Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
erzol
őstag
Erre van alternatív firmware, de nekem csak az egyik hőmérőn sikerült normálisan használni, így elengedtem a dolgot. Ha hozzárendeled a hub-hoz, akkor nem kell bluetooth kapcsolat az adatok lekérdezéséhez.
-
pipec
csendes tag
Egyenlőre a frimware hekkelésbe inkább nem mennék bele. Amúgy, hozzá van rendelve a HUB-hoz és nem dobja be az élő adatot, csak a grafikont mutatja, benne az óránkénti adatokkal. Azt várnám, hogy a HUB-nak pont ez lenne a lényege, hogy bármikor házzáférhetek az eszközhöz, így részben haszontalannak érzem a HUB-ot.
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyant, hogy a mozgásérzékelő tévesen érzékelt?
Ugyanis ma délelőtt, kb. 1 óra különbséggel ugyan az a mozgásérzékelő elindított egy jelenetet, bekapcsolt egy dugaljat. A lakás üres volt, kivéve, ha nincs valami egér, vagy valami rejtőzködő háziállatom.
Most tesztelem, beállítottam, hogy mozgásra jelezzen. Meg majd csali kaját is kirakok, hátha tényleg valamilyen állatka beköltözött a tudtom nélkül. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Használ valaki második generációs konnektor - t?
Tapasztalatokra lennék kiváncsi. -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Segytségre volna szükségem, xiaomi kameráim vannak, amiből két kültéri [link] XIAOMI MI KÜLTÉRI WIFI IP KAMERA 1080P + GATEWAY rögzítés kamera. 3 napon keesztül minden mizgást felvesz 10 sec-es részekben, jól visszanézhető, 3 nap tán felülírja magát.
Nade. Elszállt a telekom routerem, javították, azóta nincs rögzítés... sehol nem tudom beállítani és nem tudom mi lehet az oka? Van esetleg ötletetek?
-
Bear
aktív tag
A WIFI-s fogyasztásmérő pont úgy működik, mint a ZIGBEE-s, ne kombináljátok túl. A HOME-ban eltér valamelyes a felület.
-
trobi28
addikt
C400 -as kameránál be van állítva, hogy éjszaka is színesben rögzítsen de nem teszi, fekete-fehér az éjszakai felvétel. Mi lehet ennek az oka?
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
bupemko
senior tag
Hétvégén átkonfiguráltam az otthoni hálózatot és emiatt minden WiFis okoseszközt is újra hozzá kellett adnom Mi Home-ban. Van 3 WiFi hatótávnövelő is a Xiaomi-tól, ezek:
Mi WiFi Repeater 2
Mi WiFi Range Extender Pro
Mi WiFi Range Extender AC1200
Az első kettőt sehogy sem sikerült újra inicializálni, az AC1200 gond nélkül ment.A problémás daraboknál mindkettőnél ugyanazok a tünetek, végigmegy a folyamat és mikor a telefon csatlakozna vissza a hálózatra, akkor dob timeout-ot (Xiaomi eszközön a led már kék, _Plus hálózat látszik a telefon WiFi keresőjében).
Próbáltam több Android telefonról (OnePlus 3, Samsung Galaxy A20e, Poco F2 Pro régebbi és újabb Android verziókkal), több WiFi hálózattal összehozni, hivatalos app-ból, többféle vevs app-ból, iPad-ről.
Mindig ugyanaz a végeredmény akkor is, ha közvetlen a router mellé dugom be a konnektorba.
Végül egy TP-Link hatótávnövelő került a helyükre, azt elsőre sikerült belőni a Tether app-pal.
Esetleg van még valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezeket is újra használni?
-
vegyszer
addikt
válasz trobi28 #7269 üzenetére
Valószínűleg az az oka, hogy kevés a fény. És ha túl kevés, akkor a legtöbb kamera az infravörös szűrőt kiveszi a fényútból. Nekem hallani is a kattanást a két kamerámnál. Utána viszont fekete fehér lesz a kép. Mert a közel Monokromatikus infra vetített fény nem ad lehetőséget színes kép készítésre
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Vásároltam a Telekom akcióban egy Xiaomi Mi Lamp 1S-t a kislányom szobájába.
A router es a lámpa közt egy fal van, és kb 2m távolság.
Telefonnal osszeparositottam az alkalmazásban, volt egy fw frissítés is. (Wifi 2.4Ghz-en megy a dolog, gondolom az 5Ghz-t nem tudja a lámpa?!)
Az alkalmazásban szépen ottvan a lámpa, de kb bmire nyomok (ki-be kapcs, szinhomerseklet, fényerő), a lámpa meg sem moccan és az alkalmazás dobja, hogy "an error occured..."
WTF, mit lehet ezzel kezdeni? A telefon egy modositatlan Galaxy S10e, Android 12. -
djsafi
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám adódott 2db Yeelight Smart Dual Control Module -lal, hogy kb. 24 óra a működési ideje. Eldobja az ip-t. Amit nem tudok megérteni hogy a router (Asus AX5400) látja mind a két modult, viszont a MiHome-ban offline állápotban van és nem csinál semmit. Kikapcsoltam a wifi6-ot a beállításokban, akkor is csinálja. Végső elkeseredésemben vettem egy Xiaomi Mi 4A Gigabit routert. Az Asus után helyztem el és ha router módban használom minden rendben, de ha repeater módba teszem az 4A-t akkor ismét megszakad a kapcsolat. Segítsetek mit lehet ezzel kezdeni mert már azon a határon vagyok hogy össztöröm az egészet.
Előre is köszönöm a építő hozzászólásokat.Üdv!Robi.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy Imilab EC5 Floodlight Camerát.
Milyen a nappali és az éjszakai képminősége? Beépített mikrofon mennyire használható? Ember, állat felismerés mennyire jó? Mozgás követés használható? Van valami hiányossága, hibája?
Ingyenes felhő tárhely (10 másodperces riasztás küldés) működik?[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
slimshady
senior tag
Sziasztok! Van valami mód arra, hogy a mobil alkalmazás, okos kapcsoló, távirányító, stb. mellett a beépített fali kapcsolókat is használjuk okos LED izzokhoz vagy okos LED mennyezeti lámpákhoz, amikor azokat épp kényelmesebb vagy egyszerűbb megnyomni mégpedig úgy, hogy az izzó/lámpa továbbra is elérhető maradjon a hálózaton a fenti megoldások (értsd távoli elérés) számára? Előre is köszönöm a segítséget!
üdv.: SlimShady
-
hifikus
tag
válasz < CyberBob > #7280 üzenetére
Szia.
Én is ezeket nézegetem, de nem sok az infó, csak szinte ami a jutubon van. Sikerült már valami infót szerezned?
-
Bear
aktív tag
válasz slimshady #7281 üzenetére
Sima fali kapcsolóra köthetsz ajtónyitás érzékelőt, aminek az állapotával már vezérelhetsz lámpát. Ehhez annyit kell tenni, hogy szét kell pattintani az ajtónyitás érzékelő tokozását, és a hall szenzort kiforrasztva annak a két forraszpontjára forrasztott vezetékre kötöd a kapcsolót. Így lesz egy "nyitott/zárt" állapotod, amihez köthetsz eseményeket, például egy lámpa felkapcsolását. Nálam ez így működik.
Már ha jól értettem az igényedet.
-
slimshady
senior tag
Köszi a választ, de arra gondoltam, hogy például a nappaliban a fali kapcsolót nyomnám meg amikor az kényelmesebb, mint a telfonon babrálni az appal vagy a távirányítót keresésni, azonban szeretném ha a fali kapcsoló megnyomása után még mindig tudnám a mobil appal például felkapcsolni az izzót/lámpát. Ezt hogyan lehet kivitelezni?
üdv.: SlimShady
-
Bear
aktív tag
válasz slimshady #7285 üzenetére
Hát úgy, ahogy írtam
A lényeg, hogy a jelenlegi fali kapcsolót kiveszed, az elektromos vezetéket direktbe bekötöd, így az okos lámpa fixen megkapja az áramot, ekkor kapcsolni csak az applikációban lehet. A kivett kapcsolót pedig úgy alakítod át, ahogy javasoltam. Ha gondolod akkor kiveszem a falból és lefényképezem neked a fali kapcsolós ajtónyitás érzékelős kombót este, ha otthon vagyok.
Modjuk ez Zegbee-s, ha van hub-od akkor nem gond, ha nincs, akkor az van, amit pgemil ajánl
-
vegyszer
addikt
válasz slimshady #7285 üzenetére
Az én hipotetikus megoldásom ugyan parasztos, de működik.
Tudod mi a külömbség a normál és a csengő kapcsoló között? Egyetlen rugó. Ami mindig az off állásba löki a csengőt. Ha (fejjel lefelé) szereled be a csengő kapcsolót, akkor helyben is vagy.
-ha nem nyomod meg, mindig zárt állásban van, azaz vezérelhető wiffin a lámpa.
-ha appon keresztül nyomtad ki, megnyomod a kapcsolót, ami off állásba viszi a lámpát, de mikor elengedeg, kapja az áramot, és egyből világít.Azt kell felfedezni, hogy milyen méretű, mekkora rugó van a csengő kapcsolóban, esetleg lehet-e házilag ezt áthidalni kapcsoló csere nélkül.
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
hifikus
tag
válasz < CyberBob > #7280 üzenetére
Az EC3 Pro volt még versenyben, de az sajnos nem tud vertikálban mozogni.
A wifi stabilitása érdekelne még azokon kívül ami Te írtál, mert viszonylag távol van a modem. Pörgetem még egyszer a témát, hátha előkerül valaki akinek van tapasztalata.
Szerk: az árukereső.hu-n találtam viszonylag sok véleményt. A mozgásérzékelő zavaróan rossz, de az emberfelismerő sem teljesen tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem olvasni a topokot, lassan haladok.
Ezért kérdezek mert szinte nulláról indulok.
Van már néhány okos konnektorom, össze is hoztam a Smart Life appal őket.
Szeretném bővíteni a rendszert, nyitás érzékelővel, (xiaomi) okos izzóval.
Gondolom egy Hub vagy Gateway szükséges.
Melyiket javasoljátok?
Android telefonon keresztül lenne üzemeltetve. -
Nono76
tag
Sziasztok!
Van egy MI Home Security 360 kamerám ami most firmware frissítést jelez. 4.3.7_0439-re akar frissülni. Régóta megvan már, nem volt vele semmi gondom soha, ezért nem mertem frissíteni. Ha jól emlékszem volt már probléma ilyenből, hogy valami utána nem jól működött. Persze a neten semmi infó nincs róla csak annyi hogy bug fixeket tartalmaz.
Van valakinek tapasztalata hogy mi változott? Jobb, rosszabb lett vagy ugyan olyan?
Köszi! -
csipesz_70
csendes tag
Van egy mi smart konnektorom (zigbee) régebben csináltam Egy olyan rutint, hogy Ha több mint 400watt Az áramfelvltel akkor küldjön egy üzenetet Ez működik is. Újat viszont Nem lehet csinálni, mert eltűnt a lehetőség, csak a ki/be kaocsolást tudom figyelni. Ha módosítani szeretném a menüpontok szürke.
-
Garry84
tag
Sziasztok!
Egy ilyen IR blaster kellene nekem, de sehol nem lelém - se újként, se használt példányt. Nincs valakinek elfekvőben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1