Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-28 11:06:49

LOGOUT.hu

Arch Linux topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2406) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

Néhány héttel ezelőtt fedeztem fel az Arch Linuxra épülő Manjarot.

Nemcsak a linuxscreenshots.org képgyűjteményében gyönyörködtem, hanem pendrájvra is kiírtam a Manjaro néhány változatát, az alap és a közösségi kiadásokból válogatván. Meglepetéssel láttam, hogy ez a disztribúció nagyon profi rendszernek tűnik, az AUR-ban keresgélve pedig jó kis csomagokra leltem.

Leginkább az XFCE és a KDE alapú Manjaro tetszett meg, pedig alapból már régóta Gnome-felhasználó vagyok. Az XFCE az áttekinthetőségével, a KDE már alapbeállításon is élesen kontúros betűivel igézett meg.

A Live-futtatás során az alábbi kérdések merültek fel bennem:

- Az XFCE variánsban nem leltem az Octopit, lenne-e értelme feltelepíteni vagy anélkül is jól használható ez a kiadás?

- Az XFCE kiadás csúnya betűkinézettel fogadott. Az XFCE settingsben nem láttam ennek grafikus felületen történő konfigurálhatóságát, ám lehetséges, hogy csupán elkerülte a figyelmemet, miközben lenyűgözött ez az Arch alapú rendszer. A megjelenítést "könnyű úton" javítani lehetséges? :)

Az új KDE a tetszetőssége mellett mindig visszariaszt, mert számomra valahogyan "áttekinthetetlen", viszont alapból ebben a kiadásban benne rejlik az Octopi és a kde-nm-connection-managerrel könnyen be tudom konfigurálni az Internet vezeték nélküli megosztását is (Gnome alatt szintén ezt a KDE programot szoktam használni).

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.