- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:08 Téma összefoglaló
A jól bevált formula, ezúttal a II. világháború tengeri legendáival.

0.8.9 Patch Notes
----------------------------------------------------
Magyar WoWs Discord Közösség
Ajánlott Buildek
I Battleships I Cruisers I Destroyers I Aircraft Carriers I
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Üdv! Most december 7ig mindenféle event megy a játékban a tizedik évforduló alkalmából, lehet szemezgetni a sok feladatból.
Aki nem akar sokat szenvedni/nincs ideje, annak is van egy elég jó ajánlat: ha napi egy csatát megy az ember, arra is adnak 500 tokent, amit 1:1-ben lehet aranyra/acélra váltani! Ebből aztán lehet majd venni minden szépet és jót. Co-op, azaz botok elleni csatát is elfogad, szóval nem kell vért hugyozni érte... :)
Az átváltás a játékon belül az Armory/Grand Voyage menünél elérhető. -
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Co-op módban kell tolni. Botok ellen, szinte 100% nyerési ráta van, bár még ott is becsúszik néha egy bukta, ami azért kemény színvonalat jelent csapatilag (egyedül azért nem lehet minden botot leszedni, bénák, de nem annyira...).
Hátránya, hogy a kredit és az xp nevetségesen kevés, így a fejlesztés nem igazán halad. Cserébe van sikerélmény. Valamit valamiért...
-
Dewri
aktív tag
Van most ez az event a játékban. A pontjaimból 32 darab szuperkonténert vettem. És semmi. Zászlók, szén, kapitány xp, free xp, 7 nap prém, egyetlen hajót se dobott... Nyilván nem sok az esély rá, de mikor van valakinek egyszerre 32 szuperkonténere? Kb soha... Persze ez a normális, f2p játékosként nem gondoltam komolyan, hogy esik valami értelmes dolog is, de azért meg kellett próbálni...
-
Dewri
aktív tag
Minden nap belépek a napi ajándékokért, de játszani rég nem játszok...
-
Dewri
aktív tag
Lépek ma be a napi ajándékokat begyűjteni, erre ott figyel egy t10 Yamato, 10es kapitánnyal a hajók között. Nekem sose volt ez meg. Nem látom, hogy időlimites lenne, azt oda szokták írni. Eladni is simán engedné, a limiteseket nem szokta hagyni. Adtak mindenkinek egy ilyet, karácsonyi ajándék volt, vagy mi ez? Tudtok erről valamit?
-
Dewri
aktív tag
Engem azért is zavarna a kör, mert prémfiók nélkül -63ezer kredit a "jutalom", pedig itt azért a Kraken, meg a sebzés az nem jelent gyenge teljesítményt... És ezen se javítanak évek óta, hogy a vesztes csapatban díjazzák legalább a rendesen játszó playereket (top3, vagy top 1-2...), ha nem is annyira, mint a győztes legjobbakat.
Meg mondjuk oszthatnák a jutalmat úgy is, hogy prémium nélkül is essen valami minimál + az embernek egy-egy jó körre. Haladni nem igazán lehetne akkor sem prémium nélkül, de egész más a fíling ha kapsz akár 1000 kreditet a végén, mint ha 100ezer a mínusz akkor is, ha vért hugyoztál... Mert jelenleg t8 fölött gyakorlatilag nincs értelme prémium nélkül menni. De persze nyilván nekik is élniük kell valamiből... -
Dewri
aktív tag
Na igen, csak vereségre kevesebb a jutalom... Meg ha nem megyek előre, nincs sebzés, mivel a végtelen torpedóhullámok elvisznek mindent, mire a lassú 30 sec töltéses ágyúkkal odafordulok valamire, ami véletlenül épp kilátszik az Everestekkel telepakolt szigetek közül... T8-tól fölfelé már igencsak mínuszos körök jönnek ha nincs meg a saját hp-nál is több sebzés, még t7-ben se dől a zsé annyira, amennyibe kerülnek a fejlesztések... Persze ha előremegyek és szétcsapnak, akkor sincs zsé, szóval marad a co-op, ott bár kevés a bevétel, de legalább van... Kikapcsolt chat alap...
-
Dewri
aktív tag
Bementem a tesztszerverre. Hát sokminden változott mióta nem játszottam ezzel komolyabban. Torpedós csatahajók (a valóságban alap volt soknál, de a wg-nél régen a Gneise, a Tirpitz meg a Scharnhorst volt csak ilyen ha jól emlékszem), füstös csatahajók, HE repülőkkel támadó hajók? Mondjuk valahol jó, hogy így egy kis esélyük van védeni magukat a csatahajósoknak, mert lényegében csak azért vannak bent, hogy a többi osztály tudjon mit sebezni... Beraktak egy új játékmódot, Assymetric csata, 5 ember 3x annyi bot ellen, gondolom majd kijön élesbe is.
A random egyébként a teszten is ugyanolyan csodálatos, mint a sima game esetén. Minden egyes kör bukta, minden körben jóval gyengébb a csapat mint szemben. Pedig itt aztán tényleg mindenki fullos hajókkal tudja csapatni, mégis valahogy "véletlenül" folyamatosan ilyen a sorsolás. Így 5 kör zsinórbukta után áttértem itt is a co-op módos tesztelésre...
Szerintem egész jók a holland cirkák, tetszett a francia nehézcirkáló vonal is, a spanyolok se rosszak. Az olasz BB-k is jópofák a füsttel. A másik német csatahajó vonal nem tudom mióta van, az "én időmben" még nem voltak (ilyen csillagos szuperhajók (t11?) sem...), azok is jók. Persze mindezt co-op módban néztem, de mivel úgyis ott játszogatok, így nekem elég az ottani teljesítményük...
-
Dewri
aktív tag
Második rankedben szemben egy több mint 29ezer csatás ember, 1800 fölötti ranked csatával, tavaly szeptemberi regisztráció, tehát egy év alatt. Az minden egyes nap 80 csata!!!! Ki ér rá ennyire??? Meg egy Tirpitzes csávó, 72 csatával, profilján még egy 9es prém hajó, meg vagy 3 kisebb prém. Van pénz lóvéra... Egyébként ezt a második kört nyertük és a "csodatirpitzes" maradt csak életben mikor lejárt a pont... Na vissza a botokhoz...
-
Dewri
aktív tag
A ranked csata mi alapján válogatja össze a csapatokat? Indítottam egy 10-es legalja szintű ranked kört, nyolcas hajókkal mindenki ugye, gondoltam legyen meg az 1500 xp a 2 konténerért. Természetesen rommá vertek, de ez alap, ezért tolom a coop-ot (csak a szokásos: az én salvom overpen/ricochet/1350 "sebzés", az enemy salvo 20k+...)... De megnézve a végén a csapatokat, a mi csapatunkban volt egy 5ezer és egy 6ezer csata fölötti emberke, meg egy 2ezer fölötti, a többi 1000 csata alatt. Szemben meg a leggyengébb is 2ezer fölött, aztán egy 3ezer fölött, 3 darab 6ezer fölött és egy 8ezer fölött. Nem igazán tűnik igazságos elosztásnak... Arról már nem is beszélek, hogy 2 darab 900valahány csatás volt az első 2 helyen (pl én a második...) a végén és az 5 és 6ezer csatás a két legalsó, ez is teljesen megszokott...
-
Dewri
aktív tag
90 nap? Én vagy 2 éve nem léptem be, de nem kaptam semmit... Most a szülinapi prémiumhajó csomag van csak, de azok meg 10 kör után el is tűnnek...
Nekiálltam a co-op meccseknek. Botok ellen semmi stressz, szinte minden kör győzelem. Persze az xp és a zsé nem jön úgy mint randomban, de cserébe nincs rage, nincs tizensok bukta egymás után, nincsenek mínuszos körök. Szóval: this is the way...
-
Dewri
aktív tag
Nos, a coop-ban pont az a lényeg, hogy még lehet élvezni... Ott ugyanis nem 10ből 11x vereség van, hanem szinte mindig lehet nyerni. A botok nem kempelnek, nem kell keresni őket, nem lőnek halomra sziget mögül, stb, hanem jönnek előre harcolni. Egy idő után már ki lehet figyelni, hogy hogyan reagálnak és nem nagy szám nyerni ellenük. A jutalmazás tragikusan alacsony (XP és kredit) az ilyen meccseken, emiatt nagyon nehéz fejleszteni, de ennek ellenére összehasonlíthatatlanul nagyobb élmény ott játszani, mint randomban kínlódni...
Én legalábbis ezért toltam coop-ot egy időben, illetve ha majd véletlenül kedvem lesz újra valamikor hajózni (nem mostanában...), megint ott fogok. Legutóbb kihúztam a Bismarck-al a t9 hajót randomban, de ez újra el is vette a kedvemet a játéktól nagyon hosszú időre. A folyamatos rommá égés, vakegér mód 3-4 DD ellen, overpen hegyek/mellélövések, állandó +2 tier szemben semmilyen élményt nem adott, végig csak szenvedés volt. Én pedig nem azért ülök a gép elé, hogy szenvedjek. Szenvedni a munkahelyre járok, ha játszok, az ne legyen folyamatos kínlódás, mert az engem egyáltalán nem szórakoztat, nincsenek olyan hajlamaim, hogy ezt élvezni tudjam. Pedg ha erre gerjednék, a wargaming termékek lennének a világ legjobbjai számomra...

-
Dewri
aktív tag
A játékot nem tudom, de pl a honlap nem jön be már órák óta... De nem hiszem, hogy megszűnt a wargaming...

-
Dewri
aktív tag
Mondjuk az 5ből 4x +2 tierben szenvedés (Bismarck-al pl ez ment nálam...) nem a játékoson múlik és egy profit is érinthet, mert a +2 aránytalanul nagy különbség életerőben, sebzésben, kb mindenben, de évek óta ezért is hiába sír mindenki (ahogy a tankosban is...). A látótávrendszer pedig úgy ahogy van, összeegyeztethetetlen az élettel a wg játékaiban: mikor a tankosban nem látod a tankot, de azt, hogy "valami" dönti a kerítést, azt igen. Itt meg néhány km-ről csak az üres vízet látod, pedig ott van több hajó is. Vagy amikor látod, aztán hopp, eltűnik, pedig ugyanott van és ugyanúgy ránézek és eddig láttam, akkor most megvakultam vagy mi?? Ezt képtelenség feldolgozni józan ésszel, szomorú, hogy csak így tudják megcsinálni...
Azt sem gondolom normálisnak, hogy legtöbbször 15-3 arányú győzelmek/vereségek vannak. A kiegyensúlyozott csaták elég ritkák, mikor szinte fej-fej mellett haladnak a csapatok. Érdekesnek tűnik, hogy akár 10x egymás után mindig csak az egyik csapat tud (mindegy, hogy az enyém, vagy az ellen, a lényeg a 15-3 szintű nagyarányú bukta/győzelem, a tankosban ugyanez van szintén...) "megfelelően játszani"...
Az ilyen esetekből születnek aztán az összeesküvés elméletek, mert az ilyenek miatt már idegállapotban levő ember azt gondolja, hogy nem létezik, hogy folyamatosan ez megy, ergo manipuláció. Pedig matematikailag simán lehet ilyen fos a leosztás akár állandóan is sajnos...
-
Dewri
aktív tag
Igen, alapból is kikapcsolható: Setting/Control/Battle chat-ból ki kell venni a pipát és annyi.
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Nekem ma egyik körben a rombi ellen HE-vel fixen 316 sebzés jött, akárhányszor találtam el (és persze semmi modul...). Ja nem, egyszer lett 140 is (akkor vittem valami kisebb ágyút is rajta...)... Kicsit vicces, hogy az AP hatástalan ellenük, most meg már a HE is alig sebez...
Mai "hőstett": ellenfélnél egy Colorado ücsörög egy sziget mögött egy Friedrich-el és egy Nagatoval, nekünk meg a velük szemben levő szigetnél ücsörög a Tirpitz/Massachussets/Baltimore, így vagy nézzük egymást, vagy valaki csinál is valamit... Yorck-al elindultam a part mentén, kijöttem a Colorado előtt és 2 km-ről összes torpedó rá. Nyilván a 3 bátor csatahajó össztüzének sikerült kilőnie, mivel ment a radarjuk, de 4 torpedótól süllyedt a csatahajó, Devastation strike... Ilyen emberek játszanak. Az az élmény számukra, hogy ülnek egy sziget mögött, elnézik, ahogy elhullik a csapatuk a túloldalon? Véletlenül győztes csata lett (biztos valami bug volt...), így abszolút megérte az áldozat egy t9 körben... Ki is léptem gyorsan mára, a csúcson kell abbahagyni...

-
Dewri
aktív tag
Randomban is ez megy... Most, hogy 200% xp van első győztes csatára, megint elfelejtettem játszani, overpen bármibe, stb... T6 cirkával botok elleni körben 2x annyi xp jön be így a győztes körre (3600 xp), mint emberek ellen a sorozatos vereségekre (1600-1900 xp...). Egyik se túl nagy szám persze, csak egész más a fíling...
Egyébként szomorú látni azt is, hogy a sok t9-t10 csatahajó áll egy sziget mögött és nem mozdul. Mert ha mozdul, rögtön tripla gyújtás/8 torpedó/légicsapás. Én próbálkozom a Friedrich-el, de nincs értelme, ahogy meglátnak, már le is égett a hp fele, a maradék meg torpedó. Az ellenfél csatahajóival alig találkozok, mert nem jutok át a CA-DD tűzfalon... Számomra nem azt jelenti a csatahajó, hogy beülök egy sziget mögé, de sajnos lehet, hogy be kell állnom a sorba...

Ma azért volt 2 szép pillanat: egy Gneise nekem jött 30k hp-val, de szétkente magát rajtam, illetve citet lőttem egy Yamatoba (véletlenül találkoztam csatahajóval...). A többi csak kínlódás, megyek is sorozatot nézni...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Most ránéztem a warthunderre, a tech-tree-n lehet teszthajózni prémium járművekkel. Ott van pl a Prinz Eugen és a Belfast, kipróbáltam őket. A mozgás valahogy nagyon furcsán van megcsinálva benne. 52 km/h-val megy a hajó, de olyan mintha egy helyben állna. 7 km-re van egy célpont, szépen lövöldözöm, de mintha nem haladnék... Kanyarban szépen bedől, jól néz ki a hajó, a másodlagosok és az AA osztja az ellent, de ez a "mozgáshiány" nagyon zavaró, nem tetszik. És a sok géppuskás motorcsónakon átvergődni egy normális hajóig szintén nem jön be... De Flambinak tetszik úgy látom, persze neki muszáj...

-
Dewri
aktív tag
A gond az AP. Gyakorlatilag csak dísz. Csatahajón mindenképp, de ezek szerint cirkán is... T8 BB-vel t6 cirkálón tudtam citet lőni AP-val, t8 ellen már csak 2300 damage... Esetleg 5 km-en belülről képes odaverni egy 10k körülit nagykegyesen, 15 km-ről fölösleges használni... Szóval mindenre HE mindennel (azaz skillbase játékmód: on...) és "örö, bódottá"...

-
Dewri
aktív tag
Hát akinek van kredit, annak biztos nem tűnik fel, a klánban is van olyan arc, aki a minap kreditet ment be gyűjteni, mert "csak 138 milliója van"... Én megvettem most a t9 német BB-t (klánbónusz miatt még olcsóbban is, mint alapból), amihez el kellett adni a t8-at, mert az utolsó modul 3 milla (ami nem volt a t8 hajón, így mindenképp venni kellett), másfél volt a lőtávnövelő. Maradt 5,6 millám, a hajótest meg 5,1-be kerül... Szóval annyira azért nem olcsó. Bár lehet hogy az elhibázott menedzselés a probléma, egyszerre csak 1 ágat kellett volna húzni.
