Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-15 14:23:44

LOGOUT.hu

Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6613) v.attis válasza bandeevw (#6612) üzenetére


v.attis
őstag

Az IF/THEN problémád okát tudjuk, hibás a legfrissebb app, ezért régebbit használunk, tökéletesen működik. Olvass vissza, hátha almás platformra is van megoldás. Ha jól tudom androidon, régebbi appal be tudod állítani az automatizálást, csak az kell, hogy ugyanabba a Mi fiókba jelentkezz be. Ha megvan, akkor Ios-en is meg fog jelenni amit beállítottál az androidos készüléken.

A Switch sem hibátlan, ez tény, de bőven használható. Én például a konyhában egy led szalagot (pult világítás) és egy konnektort vezérlek vele. Vagy 8 féle automatizálás van beállítva, mind működik. 5-kor ébredünk, 4:57-kor bekapcsol a kávéfőző, mire lefőzi a friss omniát felkapcsol a világítás. A konnektor 10 perc után lelövi saját magát, majd 8-kor a világítás is. Így tutira nem marad semmi bekapcsolva. Ezen felül Smart Switch is rá van automatizálva, tehát kézzel is tudom kapcsolgatni a relé kimeneteit.

Esetedben nincs jó beállítás szerintem, a hagyományos kapcsoló mindig be fog kavarni úgy gondolom. Én pont emiatt vettem okos kapcsolót, hogy ne hibrid rendszer legyen, hanem full smart. Így mindent kedvem szerint konfigurálhatok.

olyan természetesen nincs, hogy áramszünet után az L1 és L2 kimenet álljon vissza az utolsó állapotra
Gondoljuk ezt végig. Pl egy hősugárzó, egy kávé vagy teafőző van rákötve. Reggel bekapcsolt állapotban van amikor elmegy az áram és ez nem 2 perces, mert mondjuk leszakadt egy vezeték. Elmész dolgozni, majd visszajön a delej és emiatt az utolsó állapotra vált, tehát bekapcsoltra. Akkor egész nap megy a hősugárzó, mert nem lesz neted a vezeték szakadás miatt és nem kapsz értesítést? Vagy leég a ház a kávéfőző miatt?
Nyilván megpróbálják univerzálisra csinálni az eszközt és valamelyest biztonságosra is, ezért tudod alapértelmezetten kikapcsoltra állítani.

Viszont a száraz kontaktus hiányát én sem értem, nem hiszem, hogy nagy varázslat kellene az ilyen funkcióhoz. De ez van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.