontosnak a GPT partíciós lemezek kompatibilis kezelése annak, aki nem teszi időnkét pc-be. De, ha tönkremegy a rack, akkor nem biztos, hogy egy másik gyártmányúban menni fog a vinyó. Ha ez több év múlva történik, akkor nehéz lesz ugyanolyan külső házat szerezni.

(#4110) tomy86 válasza Clever0 (#4109) üzenetére


tomy86
addikt

Ha előbb olvasok erről a problémáról, akkor biztos hogy én sem a Sharkoon racket vettem volna. Azon is gondolkoztam, hogy az 1-2 terrás hdd-khez fogom használni, amiken zenéket tárolok és MBR partíció van rajtuk, így azokat nem kell újraformázni.
"Ha ez több év múlva történik, akkor nehéz lesz ugyanolyan külső házat szerezni"
Isten őrizz, hogy még egyszer ilyen racket vegyek :) A minőségét nézve még a márkát is elkerülöm. 9-10 ezres árkategóriában jobbat várna az ember.

[ Szerkesztve ]

(#4111) Osynho válasza Clever0 (#4109) üzenetére


Osynho
addikt

PC-ben azért biztos megoldható az adatok lementése. Get Data Back tuti látni fogja. Vagy tévedek? :U Azért ezt jó lenne tisztázni. :)

(#4112) Clever0 válasza Osynho (#4111) üzenetére


Clever0
senior tag

Nem tudom, hogy milyen fájlrendszerrel dolgoznak, csak azt, hogy valamilyen trükkel megkerülik a 2TB-os határt. Még az is lehet, hogy minden gyártó ugyanazt a módszert használja.

(#4113) Osynho válasza Clever0 (#4112) üzenetére


Osynho
addikt

Én nem értem, hogy egyáltalán hogy lehet bármiféle 2TB-os határ 2016-ban? Maga a chip nem tudná kezelni a GPT partíciót? Lassan átérnek a dolgaim a Red-ről, megformázom a rack-ben, visszamásolom, amit kell és beteszem az asztali gépbe. Kíváncsi vagyok, mit fog látni.

(#4114) Clever0 válasza Osynho (#4113) üzenetére


Clever0
senior tag

Logikai határról van szó, adott bittel adott számú külön területet lehet megcímezni. Neten biztos megtalálható a pontos számítás. A hőskorban sokkal kisebb határ elérésekor találták ki a logikai címzést, akkor is voltak kerülőutak, egyedi formázóprogramok, hogy a régebbi BIOS-okkal is működjenek a nagyobb vinyók. Most is ez lehet a háttérben, lehet, hogy ezekkel a külső házakkal akár XP alatt is kezelhetők a 2TB-nél nagyobb lemezek.

[ Szerkesztve ]

(#4115) Osynho válasza Clever0 (#4114) üzenetére


Osynho
addikt

Najó, de akkor azoknál a házaknál, ahol csont nélkül működik oda-vissza az ekkora hdd, hogy van megoldva? A Sharkoon-ban lévő chipre épülő más házakban is ugyanez a jelenség fennáll?

(#4116) Clever0 válasza Osynho (#4115) üzenetére


Clever0
senior tag

Lehet, hogy pont ez a butább chip, nem trükközik, átadja a lemez paramétereit az oprendszernek, az meg csináljon vele, amit akar. Illetve amit tud, mert a 2TB feletti lemezekhez új bios és 64 bites oprendszer kell, ha jól tudom. Az biztos, hogy a kompatibilis házban lévő 4 TB-s vinyót ugyanazon a gépen a 32 bites XP nem látja, a 64 bites Win7 felismeri. Ki kellene próbálni, hogy a trükköző házak működnek-e xp-vel.

(#4117) choco01


choco01
addikt

A Siriusrol továbbra sem tudni hogy levalasztaskor leállítja-e a lemezt?

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4118) Osynho


Osynho
addikt

Buta kérdés: hogy formázzam meg a Swift Case Pro házban a 3TB-os Red-et? Töröltem PC-n a partíciót, betettem a rack-be, lemezkezelőben látszik is a meghajtó, de nem engedi formázni. Rádugtam laptopra is, ott 16000GB-ot ír és szintén inaktív a partíció létrehozása.

