Új hozzászólás Aktív témák

• Sziasztok! Tapasztalatok a Hyper OS 3.0.1.0 szoftverrel kapcsolatban.
    Először is a frissítés tartalmazza a "Xiaomi Hyper AI motor" nevű okosságot. Sokan hiányoltátok, hogy a Samsung telefonok megkapták már a "karikázós keresést".
    Na most mikor a frissítést megtörtént a Xiaomi Hyper AI Engine rögtön engedélyeket kért, amiket elsőre nem adtam meg neki, majd utána olvastam, hogy:
    1.: mit tud ez az Hyper AI, mire jó, stb
    2.: mihez kér pontosan engedélyt
    Miket tud?
    Interaktálni tudsz a telóddal hangon keresztül, megmondod neki mit csináljon és jó esetben megcsinálja. Keres, zenét játszik, stb, stb. Tudja a karikázós keresést, valamint a kép és videómanipulációt. Javítsatok ki ha tévedek, de a galéria szerkesztő eddig is tudott olyat pl. hogy lefotóztál egy témát és az AI kitágította a teret. Megtanulja az írási stílusodat és tud válaszolni az üzeneteidre (na ez nekem para, pláne, hogy még az automatikus kiegészítést is rühellem). Illetve megtanulja, hogy mikor és hogyan szoktad tölteni a telefont, pl. éjjelre felteszed tölteni és az ébresztőhöz képest először csak 80%-ra engedi fel az akksit, majd az ébresztőig tölti pont 100%-ra. Ez még oké lenne, de a xiaomi eszközökben eddig is volt hasonló beállítás (bár nekem nem működött) illetve ha jól emlékszem az iPhone-okban is elég régóta elérhető ez az opció, szóval ehhez nem értem miért kell AI....
    Mihez kér hozzáférést?
    Mindenhez! Névjegyek, galéria, jegyzetek, kezdőképernyő, képernyő, stb, stb.
    Részemről én még a geminit, vagy a chatgpt-t is csak böngészőből használom, mert hallottam elég cifra sztorikat, hogy fejlesztők adtak engedélyt a mappáikra az AI meg "véletlenül" kitörölt mindent. Szóval én enélkül tudok élni (mondhatjátok hogy boomer vagyok, de nekem ez valahogy nagyon nem gyere be).
    Ennek fényében írok pl. az akksiról. Tapasztalatom szerint nagyjából ugyan addig bírja hasonló felhasználás mellett a telefon mint az utolsó HyperOS 2-esen ami rajta volt. Attól függően mit csinálok rajta 4-6 órányi kijelzőidőt tud, pedig 3 éves benne az akksi. Ha egyszerre hearthstone-ozok és megy a háttérben a youtube, akkor persze sokkal gyorsabban merül, de ez eddig is így volt.
    A kemerán vettem észre, hogy kikapcsolta a vízjelet (nekem a dátum be volt kapcsolva, hogy ráégesse a képre) de ezt viszonylag egyszerűen vissza lehetett kapcsolni.
    Az általános sebességgel továbbra sincs gond, pattogós a felület és mindenre elég.
    A dynamic island jópofa, még használható is, viszont idegesítő, hogy semmilyen beállítás nincs hozzá.
    Valamint még egy pozitívum, a gboard alatt megjelent egy üres sáv, ami az egész virtuális billentyűzetet feljebb tette, ami eddig nagyon lent, volt és nem volt rá beállítás. (én gesztusvezérléssel használom a telefont szóval nekem a virtuális home stb, gombok nem emelték meg a billentyűzetet)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés