Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
Az eddigi összes XPenoboot írás sikerült Win 7 alatt, egyedül a DSM 6-os bootjával van gondom.
A boot-tal meg az a gond, hogy az alaplap indulásakor azt mondja, hogy nincsen boot-olható eszköz a gépen. Ergo a pent nem ismeri fel indítóként. Más gépek meg igen. Pl a munkagépem, meg a laptopom is, de a xpenologis nem. Egy régebbi ITX szintén felismeri bootolhatóként, de az meg annyira régi, hogy szerintem ahhoz már nincsenek driverek. -
Mykroft
tag
Sziasztok!
Örömmel olvasom, hogy többeteknek sikerült natív rendszert frissíteni, több-kevesebb buktatóval.
ESXi-ben futtatott rendszert frissített már valaki?A letöltött loadert új virtuál gépben elindítva, pat fájl betallózásáig kipróbáltam, elindul, megtalálom az új gépet a hálózaton.
Viszont nem tudom, ebben az esetben, hol, mit módosítsak, és mi legyen a kiinduló adat, ahhoz, hogy a jenelegi DSM 5.2-5644U5ből átköltözzek a 6.0.2be.A jelenlegi rendszer RDM diszkeket használ, ezeket az új rendszernek csak a legutolsó pillanatban adnám át, amikor már biztos vagyok a dolgomban.
2x1BT tükör, 2TB SHR, 3TB SHR. Az SHR kötetek külön kötetek, a későbbi bővítés miatt. -
seger
addikt
Apc 620-as szünetmentesem van ami soros porton tud komunikálni. Synology tudja a sorosportot kezelni?
-
megarambo
tag
Update 8. gond nélkül megy menüből.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy i3-4170-et érdemes i5-4570 -re cserélni a nasban? Hány magot és szálat képes kihasználni vajon? Egy magos teljesítménybe az i3 még erősebb is, csak azért kérdezem.
-
Essejó
Topikgazda
Eddig az 5.2-es verziók egy 512 Megás Penről indultak. Ha a fejem tetejére álltam akkor is elakadt a telepítés 64%-nál. Fogtam egy 8 Gigás Mini Pent (olyan férfi körömnyi méretű) kisebb nem volt itthon. Ja és részemről a Rufust preferálom a Win 32-vel még sosem próbáltam. Ami azért érdekes, mert a Rufus alapból ISO-t vár, de az IMG-t is egy szó nélkül kiírta.
Nos az 512 Megás és a 8 GB-os közt a Grub.cfg-ben annyi a különbség, hogy mindkettőnek más a VID/PID értéke- Mindkettő bebootol és elindul a telepítő is. Viszont az 512 Megás az 64%-nál elakat 13-as hibával.
[link]
Akárhányszor nekifutottam, mindig ugyanitt. Akár a Web Assistantal akár az asztalival.
Viszont a 8GB-os is tudta ezt produkálni a Web Assistantal, viszont az asztali Synology Assistant simán feltelepítette a 6.0.2-es verziót. Ami még érdekes, hogy minden egyes alkalommal a 192.168.0.21:5000-et írta ki IP-nek, eddig nekem a .7-en ment 16K feletti Portal ami a Routerben Statikusra volt neki állítva. Nos kész volt a telepítés és írta, hogy lépjek be a DSM-re és nem nyílt meg az oldal. Az oldal nem elérhető, kicsit ideges lettem.Viszont ott volt a böngészőben még nyitva ám szürkén a régi belépőm a 192.168.0.7:16XXX statikus IP, azon próba ként nyomtam egy F5-öt és már bent is voltam.
És lehetett frissíteni az Update 7-re + minden egyéb telepített alkalmazást.
-
kabar
senior tag
Mindenkinek megköszönve a segítséget, Larrykingnek különösen, csak infóként. Win 7 alól három gépről sem sikerült kiírni a win32-vel a 3-ból egy penre sem, egyik portról sem. De a win8.1 és a win10 bármelyikre kiírta. Nem tudom miért. Viszont ami a rossz hír, hogy a gép nem ismeri fel boot-olható penként. Más gépek meg igen. Azt hiszem ezt fel kell adnom, pedig nem szeretem.
-
seger
addikt
Láttatok már ilyet? Mi ez?
Közben beengedett. volt nemrég egy restart. lehet amiatt volt...
-
zex
aktív tag
Valaki próbálta már bekonfigolni a MailPlus szervert? Sikeresen frissítettem a leírás alapján a DSM 6-osra, miért külön köszönet Proxy2-nek a leírásért.
Mondjuk nagyon nem is vagyok képben, hogy hogyan kell beállítani egy Mail szervert, de már ott elakadok, hogy a MailPlus Server konfigurációjánál folyamatosan az ugrál fel, hogy "Nem sikerült a MailPlus Server hitelesítése. Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e elegendő licenckulccsal." Pedig tudtommal 5 címig ingyenes és nekem egy sincs használatban.
Sajnos értelmes leírást sem találta neten. Lehet hogy amiatt nem megy mert nem eredeti Synology?
-
envagyok
veterán
Most a beüzemeléssel is gondom van.
Először sikerült hitelesíteni a kamerát, de aztán lecsatlakozott
Utána próbáltam mindent.
Amikor hozzáadom a köteget, a hitelesítésnél minek az usernevét, és passwordját kell beállítani? -
envagyok
veterán
surveillance programra van normális megoldás win alatt?
Nagy nehezen bekonfigoltam az onvif kínai wifi kamerámat, de a mozgatás például nem megy (az androidos gyári szofttal okés), illetve chrome, edge alatt nincs kép vmi npap plugint hiányol.
Nincs valami alkalmazás, ami meg bírja normálisan jeleníteni?
A gyári surveillance mennyi kamerát tud egyszerre? -
DJ. Ru$y
nagyúr
Varrok én, valószínűleg ez és az Assistant program is egy bizonyos gyári porton keresi a NAS-t, na most nekem a webfelület elérése nem az alap porton megy, így például ez a webes Assistant meg sem találja. Program most nincs fent így azt nem tudom megnézni, de az is lehet, hogy az teljesen máshogy kommunikál és megtalálná az eszközt.
-
válasz
#56573440 #7411 üzenetére
Köszi
Essejó Neked is
Mondjuk pont nemrég jártam úgy, hogy nem indult és újra kellett a boot pendrive-ot csinálni és elindult.
A leírásban szereplő Pid/Vid Sata hókuszpókuszt muszáj megcsinálni? Nem elég mint az 5.2-nél megcsinálni a pendrive-ot, majd bootoláskor updatet választani?
-
Essejó
Topikgazda
Mi mehet félre? A penről le van írva, hogy csinálj másikat és ne azt használd amivel az 5.2-t indítottad, hogy ha esetleg nem menne fel a 6-os akkor az 5.2-t tudd használni.
Tehát ha nem megy akkor bebootolsz az 5.2-es pennel, megkeresed az assistantal és kézi telepítést választva az adatok és beállítások megtartásával telepíted az utolsó használt nem update .pat-ot. -
fsdb
aktív tag
Transmission?
Transmission telepítés DSM5.x alatt – UPDATE -
Sziasztok!
Ha frissítenék 5.2-ről 6-os DSM-re és valami félre megy, akkor a HDD-ken lévő adatokhoz hozzá lehet valahogy jutni, vagy azoknak annyi lesz? Raid nincs.
-
lajos75
senior tag
Tudnátok ajánlani integrált proci lapot amin 4sata van és tutira megy a DSM 6-rajta
-
Essejó
Topikgazda
válasz
lajos75 #7404 üzenetére
Itt van előttem az asztalon az az 512 MB-os Pen amivel az 5.2 5967u2 hiba nélkül ment. Azt a Rufus formázta és ment rá a DSM 6.0.2 és nem futott le vele a telepítés. A mostani és az között a különbség a grub.cfg-ben csak a VID PID értékek különbsége. Azért ott van bennem a tüske, hogy holnap világosban csinálok egy újraindítást, de kicserélt Pennel, hogy ha telepíteni nem is akart (tudott) de a telepített DSM-et már futtatni tudja-e.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
lajos75 #7397 üzenetére
Hát látod épp ez volt a probléma.
Ugyanis azt változtatni kellett.
Én nem vágom az angolt, ezért csak sejtem, hogy angol eredetiben úgy van írva, hogy mire változtatom miről. Magyarul meg pont fordítva szokás írni: miről - mire. Tehát igen is meg kellett változtatni: console=ttyS0,115200n8 erről, console=uart,io,0x3f8,115200n8 erre. Mert ez a mostani módosítás a soros porton keresztül kommunikál a programmal. Az pedig tudtommal a 3f8.Ami még érdekes, az eddig használ 512 MB-os pennel nem akart települni. Csináltam egy másikat egy 8 GB-ból
Jó kis pazarlás.
Aztán:
Változtasd meg az értéket vid=0x090C erről vid=0x[a te usb driveod vid-je] Nos a videm 090C
Változtasd meg az értéket pid=0x1000 erről pid=0x[a te usb drive-od pid-je] A Pid pedig 1000Az sn és a mac1 az eddig használt páros.
A http://find.synology.com ugyanúgy megtalálta mint eddig, de ugyanúgy 13-as hibakóddal le is állt a telepítés 64%-on. A Synology Assistant meg, nem csak megtalálta a 192.168.0.21:5000-en hanem telepítette is a DSM 6.0.2-t. Aztán eljött a pillanat, hogy lépjek be a Webes felületen a DSM-be: 192.168.0.21:5000 és az istennek sem akart megnyílni. Hiába nyomkodtam az F5-öt - semmi - Az oldal nemelérhető (alig voltam sík ideg)
Aztán feltűnt hogy még nyitva van csak szürke a régi elérés: http://192.168.0.7:16384/ nyomtam rá egy F5-öt és feljött a belépő oldal. Szóval perpill itt tartok:és minden beállításom megosztásom a helyén, a telepített programok frissítve.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest