Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92051) -NoVa- válasza DRPCDoki (#92049) üzenetére


-NoVa-
őstag

Pusztán a zajra egyszerű a megoldás, sokkal érzékenyebb a TRN, mint a Xiaomi volt. Egy egyszerű 3.5mm impedance adapterrel nem kell forrást váltanod, fillérekből megvan, VE-től 10 dollárért kapsz 3.5mm szettből 25-50-75 Ohm-os triót.
Ezen direkt a mikrofontámogatás miatt TRRS jack van a szokásos TRS helyett, szóval kb ez kell neked, nem több:

Persze egy jó forrás sosem árt, de a mikrofontámogatást azzal szinte biztosan bukod.

(#92052) -NoVa- válasza laleeee (#92048) üzenetére


-NoVa-
őstag

Bonyolultabb a téma annál. Ha csak wattban mérjük, akkor kicsivel gyengébb a Gryphonnál. De mégis a Gryphonon sokszor én is rákapcsolom az XBass, XStage effekteket, az A&K-n meg fel sem merül, hogy kéne. Sokkal hatásosabb, áthatóbb rajta zenét hallgatni, de hogy mitől van, az végtelen sok lépcső együttes hatása.

Kicsit olyan, mint amikor Tulkunál meghallgattam a Cayint, vagy a fejes rendszerét. A hatás azonnali, nem kellett belőle több egy-egy rövid élménynél, de azokat feldolgozni sokáig tartott, mit hallok, hogyan, miért, mitől más/jobb/több, avagy mi hiányzik a saját szettemből elfogadható anyagi kompromisszumok mellett. Persze nem a precizebb tér reprodukciót tart sokáig megélni, az azonnali élmény, de a végtelen sok egyéb apróság összeadott eredményét, amitől anyaga, textúrája, élete lesz a.zenének.

És ezekben nagyon sok apróság számít:
- A kondenzátorok minőségére szerintem a Gryphonban sincs sok panasz, de talán egy fokkal még jobbakat használ az A&K. Talán. Ez a hirtelen nagy teljesítményleadásnál és közben visszatöltésnél számít, azaz neked az intenzív, határozott, kemény, feszes hangzás.
- Az USB kapcsolat jósága/hibái, jitter, stb. Szerintem eléggé kimaxoltam az iPurifier + árnyékolt szeparált kábelekkel a Gryphonnal legtöbbet használt szettemet, akár PC, akár M1 MacBook Pro a forrás. Sok panaszom nincs is rá, mégis puztán az is előrelépés (pici), ha nem USB-ről hajtom a Gryphont, hanem koaxról az RS2-őt forrásként használva. És akkor még az is egy köztes digitális protokoll meg két órajelgenerátor veszekedése lesz, még ha két optimalizált céleszközről is van szó. DAP-nál ez kiesik, ahogy a jóval analógabb komponensekkel játszó rendszerben is, de ez elég hamar elvezet a bakelitezős irányba, hely és nyugalomigényes dolog. Na azokat most kerülném.
Így egy eszközön belül egy órajelgenerátoron nincs fölösleges protokollréteg, időzítési gond, veszteség, és ez adja meg azt a plusz dinamikaérzetet, amit szerintem most sem írtam le érthetően.
És itt van az a pont, amikor a forrás elég jó, a füles elég jó, és a kettőt összekötő 120 centis darabon lehet még optimalizálni, és igazán van is értelme az esztétikán és a kényelmen túl.
Hozzáteszem, a legtöbb beugró android alapú DAP - Telefon + DAC/AMP között nincs ekkora eltérés, sőt. Pár üdítő, kiugró ár/érték arányú kivétel van, csodák nincsenek.

(#92053) xfulop


xfulop
csendes tag

Hali, van valakinek tapasztalata Nicehck eb2s pro-val? Értékelések egész bíztatóak, alin 7,6e huf most. Monk v2s-t cserélném irodában mert mikrofonnal venném.

(#92054) Valkűr


Valkűr
őstag

Sziasztok! Latom hogy többen használtok, vagy használtatok KZ füleseket…Milyen minosegek ezek az arukat is figyelembe véve, mondjuk a Kz zs10 pro?

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#92055) bajnokpityu válasza Valkűr (#92054) üzenetére


bajnokpityu
félisten

egyszer volt egy KZm, még 2 3 éve. elvittem futni, nem kellett volna, mert elnémult egyik oldal. de szólt úgy, hogy vettem egy zs10 pro Xet, és nem viszem futni.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#92056) -NoVa- válasza Valkűr (#92054) üzenetére


-NoVa-
őstag

Olcsó. Ha nem rossz, akkor nem rossz, de ha valaki egy típusról azt mondja, hogy jó, akkor az nem a típusra vonatkozik, hanem a konkrét példányra, amit hallott, mert óriási a minőségi szórás, és a hangzás sem konzisztens. Néha hetente változik a belső összetétele egy-egy konkrét, épp valami jó youtube review miatt felkapottabb típusnak.

Emellett sokszor "drágább" multidrivereiknél kiderült, hogy csak a dinamikus driver van bekötve, a többit csak az árnövelés miatt tették bele. Szóval hajrá, olcsónak olcsó.

(#92057) Bodor válasza -NoVa- (#92052) üzenetére


Bodor
veterán

Azért kíváncsi lennék az SR25 és SR35 közötti különbségre, mivel sajnos még megvan...

(#92058) -NoVa- válasza Bodor (#92057) üzenetére


-NoVa-
őstag

XV. ker útbaesik? Ez a kiváncsiság legalább könnyen gyógyítható.

(#92059) K1LLMy53Lf válasza Bodor (#92057) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

áldozd be magad és mond el a véleményed, mert kíváncsi vagyok... vagy nem... vagyis igen, de lehet nem kellene annak lennem... (spekó alapján tetszetős az sr35, legalábbis, h erőben elvileg bőven az se100 felett van :)) )

amúgy a QKZ/KZ-vonal: amit sok évvel ezelőtt hallottam (volt akkoriban valami pár $os, faházas cucc, az nagyon jól szólt), illetve a mostani 2, filléres (~$10/db) cucc alapján szvsz árban teljesen jó cuccok (~10fajtát/darabot hallottam életemben), de (feltételezem) a forrás sem mind1, lehet az xduoo-ról totál vállalhatatlan lenne (ezt majd lehet tesztelem egyszer), de az is lehet, h a magasba húzó DAP hangkép totál pozitívan hatna rá... ak-ról nekem meglepő volt a mélymennyiség mellett, h nem mászott rá a középre... bár lehet a részletek emiatt hiányoztak, de ilyen összegű cuccnál szvsz ez nem is elvárás... basszus kedvelő egyéneknek teljesen jó, főleg casual zenehallgatásra...

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#92060) Valkűr válasza -NoVa- (#92056) üzenetére


Valkűr
őstag

Ennyire nem vagyok fanatikus, csak tetszik ezeknek a lengonyelves megoldásoknak a hangja, jelenleg egy Fiio Jade Audio Jh3 van és csak hajtott a kíváncsiság, de a fiio hazatáján ez a kivancsisag 2-300 ezerbe kerül ha feljebb akarnék lépni. Más lengőnyelves füleseket meg nem ismerek!

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#92061) -NoVa- válasza Valkűr (#92060) üzenetére


-NoVa-
őstag

Végigtapogattsm anno óvatos merítéssel az alját, akad sokarmatúrás CCA, meg FiiO F9 még valahol itthon, de ajánlani egyiket zem tudnám. Ahol már értékelhető, koherensebb, nem fémes hangot adnak 1DD 2BA felállásban, az a ThieAudio Legacy 3 volt, de sokkal, sokkal inkább az Etymotic ER3XR. Ezek alatt egy jó single DD élvezetesebb.

Persze rengeteg "elmegy" kategóriás bigyó van, biztos akad meglepően jó is, nem túl drágák, csak a lelkes youtube teszteket egészséges szkepticizmussal kell nézni.

(#92062) Valkűr


Valkűr
őstag

Igen valahogy sejtettem, de a single vonalon meg van millio fajta azt megtalálni ami jó lenne minden téren meg baromi nehéz, mivel alig vannak már tesztek amik alapján esetleg ellehetne indulni valamerre. Mindenhol a vezetéknélküli agymenésről olvasni. Nyilván nem a high end amit megcélzok. A single fülesekkel mindig az volt a bajom, ha volt mély, nem volt magas ha volt magas nem volt mély, vagy épp a közepek hiányoztak. A jelenlegiben még ha nem is tökéletes van mindhárom. Ettől kellene valami ami esetleg tudja mindhármat jobb minőségben, de a single vonalon eddig nem sikerült megtalálnom. :)

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#92063) K1LLMy53Lf válasza Valkűr (#92062) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Beyerdynamic xelento nekem bevált, ill alatta a periodic BE, de ez v-sebb...

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#92064) -NoVa- válasza Valkűr (#92062) üzenetére


-NoVa-
őstag

A nagy része úgyis önismeret, a saját igényeidre, saját forrásaidra, saját ismereteidre optimalizálva keresel valamit, aztán tapasztalsz belőle valamit, megismersz valami új perspektívát, aszerint finomítod, stb. Ha ezt elfogadod, és anyagilag nem megterhelő, akkor hajrá, sok mellényúlás mellett néha egy-egy élvezhető gyöngyszemet ki lehet túrni a rendszerből. Csak tűzz ki egy célt, irányt, aztán rendszeresen felülvizsgálod, hol jársz, hová mész. Aztán lesznek nyugvópontok, avagy pillanatnyi "endgame" időszakok, amíg kb megállapodsz valami épp megfelelővel.

És van egy rossz hírem, az én emlegetett kedvenc vackaim még messze vannak a high-endtől :DDD

(#92065) K1LLMy53Lf válasza -NoVa- (#92064) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

ezt csak sejtem, mert nem hallottam milliós cuccokat, de kell igazán a high end, főleg hordozhatóban?

tudom, h a xelento felett még bőven van, ezt az amiron home vagy akár a d5200 fejesem is megmutatja, főleg asztaliról, de séta/tömegközlekedés vagy akár melóba külvilág kizárásra bőven elegendő szint, legalábbis én szkeptikus vagyok, hogy aki meló közben valaki igazán oda tud figyelni a zene minden részletére is és közben a munkájára is megfelelő mértékben tud fókuszálni.

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#92066) gianni85 válasza K1LLMy53Lf (#92065) üzenetére


gianni85
veterán

Nem csak erről szól a hordozható. Nem vagy egy fix pozícióba kényszerítve, tudod pl. otthon bármelyik szobában, a kertben hallgatni. Sokkal könnyebb egy utazásnál egy dap + ciem-et magaddal vinni. Ha meg kell a prémium hangzás, akkor kell hordozható formában is.

(#92067) K1LLMy53Lf válasza gianni85 (#92066) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

megkövetem magam... természetesen, miután írtam, beugrott nekem is, h azért van más élethelyzet is, ahol van létjogosultsága (nyaralás, hosszú utazás, főleg, ha sűrűn utazik az illető, otthon (is) mobilisebb, teljesen jogos... csak a saját illetve környezetemből indultam ki... ahol azt látom, h 5-10ks cuccok vagy inkább wireless cuccok, amikre van igény, high end zenehallgatásra 0 embert ismerek, főleg hordozható tekintetében :) )
én annyit nem utazom, főleg nem nyaralok, nincs kertünk (fránya panel :( ), de elképzelhető, hogyha lenne rá anyagi keretem, akkor minimum a fejeseim szintjéig elmennék iem-oldalon is (és nem mondom, h a jövőben nem fogok továbblépni ebbe az irányba és/vagy fejes oldalon is feljebb, mert azért van abban valami "szépség", hogy újabb/jobb cuccokat "ismersz" meg :)) )

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#92068) fericske válasza K1LLMy53Lf (#92065) üzenetére


fericske
addikt

Elég jó füles és fejeseid vannak, hogy jó minőségben hallgass zenét :K
A forrás oldalon esetleg mókolhatsz, hogy kihozd belőlük amit lehet, ha netalán van hiányérzeted.

A high endet nagyon ki kell szolgálni, hogy igazolja szükségességét, mindegy, hogy könnyen vagy nehezen hajtható. Az nem kevés pénz és próbálgatás. Ultimate megoldás meg nincs.

(#92069) K1LLMy53Lf válasza fericske (#92068) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

ohh, szerencsére én most nagyon meg vagyok elégedve a cuccaimmal, csak Valkűrnek írtam infoként, h mi az ami single dd és jó próba lehet az általa leírt dolgok alapján...

AK SE100 DAP-pal ill Schiit Jotunheim asztalival (AK4490 G2 DAC-kal) nem kacsintgatok forrás szempontjából feljebb (igaz, egy ideig agyaltam külső, különálló dac-on, de elvetettem)...

olyannyira elvagyok, hogy még a trinity audio phantom-mal sem kezdtem el játszani, h a különböző szűrőkkel mit mutat ezekről a forrásokról (pedig anno, amikor meglett a dap-om, akkor belefüleltem és tetszett, amit hallottam)
egy balanced kábelt akarok még amiron-hoz a forrásigényessége miatt, de ennyi :)

majd pár év múlva megyek tovább :))

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#92070) gianni85


gianni85
veterán

Egyébként én olcsóbb/egyszerűbb konstrukcióban is Tulkut ajánlanám. Ha nem G7-em lenne, akkor G3 :))
Egy nagyon jó koherens hang a G3.

[ Szerkesztve ]

(#92071) K1LLMy53Lf válasza gianni85 (#92070) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

igen, ezt többen mondtátok már, h egy biztos pont, sajnos/szerencsére anno pont azután jutott el igazán hozzám ez a dolog, hogy hazajöttünk bp-ről, de megfogadtam, h legközelebb megfülelem...
de szerencsére ritkán járok fent, így egyelőre sikerült elhessegetnem ezt is... :D
aztán a BA-ról átkerült a szó a single DD-re (meg hát teljesen látatlanba, úgy, h én nem hallottam mégsem akartam bedobni Tulku cuccait BA fronton)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#92072) -NoVa- válasza gianni85 (#92070) üzenetére


-NoVa-
őstag

Úgyúgy. Részemről ha nem lenne az EJ07, akkor G7. Az EJ-t rendesen kihajtani az komolyabb kihívás, mind az elektrosztatikus fele, mind a dinamikus fele unalmasan visszafogott, ha gyengébb forrásról hajtom, de rendesen alátámasztva ez A definitív portable audioélmény számomra.
Meg persze a többi :P, ez így pont elegendő.

(#92073) laleeee


laleeee
őstag

Istenkirály ez a TRI Wolfram kábel 👌 legjobb ezüst kábel amit eddig próbáltam

(#92074) fehér_ember válasza -NoVa- (#92024) üzenetére


fehér_ember
addikt

Mostmár drágább mint mikor linkelted (akkor ha jól rémlik csak 10k környéke volt). Máskor lehet inkább készet veszek ;].
Még csak az imént forrasztottam össze neotech kábelekből, neutrik dugóból, meg a kínából rendelt csatikból a füleskábelt. Még jó hogy többet is rendeltem az utóbbiakból; mert a hajlítottak azok pont rossz irányba álltak, illetve az egyenesek közül is sikerült 1-2-őt elcseszni (összezárlatolni, illetve egy másiknak meg véletlenül megolvasztani a menetes részét :B). Elég kicsi már a hely és a távolság a 2 érintkező közt, legalábbis számomra.

[ Szerkesztve ]

(#92075) -NoVa- válasza fehér_ember (#92074) üzenetére


-NoVa-
őstag

Tisztességes iparosmunka :)

Ja, MMCX foglalatot forrasztani az is erősen szívás tud lenni. Aztán a lényeg ott van a képen, 5x nagyítós fejpánt , TS 560 olaj, Pinecil páka, és kivárni azt a napszakot, időjárást, évszakot, évtizedet, amikor nem remeg a kezem.

Most épp ez a Cema van az anyagához, minőségéhez mérve jó áron. checkoutnál 50$ környékére ugrik le. Puha, könnyű, aztán bővebben ha megjött, de jókat mondanak róla mindenfelől.

(#92076) Laby


Laby
senior tag

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget a néptől. :)
Eddig csak a régi hagyományos earbuds formára esküdtem, de nemrég lett egy Airpods Pro-m ami felülírta a régi nagyon rossz emlékeimet az inear fülesekről. Korábban bármilyet próbáltam kényelmetlenek voltak a fülemnek, belülről feszítette, kellemetlen anyag volt, túl mélyre ment, valahogy folyamatosan ki akartam venni mert csak viszketett és dörzsölő, feszítő érzésem volt.
Most az Airpods Pro után kicsit bizakodóbb vagyok, igaz 1-2 óránál tovább nem nagyon szokott a fülemben lenni.

Szóval keresek egy olyan mikrofonos (!) fülhallgató ami lehetőleg minél kényelmesebb legyen, sajnos elég elcseszett a szervezetem ami a fej és fülhallgatók elviselését illeti. :)
Earbuds-ot szeretem, de a fenti ajánlások közül próbáltam párat, de egyik sem jött be. Sőt, a régi jack dugós iPhone fülhallgatómat is jobbnak érzem azokhoz képest.
Ha esetleg van abból még jó ötlet azt is szívesen venném, de gondolom inear-ból tudtok leginkább majd ajánlatni pár opciót.
Költség 10-50 ezer között kb, attól függően hogy melyikbe mennyire szeretek bele.
Nincs mély bebuzulásom, szeretem a minél szellősebb, nyitottabb fejhallgatókra jellemző hangzásokat.

Kizárólag játékra lenne csak használva egy Beyerdynamic MMX 300 2nd gen-el váltogatnám, amikor kicsit szellősebb, kényelmesebb, kevésbé megterhelő élményre van szükségem.
Fosi Audio K5 PRO-val használnám.

Köszönöm! :R

(#92077) stellaz válasza Laby (#92076) üzenetére


stellaz
addikt

Ilyen célra - ha nyitott is szóba jöhet - akkor esetleg egy Koss KSC-75, ami mondjuk az Earbud kategóriában indulhat vagy a PortaPro (de az már fejes, bár annak nagyon kis picike) szerintem ideális, szellős, könnyű, mintha rajtad sem lenne, jó hangú.

Ha iem füleseket keresel, akkor senki nem tudja megmondani neked, hogy melyik lesz a kényelmes, ha eddig csak a AirpodsPro volt neked megfelelő.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#92078) RaZroX


RaZroX
addikt

Sziasztok!

10k környékén szeretnék venni gumiharangos/"agybadugós" fülhallgatót:
-Mikrofonos (kifejezetten fontos, hogy jó legyen a mikrofon)
-Jack csatlakozós (Mac Mini-hez használnám)
-Film, játék, zene, discord.. tehát mindenre használnám

Mit érdemes venni? Előre is köszönöm!

This is the way

(#92079) Sztenn


Sztenn
tag

(#92080) Valkűr válasza Sztenn (#92079) üzenetére


Valkűr
őstag

Occó ;) :))

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#92081) Valkűr válasza RaZroX (#92078) üzenetére


Valkűr
őstag

Ehhez ott az Apple Earpods 8000 ft korul van. Vagy a 1MORE 1M301, SOUNDMAGIC PL30+

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#92082) Pocak89


Pocak89
aktív tag

Egy kis eartip ajánló: ZEOS Render Silicone Memory Foam Eartips
Nekem a szilikon eartipek váltak be, szivacsot valahogy sosem tudtam normálisan behelyezni. Most tettem egy próbát a zeos render eartippel, ami egy hibrid. Szilikon borítás A jobbfülem elég kényes sajnos több IEM sem marad meg benne. Persze ez IEM függő is, pl a QKZ x HBB az tökéletes kényelmes benne, míg a Campfire Vega 2020 minden eartippel kimászik. Illetve kimászott, mert ez a render tips kb. csodát művelt. Kicsit kell igazgatni a behelyezésnél, de amint megvan mindenféle diszkomfort nélkül ott maradt 3 órás egybefüggő használat során is. Ilyen elképzelhetetlen volt eddig, úgyhogy részemről ajánlott darab.

Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives

(#92083) pulutodurumo


pulutodurumo
őstag

-NoVa- mindig kirakja a hájendet frankó képekkel. Én maradok a low enden, van másik hobbi ami viszi a pénzt. :D


A kábel tippet meg köszönöm laleeee!

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#92084) -NoVa- válasza pulutodurumo (#92083) üzenetére


-NoVa-
őstag

Jó kép, sok ilyet bárkitől bátran. Én "csak" idehányom a lassú, tapogatózós tapasztalataimat. Megvan benne az öncél is, ha időt szánok rá, hogy megírjam, akkor arra is szánok időt, hogy átgondoljam, mi tetszik benne, mi hiányzik, merre tovább, stb. Most épp egy stabilnak tűnő pihenőállomáson elvagyok, kábel és earbud tákolós vonalon várható pár hozzászólás, de IEM-ből egy darabig talán nem. Ilyen kijelentések után szokott még aznap felbukkanni valami, ami felborítja az egészet :)

(#92085) PR0JECTNR56 válasza -NoVa- (#92084) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

A fotók elég mid minőségűek, de G10 mellé ez a szett megy sokat az utóbbi hónapokban:

(#92086) stellaz


stellaz
addikt

Én most a Blon BL-03-at hallgatom otthon esténként és az kell, hogy mondjam, hogy nagyon kellemes kis cucc. Felbontásban, részléetességben elmarad az Etymotictól, de a tónusa, a mélyek minősége az nagyon meggyőző.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#92087) laleeee válasza stellaz (#92086) üzenetére


laleeee
őstag

Klasszikus chifi alapvetés :)
Artti R1-et ( 3dd ) járatgatom, még nem tudok véleményt mondani róla

[ Szerkesztve ]

(#92088) Tibicsucsu


Tibicsucsu
aktív tag

Sziasztok!

Van egy Vsonic VSD3-am. A kábele eléggé elkopott és a gumiharang is folyamatosan leesik róla. Vennék magamnak valami újat. 15e-ben határoztam meg a limitet, de láttam, hogy vannak leárazások a német amazonon. 1MORE E1001 kijönne 53 euróból szállítással. Elgondolkodtam rajta. Kicsit zavar, hogy nem fül feletti kábeles, mert nekem könnyebben kiesnek ezek a fülemből, de lehet, hogy tennék vele egy próbát ha megéri.
Vannak viszont más fülesek is leárazva. Érdemes szétnézni. Tudtok esetleg alternatívát ajánlani, ami nekem jobban megérhetné?
Mobilról használom főleg (Galaxy S10) és rock, metal, blues műfajban utazom.

(#92089) Valkűr válasza Tibicsucsu (#92088) üzenetére


Valkűr
őstag

KZ Castort probáld meg, ezekhez a műfajokhoz pont jó lehet, mint ha láttam volna itthon is talán Emagon, igy van garancia is.

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#92090) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Na akkor kábeles post#1:

Effect Audio Ares S 8W Signature Edition. Tiszta réz, rengeteg szál, vastag, és jól szigetelt. Nem bonyolult recept, de a jó minőségű nagy tisztaságú réz drága. Nagyon. A vastagságából eredendően van némi merevsége, tömege, de mégsem rideg, mint sok olcsóbb alternatíva. Kényelmes, és közel sem annyira mikrofonos, mint sok feleolyan vastag kábel.

Na és a hangra gyakorolt hatása... Ahogy sejtettem, az EJ07 és az SR35 között már megérte jóval feljebb lépni kábelben is. Kiengedte a kéziféket, és egy jó nagy lépcsővel élőbb, zeneibb, teltebb, tágabb... Több. Immerzívebb zenei élmény, vagyis nehéz jól szavakba önteni. Ez így most összeállt:

(#92091) gianni85 válasza -NoVa- (#92090) üzenetére


gianni85
veterán

Na végre! Már valamelyik legutóbbi AK képes posztodnál akartam írni, hogy egy kábel upgrade (pont EA Ares-ra gondoltam volna) nagyon hiányzik onnan :DD

(#92092) PR0JECTNR56 válasza -NoVa- (#92090) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Remek kábel az Ares S, az elődjei (Ares II, Ares II+) szintén kiválóak, valamint az új széria másik tagja (Eros S 1st Anniversary Edition) és annak elődjei (Eros II, Eros II+) is nagyon tetszettek nekem, nem véletlen, hogy az UM Mest MK2 és a G10 mellé is az Effect Audio kábeleknél kötöttem ki.

(#92093) -NoVa- válasza gianni85 (#92091) üzenetére


-NoVa-
őstag

Érett ez már régóta, de gyengébb forrással nem a kábelt éreztem korlátnak, most meg egyértelműen eljött az a pont, ahol hozá kellett nyúlni. Aztán hosszannézéssel eldöntöttem a Forza és az Effect Audio között az irányt. Ehhez ott a ConX modul, van MMCX dugóm is, ha próbálkoznék.

Aztán draútból úton van még kettő, de az más vonal. Egy gyári Beyerdynamic Pentaconn draút a Xelentohoz, meg egy Cema Raven 7N OCC az RSV-hez (ami vagy tényleg kiemelkedően jó az "olcsók" között, vagy nem, majd megírom). Mindhárom füles annyira más élményt ad nagyon magas színvonalon, hogy egymást kiegészítik.

(#92094) gianni85 válasza -NoVa- (#92093) üzenetére


gianni85
veterán

Nálam marad az EJ07M gyári drót, az bitang kényelmes kialakítás. Súly, méret, L-alakú pin connector :C

más. rákukkantottam a letshuoer oldalra, hogy ne rossz referenciát adjak meg, erre megütötte a szemem az érkező új planár: S15. Valaki vegyen majd, hogy ne nekem kelljen kipróbálni :)

(#92095) Bodor válasza -NoVa- (#92090) üzenetére


Bodor
veterán

Ezt a kábelt én is kipróbálnám, egyre jobban érik az a találkozó.

(#92096) -NoVa- válasza gianni85 (#92094) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az enyém egyedi darab, kábel nem járt hozzá.

S15 ügyben eddig egy belső ember véleményéről tudok. Ő az EJ-t szereti, az S12-őt útálta, az S15-öt nem útálja... Gyanítom simább, kevésbé tüskés karakter. Aztán kiderül, mindenesetre a Letshuoer rendszeresen akciózik 20-30% -ot legalább.

Aztán a Fat-Earth mellett most még egy fantasztikus, de nem világmegváltó planar nem mozgat meg. Tegye értelmetlenné az összes többi fülesem olcsón, és megvettek :)

(#92097) gianni85 válasza -NoVa- (#92096) üzenetére


gianni85
veterán

Már nem vagyok kísérletező kedvemben, illetve már máshova kell a lóvé, ezért se vagyok aktív többek között itt se :)
Van egyetlen egy setup-om, azt se hallgatom eleget :(
Az S12 azért hiányzik. Egy filterrel és réz dróttal az árához képest nagyon jó hang, főleg elektronikus zenével. Ha a magasokon finomítanak az S15-tel és hasonló áron jön ki, akkor lehet elcsábulok.

(#92098) Random5400


Random5400
újonc

Sziasztok,

Első IEM-ként megvásároltam a Truthear Hola-t, amely bőven kielégítette az igényeimet viszont a bal hallójáratom 1 óra hallgatás után napokig fájt, olyannyira, hogy nem is tudtam újra használni. Ez után a Sennheiser IE200-ra váltottam, amely egy fokkal kényelmesebb, volt de egy picit ezután is fájt.
Szeretném megkérdezni a fórum tagjait, hogy milyen opcióim vannak? Nem szívesen engedném el az IEM-eket, nagy boldogsággal hallgattam ezekkel zenét. Most még az Etymotic ER2XR-on gondolkozom, de 2 fülhallgató után kezdem azt hinni nem nekem találták ki az IEM-eket. Köszönöm

edit: Régebben, volt egy Apple Airpods Pro-m, attól semmi bajom nem volt, viszont szerettem volna analógra váltani.

[ Szerkesztve ]

(#92099) gaben22


gaben22
senior tag

Helosztok, jó rég jártam erre :) . Gondoltam meglepem magam egy új fülhallgatóval, ebben kérném a segítségeteket.

Jelenleg ezek vannak
AKG N40, RHA T20, JVC HA-FW01 Wood Series, ezekből AKG N40-et használom csak (balanced kimeneten), többit igazából csak kipróbáltam, de lusta voltam eladni őket :).

Jelenlegi DAP-jaim
Astell&Kern AK70, Cowon Plenue 2

Zenei stílus
Főleg EDM

Amiben előrelépnék
Mélyben szeretnék előrelépni, illetve a zenékben, amiket hallgatok sok női énekhang és zongora is van (deep house), úgyhogy jó lenne itt is előrelépés

Kialakítás
IEM, fül mögött elvezetve, normál nem nyak mögött

Rendelés
Jöhet külföldről is, bár akkor EU preferált inkább

Ár
300 000 - 350 000 HUF

Egyéb
Csak vezetékes jöhet szóba, wireless cuccokat nem szeretem. Mikrofon, távirányító nem kell.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#92100) laleeee


laleeee
őstag

Új zsebrakéta (Aune Yuki)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.