Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dewri
aktív tag
Full konteó, hogy a 2.0 óta 10ből 9x vereség volt MINDEN csata MINDEN nap MINDEN tankkal amivel csak bementem, pedig a 2.0 előtt érdekes módon ilyen szériák jó ha hetente jöttek, vagy ritkábban. Nyilván ez azért van, mert a 2.0 után hirtelen elfelejtettem hogyan kell célozni. A folyamatos 15-2 szintű csaták oda-vissza (persze főleg oda...) is mind azért vannak, mert a játékkal semmi probléma nincs... A kanyarlövések, eltűnő lövések, semmitérő "kritikus találatok", nevetséges alufólia páncélok át nem ütése is mind csak konteó...
Az a baj, hogy ezek nem fogják föl, hogy a f2p kliens teljesen máshogy működik, mint a bálnák/streamerek kliensei.... Én pl jópár streamet néztem már, ahol szemmel látható, hogy a streamert nem lövik szét arannyal 3 irányból ott, ahol mondjuk engem bármikor... De persze ez is csak konteó...
Szerencsére 2 hónap 2.0 vergődés után beláttam, hogy nem érek fel ehhez a tökéletes játékhoz, mert sokezer csata után is annyi hibát követek el minden csatában, mintha kéz és szem nélkül játszanék, életemben először. Hiszen itt a találathoz nem elég csak kattintani egyet az egérrel, miután a mozdulatlan járműből türelmesen célozva, fullos legénységgel 170 méterről rászűkültem az ellenfél oldalára, ami szintén mozdulatlan. Az is rendszeresen az én hozzá nem értésemből fakad, hogy pl mikor elmegyek az egyik irányba és megteszem az út felét, már 8-0-ra vezet az ellenfél, miközben még semmi nem történt, csak megyek előre. Ilyenkor mindig ég a pofám, hogy lám, ha erősebben nyomnám a w gombot, akkor talán csak 6-0 lenne az állás, de csak ennyi telik...
Ezért végleg töröltem ezt a szeméthal....akarom mondani csodálatos és számomra végtelenül bonyolult játékot. Meghagyom azt az olyan mestereknek, akik már belevágtak jópár havi fizetést az évek alatt...akarom mondani akik értik a metát és képesek fejlődni... -
Dewri
aktív tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Hát igen, évekig királykodhattak a t10 tankok, mert ők voltak a csúcsragadozók. Most viszont már nem azok... Más kérdés, hogy pofátlanul erősek lettek a t11 vasak, nem annyi a különbség, mint a t9-t10 között. Prémium lőszer nélkül gyakorlatilag belőhetetlenek még t11 tankkal közelről is (tesztszerveren néztem...)...
-
Dewri
aktív tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Kivettem megint az ajándék ágat, aztán uninstall, ez jár nekik, nem láda...
-
Dewri
aktív tag
Megnéztem, valóban ismét adtak egy komplett tankágat így is hogy korábban már kivettem...
Külön csináltam egy új fiókot, hogy megnézzem mit kap egy nullkilométeres újonc. Nos:
- 3 teljes ágat lehet választani...
- 30 nap prémium
- 6 millió kredit (ez mondjuk arra se elég hogy a 3 db t10 vasat fölszereld..)
- 4 darab prémium tank (2 db t7, 2 db t6, nekem Tiger 131, IS-IIS, Type 64, Skoda T 40, gondolom ez random, nem csinálok megint egy újat hogy megnézzem...)
- 4 darab 30 napra bérelt prémium tank (2 db t8, 2 db t9, nekem E77, XM66F, 122 TM, Udes 03 3, gondolom ez is random)
- 300 gold
- 2000 szabad xpMondjuk most megéri újnak lenni, mert nem kell végigszopni nulláról az egészet mire fölvergődsz t5-t6 környékére, ahol már van némi tankos fíling. Aki már tapasztaltabb és kipróbálna olyan tankokat amik nincsenek meg neki, annak ez jó lehetőség.
-
Dewri
aktív tag
Úgy látom így év végére még egyszer bedobják a mézesmadzagot, nagyon fogyhat a játékosbázis...
[link] -
Dewri
aktív tag
válasz
kisharsany
üzenetére
Arról panaszkodok, hogy szeptember óta 30% a wr és 6-8 vereség MINDEN alkalommal bejátszik zsinórban, ami nagyon nem termeli a kreditet... T8 kötvénytankkal, prémiummal 30ezer kredit ha bejön ezekre, az már nagyon jó. Ebből nem lesz fejlődés, főleg ha lejár a prémium nap... És mivel összesen van 5 milla kreditem, nem tudok aranylőszert használni... Tehát nincs értelme az egésznek.
Másoknak lehet hogy nincsenek ilyen csodálatos körei, de én meguntam hogy 2 hónapja tényleg minden esetben 10ből minimum 6x veszítek, illetve a győztes körben esetenként nem sebzek semmit, lehozza a csapat a szokásos 15-3 eredménnyel, ami szintén nem jó bevétel... 2 hónap alatt talán 5 vagy 6 olyan köröm volt, amikor tényleg jól ment, sebeztem, kill is volt, izgalmas is volt, a többi bukta vagy semmitérő győzelem...
Nekem már régen nincs idegrendszerem az ilyen szemétkedéshez (mert ez nem más...), általában 4-5 bukta után napokig hagyom az egészet, vagy max egy órát játszok a kredit booster miatt, ezért sem haladok, nyilván 8-10 óra játékkal nekem is jönne valami... De soha nem motivált ha sz*pat egy játék, lehet hogy mások ezt "kihívásnak" nevezik, egészségükre, de szenvedni én a melóhelyre járok, nem azért ülök a gép elé a szabadidőmben... -
Dewri
aktív tag
Na, eddig szenvedtem, megvolt a törlés, bár még van 12 nap prémium, de nem nagyon érdekel. Ha az lejár, akkor úgyis ugyanúgy kuka lett volna, hiszen 10ezer kredit bevételű körökkel (vagy bőven mínuszosokkal..) semmi esély nincs tízmilliós tankokat megvenni, nem szánok éveket egy-egy tank kihúzására... Ráadásul a tesztszerveren néztem a 11-es vasakat, aranylőszer nélkül oldalról, közvetlen közelről sem lehet beütni őket, illetve pár perc alatt eldózerolnak arannyal, mindegy a páncél. Mivel nincs kreditem még a fejlesztésekre sem, nemhogy aranylőszerre, így eleve fölösleges is lenne t8 fölé menni f2p játékosként.
Szeptember óta folyamatosan csak a vereségek, 6-8 zsinórban, minden egyes alkalommal, minden tierben, minden pályán. És az a vicc, hogy gyakorlatilag saját tierben/top tierben 10ből 8x bukta van, nem kicsi (ma pl volt egy-két klasszik 15-4 szintű is...). Sok éve még imádkoztunk a saját tier/top tier felállásért, mert olyankor lehetett menni epic köröket. Most ott tartunk, hogy a +2 is előbb lesz győztes kör (persze nulla sebzéssel, de legalább győztes...), mint a saját tier...
Vannak normális játékok a piacon, ahol az embert érik sikerélmények is játék közben, anélkül hogy a fél fizetését bele kellene tolnia a haladáshoz. Esetleg ha legközelebb megint lesz ingyen ág-osztás, akkor visszanézek, addig off... -
Dewri
aktív tag
Új fejlemény van: már 4 napja nem vesztettem egy csatát sem!!! Hogyan sikerült ezt összehozni? Úgy, hogy 4 napja nem játszottam...
-
Dewri
aktív tag
Pár nap kihagyás után ma bementünk, 6 kör, 6 bukta, ebből 3x 15-2 szinten. Alt-F4...
Lassan ismét törlés lesz. Már egy hónapja kijött ez a szemét (2.0), azóta minden egyes nap ez van. Még 1-2 napot megnézek, de mivel úgysem fog változni, ismét kuka lesz, sz*rok a 40 nap fennmaradó prémium napra, amit adtak... Nem azért játszok, hogy mások sebezzenek és nyerjenek, csak mert a wg szerint a f2p játékosok a hús a darálóba... -
Dewri
aktív tag
Ma az extrém gravitáció volt a műsor a játék során, 200 méternél messzebbről folyamatosan a cél előtt a földbe vágódtak a rendesen becélzott lövések... A másik kedvenc pedig a szűkülés, amire természetesen csak nekem van szükségem: az ellenfélnek szinte soha nincs. Kinéz, lő, 500+. Én kinézek, lövök, a Holdba megy...
-
Dewri
aktív tag
válasz
BigBear
üzenetére
Na igen. Ezzel már én is találkoztam, pont hétfőn. Egy IS-3-at én közelről oldalba lőttem, nem történt semmi, haver a másik oldalról lőtte oldalba és a felvételen látszik, hogy átmegy rajta a lövedék, persze nem sebzi... Mert őt mi nem sebezhetjük valamiért... Nevetséges...
[link] -
Dewri
aktív tag
Tegnap valami nagyon félrement a wg-nél... Nekiálltunk haverral ahogy szoktuk és az első 6 kört nyertük, ebből 3 meglehetősen jól sikerült lett!!!!!! Mióta kint van a 2.0, ilyen még soha nem volt! Tegyük hozzá, hogy azóta visszaállították a "default setupot", ma már a megszokott folyamatos bukták mentek, 10-ból 8 vereség...
Egyébként ma kicsit megroggyant az eu2 szerver 21 és 22 óra között valamikor, játék közben mindenkinél elszállt a ping, játszhatatlan lett az egész, mivel 400-600, majd 999 ping mellett a tank mozgása sem működött, nemhogy a harc... A chatben mindenki panaszkodott, tehát központi hiba lehetett... Nagynehezen betolattam a vízbe, aztán kiléptem és szerverváltás után jó lett. Mármint ugyanúgy játszhatatlan volt, de nem a ping miatt...
-
Dewri
aktív tag
Azért 15 éve elég jól elvannak. Most is itt az új ládás event, már tele van ezekkel a ládás szarokkal a játék, gondolom nem az ingyen kapható 3 ládából forgatták ki...
Ma 18 körből 12 vereség... Régen néha jött ilyen szintű buktasorozat. Most minden egyes nap ez megy, mióta kint van a 2.0. És szarnak bele...
Ránéztem amúgy az oroszt szerverre is. Nem tudom miért mondják, hogy az jobb. Eleve t3 szinten indul a game, mert új vagy. T3-ban arannyal géppuskáznak. Meccs végén megnéztem, mindkét csapat tömve volt 40-50-60ezer csatás gyökerekkel, találtam egy 108ezrest is!!!!! 108 ezer csatával t3-ban goldozik!!!! Mekkora paraszt már az ilyen?? A frissen regelt arc meg próbálna haladni, de nem tud, mert méterenként kilövik az ilyen idióták... Nyilván töröltem is, szopni elég az eu (amíg tart a prémium nap...), nem kell még a ruszki is... -
Dewri
aktív tag
Ma 30 szakaszos körből 9 győzelem, nagyrészt saját tier. Már a látszatra sem adnak, hogy törekednének 45-50% környékére. Kivétel nélkül mindegyik 15-4/15-2 szintű csata. És volt egész jó kör, ahol 2300 fölött sebeztem és hasonlót pattintottam, akkor is 15-4 bukta... Ja, egyik körben tisztán oldalba vertem a tűzért és "nem ütötte át a páncélt"!!!!!!!!!!!! Milyen "páncél" van oldalt a tüzéren????? Nekem senki ne magyarázza meg, hogy ez így normális, hogy bármi is rajtam múlik...
T8 kötvénytankokkal mentem, mert kell a kredit. Ha t10 csapat jön szembe, instant megyek is a vízbe, mivel t10 ellen SEMMIT nem lehet csinálni (sosem lehetett...), így legalább nem kap ingyen xp-t az ellenfél. A kötvénytank miatt még ilyenkor is kapok 10-20ezer kreditet, ez néha gyakorlatilag több, mintha percekig ülnék egy szikla mögött és nulla sebzéssel várnám hogy kilőjenek (mert kb ennyit lehet csinálni az ilyen körökben...)... Természetesen egyetlen ilyen +2 tieres kört sem nyertünk... -
Dewri
aktív tag
A War Thundernél is ezt reméltük... Ez is inkább arra emlékeztet grafikában is, meg játékmenetben is: ha jól láttam nincs hp, ha meglőnek, annyi... Persze nem lenne rossz ha a War Thundernél játszhatóbb lenne, mert mára az is a 24 órában játszók játéka, az egyszerű munkásember ha bemegy, az első fedezékig nem jut el és kiszedik...
-
Dewri
aktív tag
válasz
Derron
üzenetére
Elég sokan használják, gyakorlatilag minden körben van minimum 1, de inkább 2 szemben. És elmebeteg módon sebez. De valóban, mindenki arannyal használja (bár én azt tapasztalom, hogy mindenki minden tankkal minden tierben aranyozik...). A hatékonysága gondolom ugyanolyan mint a többi tanknak, ha eleget fizettél már az évek során a wg-nek, akkor nem lesz vele probléma...
-
Dewri
aktív tag
Ezekkel már évek óta tisztában vagyok én is sajnos... Viszont pont ezért nehezen megy a fejlesztés, mert a folyamatos vereség nemigen hoz xp-t és kreditet... Sikerült vennem 2 db t8 kötvénytankot, ezekkel így prémium nappal és kreditbónusszal még vereségre is jön 30-50ezer kredit, így most ráfekszek a pénzgyűjtésre, legalább az pörögjön fel.
Az említett vasárnapi zsinórbukták után ma is 12 körből 9 bukta lett (ezek szerint ma már nincs különbség hétvége és hétköznap közt, sikerült beállítani egy állandóan fos szintet...). Viszont egy alkalommal hatalmasat hibázott a wg, mert sikerült mennem t8-ban egy olyan kört, ahol nyertem+túléltem (ez a kettő együtt fehér holló kategória...), de emellett még sebeztem is 3300-at és pattintottam 2300-at mellé!! Gyakorlatilag évek óta nem volt ilyen csatám, itt a 2.0-ban pedig végképp nem, mert mióta ez a szemét van, tizesével jön a vereség minden nap. Odabaszok a statomnak, mondjuk az se érdekelt soha, de a sok stathuszár biztos elkönyvel a csaták elején tomato-nak...
Egyébként elég látványosan megy lefelé a grafikonom a különféle statos oldalakon ahogy nézem. Mióta kint van ez a szar, elfelejtettem játszani a jelek szerint. Gondolom ez nem egyedi probléma, de nyilván a wg leszarja ezt is, sosem érdekelték a f2p játékosok problémái őket... -
Dewri
aktív tag
Valóban, én is csak azért jöttem vissza, mert adtak egy komplett ágat ugye. Ezen kívül minden ugyanaz vagy még trágyább. Ahogy BigBear is írta itt, nekem is az esetek bő 95%-ában turbócsaták vannak, 15-2/15-4 szinteken. Ennyi azért nem volt eddig, ez már beteges...
És természetesen az MM is maradt a régi (egy pillanatig se hittem el, hogy majd most jó lesz, annyiszor ígérték már az évek alatt az MM átdolgozást...): fizetősek vs f2p team összerakás. Mai menet: első 6 kör bukta, aztán egy győzelem valahogy, de ott is kilőttek, aztán újra bukta.. A hét közepén 9x volt bukta zsinórban, szakasszal, mindegy a tier, mindegy a pálya. Pedig elég sokszor van saját tier, de többnyire mire odaérek heavyvel ahova szeretnék, már 5-0, esetleg 7-1 oda... Már a látszatra sem adnak, hogy időnként azért véletlenül illene nyerni néha, szarnak bele...
Maradt a prémium jármű vs f2p jármű beállítás is, ahogy régen, most sem érdemes rálőni prémium tankra, mert úgyse fog bemenni/ha bemegy, minimum sebzéssel (ma is pont volt egy ilyen: 340 hp-s ellenfél oldalról, valami fizetős medben, 360-as átlagsebzéses ágyúval adtam neki 310-et és még örüljek hogy sebeztem...), elvégre nem azért fizetett érte. Oldalról nem ütök be ilyeneket, pedig rendesen célzok és találok is, csak jön, hogy "nem ütötte be a páncélt"... Ezt az üzenetet lecserélhetnék arra, hogy "nem érte el a kellő befizetési szintet az átütéshez"...
Az meg hogy folyamatosan mindenki arannyal lő szemből, az külön rátesz az élményre. Szarnak ezek rá arra, hogy hol a gyenge pont vagy ilyesmi, t11 heavy simán b*ssza belém az aranyat oldalról, pedig csak t9 vagyok, alapból is lazán vinne szemből is... Nekem van 900ezer kreditem, ezeknek honnan van annyi, hogy a légyre is arannyal lőnek?????
Csak azért nem töröltem le ezt a rakás szart a héten, mert még van 48 nap prémium rajta, az azért elég sok (bár ilyen fos körök után úgyse játszok napokig, szóval...)... De nyilvánvalóan ugyanúgy törlés lesz a vége, mert ez semmilyen élményt nem ad, nem azért játszok, hogy zsinórban minden egyes körben 15-2-re veszítsek, mindegy mivel, mindegy merre, mindegy hogyan játszok...
Tehát én is gratulálok a fejlesztőknek, hatalmas "újítást" tettek le az asztalra, biztos sokat dolgoztak az új garázson...
-
Dewri
aktív tag
Tegnap bementünk haverral, mert már ki tudja mióta nem játszottunk. Első körben 2 Stuggal, nyertünk, ketten 6 killt hoztunk. Aztán egy bukó, majd nyertünk megint. Még néztük is, hogy na, egész kultúrált a game. Aztán visszatért a jó öreg wot. 15-1 bukta (ez úgy, hogy M6-al bementem a városba, megálltam egy háznál, mire ennyit csináltam, 8-0...), folyamatos vereségek, folyamatos goldozás... A hatodik zsinórbukta körül léptem ki a 'csába...
Hiába tesznek bele új tankokat, módosítgatják a pályát meg a legénységi képességeket, stb, a 15-0/15-1 turbócsatáknak egyszerűen nem lenne szabad megtörténnie egy normálisan balanszolt játékban, ahogy 10-15 vereség sem lehetne zsinórban. Ezt semmivel nem lehet megmagyarázni, igaz nem is akarják.
A lényeg, hogy le vannak árazva a prémium napok. Ilyen fosadék körök után persze nyilván rohanok venni bármit is... No mindegy, idén már biztos nem nézek rá erre a szemétre, szerencsére bőven van más játék is a piacon, ahol még sikerélményt is kap az ember akkor is, ha nem fizet érte... -
Dewri
aktív tag
Ja és halkan jegyzem meg, 26 csatát mentünk ma t3-t4-t5-t6. Egyetlen egyszer sem volt +2 tier, csak +1...
-
Dewri
aktív tag
Új rekord a ruszki szerveren: 121ezer csatás csávó t5-ben csapatja...
T3-ban meg egy 57ezer csatás beszólt valamit nekem, hogy mit bénázok (google fordító valami ilyesmit silabizált ki az orosz szövegből...). Na ez az igazi paraszt, aki rommá fullozva, 10 éves regisztrációval ugat a 45 csatás pár hetes újoncnak...
Ettől még továbbra is jó a ruszki szerver, haver is regelt, szakaszozunk, most volt a t4 Stuggal egy 5 killes győztes kör, neki volt a t5 Stuggal egy 7 killes győztes köre délelőtt. Az EU módi itt nem jön be, hogy megállunk ugye szépen 10 méterre az indulástól, mert vadászok vagyunk, majd szemezgetünk. Mert ezek középen összecsapnak, így nem győzünk odarohanni, hogy legyen valami sebzésre esélyünk... Egy ütközetet (ahol 1 bázis van, azt kell foglalni) lövés nélkül úgy nyertünk meg, hogy ketten bementünk és foglaltunk. Azt hittük, majd jönnek és elhajtanak, de nem, mindenki középen harcolt... A legtöbb csata szoros még mindig, bár akad turbócsata is, de érdekes módon itt többször is van olyan, hogy azt is mi nyerjük... A goldozás is kezd többször előfordulni, most pl egy 26ezer csatás t3 Su26-ban a sarokban kuporgó gyökér goldozott...
Szerintem ezekkel a brutális accokkal nem az eredeti tulajok játszanak, hanem eladták őket. Nem tudom máshogy elképzelni, hogy miért van tele 50-100ezer csatás emberekkel a t3-t4-t5 (és miért goldozik 26ezer csatával egy Su26 egy BT5 ellen...). Nemcsak néha, hanem a csapatok kétharmada ilyen, szinte minden körben... Ha nekem meglenne a játék összes tankja, nem t3-ban csapatnám, hanem t6-t7, ha már kis szinttel akarnék játszani. Ott már van sebzés, hp, páncél. -
Dewri
aktív tag
Eh, fos nagyon ez a t3-t4... Mostmár t3-ban csak megyek előre, felderítem amit felderítek, lövök párat, aztán garázs, mehet a következő t3... Képtelenség ilyen alufólia szarokkal normálisan menni. A t4 amcsi meg 4 csatából 3x t5-t6-ot kapott ma szembe, ott is ugyanez, yolo előre, úgyse látok semmit/úgyse ütök be semmit... Egyébként most direkt megnéztem, hát úgy kell keresni a kezdőket ezeken a szinteken, mert a játékosok nagy része 30-40-60ezer csatával csapatja itt... Gondolom már nagyon unják a t10-et...
Ma már kicsit európai fílingem is volt, mert volt olyan t3 kör, ahol kizárólag arannyal lőttek. BT5, PzIII "tankokra"?? Ezeket az is beüti, ha melléjük lőnek, a világon semmi szükség nem lenne aranyozni ellenük...
A t6 az jó volt ma is (a 10 körre kölcsönkapott Object 244 még megvan), 2 perc volt a kör végéből és 14-12-re vezettünk, egy tüzér maradt állva az ellenfélnél, végül azt is lenyomtuk és még életben is maradtam. Ilyen szoros csatára már alig emlékszem az eu-ról... -
Dewri
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
Lehet hogy igaza van, mert magas szinten a játék átmegy world of torpedo-ba, nem lehet megmozdulni, mindenki tízesével fossa a torpedókat+gyújt... Kis szinten még élvezhetőbb. És gondolom még így is több xp-t és pénzt kap, mintha botok ellen menne, mert ott sajnos nagyon le van véve a jutalom, nem véletlenül, hiszen mindenki csak ott nyomná, ha lehetne fejlődni rendesen...
Ejj, nagyon elszoktam már a wot-tól, mivel évek óta nem tolom... Ez a t3, nulla páncéllal, 'rva idegesítő... Ahogy meglát valami, már jön is az áldás és minden beüt, mert alufólia van minden tankon, nem páncél... És így érjek el 4ezer xp-t, hogy egy ugyanilyen fost kapjak, ott meg érjek el 15ezer xp-t hogy végre elkezdjen működni a vas...
Úgy látom a japánok elég népszerűek a ruszkiknál, gyakorlatilag minden körben van 1-2 szemben. -
Dewri
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
Mondjuk itt is vannak finomságok, most pl belefutottam két "ászba": az egyik 31ezer, a másik 68ezer csatásan nyomult, amivel még nincs gond, de mindezt t3 szinten... Persze botok ellen nyilván nagyobb a sikerélmény (mert itt t3-t4-ben van hogy csak 1 ember van, a többi bot, illetve a csapat több mint a fele bot), de aki meg most kezdene és kellene a fejlesztés, azokat pont megakasztják, mert ők fél perc alatt ledarálják a mezőnyt kifullozva és vereségre t3-ban se jön az xp... Nem szeretem ezt az alacsony szintet, itt nincs páncél, se ágyú, jó lenne haladni följebb, csak így macera lesz...
A botok meg goldoznak serényen, igaz csak akkor váltanak, ha nem tudnak beütni simával. -
Dewri
aktív tag
Megnéztem már én is az orosz szervert (Séf csinált is róla külön videót hogyan kell fölrakni és magyarítani, akit érdekel). Első különbség, hogy indításkor nincs minden nemzetből 1 darab t1 jármű a garázsban, hanem van egy amcsi-orosz-német t3 és ennyi. Második különbség, ami egyben az eddigi legnagyobb különbség is, hogy 4 csatából hármat nyertem...
A regelés után, még indítás előtt beadtam egy invite kódot, ami adott némi kezdőtőkét és egy speciális KV1 variánst, ami t5 és prémium. Illetve egy t6 Object 244 van még 10 csatára. A 4 csatát így t3-t5-t6-ban mentem. Egy t3 kört buktam, a többi nyertük.
A csaták során azt vettem észre, hogy mintha máshogy játszana a nép, ott nem az első fedezékig megy mindenki és ott húzogatja ki-be magát, hanem az ellenfél csapata is jön, meg az én csapatom is megy harcolni... Ez eléggé új volt nekem, mert ugye az eu szerver arról szól, hogy mindenki kupacol egy sarkon... T6 Object körömben a városban jött egy kis tér, megálltam a sarkon eu módra, erre látom, hogy ketten jönnek balról, egy szemből, a mi embereink is érkeznek, lövik egymást, a lövés után elmegy a csávó, lövi a másikat... Mondom wtf, mi van itt, tankcsata a wotban?? Nosza beszálltam, körbekergettem egy medet a háztömb körül, menet közben lőttük egymást végig, sikerült is kicsapnom, aztán két tűz között osztottam a népet. Erre a csapattársak jöttek segíteni, kilőtték az egyik arcot, aki bontott és faragták a másikat is. Nézem, baszki, miért fedeznek a saját embereim, ez nem szokás a wotban... Ja, és nem használt mindenki mindenhonnan gold lőszert!! Van azért, de az eu-n már t3-ban is csak gold jön szembe, meg minden más szinten is, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Itt meg fordított az arány: az eu 80-20 gold aránya itt 80-20 a sima lőszernek, de pár csata után még nem mondhatom biztosra hogy mindig így van, csak egyelőre így jött le...
Egyébként ott nincs az a csatavégi (war thunderből lopott...) "ki lőtt ki" animáció, csak az ellenfél dögcéduláját mutatja a game... A ping is teljesen jó, semmit nem szaggat, a ru7 szerverre rak be alapból. Vásárolni meg nem fogok (ezeknek pénzt nem adok, ez már rég nem az a játék...), a bolt része nem érdekel.
Szóval pár kör után még tetszik a dolog, sokkal mozgalmasabb így a játék. Általában kilőttek a győztes csatákban is, de addig tudtam bőven sebezni (mivel nem bújócskáznak, hanem harcolnak) és működött a páncél is. Soha nem voltam híve az egyhelyben üldögélésnek, nehéztank a fő profilom, az nem azért van, hogy lapuljon fedezékben, arra ott a vadász... Ha ez ilyen marad t6-7-8 szinteken is, akkor végre lesz némi élményfaktor a játékban, ami már évek óta nincs, nem véletlenül lett letörölve (és ahogy olvasom itt a hozzászólásokat, másnál is csodálatosak a győzelmi ráták...). -
Dewri
aktív tag
Kettes-hármas szinten könnyebb érvényesülni és nincs mínuszos kör... Én is próbáltam anno, de engem már hármas szinten is szétaranyoztak, úgyhogy hagytam, kettesen meg szerintem túl kevés a bevétel... Mondjuk az arc jól nyomja magas szinten is, ha 50% fölött van a győzelme és mindenből TankÁsz... (A hajósban is láttam már 8ezer csatás t8 Bismarckot PvE módban, azaz botok ellen, a többi hajóján meg szinte semmi csata...)
-
Dewri
aktív tag
válasz
BigBear
üzenetére
Rendszeresen előkerül egy-egy arc ugyanezekkel a problémákkal (és törléssel), mintha friss gond lenne, pedig nem... Ilyenkor mindig levonom a következtetést, hogy az én idegrendszerem már nem bír annyit, mint másoké, hiszen én már évekkel ezelőtt is láttam ezt és abbahagytam. Hogy egy klasszikust idézzek: "öreg vagyok én már ehhez"...
-
Dewri
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ha van egy game, amivel szenvedés játszani és nyilvánvalóan a pénzeseknek kedvez, akkor az nem fog engem rávenni arra, hogy tizensokezer valódi pénzért vegyek egy prémium t8 tankot. Inkább letöröltem a 'csába, ezt érdemlik az "élményekért", nem pénzt... Úgy kéne működnie, hogy játék közben jól érzem magam és haladok, öröm a játék és akkor elgondolkoznék, hogy na, ha ez ilyen fasza, akkor prémium tankkal biztos még faszább, nosza, próbáljuk meg, ha már egy ilyen játékot raktak össze, akkor megérdemlik a készítők. De nem ez van. Nagyon nem...
Egyébként sem gondolom, hogy segítene, mert mint korábban már írtam, mostanra teljesen tönkre van téve a game, már hármas szinten is mindenki goldozik, akkor mit érne a prémium t8? Az új 800at lövöldöző beüthetetlen t8 BZ-k ellen van már orvosság?
De ha költenék is rá ennyit, az nem oldaná meg a játék alapvető problémáit: a nevetséges látótávrendszert, az eltűnő lövéseket, a nem ütöm be a 30 mm alufóliát 3x nagyobb átütésekkel eseteket, a csodálatos csapattársakat, a 15-2 turbócsatákat, stb, stb... Tehát pénzért kapnék naponta agyvérzést, az tényleg a legnagyobb hülyeség lenne...

-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Hát én itt nem tudok érvényesülni, mert egyszerűen nincs kreditem semmire. Mivel minden csata vereség, így alig van bevétel. A gold lőszer meg a sima árának sokszorosa, mégis mindenki azt lövi. Hogy a bánatba van kreditjük rá? Hiszen még egy győztes kör is vastagon mínuszos tud lenni úgy, nemhogy a bukták... És lövik a gyökerek t3-ban is, nemcsak magas szinteken... A hajósban legalább van botok elleni mód, ott el lehet szórakozni, de itt nincs, így nem szórakozok vele...
-
Dewri
aktív tag
Gondoltam bemegyek a tesztszerverre, ott úgyis minden mindegy, mindenki aranyozik tízes tankokkal és annyi (marha nagy teszt...). De úgy látszik email címhez van kötve a játék minősége, mert ott is teljesen ugyanazt kapom, amit a rendesen: 15-1 bukta, arannyal nem ütök be semmit, csak talán negyedjére, engem pedig mindenki mindenhonnan beüt természetesen... Egy kör elég is volt, törölve...
A hajóssal játszogatok, ott van full PvE mód, szemben csak botok az embercsapat ellen. Közel 100% WR, semmi rage... Sajnos rendesen ott sem lehet játszani, tankos szintűek az eredmények és a különféle nevetséges csalások, pl mikor a fullos oldalbalövésre bead 1000 sebzést, én meg kapom a 20ezrest... Illetve megnéztem a repülős szarjukat is, az se rossz, 12 killeket tudok hozni, igaz még csak az elején vagyok, t2-t3. Ott legalább nincs bújkálás a szikla mögött, 360 fokban bármerre lehet mozogni... -
Dewri
aktív tag
Ez a PvE mód úgy nézem csak konzolokon van ugye? Kár, mert ha lenne PC-n, akkor talán lenne értelme játszani a játékkal... A "kevesebb jutalom" még lehet hogy többet érne, mint a zsinórbuktákért kapott alamizsna...
-
Dewri
aktív tag
Mégis ránéztem az Armored-re, hátha változott valami az elmúlt 5 évben mióta nem játszottam vele... És bizony változott, némileg felhasználóbarátabbá tették a PvE részt: anno nem volt 2x feltámadási lehetőség ha kilőttek... Viszont t6 alatt lehet normál nehézségen játszani, t7 fölött csak hardcore és magasabb. A t7 Challenger1 régen szemből kilőhetetlen volt, most egy lövésből ugrott a fél hp+buktuk a feladatot, elvégre 5 random ember kommunikáció nélkül kell hogy megcsinálja a küldetést, nyilván sikerül is... Értelemszerűen tehát jó köröket leginkább a t3-t5 szinten lehet menni, toltam is 7 kört különféle járművekkel, mindet nyertem. Eladtam minden t7+ vasat, így most bőven van zsé, visszavettem néhány jóféle t4-t5 masinát, kifullozva.
A wotban tegye fel a kezét az a free to play játékos, aki 7 csatát tudott nyerni egyhuzamban az elmúlt néhány ÉVBEN t4 fölött... Gyanítom nemigen van ilyen... -
Dewri
aktív tag
Amúgy az armored warfare semmivel nem jobb mint ez a fos. Ha random csatát tolsz, ott is ugyanez van, láthatatlan tankok lőnek halomra, az ellenfél mindig nyer... Régen botok ellen még lehetett játszani, de aztán azt a játékmódot is tönkrevágták, sokkal nehezebbé tették, már ott sem élmény játszani. Persze pár éve nem játszok, nem tudom javult e a helyzet, de utoljára már nagyon nem tetszett ami ott van... A war thundert meg hagyjuk is, hogy a tankos csatában repülők és helikopterek nyírnak ki, sok értelme van az egésznek...
-
Dewri
aktív tag
válasz
kisharsany
üzenetére
Ez egyértelmű, még ha ezt soha nem is fogják elismerni azok a játékosok, akik öntik bele a pénzt...
-
Dewri
aktív tag
válasz
kisharsany
üzenetére
Most hogy kijött az új frissítés, játszhatatlan lett a tier5 IS. Eddig legalább ott lehetett normális/akár még jó köröket is menni, mert ugye t6-tól fölfelé nincs értelme bemenni a csoda t8 BZ-176 és egyéb fantasy tankok miatt... Az eddig félisten KV-1 kalap szart nem ér, minden t4-t5-t6 ellenfél full gold lőszerrel lő akkor is, ha simával is lazán be tud ütni. 23 csatából 7 győzelem a tegnapi mérleg, ebből ha 3x túl is éltem akkor sokat mondok, ma 13 körből 3 győzelem... 15-2, 15-4 körök oda vissza, de többnyire oda, ha véletlenül nyerünk egyet, akkor nálunk is így, tehát még győzelemnél sem lehet semmit lőni, mert mire bármire ránéznék, már nincs mire ránézni...
Mielőtt még megkapom, hogy minek tolom ezt a szemetet: haverral indítottunk egy ilyen toborzásos meghívást, én vagyok a kisprofilos újonc, hogy ő tudjon majd kapni egy t8 prémium tankot a végén. A feladatok amikért pont jár: nyerj csatát - esélytelen. Sebezz annyit amennyi a saját hp-d - esélytelen. Nyerj medálokat, de persze csak az értékesebbeket, mint nagy kaliber, acélfal, ilyesmi - esélytelen... Ha szakaszban vagyunk haverral, akkor +100% kredit és xp jön (egyedül +50%). Namost prémium t5 tankkal, prémium fiók mellett, a szakaszbónusszal, meg ezzel a 100% extrával kaptam az egyik szokásos 15-4 vereségre 262 xp-t... Minden nélkül ez mennyi lenne?? És még így is 4en voltak alattam, akik ennyit se kaptak, t7 körben természetesen... Szerencsére mivel egy fos alap accounton vagyok, így messzemenőkig nem érdekel az egész stat/haladás/fejlesztés, mert ha sikerül végigmenni a feladatokon és meglesz a t8 tank, akkor jó eséllyel nem játszok tovább ezzel az accal, mert minek...
Szóval, bár nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges, de sikerült még jobban tönkretenni a játékot. Szerintem ezek az idióták ezért kapják a bónuszt a fejlesztőknél... Mostmár tökéletesen pay to win a játék, mert vagy veszed a végtelen mennyiségű aranyat és prémium napot, hogy legyen bevételed is, vagy semmit nem tudsz haladni még alacsony tierben sem, nemhogy följebb...
-
Dewri
aktív tag
Bementem a tesztszerverre, mert a sima játékkal nem tolom, gondoltam legalább ott szétnézek. Tét nélküli game, 100 millió xp, 100 millió kredit, 20ezer arany, ebből mindent is ki lehet fejleszteni ugye.
A "tesztszervernek" egyébként semmi köze nincs a teszteléshez, mert annyi az egész, hogy minden gyökér arannyal megpakolt t10 járművekkel halomra lövi egymást... Már egy t9 vasat se lehet megnézni, nemhogy kisebbeket, szóval ezt aki "tesztnek" hívja, az se normális... Na mindegy...
Szóval megvettem pár t10 tankot, amik soha nem voltak meg (és nem is lesznek...), mentem velük. Érdekes módon itt is ugyanaz megy, mint a rendes játékban: csak amíg elmegyek a pálya szélén a helyemre amit kinéztem, 8-1 az ellenfélnek... És még semmit nem csináltam, csak odaértem a helyre (az ilyenekből tisztán látszik, hogy mennyire rajtam múlik bármi is, mennyire számít az én játékom...)... 4 csatát mentem 2 napban, mind a 4 ilyen jellegű volt, 3x az ellenfél nyert, 1x mi (t10 Pattonnal voltam, 2 killel zártam, de szinte végig egy helyben spotolgattam, mert nem tudtam mozdulni, szóval nem volt nagy szám a köröm...)... A vesztes körökben szintén ugyanaz van, mint a rendes játékban: rommá lőnek 2 perc alatt láthatatlan játékosok, lövést nem tudok leadni egy szénné fullozott t10 tankkal (teljesen mindegy milyen a látótávom, vadász vagy medium tank, 100as legények periszkóp, távcső, extrán fejlesztett tank, akkor is MINDIG jobban lát nálam az ellenfél...)... Mellé még szaggat is a játék, mert 800 fölött van a ping...
Szóval ez is úgy járt, mint a rendes játék: uninstall... Régen azért legalább a teszten lehetett menni néhány kört, meg lehetett nézni a t10 tankokat, több videót is csináltam anno több tesztszerveres játékomról. Most meg lényegében folyamatos 15-4 szintű bukták, teljesen esélytelen, lövés nélküli meccsek...
Elképesztő, hogy ezzel a rakás sz*r játékkal még mindig játszanak az emberek...

