Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#37349) Rakeem


Rakeem
aktív tag

Sziasztok!

Érdekes dolgokat produkál a gépem mostanság.
Lett egy kis upgrade. Új vidikar meg egy SSD került bele. Beszerelés elött apró darabokra szedtem a gépem, kitakarítottam és összeraktam az új alkotó elemekkel.
Első indításnál folyamatos sípolást produkált a gépem, melybe a bios "minden rendben" egy csippanását is hallani lehetett. Lehúztam a speakert, és az SSD-re tettem egy rendszert, majd a neten megnéztem mitől lehet a folyamatos sípolás. Tápellátás gondot írtak a legtöbb helyen. Pár kikapcs bekapcs ciklus után már a windows sem indult el.
A lényeg hogy eljutottam odáig hogy bios-t reseteltem és defaultra visszaállt. Azzal a sípolás megszűnt.
Újra raktam a rendszert és minden okésnak tűnt. Ez tegnap volt.
Ma bekapcsoltam a gépem pár dolgot még feltelepítettem, majd a meglévő 2 darab 1,5 terrás vinyómra elkezdtem szétszortírozni a képeim stb.
Lényegében az egyiken ömlesztve vannak a dolgaim, a másik tök üres. Utóbbira elindítottam egy másolást.
Olyan 60 ezer filet kellett volna átraknia. 20% másolás után egy hibaüzenet értesített arról hogy nem találja a cél meghajtót.
Valóban nem látta a rendszer. Kikapcs, kábelek igazít, visszakapcs. A meghajtó a helyén. Másolás indít. 5%-nál megint eltűnt.
Restart, windows összecsinálta magát, majd már reset után semmi. A biosba sem tudok belépni. Bios reset sem segít már...
Lehúztam már minden vinyót a tápról meg a sata csatikról de továbbra is süket a gépem.
Egy bal felső sarokban villogó promtig jut.

Létezhet hogy a célmeghajtóm összecsinálta magát és azért dobta el a láncot a config. Sajnos most melóba vagyok nem tudok tovább mókolni, de jó lenne pár ötlet reggelre amikor hazaérek.

Haloványan dereng hogy a múlthéten azon a vinyón miután leürítettem, elindítottam egy rendes formázást, csak aztán el kellett mennem otthonról és megszakíttattam a windowszal és ráengedtem egy gyorsformázást inkább.
Lehet ez is bekavart? Ha életre kel a gépem toljak rá egy rendes formázást?

Tanácstalan vagyok per pill. És bosszant hogy a 2 napos új vidikarit és SSD-t ki sem tudom élvezni, mert 2 napja nincs egy stabil konfigom egy stabil rendszerrel.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.