Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15901) Degeczi válasza rioter (#15895) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Kapacitív az érintésérzékelése, amit azt jelenti, h egyáltalán nem kell nyomni (ill. még azt, h normál kesztyűben nem használható), és persze ahogy említették is, nem karcolódik - ezért tényleg teljesen fölösleges önszívatás fóliával rontani a minőségen!

Telefonod biztosan régóta van: azt is alacsonyabb fényerőre állítod (vagy az automatika, ha van rajta) sötétben, különben zavaró lenne az erős fénybe nézni.
Itt mindenesetre nem nagyon kell vele foglalkozni: beállítod egy olyan köztes értékre (ízlés és készülékfüggően valószínűleg valahol 10-15-ös között), ami nappal kellemesen fehéríti a hátteret, de még viszonylag rosszabb megvilágítású helyen sem zavaróan erős, így nem kell folyton állítgatni (legföljebb ha szó szerint vaksötétben olvasnál).

[ Szerkesztve ]

(#15902) csakb válasza rioter (#15895) üzenetére


csakb
őstag

Fólia helyett egy normális tokot vegyél hozzá, akkor biztos nem lesz baja, ugyanakkor élvezhető és használható is marad divájsz.

(#15903) LittleBiG007 válasza kovisoft (#15891) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

"Igen, de a lényeg nem is annyira a feature list, hanem hogy egy ingyenes e-könyv adatbázisban számomra logikus, hogy egy kellően elterjedt és minden tekintetben "open" formátumban teszik fel a könyveket."

Hát igen, én még nem találkoztam olyan olvasóval (a Kindle kivételével), ami ne kezelte volna az ePub formátumot.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#15904) rioter


rioter
csendes tag

Tokot mindenképp szeretnék venni hozzá, csak még nem tudom, milyet volna érdemes. Valami olcsóbb darabban gondolkodom, nem túlzottan érdekel a kinézete és az anyaga, csak azt tartom fontosnak, hogy elég kemény típus legyen, mivel hátitáskában fogom hordani, és van, hogy eléggé tele kell pakolnom a táskát kemény műanyag dobozokkal, szóval nehogy az benyomja a kijelzőjét, valamint a tok sarka kilógjon, ha netán leesne sarkára, akkor a tok nyelje el az ütést (bár ilyen nem fordult még elő velem, de inkább előre gondolok rá).
Háttérvilágításos olvasóval tapasztaltam, hogy erős napfénynél sokkal több fényerő kell rá, hogy olvasható legyen, de úgy gondoltam, hogy az e-ink-nél hasonló a megjelenés, mint a papír könyvnél, hogy sok fénynél csak még olvashatóbbá válik fény nélkül is. Egyébként, lámpafénynél próbáltam, és egész olvashatónak tűnt minimális fényerővel is, ellenben sötétben csak derengett valami, és közepes tájára kellett húznom, hogy olvasni tudjam, szóval úgy tűnik tényleg inkorrekt, amit kijelez a min/max fényerőnél.

(#15905) csakb válasza rioter (#15904) üzenetére


csakb
őstag

Sok fényben a saját világítása ahhoz kell, hogy fehérebbnek lásd a hátteret. Ez általában működik, ha a külső fény tipikusan nem nagy színhőmérsékletű, mivel a saját világítás erősen kékes. A kettő kombinációja fehért ad, innen a Paperwhite elnevezés is.

"hogy olvasni tudjam, szóval úgy tűnik tényleg inkorrekt, amit kijelez a min/max fényerőnél."

Nem inkorrekt, csak neked több kell annál. Nekem, és még sokaknak elégséges 4-5-ös fokozat is sötétben. Ezen felesleges többet rágódni, úgy használd, ahogy neked jó.

Tokból az ilyesmi tökéletesen jó: [link]. Sokan használnak ilyesmit itt is. Én mondjuk inkább olyan eladót keresnék, aki trackinges postával szállít, nem regular/economy vacakkal. Az a ~1 dollár pluszköltség bőven megéri azt, hogy biztosan megérkezzen a cucc.
Ugyanilyen tokot nyilván aliexpressen is kapsz, ha az szimpatikusabb.

Ha nem akarsz 3-4 hétig várni rá, akkor a hardveraprón van megbízható eladó, akitől lehet venni elfogadható áron, nekem is onnan van, tökéletes. Ilyesmi, feketében: [link].

[ Szerkesztve ]

(#15906) Degeczi válasza rioter (#15904) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Háttérvilágítós kijelzők a Nap fényével próbálnak versenyezni - persze szép időben teljesen esélytelenül...
E-inknél viszont minél erősebb a külső fény, annál jobban olvashatóak, mert nincs saját fénykibocsátásuk (a beépített világítás csak a külső fényt pótolja, ha épp nem lenne, vagy csak kevés - de ha van, problémát nem okoz, nem kell állítgatni)

Azt továbbra sem értem, mire gondolsz "inkorrekt" alatt: töksötétben elég a gyengébbre állított beépített világítás a kellemesebb, de ismét: egy közepes érték a legtöbb helyzethez megfelel, nem muszáj állítgatni (ezért nem igazán lényeges feature a Voyage automatikus állítási képessége)

(#15907) metal01 válasza rioter (#15904) üzenetére


metal01
őstag

Én ilyet vettem. Nagyon jó kis tok. Masszív, jól néz ki, könnyű. Nézz szét, hátha lehet valahol országon belül is kapni.

(#15908) LittleBiG007 válasza rioter (#15904) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

Én az előzőekben ajánlottaknak megfelelő tokban lévő Kindle-t nyúztam nemrég néhány órán keresztül. Az igaz, hogy az olvasó méretét nem növeli meg sokkal, de a kényelmet körülbelül egy tégla tartásával éreztem egyenlőnek. Kemény műanyag dobozok mellé, sarkait is tökéletesen védő, mégis kényelmes fogású tok szerintem inkább ez: link. Szerintem ez jobban elnyeli az ütődéseket is.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#15909) Geripapa válasza csakb (#15905) üzenetére


Geripapa
aktív tag

Ha nem érkezik meg a cucc akkor sincs semmi, irsz neki aztán visszakapod a pénz! Csak annyi hogy kellemetlen 4-5-6 hetet várni a semmire. Én már kétszer is kaptam vissza igy pénzt, és rá még kb 4 héttel megjött a cucc...

[ Szerkesztve ]

Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;

(#15910) BMizutani válasza lord.lakli (#15897) üzenetére


BMizutani
tag

Üdv . Én speciel azért vettem fóliát az olvasómra mert az alap kijelző nagyon tükröződött , csillogott .
Fóliával ez megszűnt s csekély ár az a 1% kontraszt vesztés .

(#15911) csakb válasza Geripapa (#15909) üzenetére


csakb
őstag

Persze, tudom. Az eddigi 100+ külföldi rendeléseim közül eddig pont egy Kindle tok volt, ami elveszett, de nem volt kedvem megint heteket várni, így inkább itthonról vettem egyet.

(#15912) schmo07


schmo07
tag

Sziasztok !
Jól értem, hogy az azw3 a kindle saját formátuma, de mégse lehet e-mailen átküldeni az olvasóra, csak usb-n?

(#15913) Degeczi válasza schmo07 (#15912) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Igen. Az AZW a Kindle egyik formátuma, amit az Amazon digitálisan aláírt anyagoknak hozott létre, ezért nem fogadja emailben küldéskor. MOBI/PRC-t használhatsz, ami gyakorlati célokra azonos.

(#15914) schmo07 válasza Degeczi (#15913) üzenetére


schmo07
tag

Igen, köszi, azt észrevettem, hogy átkonvertálva mobi-ba nincs gond. Csak nem értettem, hogy ha sajátja, akkor miért nem fogadja.

(#15915) juuzer


juuzer
addikt

Sziasztok!

Akadt egy kis problémám az új Kindle basic-emmel. (6th gen) Sehogy se akarja az Amazon konvertálni a mailben küldött pdf-eket. A cím stimmel. Először tárgy nélkül küldtem el a levelet, majd "convert" tárggyal. Amint rányomok a syncre a Kindle-ön, azt az üzenetet kapom, hogy nincs új elem. Az e-mail címre, amiről a levelet küldtem (amivel egyébként az accountom regisztrálva van) nem kaptam semmilyen üzenetet. Mi lehet a gond?

Vamos a la playa.

(#15916) Spy89 válasza juuzer (#15915) üzenetére


Spy89
aktív tag

Hogy néz ki a pdf? Nem szekennelt oldalakból áll?

Jön még boardosra lavina! :D

(#15917) Spy89


Spy89
aktív tag

A pár napja felvetődött "AZW3 küldés amazon mailre" témához hozzászólva:
- nekem is csak a mobi-t engedi, a supportal is beszéltem nincs más
- sajna én is "olyan elválasztós gusztusal" bírok :DDD , így maradt az USB-s feltöltés
Petíciót kellene indítani, hogy támogassák az epub kindle mailre küldését és konvertálását :DD

Jön még boardosra lavina! :D

(#15918) Degeczi válasza Spy89 (#15917) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Valszeg gyorsabban eredményt adna a Calibre javítása, h korrekt borítót pakoljon az anyagokba újfajta, mindkét formátumot tartalmazó MOBI-t generálva is (mert azt elfogadja az Amazon, és olyat küldve megmaradnak a feltételes elválasztások)

(#15919) Spy89 válasza Degeczi (#15918) üzenetére


Spy89
aktív tag

Ez is egy megoldás.

Jön még boardosra lavina! :D

(#15921) pethYeti


pethYeti
addikt

Ide is belinkelem a kérdésem, talán ez a topik kicsit jobban pörög: [link]

(#15922) HKorn válasza Spy89 (#15917) üzenetére


HKorn
addikt

Ez az elválasztósdi amiről itt mindig szó van, ez hogy néz ki?

Most perpill nem tudom elképzelni, én sima régi mobi-t olvasok és teljesen rendben vannak az elválasztások, borító is van.

Miben tud többet pl az új KF8, vagy a régi és új formátumot is tartalmazó mobi?

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#15923) Degeczi válasza HKorn (#15922) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pedig pont az az egyik lényegi különbség, h a régi MOBI még nem támogatta a feltételes elválasztást...

Talán vagy alternatív olvasóprogramot használsz, ami maga elválaszt, vagy esetleg idegen nyelvűt, amit tudna elválasztani a Kindle (bár nekem úgy rémlik, angol szövegekkel sem tette, és nem is volt ilyen opció, amikor utoljára néztem), vagy már újfajta MOBI-ról lehet szó.

(#15924) HKorn válasza Degeczi (#15923) üzenetére


HKorn
addikt

Magyar könyvet olvasok jelenleg prc-ben, igaz nem én konvertáltam, hanem így szereztem be, szóval lehet, hogy jól van benne az elválasztás, de kíváncsi lennék, hogy milyen a "rossz" és a jó elválasztás.

Nincs esetleg képetek róla?

Run&Ride

(#15925) Degeczi válasza HKorn (#15924) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem kell kép, ez digitális :D
(vagy van, vagy nincs... mondjuk "rossz" is lehet, ha nem a megfelelő magyar szótárat állította be a könyv készítője Calibre-ben, akkor rossz helyekre kerülnek az elválasztások)
Ezek szerint újfajta MOBI-ban van a könyved, különben egyáltalán nem lenne benne elválasztás.

(#15926) Spy89 válasza HKorn (#15922) üzenetére


Spy89
aktív tag

A calibre bővítményei között található egy "Hyphenate This" nevű, ezt kell telepíteni, majd a Libre office szabadon letölthető szótárát kell hozzáadni a hyphenate settings részénél.

Amikor kész a könyv, le kell rajta futtani és a szótár alapján telepakolja a szöveget feltételes kötőjelekkel, amit a kindle értelmezni és használni tud.
Amint már mások is leírták, ez jelenleg csak AZW3, EPUB és a KF8-as MOBIformátumokkal működik.

[ Szerkesztve ]

Jön még boardosra lavina! :D

(#15928) Spy89 válasza HKorn (#15922) üzenetére


Spy89
aktív tag

Szótár a hyphenate-hez

Jön még boardosra lavina! :D

(#15929) HKorn válasza Spy89 (#15928) üzenetére


HKorn
addikt

köszi mindenkinek, már értem miről van szó.

Azért nem tudtam elképzelni, mert most megnéztem enyémen hogy van ez és egyáltalán nincs benne elválasztás. Valahogy új rakja a sorokat, hogy nincs benne elválasztás, most belelapozgattam egy pár könyvbe és sehol nem láttam kötőjeles elválasztást.

Nem tudom, hogy ez most jó vagy rossz, de nekem teljesen megfelel.

Run&Ride

(#15930) Degeczi válasza HKorn (#15929) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ez valóban nem elválasztás, hanem "sorkiegyenlítés". Azt tudja alapban a Kindle (bár van némi eltérés az egyes típusok között, mennyire erőszakosak)

(#15931) juuzer


juuzer
addikt

Spy89 Nem, nem szkennelt oldalakból állt. De rájöttem a megoldásra (rosszul írtam, nem ugyanarról az e-mailről küldtem a pdf-eket, mint amivel az accountomat létrehoztam), úgyhogy arról küldve megjöttek.

Köszönöm morgyi, az Amazon is küldött végül mailt, szóval megoldódott :)

Vamos a la playa.

(#15932) Spy89


Spy89
aktív tag

Lehet, hogy nem teljesen illik ebbe a topicba, de azért kapcsolódik a kindle-höz is.
Az Amazonon vásárolt könyvekben ha a GO TO-ban a BEGINING-re kattintunk akkor a könyv elejére - érts 1.fejezetre vagy prológusra - ugrik. Ezt miként lehet beállítani vagy van-e egyáltalán rá mód?

Jön még boardosra lavina! :D

(#15933) dev200 válasza Spy89 (#15932) üzenetére


dev200
csendes tag

Első lapra ugrik. Ha van boritója, akkor oda.

(#15934) HKorn


HKorn
addikt

A tárhely állapotát, illetve egy könyv méretét hogy lehet megnézni? Nem találtam ilyesmi opciót.

Run&Ride

(#15936) HKorn válasza #32839680 (#15935) üzenetére


HKorn
addikt

Köszi, ezt még egy darabig keresgettem volna mire magamtól megtalálom :)

Run&Ride

(#15938) HKorn válasza #32839680 (#15937) üzenetére


HKorn
addikt

gyakorlatilag ez egy rejtett menüpont, legalábbis eszembe nem jutott volna a settings-en belül is rányomni a 3 vonala menüre megint, logikusan azt hinné az ember, hogy az a főmenü, hisz az elején azzal kell belépni. :)

aúgy szeretek én is minden kütyüt végignyomkodni, de ezt most nem sikerült felfedeznem.

Run&Ride

(#15939) DeusHun


DeusHun
őstag

Sziasztok!

4 hónap után felengedtem a PW2-met wifi-re. Mondanom sem kell, hogy egyből leszedte és telepítette az 5.6.1.0.2-es frissítést majd újraindulás után láttam, hogy a JB-nek és a keskenyebb margómnak lőttek.
Azóta sikeresen feltettem a KUAL-t és a NiLuJe által írt MR Packege Installert, elvileg ezzel vissza lehet varázsolni a korábban itt a fórumban linkelt font- és marginhack-et. Ki is próbáltam, de valamiért a margók nem változnak meg, marad az eredeti méreten.
Tudtok valami megoldást a margó változtatására az 5.6.1-es firmware mellett?

Rainforest Alliance Certified signature

(#15940) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Sziasztok,

Lehet bármilyen probléma egy Japánban vásárolt PW/2 használatában itthon?

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#15941) Spy89 válasza fi:zi'k (#15940) üzenetére


Spy89
aktív tag

Semmi gondod nem lesz vele. Én egy amerikait használok.

Jön még boardosra lavina! :D

(#15942) Iga007


Iga007
tag

Sziasztok! Leesett a Paperwhite-om:(. Behálósodott a kijelzője. Lehet javíttatni?

(#15943) Degeczi válasza Iga007 (#15942) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem olcsó: $40 körül van a kijelző Kínából rendelve, az bő 11e tehát, de ha megfogják a határon, akkor már 15, és egy műszerész is elkér pár ezret a nem egyszerű cseréért, szóval simán meghaladhatja a 20e-t is...
(viszont mivel jóval drágább, mégis megérheti)

(#15944) escsé válasza juuzer (#15931) üzenetére


escsé
tag

Add hozzá azt az emil is.

(#15945) escsé válasza Iga007 (#15942) üzenetére


escsé
tag

Egy garanciásnál olvastam régebben, hogy az amazon küldött egy másikat.

(#15946) LittleBiG007 válasza Iga007 (#15942) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

És tokban volt? (Ha nem, vegyél rá legközelebb. Ha igen, akkor lécci írd meg, hogy milyen fajtájú tokban volt.)

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#15947) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Ismertek olyan helyet Budapesten ahol Kindle 4-est szervizelnek? Valószínűleg alaplapcserés. Nem működik a bekapcsoló gombja, USB-n ha kap áramot arra bekapcsol.
Tudom hogy könnyű lenne rendelni alaplapot és kicserélni, de nem sokkal olcsóbb szerintem mint a szerviz és már rendeltünk Amerikából alaplapot amit kétszer visszaküldtek vagy a postás vagy a hülye címzés miatt így ebből elég lett és kértünk egy refund-ot.

[ Szerkesztve ]

(#15948) Iga007 válasza LittleBiG007 (#15946) üzenetére


Iga007
tag

Nem volt tokban... Már nem garanciális. Akkor úgy néz ki megéri 99EUR-ért újat venni a németeknél... Köszönöm mindenkinek a választ

(#15949) Kobudera válasza DeusHun (#15939) üzenetére


Kobudera
tag

Szia! Arra az fw-re 5.6.0.1, hogy tetted fel a kualt? Nekem 5.4.3.2-őn sem akar müködni sajnos. Más, a duokan is felmenne?

Üdv!

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#15950) fi:zi'k válasza Spy89 (#15941) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Akkor itt nincs semmilyen régiózár vagy hasonló?

Tok: használ bárki ilyet?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.