-
Dewri
aktív tag
Üdv! A tisztaságról jut eszembe, az utolsó csatám a wn8 mutató oldal szerint:
"Utolsó csata: 2020. 07. 31. 01:37 CEST"
És jelenleg nincs a gépen wargaming játék egyáltalán. A hajós is kuka lett, egy ideig még ment a wot blitz, ami bár sokkal jobb mint a nagy wot, de ott is ugyanaz a szar megy, oda-vissza nullás körök, mellélövések, stb... Szóval már az sincs...
Jár ezért valami offtopikos plecsni?
-
Dewri
aktív tag
Javaslom a német ágat! Meglepő módon a blitzben nincsenek elnyomva, mint kb mindenhol máshol, sőt, az egyik legjobb vonal!! A Tigrisek embertelenül jók! A Párducok se rosszak, a német vadász vonal is ott van, de torony nélkül azért nehezebb az élet. A kis t5 Leopárd egy mészáros! Az angol nehéz vonalat is ajánlom, a Black Prince-nél ha nincs Acélfal a meccs után, akkor az egy szar kör volt...

Mivel kicsik a pályák és mindenhova mindenhonnan oda lehet férni, illetve 3-4 percesek a körök, érdemes olyan tankokkal menni, amiknek jó a tűzgyorsasága. Próbáltam a KV1S nagyágyúval (mert itt még rajta van a 122 mm), de a 18 sec töltés öngyilkosság... A Tigris 5,7 sec tier7-ben, na az ott van, illetve az angolok a 3-4-5 seces töltésükkel tűrhető átütés mellett elég jól teljesítenek akkor is, ha a nyakadba esik 3-4 ellenfél egyszerre (tehát kb minden második körben...).
Felsőbb tierben néha vannak meglepik, itt a Löwe, a VK100.01, a Tigris 2 kb átlőhetetlen szemből (én sosem goldozok...), itt nem éri meg egy helyben csiki-csukizni, mert nincs rá idő, célszerű kerülni ilyenkor... Illetve a német-orosz vadászok szépen elbontják a tank felét egy lövésből, nem árt vigyázni...

-
Dewri
aktív tag
válasz
üzenetére
Én átmentem a PC-s Wot Blitz-re (steam-ről vagy microsoft store-ból föl lehet rakni). Egyáltalán nincs arty (!!!!!!!!!!!!!!!), így a nehéztankokkal végre lehet rendesen játszani. 7 vs 7 csaták, max 7 perc van rá, +-1 tier! A pályák sokkal jobbak, egy átlagos kör 3-4 perc. A játék 70 giga helyett 3, így nyilván nem nagywotos a grafika, de annyira azért nem csúnya, bár biztos van akit zavar... Nekem mondjuk többet ér a grafikánál, hogy pl a Tigrissel tudok menni előre és szinte minden pattan ami eltalál, nem annyi a nehéztankos játék, hogy egy szikla mögött ki-be tilitolizok 10 percen át...
Persze nem tökéletes, mert mégiscsak wargaming: gold lőszer van (de nem tűnt még fel, hogy sokan használják, nem üt be minden mindenhonnan...), 7-0 körök oda-vissza, át nem ütés, mellélövés tök alap... Most a szezon alatt pedig "véletlenül" brutálisan foshalom csapatokat sorsol be nagyon nagy arányban minden tierben az MM, mivel sok olyan feladat van, ahol nyerni kellene, így meg nem lehet könnyen... De a korábban felsoroltak miatt még így is mindenképp sokkal nagyobb élmény, mint a wot, ha találsz olyan tankot amivel jól megy a játék, akkor mindegy, hogy buksz, mert akkor is jók a csaták. És az akciók is fényévekkel jobbak: napi ládák vannak, boosterek esnek (kredit/free xp/legénységi xp/combat xp, sőt gold is van, azzal csatánként 10-20 arany esik), prémium órák/napok is jönnek a ládákból, amik nem automatán aktiválódnak (és mennek a levesbe, mert pont nem érsz rá...), hanem te aktiválod, mikor van időd játszani...
A legutóbbi ingyenes eventben pl voltak olyan ticketek, amikkel 50%-al olcsóbban (xp) lehetett kifejleszteni tier6-7-8-9-10 tankokat, 20-25-30-35-40 napig érvényesen!!!!!!!!!! A wotban SOHA nem volt 50% fejlesztési kedvezmény, ha jól rémlik 20%-ot szoktak adni t8-ra és ennyi, az is csak pár napig. Itt t10 tankra 50% 40 napig (még mindig van 20 napom rá, nem lesz meg, de van...)! Kevesebb mint 1200 csata alatt meglett a t9 E75, a nagy wotban több mint 9ezer csata után nincs t9 tankom... Pár éve egy szintén ingyenes ládanyitós eventből esett t7 és t8 prémium nehéztank (az amcsi T34-et még mindig használom) is. Wotban mit szoktak osztani: t2-t3 prémeket karácsonyra...
Minden tankos játékot megnéztem már (armored warfare, war thunder, ground war tanks). Már csak ez maradt, ha tankozni szeretnék ez az egy, amit még el tud viselni az idegrendszerem...

-
Dewri
aktív tag
válasz
stork13
üzenetére
Goldot sosem használok. Nem éri meg az ára. Ugyanúgy képes pattanni/nem átütni, az különösen fájdalmas... Szar körben a Churchill is csak 5-10ezer között hoz, arannyal ez kuka lenne teljesen. A neten is van jópár videó: medáleső, rekordsebzés, "duplatopgun", a vége mégis -tizen-huszonsokezer kredit, ennek nem látom sok értelmét... A tankfejlesztéshez kredit kell, nem elég a lila stat...
Sosem fogom felfogni, hogy mikor a felszerelés darabja fél millió, egy következő tank+legénység+modulok szintén borsos áron vannak, akkor miért éri meg tier3-ban arannyal géppuskázni, vagy T-150-el arannyal lőni tier4 T-28-ra... Most az új kis accon épp ki van fejlesztve 3 tier5 jármű, 2 pedig ki lesz, de nincs pénzem megvenni, se a meglévőkre szórni a fél milliókat... A gold eszembe se jut... A prémium fiók sem, ez nem az a játék, aminek kapcsán úgy érzem, hogy megérdemelnék a készítők, mert olyan élményeket adnak...

-
Dewri
aktív tag
Van fönt replay manager, abban még megvan a tegnapi csaták egy része. Ahol nem izmos +2 tiert kaptam, ott bizony felső harmad (+2 tiernél azért már igazán csúnya lenne a top5, ismerjük el, de szerintem majd lesz olyan kép is hamarosan...). A már mellékelt Stugos képet nem raktam ide újra. Mindegyiken jól látszik szerintem, hogy nem feltétlenül én vagyok ász, sokkal inkább a csapat a probléma. Mivel ez egy csapatjáték, nem 1-2 embernek kellene lenyomni 15 ellenfelet... Szombaton 9 bukta volt zsinórban pl, viszont 9 győzelem zsinórban egész hétvégén nem jött össze, talán 4 volt egyhuzamban a legjobb széria...
Ugye az alapkérdésem is ez volt, hogy mi alapján sorsol össze rendkívül gyakran ilyen szánalmas csapatokkal. Persze nyilván csak költői kérdés... Az mondjuk világos, hogy igyekszik 50% mérlegen tartani a játék, ha véletlenül elmenne 60% felé a nyert csaták száma, akkor hirtelen jön 5-6 olyan kör, hogy csak kapkodom a fejem és máris 48% "tiszta véletlenül"... De nem is annyira a bukta zavar, hanem a 3-4 perc alatti 15-4 szintű bukta még saját tierben is. Külön kedvencem, mikor tőlem magasabb tieres és erősebb járművek szerepelnek sokkal rosszabbul, ez is mindennapos esemény...
-
Dewri
aktív tag
De most komolyan. Mi alapján kapok ilyen csapatokat??? Nem érdekel ha veszítünk, leszarom az MM baromságait (+2tier 10ből 4x legalább, 5 pályán játszunk napok óta, stb...), de az, hogy FOLYAMATOSAN nulla agyhalott idióták vannak minden szinten (és a tesztszerveren is), ez már szánalmas!!! A világon nincs ilyen: a 15ből 9(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) "ember" semmit nem csinál (a szakasztársam védelmére legyen szólva, ahogy elindultunk a legközelebbi bokorba, még oda se értünk (!!!!), de a T67 szemben már fönt volt a domb tetején és rommá lőtte láthatatlanul. Mert a T67 ilyet is tud. Ha nem nálunk van, mert akkor érdekes mód nem, lásd itt is a mi T67-esünket...)!!!!!! A többi meg majdnem semmit. SAJÁT TIERBEN!!!!!!!!!!!!!!! És akkor ne menjen el az ember kedve ettől az egész *********************************************************************** játéktól.

Ráadásul még egy Nagy Kalibert se kaptam, pedig összesen nem lőttek annyit mint én... Remek a jutalmazás, legalább ilyenkor kaphatna valamivel többet az ember, mikor ennyivel kiemelkedik a gyökerek közül, hogy meglegyen az érzés, hogy nem szenvedett teljesen értelmetlenül. Annyi xp-t kaptam erre, mint a másik csapatban egy 153-at sebző tier3? Köszi...

-
Dewri
aktív tag
Tegnap talán a szokásosnál is ganyébb volt a játék, itt is írták páran. 80%-ban +2 tier, aranyeső mindenhonnan, stb. Föl is ***sztam magam, kiléptem, mentem inkább youtube videókat nézni. Van egy magyar arc, Hawk, éppen élő adása volt, kínlódik ő is a T25-ért. Prémfiókos, tele van prémtankkal.
És azt láttam, hogy ő is folyamatosan kapta a +2 tiert, ugyanúgy agyhalott csapatokkal, ugyanúgy nem segített neki senki, ugyanúgy bedarálták 15-5-re párszor, ugyanúgy nem ütötte át 5x egymás után arannyal se az ellenfelet...
Ilyenkor kicsit megnyugszom, mert tényleg azt látom élőben a saját szememmel, hogy a keményen fizető emberkék is ugyanúgy szenvednek, mint az ingyenélők... Ha csak úgy mondanák, azt úgyse hinném el...

-
Dewri
aktív tag
válasz
e-newsee
üzenetére
Tegnap mentem 10 csatát.
Churchill III: 6 csata, 6 győzelem, végig saját tier (2x volt bent 1-2 gyenge hatos a lista tetején, ennyi...).
T-28: 4 csata, első 3 bukta, 15-1 szinten, 4 percek alatt... A negyedik végre győztes... 2x full hatosok ellen kellett menni...
Egyebet nem kívánok hozzáfűzni, mert az csak "összeesküvés-elmélet" lenne...

-
Dewri
aktív tag
válasz
rlazol
üzenetére
Az aranylőszer és a kredit kérdésére visszatérve, azt mondod, hogy:
"Aranylőszerrel nem lehet plusszos a kör? De lehet, csak eleget kell sebezni és nyerni kell."
Nos, itt egy videómix: [link], ami 3 db csatát mutat be T67-el. Ez egy tier5 amcsi td, 360 hp-val.
1. videó: 2280 sebzés, 6 kill, győzelem, -7412 kredit...
2. videó: 1798 sebzés, 7 kill, győzelem, -2484 kredit...
3. videó: 2189 sebzés, 9 kill, győzelem, -25314 (!!!) kredit...Pedig ezeknél azért nehéz lenne jobb kört hozni egy páncél nélküli 360 hp-s kis vacakkal, ismerjük el. És ez csak tier5, magasabb szinten ennél is drágább a gold lőszer...
Szóval továbbra se látom, hogy lehet plusszos a kör golddal, kerestem, de nem találtam ilyen videót...
-
Dewri
aktív tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Pont ez az. 8400 csata után hagytam a francba az egészet, kb akkor, amikor olyan szinten cseszték el a szórást, hogy gyökeresen más lett a pontosság, vagyis úgy nagyjából eltűnt a pontosság mint olyan, a korábbi verziókhoz képest. És a +2 tierből már akkor is elegem volt, meg a műholdnézetes artykból... Kihagytam több mint 2 évet, most visszahívtak szakaszozni a haverok.
De nem lett jobb, sokkal pontatlanabb (még tudták fokozni...), ugyanúgy "ganyé" MM és ugyanolyan szemét artyk, a látótávrendszer is ugyanaz a vicc (dől a fa, de nem látom mi dönti, ez olyan szinten összeegyeztethetetlen a valósággal, hogy nem vagyok képes elfogadni, hiába vannak szép oktatóvideók a rendszerről, ami baromság, az baromság, akárhogy magyarázzák...). A csapatok pedig...az aztán visz mindent, ahogy azt össze tudja rakni... El se tudom képzelni milyen idegrendszere van a 10-20ezer csatás játékosoknak, hogy tudnak ezzel a ******** játszani még mindig...

Csomó régi videó van a csatornámon, a régi verziókból, ahol a Hetzer 9 killes, a Chi-ha 8, a T-34 szintén 8, ésatöbbi, mert egy kis kilógó részt is el lehetett találni az ellenfélből, illetve menet közben is gyönyörű találatok születtek. Most meg bemegyek és százas legénységgel, állva, rászűkülve SEM találom el a célt, vagy épp 4 percen belül 13-2 az állás...
És ez nem tetszik, de nagyon... Az aranylőszeres idióták már csak csepp a tengerben... Pedig mekkora játék lehetne, csupán néhány apróságot kellene normálisan megcsinálni: noarty, vagy artylimit: 1/csata. +-1 tier. 25% random szemétkedés helyett meg legyen 5% a random. És persze lássam már mi dönti a fát... Tessék, máris megvan a világ egyik legjobb játéka. Armored Warfare játékban végtelen a garázshely (és annál több kredit jön be egy csatára, minél több tank van a garázsban...), itt 300 goldért lehet venni... War Thunderben egy adott tankot húzva az xp-t át lehet irányítani egy nem soron következő tankra is a fejlesztési fán, így nem kell olyan tankkal szenvedni, amivel nem akarsz. Napi belépésért különféle bónuszokat adnak mindkét játékban... Új játékmódok (pl zászlóstank vadászat, respawnos visszatérős körök, vagy bármi ami eltér az "állj be a körbe" stílustól...). Esetleg több processzormag támogatás, mert már 8 magos procik is vannak ám a nagyvilágban... Ehelyett mit adnak? Tierjében átlőhetetlen tier8 prémium tankot 12ezerért. És a szomorú, hogy rögtön ezrek veszik meg... Akkor minek is változtassanak...
Mint már mondtam, én nem élvezem, ha folyamatosan szenvedek és veszítek, főleg amikor úgy, hogy magasan jobb vagyok mint a teljes csapatom összesen (ilyen is volt már...), illetve mikor low tierben is a felső harmadban vagyok és a topok alattam végeznek (ez elég rendszeres...). Anno volt 12 vereségem is zsinórban (talán akkor töröltem ezt a f*shalmot...). Nekem nem ez a "szórakozás"...
Ezért mentem le tier5-6-ra most és ezért nem is játszok vele már napi 6-8 órákat mint rég, a munkám miatt kb 3 hetente toljuk majd a haverokkal esténként 2-3 órát és annyi. Ebből ennyi is bőven sok...

-
Dewri
aktív tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Igen, korábbi fórumozások alkalmával már párszor kiderült, hogy ha bajom van ezzel a tökéletesen megalkotott játékkal, az csak user error lehet. Mondjuk az is kiderült, hogy ezt mindig prémiumot és prémium tankokat használók derítik ki, de ez csak véletlen...
Nincs értelme tovább vitatkozni, te nem győzöl meg arról, hogy jó a játék, én nem győzlek meg arról, hogy szar. Más a nézőpont, más a tűrőképesség, más az elvárás...
Tier5-6 még úgy-ahogy élvezhető számomra, maradok annál.
-
Dewri
aktív tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Az utóbbi 3 napban 20-ból 12x átlagban +2 tiert kaptunk szakaszban bármilyen tierre: 5 vs 7, 6 vs 8, 8 vs 10. Egyszerűen nincs kedvem értelmetlenül szenvedni, mert ez az. Saját tierben, esetleg +1-ben simán lehet élvezetes köröket menni, de ingyenfrag nem kívánok lenni állandóan. Mert a +2 tier erről szól...
Tegnap KV-1-el 4100 felfogott sebzésem volt (!!!!), de bukta lett, mert mindenki elhullott. Pénteken 7 killt lőttem egyedül, szintén KV-1 (a videón tisztán látszik, ahogy rászűkülök az ellenfélre, majd rálövök, a lövedék ELVILEG el is találja, mert neki KELLENE csapódnia az iránya szerint, de semmi, aztán ő lő és vége...klasszikus wot effektus, ami többnyire mindig a kritikus helyzetekben történik VÉLETLENÜL...).
T-150 hármas szakaszban 11 killt hoztunk le. Nem a harci hév a probléma, hanem a retardált csapatok ÉS a +2 tieres MM. Vagy-vagy még elmenne, de az ÉS már sok... Mégis mennyire függ a "játéktudásomtól" meg a "kitartásomtól" bármi, ha a KV1/Stug ellen berakja az IS-t meg a T29-et? Vagy épp jó kis tier7 páncélvadászokat, 2x akkora látótávval? Esetleg mikor a T-150 ellen a mostani OP tier8 Defender jön, ahogy nemegyszer jött is az elmúlt napokban? És a Hetzer ellen a KV-2 is teljesen kétesélyes ugye. Nyolcasban ugyanez, a KV4 és a Tiger2 is imádja az E100 ellenfeleket, meg a tier10 artykat...3 éve pl Hetzerrel annyi 9 killes körünk volt, hogy már untuk, az volt a fura, ha nem volt meg a Top Gun, mert saját tierben lehetett menni. Most mentem vele 3 kört, 2x tier5, majd egy tier6, ennyit a Hetzerről... Igen sokat rontottak a játékon ezalatt a 3 év alatt, a pontosság a közelében nincs egykori önmagának, ez a korábbi videókat elnézve azonnal szembetűnik, mozgás közben már semmi értelme lőni, még állva is imádkozni kell a találathoz. T150 100-as legénységgel, állva, rászűkülve 2x lőtt mellé tegnap 200 méterekről. Kv-1 6 lövésből 2 ment be az AT-8 kupolára, pedig az nem kicsi, szintén rászűkülve, szintén 100as legénységgel... Ez konkrétan vicc kategória, amin viszont csaták mennek el... És sokkal többször vannak 15-3, 15-5 körök 4-5 perc alatt oda-vissza, régen ez sem volt ilyen szinten gyakori, szinte keresni kell a szoros csatákat, annyira nincsenek...
A tier8 eladás. Ahol 1000 fölött van egy lövés, buktánál garantált a deficit (javítás+lőszer), nagyon jó körös győzelemre meg ad jó esetben 5ezret prémium nélkül, meg párszáz xp-t. Ezzel nem lehet normálisan fejlődni, ezért is nem látom értelmét, inkább átképeztem a legénységüket a kicsikre, illetve visszavettem pár kisebb tankot, amikkel jól megy a játék. Nem fogok többszáz csatát végigkínlódni egy stock t9 tankig, majd ott megint többszáz csatát egy lánctalpért/ágyúért hogy esetleg sebezni is tudjak végre. Pl ott az AT-8. Zseniálisan van megoldva, hogy kap egy használhatatlan alapágyút hatos tierre (nyolcasok ellen...), majd jó sok xp-ért egy másik használhatatlan ágyút, majd még több xp-ért végre megjön a rendes ágyú. Mire ezt eléri az ember, már egy idegroncs, vagy arannyal ment végig, hogy legyen néha valami kis pozitív dolog is a játékban... Én itt fel is adtam anno az AT vonalat, mikor sokadszor jöttek szembe az IS-3 tankok én meg sorozhattam őket a 91-es átütéssel, köszi... Nekem nem az az élmény, ha folyamatosan veszítek és szenvedek. Ehhez nem "kitartás" kell, hanem mazochista hajlamok...
Bár most az új VK100.01 érdekesnek tűnik, teszten jó köröket mentem vele (aranyesőben....) és pluszra is ki tudtam jönni (11ezer kredites kör nyolcasban fehér holló kategória...). Így most a Tiger P-vel küszködök, csak nem egyszerű, mert ez sem szereti a tier9-et valamiért...
A tesztszerverért valóban kár, jó lenne rendesen menni. A wg hozzáállására jellemző, hogy a "vélemény", meg a "visszajelzés" annyira fontos számukra, hogy jó magasról tesznek rá, hogy a fórumba csomóan beírták, hogy vegyék már ki az aranyat a tesztről...
Az aranylőszerrel nem látom, hogy lehet pluszos a kör. Excelsior alaplőszere 56 kredit, aranylőszere 2800. Csak arannyal lőtt tegnap a gyökér, vagy 10 lőszer kellett így is mire lenyomott. Az 28ezer. Csak rám, de nyilván másra is aranyozott. Tier5-ben nincs akkora bevétel, ami ezt kihozza pluszra... Ráadásul az arany is pattan, azért is kellett neki 10 lövés. Egyszer régen Hetzerrel próbáltam ki, hármat lőttem, mind lepattant, azóta semmi aranyat nem használok...
-
Dewri
aktív tag
Valaki magyarázza már el nekem, miért jó aranylőszerrel játszani minden tierben, minden járművel? Én direkt azért megyek tier5-6-al, hogy némi kreditet szerezzek, mert nagyobban a bukták bőven minuszosak. Erre azt látom, hogy a tier3 Tolditól kezdve a tier5 Excelsioron át az arty-ig mindenféle járműből jön a gold lőszer!! Ezeknek ennyi pénzük van??
Már tier5-ben is valami 2000 kredit egy darab lőszer, alapból egy istenszerű körre szokott adni 17-20ezer kreditet ha nyerünk, vereségre is 10 körül. Ha arannyal lőnék, hatalmas nullák és mínuszok jönnének csak! Hol éri ez meg???
És nem csak indokolt esetben, mikor mondjuk rámlő párszor, aztán vált aranyra, hanem kapásból csak arannyal jönnek! Tier8-10-ben is ez megy, olyanok is goldoznak, akik alaplőszerrel is simán beütnének! Ezen a szinten prémium nélkül alapból minuszos minden, mert a sima lőszer is 1000 kredit fölött van bőven...
Hogy lehet így fejlődni? Én tegnap eladtam a nyolcas tankjaimat, mert beláttam, hogy ebben a tönkrerakott mostani wotban halvány esélyem sincs összehozni a tier9 xp és kredit követelményét, illetve amúgy sincs értelme tier9-ben (se nyolcban) játszani, mivel nem fizetek prémiumot... De a tier5-6 szerintem nem aranyos lődözésre való, mert akkor pont az értelme veszik el, a kreditszerzés...
Persze úgyis értelmetlen a kérdés, hiszen ha értelmes emberek játszanának, akkor pl a tesztszerveren sem tier10 állatokkal menne mindenki, full aranylőszerrel megpakolva, hanem normálisan tesztelnék mindent tierben a járműveket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spellforce 3
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest