Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92251) -NoVa- válasza Vysard (#92248) üzenetére


-NoVa-
őstag

Előadófüggő volt. Pl Insomnium jellegű, zsúfoltabb, élesen torzított gitárokkal operáló zenekaroknál sok volt, míg pl ennélmég rendben.

Nálam hosszú távon a koherencia hiánya győzte le az "olcsó" hibrideket, 300$ alatt jobban szeretem az egy driveres cuccokat. Fölötte már a Tea sokkal, sokkal inkább egységesen zenél, a FiiO inkább csak széles, lapos, két dimenziós hamg. De ez csak egy vélemény, az IEM mindig szubjektív, van benne mit szeretni.

(#92252) gianni85 válasza -NoVa- (#92251) üzenetére


gianni85
veterán

Olcsó fiio-nak ott a JD7, az szerintem egyben van és olcsóbb is az fh3-nál. Igaz kellett neki a fekete szűrő amit ráraktál nekem, de az megszüntette a visítást.

(#92253) zapikanka


zapikanka
tag

Sziasztok,

az eddig használt AKG in-ear fülhallgatóm sajnos megadta magát. Még 2018-ban vásároltam egy Samsung Galaxy S8-at és ahhoz kaptam. Egész jól bírta és szerintem a hangzása is jó volt.

Tudnátok ajánlani helyette egy hasonló kategóriájú mikrofonnal rendelkező in-ear fülhallgatót max 10k HUF-ig?
Teams, Youtube amire használom általában, amikor a fejhallgatómban melegem van. :)

(#92254) Vysard válasza -NoVa- (#92251) üzenetére


Vysard
csendes tag

Köszönöm,
közben az alzán elvileg van készlet az IE200-ból így végül azt rendeltem meg elvileg ma érkezett volna foxpost autómatába, de jött a mail, hogy elnézést kérnek, de valószínűleg csak hétfőn tudják szállítani.
Mindegy tűkön ülve várom :DD

(#92255) Bogyó bá' válasza Gzula[HUN] (#92240) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

A "Pick 3+" Ali-s akció keretében (rengeteg egyéb jól használható és hasznavehetetlen bizbasz mellett :B ) egy alumínium fejhallgató állványt vettem bő 900,- (kilencszáz) forintért, ingyenes expressz szállítással. :)) Mármint csak az oszlopa alumínium, a talpa és a teteje persze csak műanyag. Így lett saját állványa a jó öreg Philipsnek is.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#92256) trepxe válasza -NoVa- (#92244) üzenetére


trepxe
tag

Final E3000C jobb hang, de az MX1 cserélhető kábeles. Ha tudsz vigyázni a kábelre, akkor a Final.

(#92257) Defy94 válasza Gzula[HUN] (#92240) üzenetére


Defy94
csendes tag

Pár napja érkezett meg az X2 In-ear Sport fülesem. Úgy van ahogy írtad, teljesen basshead, részletek és tér nélkül, de 6-700forintért szerintem nem rossz vétel.
Rendeltem még egy KZ EDX PRO-t is, az jövő héten érkezik, remélem egy fokkal jobb lesz. Ha a baszus mellett adna teret is, én elégedetten használnám.

[ Szerkesztve ]

(#92258) Valkűr válasza t256 (#92250) üzenetére


Valkűr
őstag

En ezekhez az Mx1-et ajanlanám inkább a tobb mely miatt, viszont a Final meg jobb hangu..

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#92259) Defy94 válasza Defy94 (#92257) üzenetére


Defy94
csendes tag

Sziasztok,

6 év után szeretném lecserélni a SoundMagic E30-asom. Ahogy korábban írtam, elkezdtem kísérletezni ezekkel a pár száz forintos fülesekkel, de nyilván meg sem közelítik az E30-as hangzását.
Alit böngészve ráakadtam a Fiio FH3-ra, le van értékelve még 2 napig 60-ról 38ezerre, ezért az árért megéri? Tudtok jobbat hasonló árkategóriában?
Az E30-ast egy Fiio BTR3K-ról meghajtva használom. Főleg klasszikust hallgatok és metált.
Őszintén nem tudom mire számítsak, hangzás minőségben mekkora lehet a különbség a 2 között?
Köszi!

(#92260) Valkűr válasza Defy94 (#92259) üzenetére


Valkűr
őstag

Nálam a Fiio fülesei ár érték arányban csalódás volt amiket hallottam. Olcsóbban vagy azonos árban van több IEM is akár a távolkeleti gyártoktól is, ami sokkal jobb mint a Fiio hangzása.

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#92261) cicur99 válasza Defy94 (#92259) üzenetére


cicur99
tag

MoonDrop Quarks megér egy próbát. Kiegyensúlyozott kellemes hangja van. Klasszikus zenéhez méginkább.link

(#92262) Gzula[HUN] válasza Gzula[HUN] (#92240) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Megérkezett mind a kettő. Ifi Zen Dac V2-n próbáltam. Középszerűen sz@rok, de többszörösébe kerülő BT fejesből hallottam már rosszabbat is. Sőt, az egyetlen másfél-két évtizede nem használt Sony fülesem is rosszabb hangra. (Foglalmam sincs pontosan melyik Sony, nem agybadugós, nem is használom, csak van. Szerintem pedig már akkor többe került, mint ezek most.) Podcasthoz, vagy arra, hogy a kamera előtt ne egy bumszli fejessel legyél, alkalmas. Tartósságát nem tudom tesztelni, mert továbbra is maradok inkább a fejhallgatóknál.

Az X2 In-ear Sport egyébként egy pongyola zacsiban jött, a QKZ AK6 meg egy kis dobozkában, amin volt csudaszép borítás is. Nos, arra ragasztották rá a postai papírt, szerencsére le tudtam többé-kevésbé szedni, de azért b@ssz@k meg. Utóbbihoz adtak ilyen szilikon izét, amir még a vezetékre lehet rakni, pontos nevét gondolom tudjátok úgy is.

A két füles között különbség, amit észre vettem, hogy az X2-es nekem zártnak tűnik teljesen, a QKZ-n meg a sarkában lévő "bigyó" lyuggatott. Hangban ha nem is tök ugyanolyanok, sok különbség nincs. Sok középbass, meg magas. A színpad egyébként relatíve egész nagynak tűnik, az tűrhető, el kell ismerni. A QKZ-ben mintha egy hangyányit kevesebb lenne a bass, de az lehet csak azért van, mert rosszabbul illesztettem a fülembe. Vezeték szerintem tök ugyanolyan (nem cserélhető), van rajta egy kis hangerő állító csúszka is, ami legalább 2 hetet tuti tud kontakt hiba nélkül. A műanyag kagylók is nagyjából ugyanolyanok.
Elvileg mikrofonosak, de én ezt - elnézésetek kérem - nem fogom már tesztelgetni.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#92263) hoodoo86


hoodoo86
tag

Egy pár sort én is írok NoVa Phoenix-éről.
Körülbelül egy hónapot volt szerencsém használni és megismerni. Az earbud kbear 4.4mm kábellel és 4 különböző szivaccsal érkezett egy kompakt kemény tokban.

Első feladat volt a számomra megfelelő szivacs megtalálása. Nálam egyértelműen a ritka anyagú, kicsit durva/kemény szivacsból készült vált be. A többivel a hang túl sötét volt nekem, a ritka szivaccsal és szivacs nélkül tetszett a magas hangok mennyisége. Szivacs nélkül nem maradt meg a fülemben, így lett a ritka anyagú szivacs a befutó.

Első két hétben egy Zen Dac v2-re dugva hallgattam. Első wow élmény a kellemesen nagy térérzés volt. Meglepő, hogy fülhallgató létére milyen könnyedén csinál nagy (de nem túl nagy) teret.

A hangolás a ritka szivaccsal (az én fülemben): jó és ütős mélyek, egyenletes és nem háttérbe tolt közép, és kellemes mennyiségű magas hangok. Sub bass nincs / nincs sok, és magas hangok sincsenek túltolva extra részletesség kedvéért. Egy kiegyensúlyozott, nem fárasztó hangolás, de van bőven mély. Nekem néhány zenénél már túl sok is volt a mély mennyisége, ezt EQ-val egy kicsit lejjebb húztam.

A második két hétre elutaztam, áttettem a Phoenix-et Xelento 3.5mm kábelre és Apple dongle-re. Itt jött a második wow érzés pár nap használat után. Lehet, hogy ezzel egyedül leszek, de nekem ezzel a felállással jobban tetszett a kapott hang. A mély pont annyival lett kevesebb/gyengébb, amivel nekem a helyére került, és így összességében is tökéletesen elégedett voltam a hanggal. Kiegyensúlyozott, lágy, nem bántó sehol, nem hiányzott semmi. Nagyon jó térrel. Kész volt az igazi hordozható nyitott fejhallgató hangzás.

A demo earbud visszament, de ha megjön az igény az életemben egy fülhallgatóra, valószínű egy Phoenix lesz az. Köszönöm a demo lehetőséget, egy jó élmény volt! :R

(#92264) CsigaGyilkos válasza gaben22 (#92192) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

Sziasztok!

Gaben22 Gratulálok az új fülhallgatódhoz! Hosszas keresgélés után én is azt Audio 64 -nél tettem le a voksomat. Karácsonyra szerettem volna összehozni én is az új hordozható hangkeltők beszerzését, de kicsit megcsúsztam vele, így átestem januárba.

Nio mellett tettem le a voksomat egy IBasso Dx320 társaságában. Igazából elégedett lennék vele, de egy kicsit kevésnek érzem a basszust, MX15 modullal használom (40-50 órás bejáratási idő megvolt). Érdeklődöm Te milyennek tapasztalod a Volürt? Abban a basszus kiemelés ha jól tudom jobb. Mx20 modullal a Nioban is szépen megemelkedik a basszus, de a többi hang az elkezd hátrányára torzulni.

#92114gaben22: "Kábel témában egy ilyen szerintetek passzolna hozzá?" Szerintem igen, passzolna. Nagyon szép kábel. Én is szemezgettem vele a Niohoz egy jó darabig. (Azért arra figyelj hogy a különböző kábelek milyen formában változtatják meg a fülhallgatód hangzását.) Egy ideig keresgéltem kábeleket és találtam egy ilyet: [Effect Audio Code24]. A gondom csak az árcédulával van: 800 dollár + pk. + vám :Y . Viszont cserébe ez tuti javítani fog a hangzáson. Audio 64 mellé szerintem inkább ez dukálna. Illetve lehet nézelődni a gyártó honlapján vannak különböző típusok és le van írva, hogy melyik hogyan változtatja meg a fülhallgató karakterisztikáját. A Code24 pl. pont a basszus kiemelésen javítana.

Kérdés: Érdemes egy ilyen kábellel próbálkoznom, vagy cseréljem a fülhallgatómat én is inkább a Volürre? :R

Később fogok írni a fülhallgatóról, hogy milyen új tapasztalások értek vele kapcsolatban. :B

[ Szerkesztve ]

Visca el Barcelona!

(#92265) gaben22 válasza CsigaGyilkos (#92264) üzenetére


gaben22
senior tag

Helo, sajna nincs mihez viszonyítanom, nem hogy a Nioval, de más hasonlóval se ebben az árkategóriában, úgyhogy nem tudom a Volür hol helyezkedik el a többi mélyorientálthoz képest. Én szerencsére (vagyis a pénztárcám szerencséjére) erre nem kattantam rá, úgyhogy nincs sok fülhallgatóm. Head-Fin vannak figurák viszont, bár ebben a árkategóriában már kevesen, akik lapátolják a fülhallgatókat, ottani leírások alapján a Nionál jobb kb. mindenben, ugyancsak Head-Fi figura beszámolója alapján FIR Audio Xenon 6 se jobb mélyben csak más, de pl. azt felteheted a listádra, az (is) biztos büntet. Érdekes módon Volürt Head-Fin "sokan" (abból a pár emberből, akinek van) ezüsttel párosítják, pedig az ugye elméletben nem épp a mélyeket "mélyíti" :). Szerintem jobban jársz, ha Head-Fin kérdezősködsz.

Amúgy az én személyes tapasztalatom, egy 12 órás repülőúton odafele élveztem minden pillanatát a Volür mélyeinek, aztán megfáztam és hazafele már alig hallottam belőle valamit :D. Fülhallgatózni meg csak utazás közben szoktam, úgyhogy azóta fiókban van, meg még meg is vagyok kicsit fázva. Kb. ennyi egyelőre, amit tudok mondani a Volürrel kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#92266) CsigaGyilkos válasza gaben22 (#92265) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

Köszönöm a gyors reakciódat. ;) Szerintem megpróbálom lecserélni Volürre.

Volürt Head-Fin ezüsttel párosítják, pedig az ugye elméletben nem épp a mélyeket mélyíti”
Gondolom azért, mert a Volür elég jó a mélykiemelésben és a hangzásának nem ezt a részét szeretnék tovább fejleszteni/javítani.

[ Szerkesztve ]

Visca el Barcelona!

(#92267) stellaz válasza hoodoo86 (#92263) üzenetére


stellaz
addikt

Én most a fánkkal használom, szerintem igazából egy gumi borítással kéne kipróbálni a szélein. Sajnos már egy ideje nem rendelhető a normál ExPack a Venturetól, azóta meg nem találtam olyat, ami kéne.

[ Szerkesztve ]

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#92268) fericske válasza stellaz (#92267) üzenetére


fericske
addikt

A Sony anno csinált gumifánkot az earbudjaihoz.

(#92269) stellaz válasza fericske (#92268) üzenetére


stellaz
addikt

Igen,.olyan kéne

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#92270) -NoVa- válasza fericske (#92268) üzenetére


-NoVa-
őstag

Van, kapni, de nem szeretem. Mondjuk ahány fül, annyiféle igény, akár kiegészíthetem a jelenlegi széles szivacsválasztékot azzal is az újabb építményeknél.

Egyelőre csak a 600 Ohm-os Infaustus prototípust vetettem a disznók elé adtam ki a kezemből :) , RetepNyaraB tesztelgeti. Neki a szokásos fánkom nagy, nekem meg azzal a legstabilabb és legkényelmesebb, de ez is ilyen komplex műfaj, mint a megfelelő eartip megtalálása.

(#92271) fericske válasza -NoVa- (#92270) üzenetére


fericske
addikt

Szerintem a tipppeken ne kattogj. Amit adsz, az elég.
Beszerzi magának az illető majd amit úgy gondol jó lesz.
Te is, és sokan mi is teli vagyunk third party illesztékekkel. Ez ilyen sport.

(#92272) -NoVa- válasza fericske (#92271) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ja, csak az earbud az amúgy is egy niche műfaj, aztán ha már amúgy filléres tétel a szivacs, próbálok egy olyan csomagot kiadni a kezemből, ami a lehetőségek keretein belül elég univerzális. Nem fogok olyan sokat készíteni szerintem, mint a Phoenixből (ami azért még mindig kétszámjegyű példány), egy szűk csoport a hobbin belül kap egy gyöngyszemet, és rajong, nekem meg nem megy a szabadidőm rovására a logisztika. A fő cél megvan, magamnak akartam olyat csinálni, amire nem fintorgok a Hemp vagy a G7, EJ07, RSV után ha a fülembe teszem, az teljesült.

(#92273) stellaz


stellaz
addikt

Ha már a fültip szóba került: a Blon bl-03 fülesből a csavaró mozdulat hatására rendszeresen a fülemben marad a tip, legutóbb éjjel kellett fogóval kiszednem a fülemből.
Van arra valami praktika, hogy nehezebben jöjjön le róla? Ráragasztani nyilván nem akarom.

Korábban az Ety fülesével jártam így, de ott a szappanos vizes takarítás volt a ludas, azt egy kis sebbenzin megoldotta.

[ Szerkesztve ]

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#92274) CsigaGyilkos válasza stellaz (#92273) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

Én is jártam már így korábban, hogy a fülembe maradt a tip. Velem ez még a régi memória habos Comply tips -nél fordult elő. Az újból is van, azzal nincs ilyen gond. Sok mindentől függ hogy a füledben marad -e. Az egyik a fülhallgató füljáratba illeszkedő csövének a hosszától, a másik hogy a tip -nek a csőre illeszkedő belső része mennyire jól illeszkedik a fülhallgatódhoz. Nekem picit olyan hogy rá kell erősen húzni. Tehát valamivel szűkebb a cső átmérőjénél a tip belső része, így nem mozdul el róla.

Visca el Barcelona!

(#92275) pulutodurumo válasza stellaz (#92273) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Ez sajnos ilyen. Nekem a 01 van, az is mindig elhagyja. Meguntam, gumit ragasztottam a vetőcsőre. Azon megtapad a szilikon.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#92276) stellaz válasza pulutodurumo (#92275) üzenetére


stellaz
addikt

Azt hogyan, mivel csináltad?

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#92277) pulutodurumo válasza stellaz (#92276) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Egy postásgumiból vágtam akkora darabot, ami betakarja. Aztán egy pötty pillanatragasztó az egyik végére, azt rögzítettem. Majd körben rásímítottam, és pötty. Bár így utólag belegondolva, lehet hogy a gyerek mini hajgumija is jó lett volna csak simán rátekerve.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#92278) gaben22 válasza pulutodurumo (#92277) üzenetére


gaben22
senior tag

Teflonszalagot szokták még mondani, 64 Audion pont nincs "bukkanó" és van akinek lecsúszik a gumiharang (nekem pont nem), ő azzal fixálta ezt a problémát. Teflonszalag nekem úgy hangzik, mintha könnyen és nyom nélkül eltávolítható lenne, pillanatragasztó lehet picit túl agresszív már, nem?

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#92279) Wallenberg


Wallenberg
senior tag

Samsung AKG Type C headset szeretnék vásárolni. A keresett fülhallgató elég nagy szórással kapható a különböző webáruházakban: 5-13 ezer Ft között. Szerintetek az olcsóbb webáruházak megbízhatóak és eredeti headsetet árulnak? Vannak közöttük ismertek is: Aqua, Emag, Konzolvilág, Notebook stb. Vagy vegyem meg drágább helyről, ahol biztosan vagy biztosabban eredetit árulnak pl: Auchan, Euronics, Média Markt, Samsung Store?

(#92280) CsigaGyilkos válasza Wallenberg (#92279) üzenetére


CsigaGyilkos
aktív tag

Szerintem mindenhol eredetit árulnak. Hasonló esettel én a Sennheiser I900 -nál találkoztam. Én sem merem megrendelni ebay -ről, mert túl nagy árakban a szórás. Nyilván azért is van szórás az árakban mert mindenhol más áron volt elérhető + van amelyik használt, de akkor is féltem, hogy esetleg fake -t fogok ki. Vedd meg szerintem az olcsóbbikat nyugodtan. Nem adhatnak el boltban fake-t.

Visca el Barcelona!

(#92281) -NoVa- válasza CsigaGyilkos (#92280) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ez igy azért kissé pontatlan, mivel az ali tele van 1$-os "gyári" Samsung type C fülesekkel, meg filléres Sennheiser, Beyerdynamic klónokkal. Szarok egytől egyig, de... Sok viszonteladóra is rásóznak ezekből, aztán maguk sem tudják, hogy eredetit árulnak-e, vagy sem. Sestore és társai biztos eredetit adnak, de... Annyi sokkal jobb választás van már, de tényleg :)

(#92282) kemcso válasza CsigaGyilkos (#92280) üzenetére


kemcso
Ármester

Dehogynem! Ahogy Nova is írja, simán rendelhet Kínából hamisat és eladja itthon 10-100x áron, volt már rá több példa.

(#92283) s4tch


s4tch
veterán

Páromnak vettem még vagy 8-10 éve két Rock Zircont, amikor az volt a 10 dolláros kategória királya. Eddig tartott a második, kontaktos a jack. Még lehet, hogy megcsinálom, mindenesetre egyelőre béke poraira.

Mi ajánlott most kb. ennyiért, ami a Zirconhoz hasonlóan kis méretű, és elmegy egy VE dongle-ről vagy Benjie S5-ről? A Zircon hangzása megfelel, de nincsenek nagy igények, inkább legyen tartós, mint audiofil. Nyugodtan lehet kicsit mélykiemelt.

(#92284) pulutodurumo válasza s4tch (#92283) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Moondrop Quarks? Én azt vettem a feleségemnek, mert kifejezetten kicsi fülest akart. Nem olyan basszusbomba mint a Zircon, de populáris hangolású ez is.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#92285) fehér_ember válasza stellaz (#92273) üzenetére


fehér_ember
addikt

Esetleg megpróbálhatod a cső átmérőjét kis rátekert folpack fóliadarabkával növelni.

(#92286) s4tch válasza pulutodurumo (#92284) üzenetére


s4tch
veterán

Köszi, már nézem is.

Egyébként megfelelő tipekkel és ezekkel a világos forrásokkal (különösen a Benjie-vel) a Zircon sem mélybomba. Egész kulturált hang jön belőle. Az egyiket sikerült életre kelteni: csajszi azt mondta, meghalt a füles, de jobban megnézve csak el voltak dugulva a szűrők. Azért jó lenne neki egy tartalék.

(#92287) stellaz


stellaz
addikt

Érdekes tapasztalás, hogy van olyan eartip, ami sebbenzinben áztatás hatására bő másfél, közel kétszeresére dagad, majd száradás közben újra felveszi az eredeti méretét.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#92288) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Agybadugós, vezetékes füles keresnék, ami nem mikrofonos és 3,5 jack dugós. Jó ha tisztességesen szól, az se baj ha nem túl rövid a kábele. Ezen kívül 10k körül megállnék az árban, de kicsit drágább belefér.

Tudtok ajánlani normálisat belőle?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#92289) V.Stryker válasza V.Stryker (#92288) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Plusz infó, hogy tudjak oldalt fordulni benne a párnán, ergó ráfeküdni a fülemre, már amennyire kényelmesen lehet. Annó a sennheiser cx300 legelső generációja volt a kedvenc ilyen cuccom, de sajnos lejárt az ideje.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#92290) flash-


flash-
veterán

Soundmagic e80 -van, es nagyon bejött.
strapás, tetszik a hangzása.

jelenlegi ára 22 ezer ft itthon.

ennyiért még mindig best buy,vagy van más , hasonlón jó minőségű füles ,ilyen hangzással ami jobban megéri?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#92291) peugeotmate válasza phain (#92201) üzenetére


peugeotmate
őstag

Másfél éve használom telózáshoz és biciklizés közben szintén telefonálásra + zenére (ezzel halloma. forgalmat is). Értsd úgy: hóban-fagyban-kánikulában-esőben és még semmi baja. Tokban feltekerve tárolom, de menetközben nem óvom, nem is tudnám. Zsebből vagy táskából lógatom. Még mindig hibátlan. Mi a usecase nálad hogy nem bírja? Biztos eredeti? :)

meg

(#92292) flash- válasza peugeotmate (#92291) üzenetére


flash-
veterán

Bestbyte (Alle plaza) vettem !
a gond hogy nem a sima változatot hanem az e80s-t, amin van egy tologató kapcsoló amivel android - iPhone között kell váltani(gondolom mikrofon mod hogy menjen) na ez a gomb elég hamar kontaktos lett pedig sose haszmáltam.
vagyis kontaktos a hang tologatni kell vagy 5 percet de másnapra ujra behal..

az biztos hogy ha veszek is ugyanilyet akkor a sima változatot.
állítólag az e80c is mikrofonos de felek hogy azon is behalna a mikrofon gomb(pedig az nem tologatós hanem valami nyomogombbal kell váltani android -ios között ? nem tudom pontosan azt nem ismerem de nem kockáztatok tobbet

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#92293) peugeotmate válasza flash- (#92292) üzenetére


peugeotmate
őstag

No offense, de en egy masik hozzaszolasra valaszoltam ahol Earpodsrol volt szo. :R
De ha már: en egy Soundmagic E11-et (sima, nem mikrofonosat) vettem osszel E10 helyett. Apron talaltam egy kiprobalt darabot, sok garival, nagyon jo aron. Ha jol tudom, ujabb konstrukcio is mint az E80, de ezt nem probaltam. Itt a forumon biztos fognak a Soundmagic araban jobb hangzasu fulest is ajanlani, viszont ami vizvalaszto lehet az a hazai forgalmazo es garancia kerdese lehet. Illetve nekem a Soundmagic E10 hét evig birta es meg mindig ugyanolyan jol szol, csak a kabel boritas el kezdett lepattogzodni. Emiatt elegge strapabiro fules gyartonak tartom a Soundmagicet, ami szinten szempont volt.

[ Szerkesztve ]

meg

(#92294) flash- válasza peugeotmate (#92293) üzenetére


flash-
veterán

ohh sry elnéztem..
ja elkepeszto strapabiro amúgy
de akkor most az e80s es az e80c is mikrofonos ?
csak utobbin nincsen ilyen mikrofon tologató gomb, de attól még xiaomival megy a mikrofonja?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#92295) peugeotmate válasza flash- (#92294) üzenetére


peugeotmate
őstag

Itt ezt írják:
'The difference between the “S” and “C” series is the smartphone control. The “S” series requires manual adjustment between iOS and android devices. The one-button control’s main functionality is for answering phone calls only.
On the other hand, the “C” series automatically detects the device’s OS. It also allows you to have more controls (play, pause, answer calls and volume control) over the smartphone.'

Szóval igen, az van amit írsz, a C-t könnyebb használni.

meg

(#92296) t256


t256
őstag

Sziasztok,

Beruháztam egy Dunu Titan S-re. Hangzása nagyon jó. Az előző 4000 Forintos Sony fülesemhez képest lejjebb kellett vennem a hangerőt a rendszerben és a zenelejátszóban is.

Egy problémám van vele. Kényelmetlen. A fülhallgató test nyomja a fülemet. 1 óra viselés után a kábel is zavar a fülem mögött.

Meg fogom szokni?

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#92297) peugeotmate válasza t256 (#92296) üzenetére


peugeotmate
őstag

Én Sony hybrid gumiharangot ajánlok, ha az átmérő stimmel: [link]
Évek óta mindegyik fülesemhez ezt használom és mindegyik hasonlóan kényelmes vele. Talán segít a jobb tartásban is.

[ Szerkesztve ]

meg

(#92298) -NoVa- válasza t256 (#92296) üzenetére


-NoVa-
őstag

A fül bőre alapvetően vékony és érzékeny, mert nem igazán ér hozzá semmi alapesetben. Azonban ha rendszeresen mégis, ott a bőr idővel vastagabb, és érzéketlenebb lesz. A kulcs a fokozatosság, ha fájdalmas, vedd ki, ne stresszeld a füled, mert kisebesedik könnyen.
Azért még a sokféle IEM méret, forma nem véletlen, ahogy a kábelek között is akad olyan, ami puhább, nagyobb ívű, hengeres keresztmetszetű (nem spirálban tekert kábelre feszülő) earhookkal rendelkezik, szóval ha tartósan kényelmetlen, van játéktér.
És persze végtelen sokféle eartip. Írtam végtelen sokféléről, ha már úgyis Dunu, valamelyik SpinFit jó választás lehet. Vagy Azla, SoftEARS, Acoustune, Sony, mindennek van ideális fül-IEM-hang-komfort együttállása, de az csak a te füledben derül ki, melyik az.

(#92299) t256 válasza -NoVa- (#92298) üzenetére


t256
őstag

Igen, az a helyzet hogy meg is nyomja belül a fülkagylómat. Megpróbálom nagyobb méretű gumiharanggal (most a legkisebb van rajta). Lehet elmozdul és ezért nyom.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#92300) flash- válasza peugeotmate (#92295) üzenetére


flash-
veterán

köszönöm !
Esetleg akinek e80c van meg tudja mondani hogy akkor a távirányítón milyen gombok vannak? ilyen android - apple tologató gomb akkor gondolom nincsen rajta.
csak mert nem akarok megint mikrofonast venni ha +1 hibalehetoseg de ha ez nem olyan megoldás akkor gondolom kevesbe kell felni a kontaktos hibatol

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.