(#4120) Brutforsz válasza choco01 (#4117) üzenetére


Brutforsz
aktív tag

Kb. 2 hete vettem egy Siriust, most a kedvedért gyorsba' fonendoszkóppal meghallgattam, és igen, leállítja. Majd még holnap ellenőrzöm azért, ha komolyan érdekel.

Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.

(#4121) choco01 válasza Brutforsz (#4120) üzenetére


choco01
addikt

:DDD köszönöm!

Es meg vagy vele elégedve?

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4122) Brutforsz válasza choco01 (#4121) üzenetére


Brutforsz
aktív tag

Teljesen elégedett vagyok vele. Naponta egyszer használom, akkor stabilan, egyenletes tempóban közvetít a hdd és a rendszer között; nagyjából hozva azt a sebességet, mint amikor a merevlemez még közvetlenül csatlakozott az alaplaphoz (azért fogalmaztam így, mert kiszerelés előtt nem mértem meg).

Az összefoglalóban az eszköz adatainál olvasható megjegyzést meg tudom erősíteni: a kuckó kifejezetten (és szükségszerűtlenül) combos, mondhatni "gamer" világító egységgel ellátott - ez akkor is aktív, amikor a merevlemezt már leállította.

Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.

(#4124) King Unique válasza Osynho (#4118) üzenetére


King Unique
titán

A diskpart módszerrel célszerű, illetve egy 3 TB-os lemezt nyilván GPT-re kell inicializálni. Valamint lehet az összes műveletet akár parancssorban is csinálni.

Ha például Disk 2 a lemez és a G: betűjel szabad, akkor a teljes parancssoros megoldás így fog kinézni:

diskpart
list disk
select disk 2
list disk
clean
convert gpt
create partition primary
format fs=ntfs label="Swift Case PRO USB 3.0" quick
list part
select part 2
assign letter=G
exit

Ha esetleg a lemez offline, illetve csak olvasható, akkor be lehet iktatni az alábbi parancsokat:

select disk 2
list disk

online disk
attributes disk clear readonly

clean

Az újabb Windowsok általában jól megcsinálják az eltolást, illetve 4K-s foglalási egységgel formáznak, de ezekkel akár ki is lehet egészíteni a parancsokat:

create partition primary align=1024
format fs=ntfs label="Swift Case PRO USB 3.0" unit=4096 quick

Ha netán USB-n nem engedi megcsinálni, akkor előtte SATA-n kellene ledózerolni a lemezt (clean).

[ Szerkesztve ]

(#4125) Osynho válasza King Unique (#4124) üzenetére


Osynho
addikt

Köszönöm szépen, este megcsináltam! :R Usb3-al azért némileg gyorsabban vánszorognak az adatok. :)

(#4126) Dello79


Dello79
aktív tag

Sziasztok,

tanácsot szeretnék kérni, adott egy ilyen routerem , melyre most egy 1db 2TB WD külső HDD van kötve 3.0 USB bemeneten. Tökéletesen működik. NAS-t nem szeretnék venni, annyit nem költenék rá viszont minőségi rack érdekelne.. 2 vagy a legjobb 4 férőhelyes lenne. Tudtok olyat ajánlani ami ezzel a routerrel tökéletesen menne. ? . mivel a routeren valószínű Linux fut , fontos hogy a router megfelelően lássa a merevlemezeket. A windowsos gépem ugye az összes merevlemezt , hálózaton érné el a routeren keresztül.

Van erre megoldás ? :))

[link]

(#4127) King Unique válasza Dello79 (#4126) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

A történet ott kezdődik, hogy a többlemezes külső házakkal eleve kevés tapasztalat van itt a topikban, szóval túl sok ajánlás nem lesz. Jobbára csak az alábbi kétlemezes és négylemezes modelleket tudnám megemlíteni.

Amúgy egy másik topikban korábban a sebesség került szóba pont egy ugyanilyen routernél. Maga a (normál) külső HDD-kkel való kompatibilitás általában ok szokott lenni, bár az ilyen készülékeknél ez ugye nem feltétlen garantálható. Illetve, hogy az említett / másik többlemezes (+RAID funkciós) külső házak működni fognak-e vele, azt megint nem lehet biztosra állítani. Szóval legjobb lenne a topikjában érdeklődni ez ügyben.

[ Szerkesztve ]

(#4128) gyeniko


gyeniko
őstag

Rendkívül köszönöm a páratlanul színvonalas összefoglalót! Annyira jól sikerült, hogy - azon kívül, hogy megköszönöm - nincs is mit kérdeznem, mindenre megkaptam belőle a választ! :R

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4130) choco01


choco01
addikt

Megjött a WD Pruple 3TB és a LC Power Sirius rack, most összedobtam, megformáztam, gondoltam nyomok egy speed testet és ezek jöttek:

Nem kevés ez??? :F :F

Természetesen USB 3.0-ás porton.. :F
A WD külső winyómon is ennyi ami szinté 3.0-ás lehet az okozza a problémát hogy az USB vezérlő nincs telepítve az eszközkezelőben?

:R :R

[ Szerkesztve ]

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4131) choco01


choco01
addikt

Bocs a dupláéért..

Feltelepítettem a 3.0 drivert... :B :B :DDD

Ez így már jónak számít szerintem.. :DDD

Köszönöm a segítségeket a választáshoz! :R :R

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4132) King Unique válasza choco01 (#4130) üzenetére


King Unique
titán

Egy másik topikban nemrég volt szó az adatátviteli sebességet befolyásoló tényezőkről. Viszont, ha bizonyos okok miatt a gyakorlati fájlmásolás lassabb is, attól még a szintetikus teszteknek hoznia kellene az elvárható értékeket.

Esetedben látszik, hogy ez a külső rack kb. USB 2.0 módban működik...A Win7 nem rendelkezik natív USB 3.0 támogatással, mint a Win8/8.1/10, ezért arra külön fel kell telepíteni a megfelelő USB 3.0 drivert. Ez egy korábbi példa, de nyilván mindenkinek a saját hardveréhez való drivert kell felraknia. A másik topik alapján vannak a gépeden driveres problémák, tehát ezeket nyilván rendezni kellene.

Egyébként az előbbiektől függetlenül magát a sebességet például egy Live Linux alatt is lehet tesztelni. Azok eleve modern rendszerek és natív USB 3.0 támogatással rendelkeznek.

[ Szerkesztve ]

(#4133) choco01 válasza King Unique (#4132) üzenetére


choco01
addikt

Igen rájöttem hogy valami baj van amikor a WD sem ment, de feltettem és újraindítás után jó lett, bár a a 2,5-es csak 65-öt tud, de a Siriustól jó a képen látható érték, nem? :U

:R

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#4134) King Unique válasza choco01 (#4133) üzenetére


King Unique
titán

Manapság egy modern 3,5" | 5400 RPM HDD azért gyorsabb, mint egy 2,5" | 5400 RPM változat, tehát ez nem meglepő. Viszont, hogy utóbbi jelenleg csak 65 MB/s értéket tud, az függhet a fentebb említett tényezőktől is. Illetve arról volt szó korábban, hogy az USB 3.0 csak SSD-vel & UASP módban hajtható ki teljesen. Tehát esetben nyilván a HDD sebessége, illetve a Win7 BOT módja lesz a szűk keresztmetszet. A kapott értékek egyébként jónak mondhatók, SATA-n is kb. ennyit tud —► [link]. Bár azért illik a tesztfájl méreténél legalább 1 GB-ot beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#4135) ggg666 válasza King Unique (#4132) üzenetére


ggg666
őstag

Ezen felül, legalábbis nálam olyan probléma is adódott, hogy ha rendszerindítás előtt van bedugva a külső winyóm, akkor az is csak usb 2.0-ás módban üzemel.

Ha utána akkor semmi gond, windows 7 esetében legalábbis.

(#4136) King Unique válasza ggg666 (#4135) üzenetére


King Unique
titán

Olyat én is tapasztaltam például laptopoknál, hogy Win7/8.1 alatt hirtelen az egyik USB 3.0 port csak USB 2.0 sebességgel működött...Ilyenkor sok esetben csak a Windows restart oldotta meg a problémát és utána már ok volt mindegyik port.

Illetve általában menet közben csatlakoztatom és választom le a külső HDD-ket, tehát nálam más okozhatta a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#4137) ggg666 válasza King Unique (#4136) üzenetére


ggg666
őstag

Az új 10 hdd-s külső házam viszont meglepett, azzal nem csinálja, be van dugva a kábel folyamatosan, egyesével tudom cserélni a winyókat is, és teljes sebbességel működik a cucc bármikor.

Nekem eddig minden külső usb 3-as eszközömmel ezt csinálta, csak ezzel nem.

Gondolom a vezérlőtől is függ.

(#4138) ngyjns


ngyjns
tag

Üdv! Magyarországon kapható a Lian Li BZ-H06 SATA Power Switch-hez hasonló - ergó olcsóbb - előlapi panel merevlemez kikapcsolására?

(#4139) ngyjns válasza ggg666 (#4137) üzenetére


ngyjns
tag

Ez milyen szörnyeteg, hol és mennyiért lehet kapni? Nekem is egy ilyen több merevlemezes csoda kellene.

(#4140) ggg666 válasza ngyjns (#4139) üzenetére


ggg666
őstag

Én tőle vettem, elvileg már nincs neki, de lehet érdemes írni neki, persze ha van rá 130000 Ft-od.

(#4141) ngyjns válasza ggg666 (#4140) üzenetére


ngyjns
tag

Köszi, annyi nincs. Esetleg HDD rack-ot ismer valaki, amiben, ha benne vannak a merevlemezek, kihúzás nélkül lehet áramtalanítani egyesével a merevlemezeket? THERMALTAKE Max 3503 ismerem, de csak ki lehet húzni a slotból, nekem olyan kellene, ami slotonként/wincsiként áramtalanítható.

(#4142) ggg666 válasza ngyjns (#4141) üzenetére


ggg666
őstag

Ha érdekel, nekem van egy ilyen felesleges.

(#4143) ngyjns válasza ggg666 (#4142) üzenetére


ngyjns
tag

PÜ ment

(#4144) Glaz-dozfhut


Glaz-dozfhut
őstag

Eléggé tehetetlen vagyok az eszközömmel kapcsolatban. Mindig ledobja az USB port. A már említett RAIDSONIC IB-3620U3 2 lemezes külső házról van szó. Írtam róla véleményt, de rosszul tudtam a nagy részét4036 hozzászólás. Nem a rezgés és nem is a helyzete befolyásolja a működését, hanem valami driver gond lehet vagy USB energiatakarékossági szolgáltatás. Eléggé általános probléma, ahogy néztem. Nem ezzel a termékkel kapcsolatban, hanem általában. Mind a két általános javaslatot megcsináltam; azaz az eszközkezelőben kikapcsoltam a Hub-ra vonatkozó energiamegtakarítási beállítás, vagyis, hogy lekapcsolhatja az eszközt. Plusz az energiasémák beállításainál, az USB-re vonatkozó részt is tiltottam. Nem történt semmi pozitív változás. Ugyanúgy lekapcsolja. (bár a gépet nem indítottam újra) És az a vicc, hogy direkt másoltam rá videóanyagot, amit futtattam, hogy na majd nem lesz inaktív. Hát nem. Kikapcsolt filmnézés közben. Az az érdekes, hogy a napokban került hozzám egy másik külső ház saját tápellátással, USB 3-as és 3,5 "-os lemezzel. Arra másolgattam 50 GB-ot, meg közben pihent is, ugyanarra a portra csatlakoztattam és semmi gond nem volt vele. A saját eszközöm intenzív lemezművelet alatt még nem kapcsolt le. Mint másolás, sebességteszt. A SMART adatok teljesen normálisnak látszanak. Nincs szabálytalan leállás, se CRC error számláló növekedése sem. Ez alapján az oldal alapján néztem a beállításokat. Egyedül az utolsó előtti választ nem próbáltam, ami működőnek tűnik, mert az valami script, csak nem tudom mit csinál. Majd még megpróbálom más USB portokon is, de nem nagyon ér el odaáig a vezeték. A gyártói oldalon egy deka driver nincs hozzá [link]

- Glaz-doz-fhut -

(#4145) vizzitor


vizzitor
újonc

2-3 éve vásárolt Sharkoon SATA Quickdeck Pro külső USB3.0 dokkolóm van, aminek elvesztettem a tápját.
Az rá van írva, hogy DC12V, de az áramerősség nincs így nem tudom milyen utángyárott tápot vegyek.
Utángyártottban 1-2-3-5-8A verziókat is lehet kapni. Ehhez vajon melyik lehet jó? A gyártó oldalán már csak az aktuális modellek vannak fent, erről nincs infó. Köszi!

(#4146) batagy válasza vizzitor (#4145) üzenetére


batagy
őstag

2A-es (12V-os) tutira elegendő!
A DC csatlakozó ún. 5.5/2.5-ös általában.

(#4147) misx


misx
senior tag

Üdv!
Az miért lehet, hogy a Captiva Rack-em csak ilyen eredményt tud?

Mintha USB2-es lenne, pedig 3-as. Ilyen: [link]
Egy 3 TB-os WD RED van benne (WD30EFRX).
Notebookon Windows 8.1-gyel és asztalin Windows 10-zel ugyanez az eredmény. A többi külső vinyóm simán megy 80 MB/s-cel.

(#4148) misx válasza misx (#4147) üzenetére


misx
senior tag

Közben szétszedtem és megnéztem, ASM1053-as chip van benne, a HWinfo szerint "Connected to a USB 2.00 port", ami hülyeség, mert 3-asban van.

(#4149) King Unique válasza misx (#4147) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez valóban USB 3.0-s modell, illetve a benne lévő ASMedia chip is. Valamint a Win8.1/10 már natív USB 3.0 támogatással rendelkeznek, tehát elvileg ez is ok. Továbbá, ha ugyanazon gépek USB-portján más külső HDD-k hozzák a kívánt értékeket, akkor a gazda (gép) felőli hardveres gond sem valószínű. Viszont az adatátviteli sebességet befolyásolhatják bizonyos paraméterek. De egy ilyen külső HDD-nek a szintetikus teszteknél jóval többet kellene tudnia a mért értéknél. Nagyjából kb. annyit, mint ezen tesztben a hasonló paraméterű Purple. Igaz, az teljesen üres volt, de a Red sincs annyira telemásolva, hogy csak az 1/4-ét tudja.

Első körben érdemes lenne megnézni pl. egy HD Tune olvasást. Ha annál is ilyen lassú, akkor valami miatt lehet csak USB 2.0 módban kezeli az OS a külső meghajtót. Egy másik hozzászólásban korábban szóba került, hogy ezt hogyan lehet Windows alatt lecsekkolni. Ha ez a helyzet, akkor először az eszközillesztő eltávolítása, majd újratelepítése jutna eszembe. De érdemes másik USB-portokban is kipróbálni, valamint a rendszert újraindítani stb. Továbbá, ha már ASMedia chipes, akkor meg lehetne nézni az MPTool programban, hogy pl. milyen firmware van rajta. Maga a szoftver letölthető az usbdev oldaláról.

Az, hogy maga a külső rack, vagy az adott hardveres / szoftveres környezet hibája okozza-e a kb. USB 2.0 sebességet, azt pl. másik gépen kipróbálva, vagy ugyanazon gépen egy Live Linux alatt letesztelve lehetne megállapítani. Valamint, ha van kéznél másik HDD, akkor azt beletéve a külső házba kéne lemérni a sebességet. Vagy kipróbálni, hogy a 3 TB-os Red mit tud SATA-n / másik külső házban.

[ Szerkesztve ]

(#4150) ggg666 válasza King Unique (#4149) üzenetére


ggg666
őstag

De még egy usb3-as kábel cserét is érdemes megpróbálni, mivel a 10 darabos raidsonic IB-3810U3-hoz kapott kábellel én is így jártam, kábelcsere után semmi probléma sem volt egyből usb3-as módban megy azóta is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.