- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
femiki
tag
Sziasztok. Tudnátok olyanban segíteni, hogy hogyan kell a telefonon nézett filmet egy Lg smart tévére átküldeni és azon nézni? Mindegyik wifire van kapcsolva, de hiába kapcsolom be a telón a lehetőséget, a tévén nem jelenik meg.
-
Victoryus94
őstag
Ja más gyártó is ígért 4-5 főverziót... Én is azon agyaltam, hogy emiatt kell kicsit megpörgetni...
Ha a Google azt mondja hogy egy későbbi OS-ben (legyen akár fuchsia alapú) valami lényegi változást szeretne hozni, aminek hardveres feltételei is vannak, azt így a legegyszerűbb meglépnie (gondolom erről egyeztet a főbb partnerekkel).
A másik esélyes opció -szerintem- hogy csak rájöttek a gyártók hogy nem buli nekik 200 eszközt folyamatosan frissíteni, de nem akartak visszahátrálni az ígértektől, így készülékenként 1-2 évet le tudnak csípni a 4-5 év alatt.
-
Dino69
aktív tag
válasz
Victoryus94 #3093 üzenetére
Ez azért jó hír, mert akkor hamarabb kipörgetik a 4 főverziót a xiaominál
Bár ahogy a jelenlegiket is dobálják kifellé, eltart majd egy darabig
-
Victoryus94
őstag
Már tavaly lehozták hogy a 14, 15, 16 között nem lesz óriási eltérés. "Kicsit" módosított a 15-16 megjelenési idején a Google, így hónapokkal korábban érkeznek.
A 16-tal jövő ilyenkor készül el a google, tehát kb 6-8 hónapra csökken a fejlesztési idő (vagy párhuzamosan Készülnek) -
femiki
tag
Még a 2 sem jött meg, de már jön a 3 is!😄
-
n@p@lm
őstag
válasz
magmakocka #3090 üzenetére
Köszi, megvan.
-
n@p@lm
őstag
válasz
magmakocka #3085 üzenetére
"Ami kifejezetten tetszik és vártam, hogy meglehessen nézni az eszköz állapotát. Hány ciklust töltöttem bele a telefonba, milyen állapotban van az UFS. Ezek tökre hasznos dolgok."
Kerestem, kerestem de nem találom.
Merre van ez a menüpont? -
Medley85
csendes tag
Na megjött ma az új Hyper OS 2.0.2.0.
Eddig pörgősnek tűnik, reméljük nem lesz insatbil..
-
magmakocka
aktív tag
Egészen pörgős. Az update olyan gyorsan felment, hogy nem hittem a szememnek.
Lehet frissített valamit a háttérben, míg nem nyomtam rá a frissítésre. Valóban több hely van a kezdőképernyőnél. Amit nagyon furcsáltam, hogy fizetésnél kicsit máshogyan néztek ki a dolgok, de nekem tetszik. A beallítások is szélesebb lett. Feloldásnál másfajta animáció.
Amúgy, szerintem nagyjarészt csak reskin. Nyilván komolyabb használat után fognak kiderülni, mik lesznek a turpisságok, vagy jó dolgok. Ami kifejezetten tetszik és vártam, hogy meglehessen nézni az eszköz állapotát. Hány ciklust töltöttem bele a telefonba, milyen állapotban van az UFS. Ezek tökre hasznos dolgok.
-
siskad
őstag
válasz
magmakocka #3082 üzenetére
Jött ma nekem is, én még nem raktam fel, nem volt időm utánaolvasni mik a tapasztalatok vele. Nálad minden oké vele?
-
kalasz101
csendes újonc
Üdvözlet Mindenkinek!
Szerintetek ez milyen ROM: -
magmakocka
aktív tag
Megérkezett nekem is a HyperOS 2! Viszont lehet, hogy a legtöbbetek majd csak egy patch-t kap még!
-
einhorn87
csendes tag
Sziasztok.
Kb mennyi idő míg elfogadják a jelentkezést béta teszternek? -
osonte
őstag
válasz
DroiDMester #3078 üzenetére
Igen ezt tudom, de hivatalosan korábban a Xiaomi Community appban kellett kezdeményezni a nyitást, utána pedig a fejlesztői menüben hozzáadni a fiókot és utána ment a nyitás PC-re dugva. Most is ezt akarta, mármint az appot kérte elsőnek (ami mindig másnapot ír, hogy próbálkozzak akkor), de addig léptem ki-be a fiókból, hogy egyszer kiírta a fejlesztői menüben, hogy mehet a folyamat...
-
-
osonte
őstag
Sikerült a BL nyitás, ment rá a tajvani rom (gyári hívásrögzítéssel), frissebb a rom mint volt, de még nem HyperOS 2.0. Majd frissül magától. A lényeg, hogy a Xiaomi Community app kihagyásával is sikerült nyitni a BL-t, lehet azért mert már többször volt nyitva. Így akkor egy készüléket évente biztosan lehet nyitni 2025-ben is, az a hivatalos álláspont, hogy évente maximum egy készüléknek a Bootloaderét lehet kinyitni globális piacon.
-
osonte
őstag
válasz
Barthezz2 #3072 üzenetére
Én most elkezdtem a BL nyitást, de a Xiaomi Community appban 4 napja azt írja (minden nap), hogy holnap próbáld meg, talán enélkül is sikerült a fiókomat hozzáadni a nyitási folyamathoz, addig léptem ki-be a fiókból, amíg egyszer elfogadta a fejlesztői beállításokban, majd kiderül 3-6 óra múlva, hogy tudok -e nyitni BL-t, mert a tajvani rom megy rá, azzal régen normálisan frissült és volt hívásrögzítés is. Majd megírom, gondolom még 2025-ben úgy sincs tapasztalat a BL nyitásról.
-
Victoryus94
őstag
válasz
magmakocka #3073 üzenetére
Megvan, működik.
Akku kevesebb adatot mutat (töltési ciklusok száma és állapot. Utóbbit a settingsben is megtalaltam már). -
magmakocka
aktív tag
válasz
Victoryus94 #3071 üzenetére
Elviekben azt csak egy "Tevékenység Launcher" alkalmazással fogod tudni előhívni. Elviekben ez alatt található meg: DeviceDiagnostics néven fut.
Ilyesmit kellene látnod:
-
Victoryus94
őstag
válasz
magmakocka #3068 üzenetére
Erre gondolsz?
Mást nem látok...
-
osonte
őstag
-
magmakocka
aktív tag
válasz
Victoryus94 #3065 üzenetére
Amit például várok, az-az, hogy elviekben meglehet majd nézni Android 15 alatt az eMMC vagy UFS állapotát.
-
osonte
őstag
válasz
Victoryus94 #3065 üzenetére
Nálam is kb ez a történet, én is béta tesztelő voltam, kiléptem, de pár hete újra csatlakoztam. Nekem nem jönnek frissítések, de lehet az kavart be, hogy egy ideig másik Xiaomi fiókkal, tajvani rommal volt használva a telefon és lehet ha újra az a rom lenne rajta, akkor megint jönnének a frissítések. Mindegy legyen így, ahogy írtad, hátha mégis érkezik.
-
Victoryus94
őstag
Korábban írtam, 1.0.7-től felfelé nincs stabil release.
Partial release-ek vannak, amiket nem kap meg mindenki. Elvileg teljesen random, ki melyiket kapja meg, tehát aggódni emiatt nem kell.
Én a legtöbb frissítést meg szoktam kapni, de nem mindet az elsők között, és nálam is volt, ami kimaradt.
Most beta tesztelő is vagyok, az nekem bevált, persze lehet ez is csak véletlen.
Az 1.0.10-et kb 2 hete kaptam meg, miután csatlakoztam a béta tester programba. Tegnap pedig a 2.0.2-es jelent meg miután manuálisan frissítést kerestem.Legnagyobb látható változás hogy kisebbek lettek a home screen ikonok. Így több sor lett.
Meg van 1-2 új zárképernyő, cserélődött az ujjlenyomat animáció, stb
Egyébként Android 15, dec-i biztonsági frissítéssel. -
osonte
őstag
válasz
Victoryus94 #3063 üzenetére
Akinek megérkezett, annak milyen verzió volt előtte? Nálam még a 1.0.10.0. sem érkezett meg, jelenleg 1.0.9.0. -en ragadtam (8-ról erőltettem ezt is rá, előtte meg 4-ről 8-ra kellett erőltetni, magától nem frissütl, a trükközést mostanra meg letiltották).
-
Victoryus94
őstag
A cikk helytálló. Nekem meg is érkezett.
Új év, új HyperOS -
Medley85
csendes tag
BUÉK mindenkinek!
Új infó: [link]
-
-
Dino69
aktív tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek
Én közben találtam egy ilyet: [link]
Játszani, romot cserélni -
-
Medley85
csendes tag
válasz
DroiDMester #3052 üzenetére
Menő! De én megvárom az official-t
-
CubeDogg
tag
válasz
DroiDMester #3052 üzenetére
Ez kész!
trükközéssel ment fel vagy magától dobta a frissítést?
-
-
Medley85
csendes tag
-
bjames
aktív tag
Én sem vagyok bétában bent, s mégis most tölti le az 1.0.10-et.
-
válasz
Victoryus94 #3045 üzenetére
Szerintem lassan egy éve regeltem, konkrétan azóta, magától, semmi nem jött
Egy rakat sz@rt nem ér.. -
Victoryus94
őstag
válasz
magmakocka #3046 üzenetére
Igazad van, véletlen (csak nem lehet a "random" faktort befolyásolni).
1.0.7-től felfelé nincs stabil EU/Global verzió.Mi Pilot refers to beta updates, which will be sent to people who applied for the beta testing program.
Partial release refers to sending an update to random users for testing after successfully testing on the Mi Pilot Program.
Full release refers to rolling out to all users following successful testing on the Partial and Mi Pilot Programs.Device - Xiaomi 13
HyperOS- OS1.0.10.0.UMCMIXM [Partial Release]
HyperOS- OS1.0.10.0.UMCEUXM [Partial Release]
HyperOS- OS1.0.9.0.UMCRUXM [Partial Release]
HyperOS- OS1.0.8.0.UMCTWXM [Partial Release] -
magmakocka
aktív tag
válasz
Victoryus94 #3045 üzenetére
Szerintem most fogtad ki. Mert nekem most jelent meg.
-
Victoryus94
őstag
Aki panaszkodik hogy nem/késve kap frissítést:
Próbáltatok Béta tesztelőnek regisztrálni a Mi Community appban? Van még egy rakat szabad hely.Én jóváhagyás után azonnal megkaptam a 10.0.10-es verziót.
-
osonte
őstag
válasz
Black&White #3042 üzenetére
Nekem nem engedte a Mi Unlock az X14-et, de azt már eladtam. Ismerősnek sem ment, ő is eladta a telefont. Az asszony X13 telefonját nem akarom újrarakni a 20 játékkal minden frissítésnél. Régen napi 5-6 custom romot teszteltem, de már csak szeretnék egyszerű felhasználó lenni.
-
osonte
őstag
válasz
Victoryus94 #3040 üzenetére
Természetesen próbáltam a kínai idő szerint is.
-
-
osonte
őstag
válasz
DroiDMester #3036 üzenetére
Nálam nem ment, bár tényleg hivatalosan lehet nyitni, mindig kiírta, hogy az aznapi kvóta betelt, éjfél után 1 perccel is. Majd egyre későbbi időpontokat dobállt, hogy akkor próbálkozzak legközelebb. Van jobb dolgom is, minthogy ezzel szórakozzak.
Neked minden megy. Örülj neki! Nem negatív értelemben írom, öszintén. Neked tetszik az .EU rom, nekem nem (nem vagyunk egyformák, ezzel nincs gond szerintem). Nálam a gyári rom jól működik, ja és én jártam úgy, hogy nyitott BL-el egy frissítés után nem tudtam fizetni (régen én is .EU romot használtam), mögöttem meg sor volt, ciki volt. Szintén az a lényeg, hogy Nálad ez nem fordult elő.
A lényeg, hogy mindenkinek más az igénye, máshogy használja a telefont és egyéb tényezők, nem én akarok a telefonhoz alkalmazkodni, hanem a telefont akarom minél közelebb hozni az én igényeimhez.
-
joco1977
tag
Érdekesség: xiaomi.eu rommal nyitott bootloader mellett a Digitális Államolgár program simán működik. Gyári rommal nyitott bootloader mellett a program nem működik. Érdekes, hogy az EU rom alatt nem látja a nyitott bootloadert. (custom recovery egyik esetben sem volt telepítve)
-
Xiaomi13.at még lehet nyitni hivatalosan is!
ellenben a F6 Pro-t már nem és amit látod mégis lehet!
énis telóval fizetek napi szinten, SOHA nem volt probléma vele! Xiaomi13.nál se, F5 nél se és most F6Pro-val sem!
Milyen érdekes nem?....................amúgy meg nem is értem mi a bajod az EU rom-al én gyári rommal majd meg bolondultam amég vártam a BL nyitásra hogy mehessen fel az EU rom a gyári rom használhatatlan szarkupac az EU-hoz viszonyítva!
-
osonte
őstag
válasz
DroiDMester #3034 üzenetére
Már egy hónapja sem tudtam BL-t nyitni (más is panaszkodott) és január 1-től hivatalosan nem lehet BL-t nyitni. Illetve nálam a telefonon fizetés nagyon fontos, meg .EU romot sem szeretem, szóval nekem a zárt BL fontos, tudom meg lehet oldani nyitott BL-el is, de nem akarok minden frissítés után azon izgulni, hogy a benzinkúton tudok -e majd fizetni a telefonnal...
-
BL kinyit, EU rom felrak, és 1-2.havonta frissül ezzel mi a gond?
F6 Pro val én már HOS 2.0 vagyok!
a többiek meg majd valamikor 4-5.hónap múlva talán megkapják OTA-n.
-
osonte
őstag
válasz
balazs0830 #3030 üzenetére
Sajnos ezt a frissítési kiskaput elkaszálták. Én is sokszor próbálkoztam mindenféle időzítéssel, de olyan mintha kivették volna azt a rést, ahol nem veszi észre a fájl átnevezését...
Azért is sajnálom, mert szerettem volna 15 / 15 Ultra-t jövőre, de így kihagyom inkább a Xiaomit mint márkát. 400-500 ezret nem ér egy olyan telefon, aminél a csillagok állásától függ, hogy érkezik -e rá frissítés. Utoljára az asszony már 4 verzióval volt megragadva, kb fél éve nem frissült és így nem is lesz rá megoldás. Szerencsére van választék más márkák irányában. Szerintem nem jó irányba megy a cég és biztosan veszít hosszú távon vevőt ezzel, de azért nem halnak bele. Lehet majd javítanak ezen, de akkor például nekem már mindegy lesz, pedig 4-14 -es sorozatig velük voltam, de sok pénz ez ahhoz, hogy próbálkozzak, hátha már jól működik a frissítés. Persze tudom valaki minden frissítést megkap, de az engem nem vigasztal, ha én nem! -
-
Dino69
aktív tag
Egyenlőre még edzek vele én is 😅 Bár ha nem megy föl senkinek, akkor lehet nem kellene erőltetnem..😊
-
osonte
őstag
válasz
balazs0830 #3028 üzenetére
Nagyon el kell kapni a pillanatot és pár másodperc alatt kell átnevezni a fájlokat. Én holnap tudom kipróbálni, mert 1-3 óra még mire letölti a laptopon az új romot, azt már csak holnap telepítem. Megírom majd, hogy sikerült -e.
-
osonte
őstag
válasz
balazs0830 #3026 üzenetére
Azt úgy csinálom, hogy a legújabb frissítőcsomag letöltésére megyek és amikor a letöltés 98-100% között van, akkor fájlkezelőben nagyon gyorsan átnevezem a letöltött romot, a ténylegesen legújabb teljes rom nevére (amit korábban már letöltöttem a megfelelő mappába), így becsapom a telepítőt és azt hiszi a telefon, hogy a régi romot rakja újra, közben újraindítás után a frissebb rom verziója fogad.
-
osonte
őstag
válasz
balazs0830 #3024 üzenetére
Nekem sem találja. Szokásosan manuálisan töltöm le és majd ráerőreltetem.
-
Dino69
aktív tag
Csorog már lefelé...
-
-
balewi
aktív tag
Sziasztok,
Két kártyával használom a telefont. A céges Vodafone. Ez kb egy hónapja hol nem csörög ki, hol foglaltat jelez, a nem fogadott hívásról az sms-t vagy megkapom, vagy nem, stb. Újraindítás, sim baszkurálás után egy ideig jó.
A saját kártya Telekomos, azzal semmi baj.
Valaki más járt már így? Van erre hatékony megoldás, vagy cseréljem le? -
retesz147
addikt
válasz
DroiDMester #3017 üzenetére
Igen, gondoltam rá, de terepi munkám lesz, nagy eséllyel fog összetröni az az S23 FE.
Inkább az vesszen, mint a sajátom. -
-
retesz147
addikt
válasz
retesz147 #3015 üzenetére
Sikerült megoldanom.
Haverom gépét elkértem és elsőre ment minden. Nálam valószínűleg valami driver hiba lehet (pedig ugyan azokkal a driverekkel, Miflashel próbáltam tegnap 2 órán keresztül, mint ma havernál 10-20 perc alatt).
Ezúton elköszönök, mivel holap ténylegesen le kell adnom a készüléket.
Egy időre Samsungom lesz, de sajnos nem a csúcs, hanem egy S23 FE (már most rühellem....)
Én nagyon szerettem a Xiaomi 13-t, jó kis teló volt ez, főleg EU ROM-mal.Köszönöm mindenkinek a segítségeket!
Használjátok megelégedéssel sokáig!
-
retesz147
addikt
válasz
DroiDMester #3014 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Este újra próbálkozom.
-
válasz
retesz147 #3012 üzenetére
ahogy a kolléga is írja első körben a driverek megléte és működése a lényeg!
Ha az megvan akkor az ADB mappából indítasz egy parancs sort és a telót fastboot módba rádugva kiadod azt a parancsot hogy
fastboot devices
majd nyomsz egy entert!ekkor a telónak látszódnia kell így ahogy nálam is!
ha ez rendben akkor jöhet a flash progi ott ugyan így fastboot módba a refresh gomba nyomva meg kell jelenni alul a telónak
amég ezek nem működnek nem fog menni a flashelés!
és jótanács ként, első körben SEMMIKÉPP ne a CLEAN ALL AND LOCK ot válaszd, mert ha valami félre megy flash közben és lezárja a telót akkor lesz egy papírnehezéked! a BL-t utólag is tudod zárni bármikor amikor már fenn a gyári rom és minden működik rajta!
szóval csak a clean all-t válaszd flash kor!
-
retesz147
addikt
válasz
Black&White #2992 üzenetére
Sajnos gondjaim akadtak a fastboot ROM telepítéssel és a BL zárással.
Pontosabban még a MiFlashtoollal.
Feltettem elvileg az ADB drivereket, teló USB debuging bekapcsolva és Fastbootmodba belépve. Rádug a teló, beállít a mappa, ahol a ROM van, majd refresh-nél ezt dobja ki.
YT videókat nézve, kell Miflashnél csinálni egy log nevű mappát és az összes YT videónál ez megoldja a gondokat, hát nálam nem. Megcsináltam, hoz is létre benne log-ot, de refreshnél megint nem találja a telót, hanem ezt dobja:
Innen nem tudok tovább menni, mivel nem ismeri fel a telót.
Elvileg mindent a Mi10 topic összefoglaló alapján csináltam. C gyökér, kicsomagoltam, mindent is megnéztem többször, de ezt dobja sajnos. Régebbi MiFlashel is próbáltam, ugyan ez. Újraindítások is megvoltak, de semmi.Kérhetnék kis segítséget, mi lehet a gond?
Nagyon szépen köszönöm!
-
balees
tag
Van itt olyan akinek működik az interconnectivity? Pár hónapja még sikerült egy Xiaomi Pad 6-al, de most nem akar megjelenni a tálcán. Már próbáltam a Xiaomi fiókhoz újra hozzáadni mindkét eszközt újra, de semmi.
-
Dino69
aktív tag
válasz
DroiDMester #3009 üzenetére
Root és buxa nélkül is működik.. legalábbis nálam.
-
-
BudaII
csendes tag
válasz
DroiDMester #3006 üzenetére
Ááá...köszönöm!
-
-
BudaII
csendes tag
-
BudaII
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek kérlek...az alább jelölt terület színét hogyan tudom megváltoztatni?
-
osonte
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari