Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi8822
tag
Üdv ,próbáltam ezt is.
Így csináltam:
letöltöttem innen a [link]
ezt a két fájlt:
MetaRepository_20181001_arm_015.zpkg
ZYPKG_INFO.tgz
létre hoztam egy kiterjesztés nélküli web_prefix fájlt, amiben ez a link van:
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
majd ezeket átmásoltam az admin mappába, de hiába frissítem az elerhető alkalmazásokat nem jelenik meg semmi új.
Próbáltam úgy is hogy az admin mappában létrehoztam egy zy-pkgs mappát és abba másoltam be őket,úgy se jó. -
Tomi8822
tag
Rendben, sikerült, a web_prefix file volt a probléma, el indul a plex, viszont azt írja minden filmre felbontastol függetlenül hogy gyenge hozzá a szerver, ez miért van?
-
Tomi8822
tag
Gondolom ez a nas nem tud plexxel 4k videót lejatszani tv-n keresztül.
-
Tomi8822
tag
Illetve a twonky server is szaggatva játsza le a 4k videókat, kábellel van a tv össze kötve.
-
quailstorm
nagyúr
Milyennek kell lennie a másolási sebességnek ennél a NAS-nál? 15-16MB/s-el tudok írni gigabites kábelen és folyamatosan 100% CPU van.
-
félisten
válasz quailstorm #4106 üzenetére
Sima másolásnál 100 MB/s körüli írási/olvasási sebességnek kell lennie.
Én 95 MB/s-mal írok, és 85 MB/s-mal olvasok éppen.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
quailstorm
nagyúr
válasz MaCS_70 #4107 üzenetére
Hmmm. És hogyan másolsz?
Én SMBv2-vel másolok Windows 10 és a NAS között, 1 gigabites switchen van most a kettő, és az tuti tud többet.
CPU meg 100%-on, a thumbnail generálást kinyomtam.CRC hibát is olvastam fentebb, nekem egy 28GB-os fájllal nem volt, de azért most megpróbálok ránézni többre is.
2x4TB Purple van benne. Egyből a NAS-ba raktam őket.Amúgy máshol meg megerősítették, hogy ilyen 15-17MB-ot tud.
-
Tonyk
veterán
válasz quailstorm #4108 üzenetére
"Amúgy máshol meg megerősítették, hogy ilyen 15-17MB-ot tud. "
Az hülyeség, mert ennek a nasnak az elődjei (nsa320, 325, 325v2) is 80-90MB/s sebességet tudnak smb-n.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
félisten
válasz quailstorm #4108 üzenetére
Én is kérdezném, hogy ki erősítette meg azt, hogy sima SMB fájlműveletnél 20 MB/s alatti a sebesség? Hiteles forrás nyilván nem, a szomszéd kisfiú osztálytársának az öccse meg nem biztos, hogy mérvadó forrás.
Ha meg már itt konkrétan cáfolsz, akkor illene megjelölni a forrásodat.
Amikor megvettem a 326-ost sok tesztet elolvastam, mindegyik 100 MB/s körüli, inkább fölötti sebességről írt, és amint az Általad kétségbe volt beírásomban jeleztem is, ez nálam közel meg is van.
A Google első találatra a következő tesztet dobta ki:
Valami más hajthatja ott a CPU-dat, ez nem a NAS hibája.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz MaCS_70 #4110 üzenetére
Redditen néztem, google keresésre hogy "Zyxel 326 slow".
Akkor most én mit tudok kezdeni vele, hogy ennyire lassú? Legújabb FW van rajta. CAT5e kábel.
Thumbnailt meg a médiaszervert már kikapcsoltam.Amúgy most éjszaka 21297 választott file MD5 compare-jét megcsináltam és nem volt 1db hiba sem. Úgyhogy aki itt a topicban CRC hibázott, annál nem értem mi történhetett.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz quailstorm #4111 üzenetére
Hibának nem szabad előfordulniuk, azt semmilyen rendszer nem engedi meg.
Pontosan hogyan méred ezeket az alacsony értékeket?
Kiinduló pontnak olyan állapotra lenne szükség, amiben eleve alacsony, mondhatni normális a CPU-terhelés.
MaCS
-
quailstorm
nagyúr
válasz MaCS_70 #4112 üzenetére
Felcsatolom a megosztott mappát Windows 10-ben úgy, hogy beírom a felhasználó nevem, jelszavam és lesz belőle egy Z meghajtó.
Aztán elkezdem felmásolni a cuccost Total Commanderrel (adatlapos gépből az i5-ös).
Most kicserélem a kábelt, de nem hiszek benne.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz quailstorm #4113 üzenetére
Tehát PC->NAS másolás.
Ha nem TC-t használsz, azonos módon lassú?
MaCS
-
quailstorm
nagyúr
Nyomtam egy top parancsot SSH-n és másolás közben 92% körül az SMB teker, a maradékon osztozik a python.
Úgyhogy továbbra sem értem hogy lenne ebből 100MB/s. -
quailstorm
nagyúr
Másik gépről próbálva megy a 105MB/s ugyanazon switchen lévő gépről is, és csak 35% a CPU használat. Öööööö ?????????????
Amúgy simán mint hálózati eszköz nem látom, nem tudom tallózni, mint a csávó a videóban: [link] (0x80070035)
Bár igazából részben ezért vettem a NAS-t, mert a Windows hálózat egyáltalán nem működik nálam, ha véletlen igen, akkor a következő frissítés után nem.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Ez valamelyest segített a hibán: [link]
A másolás arról a gépről másikra is lassú volt, kábelcsere nem segített, Realtek driverr megoldotta két gép között de a NAS marad 17MB.
Mindegy, a héten úgyis kukázom ezt a gépet de elég érdekes.Ja és /usr/sbin/smbd -D az 33% minden más gépről, a Dell Optiplexről meg 92%.
??????[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
Újraraktam a Meta repot + az entware-t, mert az opkg update-re Semantic error-t dobott (vagy valami hasonlót). Na azóta viszont ezt kapom:
root@NAS326:/# opkg update
Downloading http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware
Downloading http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Entware-ng/binaries/armv7/Packages.gz
wget: can't connect to remote host (23.141.224.195): No route to host
*** Failed to download the package list from http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Entware-ng/binaries/armv7/Packages.gz
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Entware-ng/binaries/armv7/Packages.gz, wget returned 1.
Igen, tudom, a nas-central.org nem elérhető, csak nem tudom, hogy ez hogy került oda és egyelőre nem találtam a módját annak sem, hogy módosítsam.
Valaki tud esetleg segíteni?[ Szerkesztve ]
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz #53667584 #4120 üzenetére
Most már ez:
src/gz entware http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6
src/gz Mijzelf http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/Entware-ng/binaries/armv7
dest root /
dest ram /opt/tmp
lists_dir ext /opt/var/opkg-lists
option tmp_dir /opt/tmp
arch all 100
arch armv7soft 150
arch armv7-2.6 160
Most lefut az opkg update, de pl a listázás továbbra sem megy.
root@NAS326:/# opkg update
Downloading http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware
Downloading http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/Entware-ng/binaries/armv7/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/Mijzelf
root@NAS326:/# opkg list trans*
Segmentation faultA rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Speederer
senior tag
válasz Speederer #4121 üzenetére
Megoldódott!
Kellett neki egy opkg upgrade opkg.
Előtte ez a verzió volt:
root@NAS326:/# opkg --version
opkg version 0.1.8
Aztán frissült erre:
root@NAS326:/# opkg --version
opkg version dcbc142e51f5f5f2fb9e4e44657e013d3c36a52b (2019-06-14)
És így már lehet is telepíteni mindenfélét...Köszi a tippet az opkg.conf-hoz!
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Valahol meg lehet nézni a NAS-on, hogy mióta van bekapcsolva, mennyi az adatforgalom stb? A merevlemezek státuszát találtam csak, lehet csak ennyi van?Levi
-
peti775
újonc
Sziasztok!
Sajnos nem találtam a kérdéseimhez jobb fórumot ezért előre is elnézést kérek.
Van egy régi Zyxel 320-as NASem. Ezen a NASen visszatettem egy régi firmwaret a legújabb helyére. A legújabb a 4.81-es volt én pedig visszatettem a 4.10-est. Ennek az lett a következménye, hogy a system LED zölden villog és nem történik semmi. Vettem USB RS232-es átalakítót rákötöttem a NAS-re így:
Tx → Rx; Rx ← Tx; GND → GND
. A port sebessége: 115200-ra van állítva. Viszont sem Putty-tal sem Tera Term-mel nem látok semmit, mármint a terminalon, olyan mintha nem történne semmi és csak a kurzor kocka villog a bal felső sarokban. Valamit rosszul csináltam?Van valami lehetőség/módszer,hogy újra életet leheljek a szerkezetbe?
Köszönöm előre is.
Sziasztok.
-
félisten
válasz peti775 #4126 üzenetére
Nem teljesen világos, hogy mit kötsz össze mivel.
Az USB és az RS232 teljesen különböző protokoll(oka)t használ, egy USB-s eszköz egy RS232 portossal csak úgy kapcsolható össze, ha az összeköttetés tartalmazza az aktív átalakítót is.
MaCS
-
CyraX
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap 2 órán át próbáltam megoldást találni a problémámra, de sajnos nem sikerült.
NAS326, ffp telepítve. A problémám a br2 repo (illetve a https/ssl).
Sites filet átszerkesztettem a működő címekre, slackert lecseréltem a mrdini főmappában lévő változatra, de így is hibát kapok (OpenSSL: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure
Unable to establish SSL connection.
FATAL: br2: No CHECKSUMS.md5)Felraktam kézzel a slapt-getet is, de az szintén hibával elszáll (szerintem ő se szereti a https-t). A hiba: Failed to download: Problem with the SSL CA cert (path? access rights?)
Ideiglenes megoldásként egy használaton kívüli domainre felmásoltam a Tonyk-féle 2018-as archívum mappát kicsomagolva és azt állítottam be repoként, de ezt nem akarom így hagyni + az hiányos (almappák részint üresek, stb.)
Mit kéne tennem, hogy a https://nas-central.mrdini.me/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/ címen elérhető tükrözést használni tudjam?
Köszönöm!
-
CyraX
csendes tag
Kicsúsztam a szerkesztési időből, de annyit még hozzá akartam tenni, hogy nem az openssh/openssl a csomagok hiánya a baj (openssh-7.1p1-arm-2 [inst=yes]:
openssl-1.0.2d-arm-2 [inst=yes] )
Illetve a másik kérdésem, hogy felraktam a saját ideiglenes tárolóból slapt-gettel a php7-et, viszont hiányolom az indítófileokat. Ezek vannak valahol, ahonnan át kell tenni a /ffp/start-ba vagy nekem kéne létrehozni?[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"de ezt nem akarom így hagyni + az hiányos (almappák részint üresek, stb.)"
Elárulnád melyik almappa üres, meg a stb-t ?
"Mit kéne tennem, hogy a https://nas-central.mrdini.me/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/ címen elérhető tükrözést használni tudjam?"
Na, nem mintha ez a teljes lenne repository lenne.....[ Szerkesztve ]
-
CyraX
csendes tag
Van üres is (pl. a 'www', ami nekem pont kellett), meg az tűnt fel, hogy a slapt-get más verziót keresett, mint ami megvolt. Pl. deluge mappa, slapt-getnek icu4c-58.2-arm-1.txz kellett, ott meg icu4c-54.1-arm-1.txz volt a legújabb.
De lehet hogy rossz mappát szedtem le a google driveról (WEBARCH v2 (Upo)).
Nem volt annyira zavaró, azt a 4-5 csomagot feltöltöttem külön ftpvel, hogy a slapt-get le tudja tölteni.
-
Tonyk
veterán
Google driveos mentésben lehet ám keresni is... . Pl. az icu4c-58.2 -ből van 4 db fenn.
Egyébként ez nem az én félém, hanem az ott prezentált kis csapat / közösség kaparta össze - mindenkinek ami volt -hogy ha megint elszáll minden repo, akkor legyen mihez nyúlni-, én csak összeszedtem egy helyre őket. (mondjuk arra nem emlékszem, hogy küldtél volna be anyagot)
Egyébként meg nem kell tornázni/ftpzni, hanem letöltöd a kívánt csomagot ésfunpkg -i csomagnév
-vel telepíted ami kell.Pár hete volt egy összeomlásom, minden újra kellett tegyek. Leszedtem ami kell , majd
funpkg -i *.txz
. Fél perc alatt fenn volt minden, másik két perc volt a konfig. Gyakorlatilag 3 perc alatt a nulláról kész lehet lenni vele slacker meg slapt-get nélkül is.A Webarch meg azt tartalmazza amit a webarchból kinyertek mindenféle eszközzel. Ha ott nem volt semmi vagy már nem volt cachelve, akkor az biza üres.
A kereső ettől függetlenül még működik.[ Szerkesztve ]
-
CyraX
csendes tag
Én is megtaláltam, köszönöm és volt amit így raktam fel. A slapt-get előnyeit abban látom, hogy kapásból beszerzni a függőségeket (ami mondjuk a php7 esetében 17 darab csomagot jelentett), a verziószámok figyelembevételével.
Szóval azok számára, akik a későbbiekben fogják olvasni ezt és szintén belefutnak az SSL / HTTPS kontra slacker / slapt-get hibába: van a kézi telepítésen kívül bármilyen módszer ennek a kijavítására?
Jah, a kommentedben lévő célzást nem igazán tudom mire vélni, de te biztos tudod miért írtad.
Illetve engem továbbra is érdekel, hogy felpakol-e gyárilag valami indító shell scriptet a PHP7 vagy meg kell írni?
[ Szerkesztve ]
-
Tomi8822
tag
Üdv, van egy ilyen nas-om, amit eddig egy upc routerre kötve használtam, tökéletesen működött a plex és a távoli elérés is.
Költözés miatt most egy dlink ac1200 4g routerre kötöttem. Nem tudom az upnp beüzemelni, a nas azt írja nem talál upnp képes routert, vagy nincs bekapcsolva a routeren. A router menüjében aktív az upnp. Lehetséges hogy a mobil net a probléma, Telekom a szolgáltató. Upnp nélkül hogy tudom kívülről elérni a plex, ftp,transmission szolgáltatásokat? -
MODERÁTOR
válasz Tomi8822 #4136 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak, és az adataidat biztonságban akarod tudni, felejtsd el az UPNP-t.
A portokat kézzel nyisd ki a routerben, természetesen úgy hogy a gyári portokat megváltoztatod.
Az hogy nem éred el a dolgaidat kívülről, nagy valószínűséggel azért lehet mert NAT-olt hálózaton vagy.20 éve a Prohardveren
-
Tomi8822
tag
Értem, és a nat-olt hálózaton vagyok van valami mód rá hogy elérjem távoli eléréssel a nast?
-
Tomi8822
tag
És honnan tudom biztosan hogy nat-olt a hálózaton vagyok?
-
galaxys80
veterán
Transmission-ben (akár a Remote Gui-ban) be lehet valahogy állítani azt, hogy ne mappástól töltsön le valamit, hanem pl csak magát az mkv fájlt?
-
galaxys80
veterán
válasz gyulazsolti #4143 üzenetére
És ebben az esetben nem egy mappában lesz a kipipált fájl, hanem csak maga a fájl jön le? Mert ez lenne a lényeg. Hogy pl Rambo.mkv legyen a download mappában és ne Rambo mappa és azon belül Rambo.mkv.
A webes felületen is van egyébként lehetőség ezt kiválasztani.[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz gyulazsolti #4145 üzenetére
Köszönöm. Ezt tudtam. De nekem pont az lenne a lényeg, hogy ne maradjon meg a mappázás.
-
-
törölt tag
válasz galaxys80 #4148 üzenetére
Szóval engedélyezni kell a letöltés utáni scriptet, és valami hasonló scriptet kellene írni:
DESTINATION="/i-data/sysvol/video/akarmi"
find "${TR_TORRENT_DIR}"/"${TR_TORRENT_NAME}" -type f \( -name "*.mkv" -o -name "*.avi" -o -name "*.mp4" \) -exec mv {} "${DESTINATION}" \;
transmission-remote localhost:9091 -n admin:password -t "${TR_TORRENT_ID}" --removeEz a script a letöltés befejezésekor minden mkv, avi, mp4 (szükség szering bővíthető) fájlt áthelyez a DESTINATION változóval megadott mappába. Ezután (mivel a letöltött fájlt elmozgattuk, és már nincs a helyén) törli a torrentet a transmissionből.
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
DIGI 1000 mögött mekkora sebességet kellene tudnia az eszköznek letöltésben Linux ISO esetén?
WD20EZRX-re alig nagyobb letöltési sebességet produkál, mint korábban a DIGI 100-al.Hálózati kapcsolat gigabites, a router nem a legújabb (Mikrotik RB2011), de ennél többet át kéne tolnia magán.
Speedtest CLI 250-280 Mbit/s környékén koppan, SSH-n keresztül indítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest