- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
Vki használja az AutoDealer modot? Elvileg azt tudja mint régen hogy magától kereskedik a TL.
-
A PMC nyomulás meg lett állítva, onnantól maradnak Albionban. Xenon... igen, egyszerű volt a vége. Viszont a környék továbbra is tele lesz velük, lehet arra bóklászni ha harci kedved van. Az "I" kemény ellenfél. Jó lenne, he el lehetne foglalni őket.
Lezárva nincs a játék, nem is lesz soha, plot(ok) után is szabad a világ.A Teladi Outpost -ot töltsd csak le szépen! Újabb kalandok!
Meg pont az imént láttam a 3.50 Beta 1 -et (nem próbálom ki, majd véglegesben). Kapunk benne egy új bányászhajót pl., stb. -
nubreed
nagyúr
Még nem vitt rá a lélek, hogy letöltsem a Teladi Outpost DLC -t (aszem ingyenes). Az hozzáad valamit a Storyhoz? Amúgy én sem éreztem elég nehéznek a játékot, ebben is egyetértünk. Nekem az böki a szemem, mint amit írtam is, hogy végig arról volt szó a storyban, hogy a Splitnek segíteni kell, hogy lenyomjuk együtt közös erővel a Xenont, hogy utána szét legyen rúgva az eredeti ősellenség a PMC segge. Ehhez képest ez meg sem történik. Mekkora gyalázat ez már, hogy a story 3/4 -e arról szól, hogy mekkora gyökér arcok a PMC-sek és le kell gyakni őket, ehhez képest semmi nem történik velük. De, hogy a Xenont is ilyen könnyű volt lenyomni, hatalmas csalódás...

Ja és ami még eszembe jutott: minek kellett megépíteni DeVries/Glaring Truth/Fervid Coronában a saját Integrative URV Forge -ot, ha aztán semmi hasznát nem vettem a gyakorlatban? Ugye itt is a story szerint ez azért kell, hogy segítsen a PMC elleni harcban, ami aztán soha nem történt meg ebben a játékban.
Szánalom, hogy lehet így lezárni egy játékot? -
Langyos lett valóban kissé...
De hogyan lehetne ezt jól csinálni? Már így is megy a panaszkodás, hogy az AI keze maga felé hajlik.
Pedig szerintem a legnehezebb fokozaton sem elég nehéz a játék. Sőt több ellenfél is lehetne, keményebbek, ügyesebbek. Hogy ne unjam meg, néha nem árt ha falba ütközöm, szenvedek vele.
Szóval nagyon nem egyeznek az igények, lehetetlen mindenkinek jót tenni.
És remélem lesz még plot, folytatódik a sztori. -
nubreed
nagyúr
SPOILER SPOILER SPOILER!
Csak akkor olvass tovább ha végig nyomtad a kampányt vagy nem zavar a vége poén lelölvése!!!!!!!!
Iszonyatos csalódás az X-Rebirth kampány vége. Sőt, azt sem gondoltam volna, hogy az lesz a vége, ami. Azt hittem, hogy ha bejutok a Xenon bázisra, miután a bombákat elhelyeztem az állomásaikon lesz egy epic space fight, legalább egy órás a Xenonnal és aztán mehgyünk szétgúgni a PMC seggét, hogy visszaállítsuk az élet rendjét Albionban. Ehhez képest mitörténik???? Az utolsó küldetés minden kihívást nélkülöz, miután felrobban a két állomás nem történik semmi érdemleges, cutscene, stáblista és kész, vége, ennyi. Rohadjanak meg a készítők, sajnálom, hogy ennyi időt beleöltem ebbe a szarba!
-
Most is 50 marine a maximum. Csak régen elég volt 10-20 is egy Rahanas -hoz...
Valamint csak kezdőket lehet felvenni, és a foglaláskor fejlődnek. De nem sétagalopp, mint régen. A másodpilóta mindent szétlövet rajta, azután esetleg még a hull is mehet. Közben meg lehet figyelni a tulajdonságánál, hogyan csökken a szám a védekezőképességéről.Lyranea: ha van ez a parancs, hogy Gather Resources at... akkor lehet igazad ven, nekem eszembe sem jutott, hogy erre is lehetne használni.
-
nubreed
nagyúr
Szia, köszi a választ! A 3.0 -s patch óta még nem foglaltam PMC shipet. Szóval értem, akkor elég sok mindent megváltoztattak ezen a téren. Régen nem az volt, hogy maximum 50 marine -ed lehetett? Tehát akkor most lehet ennél több is? Akkor ha legközelebb lesz lehetőségem Vanguard Titurelt foglalni akkor jól szétlövöm, épp, hogy csak egy nagyon picit hagyok a hull integrításból, jó tipp, remélem így sikerülni fog.

Tudom, hogy a Lyranae nem bányászhajó, de egy nagyon sok oldalú hajó, gyakorlatilag mindent lehet vele szállítani és amikor megvettem akkor vehettem volna rá mindenféle típusú drónt, akár bányászt is. De csak támadó drónokat vettem meg cargoliftert. Abból sejtem azt, hogy valamilyen szintű bányászásra is használható ez a hajó, hogy van egy olyan parancs lehetőség, hogy "Gather Resources at...", míg a Rahanasnál nincs ilyen parancs kiadásra lehetőségem. Én pl jeget akartam gyűjteni a Lyranae-val, hogy aztán el adjam szilárd vagy folyékony formában, mert ezeken most jó haszon lenne, ehhez kellene a drón. Tudom, hogy mindegyik ship dealer a saját L vagy XL típusaival foglalkozik csak és a megfelelő helyre kell menni a megfelelő hajóval, de úgy van ahogy mondod, ahol van ship dealer ott van L és XL hajóra is kontakt. -
Én még vagyok!
3.0 óta nagyon megnehezítették a hajófoglalást. Azóta foglaltál már PMC-t? Illetve meg lehet nézni a célpont védekezőképességét a tulajdonságainál (talán board resistance?). Úgy figyeltem ki, hogy ha ez a szám 130-140-150 felett van már igencsak esélyes, hogy marine veszteség lesz.
Egyik gond amit írsz (sok és erősebb marine-ok kellenek), plusz az új verziókban nagyon le is kell rombolni a célpontot. Korábban hagytam csipogni a másodpilótát, nem lőttem szét a leendő saját hajómat. Már most muszáj, ha esélyt akarok adni az elfoglalásának.
És előtte mindig mentés!
A Lyranae nem bányászhajó. Úgy gondolom nem is lehet rátenni ilyen célú drónt.
Vannak kifejezetten bányászhajók, bányászlézerrel, stb.. azokkal próbálkozz. És ott sem mindegy mit is szeretnél bányászni.Capital Ship Dealer -ből van L és XL típus is, csak a saját "súlycsoportjukat" javítják, gyártják, szerelhetik fel. A Lyranea - Rahanas nam ugyanaz a súlycsoport, így különböző Dealer is kell hozzájuk.
De egy hajógyárban szerintem van mindkettőből. -
nubreed
nagyúr
Valaki játszik még a játékkal? Én még nyomom, mostanában meg pláne sokat.

Így a 3.20 -as patch környékén már egészen jól játszható a cucc, a hibák túlnyomó többségét tényleg eltüntették a játékból, aszem ez bátran kijelenthető.
Viszont 1-2 kérdésem volna.
Ha egy Heretic Vanguards factionhöz tartozó Titurel típusú XL méretű hajót próbálok elfoglalni (Board paranccsal), mindig Mission Failed lesz a vége és odavész az összes tengerészgyalogosom. Ez mitől lehet? A Marine Officerem szerintem elég jó, Plutarch hajókat egy csomót elfoglaltam vele, miért nem megy a Heretic hajók elfoglalása? Másnál volt ilyen? Lehet, hogy kevés a veterán tengerészgyalogos a csapatban (összesen 3 van, a többi 47 sima nem veterán)?
Szerk: Azt elefeljettem írni, hogy természetesen a hajó összes fegyverét kilövöm, a pajzs generátorokat, a jump drive -ot, a rendes hajtóműveit, szóval mindent mielőtt kiadnám a Board parancsot. És ennek ellenére nem sikerül.A másik: van egy Lyranae típusú nagy hajóm is. Hogyan tudnék venni rá bányász drónokat? Ha elmegyek egy Capital Ship Dealerhez és upgrade-elni akarok egy hajót vagy drónokat venni rá akkor mindig csak a Rahanas-t ajánlja fel, de a Lyranae -t, ami szintén a flottám része, soha. Erre mi lehet a megoldás, nem tudjátok?
-
nubreed
nagyúr
Igen, vannak új parancsok, csak ezekkel az a baj, hogy akkor tudom neki megmondani, hogy menj ide vagy oda ha ugyanabban a zone -ban vagyunk.
Ez így rohadtul nem hatékony.Na más:
A Rahanas hajóm valahol megsérült, lement 78% -ra a hull integrítása, Darn Hot Air -ban van hajógyártó üzem, ahol meg is lehet javítani. Na most ezt meg is próbáltam, beszéltem a Ship Dealerrel, megrendeltem tőle a Rahanas javítását, erre látom, hogy a Rahanas elindul a dokk felé, gondoltam akkor innentől kezdve sínen van az ügy. De egyszer csak azt látom, hogy a Rahanas megáll nem mozdul, még jóval azelőtt, hogy bedokkolt volna, de mégcsak nem is a dokkoló állomás közelében és a kapitány szólt is nekem, hogy "it's done". Mondom, mi a f*sz????? És semmit nem tudok azóta csinálni, nem tudok kezdeni semmit a Rahanassal, nem tudok neki új parancsot adni vagy azt mondani neki, hogy Stop current order és ha próbálok beszélni a dokkolón lévő ship dealerrel, akitől a Rahanas javítását is megrendeltem, nincsenek ott a szokásos párbeszéd lehetőségek, hanem olyasmi van, hogy meg lehet nézni, hogy mennyi resource kell még a javításhoz meg ilyesmi.Most akkor ilyenkor mi van? Ez így normális, csak várjak türelemmel és előbb utóbb meg lesz javítva a Rahanas attól függetlenül, hogy valójában be sem dokkolt, oda ahova kéne de a kapitány mégis lenyilatkozta nekem, hogy "it's done"? Vagy ez valami orbitálisan nagy bug lehet már megint, hiába 2.0 -ás verzió ide vagy oda?
-
Cockpit -ot mechanic -nál lehet venni, igen. Hogy be kell-e dokkolni? Lehet, de ha jól rémlik az volt, hogy nem is mindegyiknél van ilyen lehetőség. Próbálj többel is...
Tankolás így fejből a 'C' com vonal megnyitása után a második menpont alatt. Itt még annyi, hogy ha nem közelíthető meg ugrás nélkül egy benzinkút, akkor nem is indul el.
De van rá trükk, mert nafta nélkül is ugrik, csak nehezebben szedi össze magát a jumpdrive. Én az új hajókat pl. otthagyom, ahol foglaltam (ha lehet), és elmegyek a baráti shipyard -ra, ott kiadom a dealernek a javítás, vagy drón feltöltés parancsot rá. Majd elfelejtem. Cirka egy fél-egy óra múlva megérkezik üzemenyag nélkül is. -
nubreed
nagyúr
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan kell a Rahanast vagy bármelyik általam birtokolt cap shipet újra megtölteni üzemanyaggal? Elfelejtettem...

-
nubreed
nagyúr
IGen azt tudom, hogy én irányítom a sebességet is. Régen úgy volt, hogy "rátapadtam" egy sokkal gyorsabban mozgó hajóra a highwayben és így tudtam gyorsabban mozogni, mert alapból csigalassú volt.
Engem pont kilőttek a csőből, anyáztam is egyet. Az a bajom igazából az új highway -vel, hogy alig érzékelem a széleit, nagyon halvány a grafikája és nem egyszer kiestem emiatt., Rohadtul zavaró ez nekem, de majd csak megszokom. Új cockpitot még nem választottam, de azt tudom, hogy ha jól emlékszem azt a mechanic -nál lehet. De érdekes, hogy hiába beszéltem eggyel, úgy hogy nem dokkoltam be, szürke maradt a new cockpit opció, van egy olyan érzésem, hogy ehhez be kell dokkolni. -
A highway esetében az megvan, hogy a manőverezés mellett a sebességed is magad irányíthatod?
Nekem sokkal jobban tetszik, mint a korábbi oldalazva ugrálós megoldás...
Illetve úgy értem hiányos angoltudásommal (nem próbáltam még), hogy közben még ki is lehet lőni a csőből az esetleges ellenfelet.
Nehézségi szintet valóban új játéknál kérdezett. Természetesen a hardot választottam.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új cockpit bejött? Nekem nagyon, első dolgom volt venni egy másikat. -
nubreed
nagyúr
Igen ezeket láttam, a trailer amúgy nekem nagyon bejött.
Na most gyakorlatban ami nekem nem tetszik az új 2-es verzióban az a Highway -ek átdizájnolása, tudom, hogy sokan nem szerették az előző változatot de nekem az sokkal jobban bejött, nekem ez az új nem tetszik.
Végülis nem kezdtem teljesen új játékot, hanem az 1.31 es mentésemmel folytattam és nem tudom hogyan, de hálistennek nehezebb lett a játék, pedig nem állítottam diffcultyt, nem is volt rá lehetőségem, én legalábbis nem találtam opciót erre, azt hiszem ezt csak új játék kezdeténél lehet megtenni. Szóval a csaták végre nehezebbek lettek, nem tudom leszedni olyan könnyen az ellenségeket, meg kell küzdeni jobban velük.
Ami szintén jó, hogy a legtöbb dologhoz nem kell dokkolni és mászkálni végre az űrállomásokon a legtöbb feladat elintézhező végre már bedokkolás nélkül. -
Ezt mazsolázzátok át: 2.0 változások!
A régi játékállásommal is tökéletesen futott az egész, de én újat kezdtem...
Szuper lett! -
nubreed
nagyúr
Nekem sincs annyira rossz gépem, én a szaggatást úgy oldottam meg, hogy kikapcsoltam az árnyékokat, ezt is javasolták.
Tegnap elindítottam a 2.0 -s változatot és direkt visszakapcsoltam az árnyékokat és voilá! nincs szaggatás, bár ezt elvileg már az 1.31-ben javították, de ott még nem kapcsoltam vissza.
A térkép az 1.3ban is elég szar volt, ezt még nem teszteltem a 2-ben, inkább úgy mondanám, hogy megtanultam együttélni a játék gyengeségeivel.
Ami nálam rohadtul kiverte a biztosítékot a szállítóhajók tehetetlensége, mondtam neki, hogy menjen ide, vegye fel az árút és szállítsa el oda, és sokszor az volt, hogy fél úton vagy a célzónéba való megérkezéskor egyszerűen megállt a hajó és nem csinált semmit!! Voltak olyan tanácsok, hogy hagyjam el a szektort vagy a systemet a Skunkkal és jöjjek vissza és akko tovább mennek az íly módon beragadt hajók, de szartak megmozdulni. Nekem pl ez is kijavult az 1.31-es patchel.
Cockpit javítva van a 2-esben, van minitérkép, az 1.31-ben még ez sem volt. De ettől én még elvoltam vele. -
nubreed
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem már az 1.3x is játszható volt elég jól.
Majd a napokban fogom tesztelgetni a 2.0-át de mindenesetre örülök az újításoknak, továbbra is bízom a játékban és a fejlesztőkben, hogy javítják a kezdeti hibákat és egy igen jó játékot tesznek le végülis az asztalra. Szerintem az a 33 pont a 100ból már rég nem igaz, én már simán adnék rá egy erős 70-est.Egyébként szerintetek teljesen új játékot kéne kezdeni, így hogy kijött a 2.0 verzió vagy folytathatom az 1.31 -es mentéssel és ettől függetlenül érvényesülni fognak a 2.0 jótékony hatásai? Ha jól emlékszem nyilatkoztak valami olyat a készítők, hogy csak nagyon az elején volt erősen javasolt új patchnél újra kezdeni a játékot, de ez már rég nem követelmény, kb talán az 1.2 óta, az új patchek jótékony hatásai érvényesülnek a régebbi verzióban elmentett állásokban is. Így van ez vagy csak rosszul emlékszem?
-
Bad Pritt
félisten
Most látom, hogy a játék 2.0-ra fejlődött.
Jobb is lett, vagy csak hangzatos szavakat durrogtatnak ismét? -
Kijött az 1.30 patch!
Hirtelen jónak tűnik, teljesítménynövekedés, hasznos újítások, sok hibajavítás. Na most mondom azt, hogy így kellett volna kijönnie.Van itt még valaki?
-
nubreed
nagyúr
Na tegnap kijött az 1.25 -ös patch.
De van egy jelenség, amit a mai napig nem sikerült javítani vagy én cseszek el valamit?
Konkrétan arról van szó, hogy veszek valamit jó áron, tök mindegy mit, oda is megy a szállítóhajóm, akitől megvettem a cuccokat, felveszi az árut rendben, majd el is ugrik abba a szektorba ahol el akarom adni, de csak áll ott egy helyben a szállítóhajóm és nem mozdul semerre, nem repül oda a célállomáshoz, hogy valóban el is adja a cuccokat és jóváíródjon az ellenérték a számlámon. Nem minden egyes kereskedéskor csinálja ezt, de néha igen. Trade computerem is van, lehet, hogy azért nem történik meg az eladás, mert a trade computer nem aktualizálta az Offereket? De ha így van, akkor miért nem intelligens annyira a játék, hogy ilyenkor figyelmeztet? Vagy ez egy bug még is csak?
Próbáltam azt is ilyenkor, hogy elmentem egy másik rendszerbe, majd visszamentem abba a zónába, ahol az eladás meg kéne, hogy történjen de ugyanott áll a szállítóhajóm és nem mozdul semerre. Idegesítő nagyon. -
nubreed
nagyúr
Köszi, akkor megnyugodtam, hogy nem kell újrakzedenem a kampányt ha majd kijön a végleges 1.25 patch, az RC2 beta már ugye elérhető.
Nem tudom, hogy ez bug e vagy természetes, hogy még viszonylag a kampány elején vagyok, sehol nem találok MK2 -es weapon -okat pedig már egy csomó Mechaniccal beszéltem, illetve nincs Plasma Canon sehol sem, MK1-es sem. Ez normális a kampány viszonylag korai szakaszában? -
Igen be lehet állítani a STEAM-en, hogy letöltse a beta verziókat is. Magam ezt még nem próbáltam, szerintem azért béta, hogy mi teszteljük. Részemről inkább kivárom, hogy kijöjjön a végleges.
Nem, működnek a frissítések a korábbi verzióval mentett állásokkal is. Elvileg.
Gyakorlatilag voltak már nünükék (én még nem láttam, csak olvastam), amik új játék indításával megoldódtak.
Ezt sem próbáltam, 1,17 vagy 18 -al kezdtem... azóta nekem megfelelően mennek a patchek. -
nubreed
nagyúr
Ahányszor kijön egy újabb patch a játékhoz, annyiszor újra kéne kezdeni előről, hogy működjenek a legújabb frissítések az előző verzióval készült mentett állásokon is?
-
nubreed
nagyúr
Ja most jövök rá, hogy a beta participation -t végül is be tudom állítani a steam beállításainál. Majd megpróbálom azzal.

-
nubreed
nagyúr
Láttam egy videot, ami már az 1.25 rc2 beta patchel van készítve. Steamen keresztül nem jönnek le a beta/RC patchek, de mégis hogyan lehetne alkalmazni/leszedni ezeket a patcheket? Vagy ezt csak a beta teszterek kapják meg?
-
Mérnökembert nem tudom javít-e csata közben, röptében. Az elfoglalt hajókat ugye 75%-ig megjavítja, de a saját hajón ezt nem figyeltem még meg (mondjuk nem is sokszor sérültem).
Viszont ha leszálsz egy állomásra és keresel egyet, az megjavítja a borzot. Persze fizetség ellenében. -
nubreed
nagyúr
Valaki tudna segíteni abban, hogy hol lehet, melyik system, melyik sector melyik zonájában lehet ship dealert találni? egyszerűen nem találok sehol ahol eddig jártam...

-
Vesa
veterán
válasz
DUBBAROACH
üzenetére
Egyértelműen az X3 Terran conflict, esetleg a kiegészítővel (Albion Prelude).
Előbbiben kicsit nehezebb pénzt keresni, mondjuk én éppen emiatt szeretem jobban. AP-ben már van tőzsde, amivel gyakorlatilag pillanatok alatt milliókat lehet keresni...Szerintem rombolja az élményt, ugyanakkor jó lehet, ha nincs sok idő játékra.
TC-hez van halom mod, egyik legjobb az XTM, ami jelentős mértékben bővíti -és nehezíti- a játékot.Ezt a szerencsétlen Rebirth-öt csak mazohistáknak ajánlom...
-
DUBBAROACH
újonc
Rendkívül érdekel ez a játék, de sok kritikát hallottam erről az újról.
Melyiket érdemesebb megvásárolni?
-
Vesa
veterán
válasz
arnold1996
üzenetére
Üdv a klubban!
Grafika inkább 2003
Csodás valóban -
arnold1996
újonc
Én már hosszú évek óta vártam a rebirth-et! Nagy elvárásaim voltak voltak,mivel az előző részek magával ragadtak!! Az űr por,mely különböző színeit különböző gázoknak köszönheti,és még sorolhatnám! Gyönyörűek voltak a bolygók,a csillagok a látvány,meg voltam vele elégedve,sőt életem egyik legjobb játékai voltak! Végig játszottam az összeset! Emlékszem nem szerettem az ilyen stílusú játékokat,de a nagybátyám rábeszélt,és valami hihetetlen élményt adott,mint egy másik világ! Az összetettség,parancsok,bányászat,gyártás,este 11 kor mondtam hogy jó még 1 titánra meg keresem,és utána megyek aludni éjjel 4 kor ugyan ezt mondtam,és így telt el az éjszaka! Valami fantasztikus volt! Nem voltak korlátok,akármiben ülhettél,majdnem mindent meg is vehettél benne! És most
EZ MI A PICSAAAA!!!!?????
Komolyan? Teljesen le lett butítva!!!! A szektorokat ki szedték,szinte minden el tűnt ami az x sorozatot jellemezte!!!!!!!!!!!! De jó ok mondom játsszunk vele hát ennyire még sem lehet szar!
De igen még is 10 órát szenvedve ültem végig!!!!!!!!
!!! Megölték az x-lelkét!!!! Elbaszták egy lebutított fos lett!!!!! Az animációk hihetetlenül szarok!!! A grafika szintén szar a textúrák nem is tudom mintha 2006-ot írnánk vagy 5 öt!!!!! Kérdezem én mi a picsát csináltak ezek? Mi a szar ez??????
A játékélménye közel a nullához!!!! Inkább visszatérek a reunionhoz! Minthogy ezzel a szarral idegesítsem magamat! Vagy a Terran Conflictal,Albion preluddal!!! De ez mi ez??? Gratulálok
Jól el baszták! Minden ami jó volt pl a reunionban,azt ebbe sehol sem találni! És mért? mert ki vették azért!!! Ez egy csökkentett módú x-nek nevezném,vagy valami demónak!!!!! -
TommyGun
őstag
Én egyszerűen elveszek a gépben, régebben rohadt sok opció volt, minden gomb csinált vmit de 1-2 nap alatt a hajómat mesterien tudtam irányítani, mindent megtaláltam tudtam hol van ésatöbbi. Most nem találom a radrt, vagy nincs is? nem jöttem rá hol lehet felszerelni a hajót...a térkép amit találtam szánalmasan szar, a régi se volt űber de hamar rájöttél a kezelésre s minden egyébre de most? Elképesztően sok használtabeli problémám van vele...aztán a legnagyiobb vicc KB 15 percig nem jöttem rá hogy dokkolok be vhova, mire rájöttem hogy jobbklikk az állomás ikonján...eszembe nem jutott vólna régebben minden menüpontban volt vagy gyorsgombon...ehhh, visszasírom a a reuniont meg a többi kieget, ott már gyárakkal meg teherszállító flottával szórakoztam meg a saját flottámmal...
-
Vesa
veterán
Én már le is töröltem...2003-as grafika, i5-ön laggol? Nevetséges. A karakterek olyan rondák, hogy az kiábrándító. De legnagyobb baj, hogy használhatatlan az egész. Próbáltam állomást építeni, 3 napnyi szenvedést követően feladtam. Valójában nem írok regényt a hibákról, mert felesleges és hosszú olvasmány lenne, a fórumokon minden olvasható. Nagy kár érte, mert nagyon vártuk. Maradok az X3-nál.
Neked viszont kitartást és igazán becsüllek, ha lesz hozzá türelmed. :-) -
Jé, mit nem találtam itt...
Karira én is megleptem magam ezzel a játékkal. Amiket láttam, olvastam a kiadásától, ahhoz képest egész jó. De tényleg van mit csiszolni rajta még.
Plusz a finomságok, de ezt már inkább a modderek. Egyetlen kiegészítőt tettem fel eddig, ami eltűnteti a cockpitet részben. Ti?
Egyelőre nyomom a küldetést. -
Vesa
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Nem hiszem, hogy sok tartaléka van. Kis cég, nincs is más játékuk tudtommal. Valójában fel nem foghatom, hogy ha volt egy jó széria ami már bevált, akkor miért nem azt fejlesztették tovább? Volt néhány nyilvánvaló hiba benne, ezekre kellett volna fókuszálni és akkor most egy kiváló alkotással állnánk szemben. De így...
-
Vesa
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Én most nagyon várom az Elite-t, remélem az öreg nem hibázik ekkorát. Aztán ugye 2015 körül a Star Citizen, már csak ebben a kettőben bízok. Egyelőre letöröltem a Rebirth-öt, majd januárban újra próbálkozom. Addig elvagyok TC-vel + az XTC moddal.
-
cskamacska
addikt
-
Malibutomi
nagyúr
Én a TC-t imádtam, számtalan órám ment bele, de a legjobban pont a gyönyörű grafika, sok és hatalmas hajó, a jó külső nézetek tetszettek...
Ezeket mind elrontották. A nagy feature a belsőnézet, meg a bázisokon mászkálás lett a legrosszabb, ráadásul sikerült 10 évvel ezelőtti grafikával megoldaniuk...
Nagyon szomorú vagyok miatta pedig vártam rá. -
Vesa
veterán
Ennyire sajnos nem egyszerű a helyzet. A korábbi X-ek is iszonyat bugosok voltak megjelenéskor, de alapvetően egy jól bevált, kipróbált, jól működő rendszert vittek tovább, tehát csak a bugok javítására kellett várni. Itt viszont alapjaiban fordult fel az egész játékmenet, alapvető és sajnos súlyos tervezési hibáktól hemzseg a game. Számos korábbi feature nem is létezik, ami nem bug, hanem egyszerűen nem látták szükségét betenni. Pl. az egyetlen irányítható hajó melletti fő érv az volt korábban, hogy majd az egykori -és igen kiváló- Star Trek Bridge Commander mintájára, a hídról lehet vezérelni komplett flottákat, egyéb hajóinkat, és a legénységet. Nos, ez hírből sem létezik, cserébe a kiosztható parancsok száma irgalmatlan kevés, különösen a korábbi részekhez képest. A hajóban nem lehet körbenézni, nincs külső nézet, nincs dokkolási eljárás, NINCS RADAR???, a menürendszer katasztrófa, minden alkalommal kifordul a kamera miközben semmit nem látni az űrből.
A célzó rendszer nulla, nincs "nearst enemy target" gonb, egyáltalán, szinte alig van pár funkció, ami bill.-re konfogurálható.
A highway rendszer a szektorok között elmegy, de szektoron belül egy vicc, teljesen felesleges, bekorlátoz és fele annyi szabadságot nem ad mint a korábbi részeknél. Nincs SETA, a kereskedelmi rendszer katasztrófa, nekem masszív 2 óra szenvedés volt mire sikerült eladnom 100EC-t, mert a transport nem találja az állomást (ha megtalálja, akkor meg 3 kört megy mire képes bedokkolni, vagy néha egyenesen átmegy az állomáson).
Namost, hogy lesz ebből birodalomépítés? Vagy real-time gondolták, hogy egész életünkben játszani kell, és talán egy masszív 10éves játékot követően akár eredményt is érhetünk el?? Ezek sajnos csak a jéghegy csúcsai, naphosszat lehetne sorolni a súlyos tervezési hibákat. Igazság az, hogy az Ego (de főleg Lehnan) nagy ívben sz*rt a felhasználók igényeire, aminek most meg is lett az eredménye. Örülhetünk, ha nem csődölnek be, mert ez a játék sajnos akkora bukás lett, ami nem mindennapi. 31-es metascore...
A bugokat javítják, de ezeket....??? nem hinném. -
TommyGun
őstag
Az az igazság hogy erre a régebbi részeket ismerve lehetett számítani, Egosoft elég kis cég, tesztelni nem nagyon tudnak, mindig Kb így jönnek ki az X-ek hogy fél évig játszhatatlanok, de ezt elég rég óta csinálják és reméltem hogy ennél jobb lesz, főleg hogy most vettem új masinát úgy gondoltam erőből megoldja a gépem, de még ez is kevés neki, mellesleg 79xx kártyákkal se sokkal jobb a helyzet. Jó mondjuk új motor. Elég egyedülálló a gém azért hogy várjak rá, ebbe a gémbe ha már jó lesz sok száz órát bele lehet rakni, X albion preludebe kb ezer órát raktam már bele

Az pozitívum hogy egoék akár 2 évig is szokták peccselni a játékot és sok magánmodder cuccát is beleszokták építeni a peccsekbe ami nekik is tetszik, a közösség meg brutál mennyiségű modot csinál, érdemes várni csak már tűkön ülök
-
TommyGun
őstag
Sajnos nagyon optimalizálatlan a gém, nem hiszem hogy egy i5-4570-el + r9-270x-el 25-30 fpsel kéne mennie, élvezhetetlen így egyelőre, bugokról nem is írok mert 3 perc után elmegy az életkedvem tőle, asszem várok ezzel még fél évet...
-
Vesa
veterán
Na igen, a jó öreg Reunion az XTM moddal. Mennyit toltam anno. De TC-ben nagyrészt benne van az XTM mod, és javítottak sok dolgot, pl. kigyomlálták a BBS rendszert, ami a Reunionban szerintem nem volt jó.
TC-hez is van már két hatalmas mod, szintén egy újabb XTM (XTC), és van az XRM. Egyiket sem próbáltam még, pedig meg kéne nézni, elég brutális a feature listájuk... -
SunSoul
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Ha igazi X-re vágysz, akkor Reunion + X-Tended. Az új résszel én úgy vagyok, megvárom a bugirtást, meg hogy a modderek játékot faragjanak belőle. Lesz az 2015 is.

-
Vesa
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
A korábbi részek nevezhetők igazán jó jétéknak. A legutolsó és egyben legjobb rész, az "X3 Albion Prelude".
Valójában, a kettőt egy lapon sem lehet említeni.
Igaz, abban nincs FPS nézetes mászkálás az űrállomásokon, cserébe nagyon bonyolult, összetett és "mély" program. Stabilan fut, bug már szinte nincs, sokkal kevesebbel is beéri, komplett flotta menedzsment, teljes gazdasági rendszer, egy igazi sandbox game. Nyilván, grafikailag kevésbé fejlett, bár ezzel együtt, nekem valamiért mégis sokkal hangulatosabb, és elég bonyolult is. Kell hozzá némi kitartás, de megéri, ha valaki szereti az ilyen játékokat. Én visszatértem már. Egérrel irányítható az is.Ez az X Rebirth a veterán X-esek között nagy csalódás, bukás. Viszont aki még nem tolt X-et és szereti az árkádosabb irányítást, annak bejöhet. Idővel talán ez is beérik, de még iszonyatosan bugos...
-
atidzsiforc
őstag
Nemtom, altalaban 2GB ram korul eszik, nem tobbet, ami szerintem a 32bitesseg miatti korlat miatt van. Bar hosszu (tobb oras) jatek utan felmegy ~2.8GB-ra de akkor vagy istentelenul elkezd szaggatni, vagy pedig jonnek az anomaliak, mint a pilotaszek animaciojanak kimaradasa a hajoba visszamenetelkor, lathatatlan interfesz ablak ugyanitt, random kifagyasok, sikertelen, elozo allast kitorlo mentes, ami miatt minden sikeres probalkozas utan biztonsagi masolatot kell keszitenem.

Amugy nekem nagyon tetszik a jatek, igaz ez az elso X, amivel valaha toltam, ugyogy nem tudtam megtapasztalni, hogy mennyivel bugyutabb a korabbiaknal. Megeri kiprobalni valamelyik regebbi reszt? Hajok iranyitasa hasonlo? Van steering mode? Egerrel jatszok, mert nincs most botkormanyom, celozni amugy is kenyelmesebb egerrel, kontrollerrel meg remalom a manoverezes, foleg, hogy nem fer ra a balra-jobbra forgas....
-
Vesa
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Elvileg 64bites, a rendszerkövetelmények között is ez szerepel.
Azonban, egyre inkább úgy tűnik, hogy az egész egy kisebb átverés, mivel valójában egy bukott konzolportról van szó...Egyáltalán nem PC only...legalább is, nem annak indult. -
atidzsiforc
őstag
Windowedben jatszok full lowra lehuzva, latotavolsagot azert meghagytam valahol 80 korul, de igy is elegge beakadozik, ha nagyobb allomasok korul repkedek.
Nem ertem, a konfigomat semmilyen szinten nem izzasztja, megis szaggat mint jo pek a kelt tesztat. Memoriakezelesert meg kulondijat lehetne kiosztani Egosofteknak, es kapasbol felzabal a cucc 2gigat, utana meg ahogy jatszol, kerne meg tobbet, csak nem tud valami miatt. 32bites a jatek? Az eleg para, foleg, hogy pc only fejlesztes... -
Vesa
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Az új Patch óta sok gond volt a mentéssel. Ego fórumon is olvastam.
Nagyon bugos az egész. -
Phvhun
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Neked kb milyen beállításokkal és hány fps-el megy?
-
atidzsiforc
őstag
Ma elszallt a mentesem.
Nyomtam a quicksavet, irogatta, hogy saving failed, aztan ramentettem egy masik slotra, erre kifagyott a jatek, nem mentett el semmit, a quick save file meg eltunt. Azt hiszem ma nem alszom. Muszaj repulni.
-
RichieTri
senior tag
Hello!
Elkezdtem a játékot.
Először gondoltam csak a Campaign-t,de ott is nehézségeim akadtak.
Aztán kijott vmi patch...azóta nem látom a "paneleket" amik előjönnek
LOLEgyébként tetszikt a stílus meg a grafika
-
Vesa
veterán
Sajnos nem igazán sikerült jól, sőt, valójában a régi X fanok eléggé ki vannak akadva.
A korábbi X játékok elég bonyolultak voltak, összetettek, sokakat ez riasztott el tőlük még akkor is, ha egyébként rendkívül jó hangulatuk volt. Ilyen típusú játék nem is nagyon volt még, mivel nem egy űr lövöldéről volt szó, sokkal inkább egy kiterjedt sandbox gazdasági szimulációról.A rebirth-ben próbáltak egyszerűsíteni, de ez sajnos nem sült el valami jól. Konzolosították a játékot, ami itt is -mint általában-, a minőség rovására ment. Főleg játékélmény terén.
Jellemző adat, hogy míg a korábbi X-ben a key commandok száma közel 150volt, addig a Rebirth-ben max. 30-40 van, ez is csak azért, mert az irányításhoz eleve elhasználnak 8-at.
Akinek ismeretlen a széria, az megpróbálhatja mert nem vészesen rossz, de aki korábban X fan volt, annak hatalmas csalódás. -
Phvhun
őstag
Fura, hogy ennyire ismeretlen a játék a ph-n, nagyon jónak tűnik.
Bár ahogy olvasom nem igazán sikerült optimalizálniuk a játékot sebesség szempontjából, és a bika gépeken is kb 25 fps-el vánszorog csak. -
Vesa
veterán
Meglepődve látom, hogy nincs még topikja a játéknak. Pedig az X széria, a műfajt kedvelőknek kihagyhatatlan darab. Legújabb gyermek a sorozatban az X Rebirth, mely teljesen új alapokra helyezi az egyébként nagymúltú szériát.
Aki szereti a komoly, összetett, gazdasági szimulációval egybegyúrt sandbox típusú űrszimulátorokat, azoknak érdemes egy pillantást vetni rá:
Új hozzászólás Aktív témák
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Windows 11
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Almás kagylót főznek Cupertinóban
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Gamer PC I5 12400F, RTX3050 OC 8 GB, 16GB DDR4. 1 TB SSD
- LG 27MP60G 27" IPS FHD monitor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 27MK600M-B 27" IPS FHD monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4510
- 198 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (FOGLALVA)
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Valamint csak kezdőket lehet felvenni, és a foglaláskor fejlődnek. De nem sétagalopp, mint régen. A másodpilóta mindent szétlövet rajta, azután esetleg még a hull is mehet. Közben meg lehet figyelni a tulajdonságánál, hogyan csökken a szám a védekezőképességéről.

Komolyan? Teljesen le lett butítva!!!! A szektorokat ki szedték,szinte minden el tűnt ami az x sorozatot jellemezte!!!!!!!!!!!! De jó ok mondom játsszunk vele hát ennyire még sem lehet szar!
De igen még is 10 órát szenvedve ültem végig!!!!!!!!
Jól el baszták! Minden ami jó volt pl a reunionban,azt ebbe sehol sem találni! És mért? mert ki vették azért!!! Ez egy csökkentett módú x-nek nevezném,vagy valami demónak!!!!!