Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14801) eight


eight
senior tag

"what is this aboriginal joke? go back to your shithole easterneuropien retarded gipsy country, you warping hungarian lagfuck cunt"

éppen most ezzel a kedves szöveggel vágtak ki német pickupról, warmup közben :)) :D bár legalább anyámról nem volt szó, de ha a hazámat szidják azért az is rendesen fáj:(

[ Szerkesztve ]

(#14802) saguaro válasza Gubek-Einste (#14800) üzenetére


saguaro
tag

Ez nagyon jól hangzik, örülök neki. :K

Én szinte minden zárt oldalon vagyok, főleg BH-n és ncore-on töltök, sebességgel nincs gond, viszont a 120 megás csomagot értelmetlenül soknak látom, bár végülis bármikor tudok felfele módosítani elvileg. :)

Köszönöm a segítséget, jól fogott! :K

Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe

(#14803) zoo8800 válasza Puma K (#14798) üzenetére


zoo8800
veterán

Nettől és szolgáltatótól függetlenül gyakran vacakol a youtube...

rip and tear, until it is done

(#14804) eight válasza zoo8800 (#14803) üzenetére


eight
senior tag

Ez főleg akkor igaz, amikor irc-n feldobnak egy youtube linket, és a channelen tartozkodó 300 emberből ráklikkel vagy 200 (aki kb 70-80 különböző szolgáltatótól jön), és csodák csodája (ha csak nincs éppen hajnal) én mindig benne vagyok abban a 4-5 emberben aki nem tudja megnézni azonnal, csak majd 5 perc múlva, amikorra nekem is be-cache-elte végre.

De kit érdekel ez az aprócska probléma amikor vasárnap estére 5000 a ping;)

szerk: tudom, tudom.... telefonáljak be és indítsam újra a modemet :D

[ Szerkesztve ]

(#14805) zsero


zsero
aktív tag

Egy otthoni UPC internet és kábel-tv kábelt szeretnék elosztani két részre. Nem tudom hogy pontosan hogy hívják a csatlakozók típusait, de remélem leírásom alapján tudtok segíteni.

A szobába érkező koax kábelen most csavarozós dugó van, erre rá rácsavarva egy 10 db csillapítás, és az megy közvetlen most a UPC modembe.

Ezt szeretném elosztani úgy, hogy a modembe továbbra is 6-10 db közötti csillapítású jel jusson, és egy másik kábel közben menjen a TV-be.

Azt terveztem, hogy ezt egy 6 db-s vagy egy 10 db-s 2-es elosztóval és egy csavaros-csavaros és egy csavaros-TV antennás koax kábellel meg lehet oldani. Tudnátok segíteni ebben a kérdésben? Ezeket az alkatrészeket, a kábeleket beleértve meg lehet rendelni valahol? (kb. 2-3 méter kábel kellene)

(#14806) eight válasza zsero (#14805) üzenetére


eight
senior tag

Van egy hivatalos UPC topic is valahol, ott válaszolni is szoktak, de azért vigyázz csak a "pro"-t szokták szeretni, a "kontra"-ért leszúrás vagy leszarás jár:D

(#14807) jerry311 válasza eight (#14806) üzenetére


jerry311
nagyúr

ez a hivatalos upc internet topic.

(#14808) jerry311 válasza zsero (#14805) üzenetére


jerry311
nagyúr

Kell egy kettes osztó, F csatlakozókkal, egy szűrő és esetleg valami csillapítás, ez utóbbi a vásárolt elosztótól függ. Elmész egy boltba és megveszed. Szvsz nem érdemes rendelni, mert összemérhető a szállítási költség és a vásárolt termék ára.

Fontos kiemelni, hogy a TV felől érkező zajt szűrni kell. Tehát ami a TV-ből jön 100 MHz alatt, az ne jusson vissza a koaxra.

(#14809) g@bo


g@bo
nagyúr

üdv

megszüntettem az upc csomagom ( hálisten, vérszivó egy bagázs ) 8 napig még lehúzták a pénzt, de a postafiókot azonnal kinyirta, ahogy a szolgáltatásnak vége volt.

ez a bunkó hozzáállás az upc része, vagy ez egy általános gyakorlat? :F

egy régi adsl szolgáltatómnál a mai napig megy mailom...

(#14810) forrest85 válasza g@bo (#14809) üzenetére


forrest85
senior tag

UPC fóbia. :K

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#14811) g@bo válasza forrest85 (#14810) üzenetére


g@bo
nagyúr

ez alatt mit értsek?

upc eljárás? ászf ben nem találok erre utaló pontot

nem sajnálom a fiókot, de pont nem volt netelérésem költözés miatt 2 hétig, és nem tudtam a fiókom menteni. hogy gebednének megfele... :(((

(#14812) HofiZoli válasza g@bo (#14811) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Nem volt etikus lépés tőlük, de érthető. Aki nem fizet, ne használja a tárhelyet :(

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#14813) g@bo válasza HofiZoli (#14812) üzenetére


g@bo
nagyúr

10 mb... havi 13000 ft előfizu dij mellett azonnali törlés. mindegy, amugy is egy gyökér cég. ezentúl nem használok sehol webes tárat. ennyi.

(#14814) eight válasza g@bo (#14813) üzenetére


eight
senior tag

Sehol nincs leírva hogy milyen szolgáltatást kapsz a pénzedért, az meg pláne nem hogy érdekel e valakit a nyomorod:) Fizetsz időben azt kapsz amit kapsz, ha nem tetszik akkor csá:)

Szvsz ne idekeskedj rajta, nem érdemes. Nekem is évek óta olyan netem van hogy arra nincsenek szavak, szakad és lagzik amennyire csak van fantáziád elképzelni... Mondjuk fórumozni, esetleg valamit letölteni stb... - szóval ahol nem számít milyen a net minősége oda - jó azt kész.

Szimplán nem ér meg annyit hogy ezen idegeld magad:)

(#14815) jerry311 válasza g@bo (#14809) üzenetére


jerry311
nagyúr

Miért is kellene működnie egy szolgáltatásnak (email), amiért nem fizetsz?

Mellesleg érdekelne, hogyan sikerült 10 Mbps csomagra 13000 HUF-os havi előfizetési díjat összehozni...

eight
Telefon a 1221-re, innen a fórumról senki sem tudja megjavítani.
Ha nem megy, akkor tértivevényes levélben hibabejelentés, felsorolva benne az összes eddigi bejelentett hiba, mutatva, hogy nagyobb gond van. Ezt a levelet természetesen az NHH-nak és a NFH-nak is küldd meg.

[ Szerkesztve ]

(#14816) g@bo válasza jerry311 (#14815) üzenetére


g@bo
nagyúr

gmail miért megy ingyen? miért kell a levelezést kinyirni azonnal?
töltessz 3 ropit a telenor számládra, sohatöbbet, 1 évig elérhető vagy, gyökér upc nek nem fér bele egy emilcim?

hagy már a hüjeséged. :(((

teleon tv net volt a 12900 pengő. ( nem a legkisxebnb net. de ugyanez a csomag a diginél 5k. ennyi, )

(#14817) jerry311 válasza g@bo (#14816) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nem az árra voltam kíváncsi, azt már leírtad, hogy 13k HUF, a pontos szolgáltatás érdekelt volna.

A gmail, freemail, pre-paid telefon... Kevered a Jézuskát a géppuskával. :W

Mellesleg kurvára egyszerű, valaki akinek hatalmában állt meghozni ezt a döntést a UPC-nél (és itt nem a UPC Magyarország Kft. egyik vezetőjére kell gondolni, hanem jóval feljebb), az azt mondta, hogy amiért nem fizetnek, azt ne használják. Így amikor a számlázási rendszerben leveszik az internet csomagot, kb. 3 percen belül automatikusan töröl mindent a rendszer. Email fiókot, webtárhelyet, stb.
A UPC üzleti modellje ilyen, a gmail/freemail üzleti modellje meg arra épül, hogy reklámot mutogat az ingyen postafiókért.

(#14818) JEEMBO


JEEMBO
aktív tag

Az eddigi FiberNyetes, április-májusban UPC-hez átkerülő területen megmarad a régi központok infrastruktúrája? Mert, ha nem lesz havi 3-4 fél napos szolgáltatás kiesés, hanem minimum ADSL kapcsolat folyamatosságot tudnak, s adnak 1 hónap próbaidőt erről meggyőződni, akkor, ha lejár az aktuális (ADSL) hűségem, lehet bepróbálkozom.... Ha ezt nem tudják garantálni, marad az ADSL.

"Jó pap is holtig butul"

(#14819) club1 válasza JEEMBO (#14818) üzenetére


club1
veterán

A kábelnetes internet rendelkezésre állása sohasem fogja megközelíteni az adsl-ét. Az ok prózai: Kábelnet esetében a településen lévő bármelyik erősítőnél történő hiba (vagy leggyakrabban az elektromos művek áramtalanítása) azt jelenti, hogy a mögöttes szakaszon szolgáltatáskiesés lesz. Az adsl kimaradásához a telefonközpontban kell áramkimaradásnak lennie, vagy kábelszakadásnak kell lennie.
Cserébe az adsl jóval drágább és a sebessége is csak töredéke lehet a kábelnetnek.

(#14820) Mr.Skynet válasza club1 (#14819) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Csak magánvélemény (nem kötekedés :R ):
Én ezzel úgy vagyok, hogy ha már a szolgáltatónak sincs árama, akkor nekem már rég nincs, szóval az áramellátás miatt egyáltalán nem fáj a fejem.
A főúton lévő optikát nem nagyon zavarja semmi, esetleg ha megint letépi egy vihar miatt félbetört fa az zavarhatja :DDD Az pedig, hogy főútról leágazó mellékutcák node koax-erősítős dobozkák meghibásodnak majdnem annyi az esély mint, hogy alatta T-Com szekrényben száll el valami.

(#14821) club1 válasza Mr.Skynet (#14820) üzenetére


club1
veterán

Nem veszem kötekedésnek. A felügyeletem alá 5 kábelnetes és egy-egy bérelt vonali és adsl kapcsolat tartozik. Kb. 10% a valós esélye annak, hogy a végponton/telephelyen/lakáson is elmegy az áram akkor, amikor az ELMŰ/ÉDÁSZ valahol karbantart, és éppen ezért nincs kábeltv/net. Tapasztalataim a következő településeken vannak: Érd, Vecsés, és a gödöllői térség. Nagyvárosi környezetben persze a gyakoribb fiber node-ok miatt ez az esély jelentősen nőhet, és ott akár igazad is lehet (és ennek megfelelően nő a rendelkezésre állás is).

[ Szerkesztve ]

(#14822) nagylebowski


nagylebowski
csendes tag

hello, most nézem, hogy a fiber power mellé pakolják a smart guardot, ami szép és jó, de azt írják, hogy 3 hónap után havi 500 Ft.
A kérdésem az lenne, hogy valahogy a 3 hónap alatt elektronikusan le lehet-e mondani, illetve, hogy automatikusan "előfizetődik-e" nekem a 4. hónapra? Külön be kell mennem csak ezt lemondani?
thx

(#14823) club1 válasza nagylebowski (#14822) üzenetére


club1
veterán

Elektronikus lemondasi lehetoseget en sem talaltam, ezert felhivtam a 1221-et es lemondtam.

(#14824) smog86


smog86
senior tag

UPC 29-es körzetben, ahol van KábelTV, vajon mikor lesz KábelNet is?!
Digitális adás van, de net nincs.

[ Szerkesztve ]

(#14825) club1 válasza smog86 (#14824) üzenetére


club1
veterán

Akkor ha megjelenik egy másik szolgáltató. Merthogy az adsl sem termelte még ki a befektetés árát, így a UPC nem érdekelt abban, hogy saját - még meg nem térült - befektetésének konkurenciát állítson újabb befektetéssel.

(#14826) jerry311 válasza smog86 (#14824) üzenetére


jerry311
nagyúr

Ha van digitális TV, akkor a rendszer alapvetően fel van készítve az internetre is. Ha nem adnak, akkor anak üzleti okai vannak csak.

(#14827) JEEMBO válasza club1 (#14819) üzenetére


JEEMBO
aktív tag

OK, de ha eltekintünk az ELMÜ-től, (mert nekem a havi 3-4-ből kb. mind többek által egyéb területeken is detektált leállás volt) akkor az eddigi FiberNyetes, április-májusban UPC-hez átkerülő területen megmarad a régi központok infrastruktúrája? Vagy az azonos háttér miatt hasonló szolgáltatási arány várható, mint volt? Fibertől átveszi az IP tartományt, BIX node-ot is a UPC? Vagy hol "vágják el és kötik át a régi madzagokat"?

"Jó pap is holtig butul"

(#14828) club1 válasza JEEMBO (#14827) üzenetére


club1
veterán

A kozponti infrastruktura egeszen mas lesz. De mivel en is Fibernetes voltam jo 2.5 evig, ezert emlekszem, hogy ez ido alatt kb. 3 kozponti leallasuk volt, ami ugye toredeke az altalad emlitett szamnak.

(#14829) DJJK


DJJK
csendes tag

Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy mi a különbség a Fiber Power és a Fiber Power Business+ csomagok között a kiegészítő szolgáltatásokon (Fix IP, webtárhely, és domain regisztráció) kívül? Esetleg itt nem él a 300GB-os policy? Vagy kevesebb p2p korlátozás, stb? Mert ha minőségben jobb, mint a "sima", akkor vevő lennék rá. Válaszokat előre is köszi!

(#14830) DJJK


DJJK
csendes tag

Esetleg létezik külön lakossági és külön business node? Mert ha igen, már akkor is megérné, ha a kevésbé terhelt business node-ra csatlakozhatnék.

(#14831) smog86 válasza jerry311 (#14826) üzenetére


smog86
senior tag

jerry311, club1: Gondoltam, hogy ez lehet az oka, de eladhatná a szaros telefonját, Invitel vagy T 1000%, hogy megvenné, bár lehet nem sokért...de így csak szídják őket és bevétel sem hiszem hogy olyan nagy miután mindenki menekül tőlük.

(#14832) Gubek-Einste válasza DJJK (#14829) üzenetére

A Business+ az üzleti csomag és csak vállalkozások/cégek rendelhetik meg, lakossági előfizetők nem.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#14833) DJJK válasza Gubek-Einste (#14832) üzenetére


DJJK
csendes tag

Nem ez volt a kérdésem :)

(#14834) club1 válasza DJJK (#14833) üzenetére


club1
veterán

Nincs külön business node. A külön nyújtott szolgáltatások a különbségek, meg ami még az ÁSZF-ben le van írva...

(#14835) DJJK válasza club1 (#14834) üzenetére


DJJK
csendes tag

Sajna nem találtam külön a Business csomagokra vonatkozó ÁSZF-et. Egy másik topicban valaki azt írta, hogy ennél nincs forgalmi korlát. De nehéz eldönteni kinek van igaza:) Szerintem felhívom őket, és megkérdem, az a biztos.

Bár nehezen tudom elképzelni, hogy miattam a szomszédok nem tudnak netezni, és a UPC nem foglalkozik velük csak azért mert céges ügyfél vagyok. Valószínűnek tartom, hogy van itt is Fair use policy. Viszont akkor meg nem sok értelmét látom egy ilyen csomagnak, domaint, tárhelyet úgysem velük intéztetem...

[ Szerkesztve ]

(#14836) club1 válasza DJJK (#14835) üzenetére


club1
veterán

Nem is mondtam, hogy van külön ÁSZF. Csak azt, hogy az ÁSZF-ben minden le van írva.

(#14837) smog86 válasza DJJK (#14835) üzenetére


smog86
senior tag

Szerintem a garantált sebesség nagyobb, ja és drágább. :o

(#14838) DJJK válasza club1 (#14836) üzenetére


DJJK
csendes tag

Csak nem egyértelműen, ebből nem lehet megállapítani, hogy a 300GB a Business-re is vonatkozik-e.

(#14839) DJJK válasza smog86 (#14837) üzenetére


DJJK
csendes tag

Ugyan annyi a garantált: http://business.upc.hu/szolgaltatasaink/internet/fiber-power-business/
De persze drágább, és nem egy domain árával, épp ezért gondoltam, hogy valamiben csak többet tud :R

(#14840) upc on-line válasza DJJK (#14829) üzenetére


upc on-line
tag

Kedves DJJK!

A Fiber Power Business+ csomagok főbb jellemzői:

• saját domain
• saját domain végű e-mail cím
• korlátlan forgalom időben és adatmennyiségben
• a UPC optikai - koaxiális hibrid (HFC) hálózatán megvalósuló aszimmetrikus internet hozzáférési szolgáltatás
• postafiókok mérete: 1GB
• maximális fogadott/küldött e-mail mérete 100MB

üdvözlettel, upc on-line Twitter:upc_online_hu Facebook:upcmagyarorszag

(#14841) HofiZoli válasza upc on-line (#14840) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Ha jól értettem, van Business és Business+ csomag. Mi a különbség a 2 között? (ha van persze)
Választ előre is köszi!

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#14842) upc on-line válasza HofiZoli (#14841) üzenetére


upc on-line
tag

A Fiber Power Business csomag az alábbiakban különbözik a Fiber Power Business+ tól:

• az e-mail cím @upcmail.hu végű
• postafiókok mérete: 100MB
• maximális fogadott/küldött e-mail mérete 10MB

üdvözlettel, upc on-line Twitter:upc_online_hu Facebook:upcmagyarorszag

(#14843) HofiZoli válasza upc on-line (#14842) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Tulajdonképpen akkor megegyezik a lakossági előfizetésekkel, csak nincs adatmennyiség korlát? Mennyivel is drágább, és rendelheti magánszemély? :D :D

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#14844) Mr.Skynet válasza HofiZoli (#14843) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Meg gondolom a sávszél full stabil garantált, ami rengeteget dob az áron :U

(#14845) HofiZoli válasza Mr.Skynet (#14844) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Nekem szerencsére most is az. :)

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#14846) Uthenger


Uthenger
aktív tag

ezek SOHO csomagok, ugyanaz mint a lakossági, csak kapsz pár extrát...
domain cím, fix ip, ajándék telefonvonal, nincs forgalmi korlát stb...

hibaelhárítás tekintetében ugyanaz mint juliska néni internet start csomagja
tehát majd kimegy a tech, amikor sorra kerülsz a többi lakossági között

a valóban üzleti net ára az többszöröse ezeknek,
cserébe hívás után szalad ki s technikus a helyszinre, v. távolról megoldják gyorsba

Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger

(#14847) jerry311 válasza Uthenger (#14846) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nos igen, az "igazi" üzleti csomag valahol 65k + tréfa környékén volt, amikor utoljára láttam, de az évekkel ezelőtt volt. Persze 24 órán belüli hibajavítással, garantált fel- és letöltési sebességgel, stb...

(#14848) ngabor2


ngabor2
nagyúr

van egy frissen bekötött 15/1,5 megás fiberpower15 csomagom. ha simán rá van dugva a gépre, megy is, gond nélkül. korábban egy T-s adsl volt, amit egy router (Linksys WRT54GL, dd-wrt v23 sp2-vel) osztott szét. dyndns, wlan, külső szolgáltatások vannak belőve rajta, emiatt most is ezzel szeretném megosztani. eddigi kevés számú próbálkozásból nem jöttem rá, mit kell beállítani, hogy menjen. van valakinek tapasztalata ebben?

a wan elérés DHCP-re van állítva, illetve befele is megy egy DHCP, a bentinek 192.168.1.x az ip-címe. a routert elérem, de azon kívül csak a szokásos A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt üzenetet kapom. direktbe a modembe dugva minden rendben van, csak így a korábbi rendszerhez képest erősen korlátozott a lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#14849) eight válasza ngabor2 (#14848) üzenetére


eight
senior tag

szerk.: elnéztem :(((

[ Szerkesztve ]

(#14850) eight válasza Mr.Skynet (#14844) üzenetére


eight
senior tag

Azt mégis hogy csinálhatják, van egy külön drót az üzleti előfizetőkre, mert pl. nálunk olyan zsúfolt évek óta, hogy csak 0-8-ig van internet, utánna csak valami 56K szintű zajömleny, szóval csomagfésülgetéssel azt pl itt nem "egyenesítik" ki az biztos :N

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.