[De ha megnézzük a wg tankos játékát, ott szintén milliókba kerül a következő tank és t8-nál egy szar kör masszívan mínuszos, prémium nélkül sokszor egy átlagos kör is...]
-
Dewri
aktív tag
És a 2 napból az hány óra volt? 48? Illetve mindenféle prémium nap/zászló/festés nélkül? Mert így valóban hihetetlen, mivel ha ezekkel nincs telerakva a hajó és nem vagy prémium napos, akkor szar csatákkal nemigen jön az xp... Nekem 3 nap volt a t8-ról t9-re átmenni, pedig agyon volt boosterezve a hajó (és szakaszoztunk is hárman), csak éppen a szar csatákra még így is volt, hogy 2600 xp-t adott, ami lényegében nulla... Mondjuk én csatahajóval mentem, ott több xp a követelmény.
-
Dewri
aktív tag
Az online fejlődős játékok mind így vannak kitalálva. Egy hatalmas grindfest az egész, ha haladni akarsz érdemben, nem elég napi 10 perc, ott kell ülni alsó hangon 5-6 órát, hogy látszódjon is valami. Ezért vannak ilyen brutális kredit és xp követelmények és foshalom csaták/jutalmak, mert ha nem így lenne, mindenki egy hónap alatt maxos lenne, két hónap után meg kiürülne a szerver, mert mindenki elunná magát, mert nincs mit megszerezni, nincs miért játszani... Valahol meg kell találni az egyensúlyt a készítőknek, csak sajnos ez nekünk játékosoknak sokszor elmebeteg feladatokban/követelményekben/nerfelésekben mutatkozik meg... Ráadásul az ingyenes játékoknak meg kell találni a módját, hogy mégis valami bevételük legyen, mert fizetni kell a szervereket, az embereket, a helyet ahol dolgoznak, stb. Lehetne máshogy is, lehetne sokkal jobb a játék, de akkor sokkal hamarabb "vége" lenne... Józan pillanataimban valahol megértem a fejlesztőket, de aztán elkezdek játszani és biztos hogy mindegyiknek csuklik a teljes rokonsága...

-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Na de egy rombi látszik mondjuk alapból 7,11-ről, ami tovább javul kapitányi skillel és a hajón levő modullal. Akkor miért jó a 6 km hydro? Eszerint azzal se fogom látni, mert nyilván nem fog bejönni ennyire közel... Ha meg harcolok egy csatahajóval, amihez lehetőleg szemből kell állnom hozzá képest és a láthatatlan rombi közben oldalról rámtolja a rengeteg torpot, amit 4 km-ről észlelek, akkor cseszhetem a manőverezést, vagy ha véletlenül sikerülne is elfordulni (és csak kb hármat bekapni...), akkor az ellenfél csatahajó ver oldalba...
Kb minden BB csatám erről szól, ezért kérdeztem, hogy mire jó a hydro... Mondjuk végülis mindegy, úgysem a torpok szoktak kinyírni, hanem az égés, csak bosszantó, hogy torpokat IS kapok mindig...
Majd a tengeralattjárók lesznek vidámak, mert ha sikeresen bepingel, akkor úgy torpedóz meg, hogy ignorálja a torpedóvédelmet, azaz citázik. Újabb zseniális wg megoldás...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
A hydro egyébként hogy működik? Mert bekapcsolom ha rombi lehet a közelben (már jó ideje spoton vagyok és láttam érkezni torpokat is), de nem látok semmit és jönnek a torpedók. Akkor mégis minek van? A füstön se látok át értelmes távolságból, csak közelről, Nürnberg-el rátoltam füstös rombira, már bent voltam 3 km-en, az egész térkép engem lőtt, nem nagy előny hogy láttam a rombit a füstben... T9-t10 rombik esetében meg látom a közeledő 20 torpedót, de a rombit nem, így nincs mire lőni, spoton vagyok, mindenki lő+kerüljem el a 20 torpot... Sokra megyek a Bismarck 11,3 másodlagosával, ha nem lát semmit, mindenki más meg elbont 15+-ról...
De most komolyan, hogyan kell hatékonyan használni? Nyilván nem induláskor kell ellőni, ez világos...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Rusev a legtöbb videójában már az elején rommá van lőve... Úgy látom az a taktikája, hogy bemegy és kioszt annyi sebzést amennyit csak tud, aztán közben vagy kilövik, vagy nem... Nyilván ezekből van látványos csata és sebzés, nem a sziget mögött üldögélésből... De azért tud is a srác, van olyan ranked, amit egyedül hoz le 3 ellenfél ellen. Hozzá van szokva az "1 vs mindenki" leosztáshoz.
Bár aki random módban játszik ebben a játékban, az is...

-
Dewri
aktív tag
Mivel most tartok a t6 cirkálónál, nincs nagyobb. Sok esetben nehezíti a sok +2 tier is a helyzetet. Nyilván egyedül játszok, ha nincs fönt más, mert sokakat csak este 10 után engednek oda a géphez az asszonyok... Ha mindig megvárnám, hogy jöjjön valaki, még ennyit se haladnék...
Viszont a Worcester, meg a Hindenburg kell, úgyhogy kínlódás: ON...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Nem is olyan egyszerű a tengeralattjárózás úgy látom. Először 2 helyen meg kell pingelni a hajót, aztán mehet rá a torpedó. A cirkák és a rombik dobálják rájuk a mélységi bombákat, ha fölötte van egy rombi pl, akkor nem is nagyon tud menekülni, pingelni nem tud a végtelenségig, mert kimerül az elem, föl kell mennie tölteni.
Jó csapatjáték kell majd az eredményes használathoz, folyton védeni kell, elhajtani a rombolókat, különben nem tud semmit csinálni. Nemigen fog ez működni randomban szerintem... Esetleg egymást vadászgathatják majd a víz alatt.
Vagy az érdekükben csökkentik a rombik számát, nem lesz 3-4 körönként. Az meg kizárt, ez a wg...

-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Ha jól értelmezem, akkor a mai naptól van valami Twitch akció. Szuperkonténereket lehet nyerni május 1-ig, amennyiben megcsinálod a feladatokat. Ezek:
- nyerj 20 csatát
- érj el 40ezer bázis xp-t
- 15x legyél top3 xp szerző a csapatodban
Ezeket külön-külön kell megcsinálni, nem egyszerre kell teljesülniük, azaz 3 db szuperkonténert lehet begyűjteni, feladatonként egyet.
Ma este 6-tól pedig mindenki aki nézi a twitch-en a közvetítést, garantált ajándékot kap (nem írták hogy mit...).
A twitch fiókot a wargaming acchoz kell kapcsolni ezekhez a dolgokhoz, aki még nem tette meg...
https://worldofwarships.eu/en/news/general-news/twitch-100k/ -
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
A rombolóvadászat sem, mégis ma már harmadszor csapnak ki rombolóval, mert SENKI nem szedi ki őket, én meg csordogálok és kapom a torpedókat, mindegy merre indulok el. Radar nincs az angol t7-en, így többnyire meglepi, hogy honnan jön 6-8 halacska...Természetesen minden körben 4 DD az alap, nagyritkán 3... Legközelebb egész egyszerűen nem fogok elindulni semerre, ha ennyi fos DD lesz bent. Minek strapáljam magam, jöjjenek ők helybe...
De holnaptól már lehet tesztelni a tengeralattjárókat a tesztszerveren. Gondolom lesz mellé új MM is, pl: 4 rombi, 1 CV és 2-3 tengeralattjáró, ez mondjuk 8 hajó, mehet be még 4 cirka, hogy legyen égetés is, aztán a maradéknak mehet be 3 BB, hogy tudjanak sebezni a többiek... -
Dewri
aktív tag
Jók nincsenek, okosak vannak... Nekem is szóltak, hogy miért nem megyek előre a csatahajóval. Mondom b*szki, ott a DD előttem vagy 2... De én ne féljek a DD-től, mert angol csatahajóm van (King George, no radar...)... Nyilván kib*sztak torpedóval meglepő módon... Lehet, hogy papíron jók az angolok (vagy nem tudom honnan vették...), de ez nem az a játék, ami valósághű (lásd Bismarck...).
Most ugyanez. Egyszerűen nem értem miért nekem kell csatahajóval a tetves DD-ket vadászni, de a DD-sek és cirkák véletlenül se szedik őket. Szemben persze tudják a dolgukat, a mi 3 DD-nk már kipusztult természetesen...
Remélem majd a tengeralattjárókkal is ez lesz, a BB-nek kell megkeresni őket, miután kiiktatta a rombikat... -
Dewri
aktív tag
Szerintem se nézik. Párszor már töröltem a wotot is, meg ezt is (erős vagyok, a wotot már nem rakom vissza többet, de a hajós újra fönt van, a HE és a botok miatt leginkább...), olyankor mindig jött a kérdőív, hogy miért töröltem. Mindig indokoltam...
Meg játék közben is a jelentések, hogy afk, meg idióta, azokat se nézi a világon senki. Nyilván nem fogják büntetni azt, akinek tizensok prém hajója van, de csak tönkreteszi mások játékát. Jóvanazúgy... -
Dewri
aktív tag
Na igen. Föl se merül, hogy lehetne máshogy is csinálni. Minden így csodás, ahogy van, aki mást mond, az "toxik"...
Az a baj, hogy a wg-t nem érdekli milyen szinten szarok a meccsek, amíg van bevétel (márpedig az biztos van, mikor egy-egy új prémhajó már a bevezetés órájában nyüzsög a vizeken...), szerintem addig tőlük lövés nélkül is leketyeghetnek a csaták, nem számít a sírás a fórumokon, nem lényeg hogy fogynak a nagy klánok, hogy egyes teszterek is lázonganak, stb... -
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Igen, már csak a HE segít. Csatahajóval nem is töltök AP-t, ma egy Mogamit lőttem oldalba, nulla sebzés, Gneisébe 1900... HE-vel meg Bismarckba 5ezervalamennyi... Lehet sírni, hogy hülye BB miért HE-zik, na ezért. Mert ha 10ből 8x semmi/minimál, vagy 10ből 8x párezer/gyújtás, nyilván az utóbbit választom inkább...
Át is kellene nevezni már a játékot, javaslataim: World of Torps vagy World of Flames... -
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Wargaming+hétvége. Évek óta ismert probléma, ilyenkor "véletlenül" egész máshogy működnek a dolgok, mint hétköznap...
-
Dewri
aktív tag
Igen, feltűnt, bár néha meglepő módon elkezdenek pontosan dobálni a repcsik, de szerencsére nagyon ritkán... Remélem a bot tengeralattjárók is ilyen szinten lesznek...
-
Dewri
aktív tag
Ez így van, chat kikapcsolása alap. Meg a különféle beépített üzenetek hangjelzései is, mert ugye csata elején mindenki azokat zongorázza 3 percig, mert miért ne...
Coop csatában is vannak csodák, pedig ott aztán tényleg több az esély, mégis nevetséges, hogy szinte minden körben van 1 afk, illetve mindig vannak olyanok, akik direkt elkerülik a harcot. Sosem értettem, hogy aki f*sik, hogy eltalálják, az miért játszik ilyen játékkal? Menjen autóversenyezni, vagy ott a sim city, vagy akármi más...
Egyébként én eddig azt feltételeztem, hogy időnként azért van bent botok ellen is CV, mert valaki behozza (és olyankor a gép rak egyet szembe is ugye...). De a minap fölfedeztem, hogy néha van, hogy bot a mi CV-nk is! Azaz a rendszer rakja be, pedig igény nincs rá... -
Dewri
aktív tag
Nekem 4GB 1050Ti kártya van, minden maxon, full HD, 75 fps... Ez szerintem pont nem olyan játék amihez annyira brutál kártya kell, de ez egyben jó pont is, mert nyilván jól van optimalizálva. Az új Doom Eternal is megy High beállításokkal. De pl egy Assassin Creed Origins Ultrán már panaszkodott a 4 GB-ra...
-
Dewri
aktív tag
Ma a Lenin t8 ruszki csatahajót néztem meg, 250k kreditért adta a game. Elöl 3 torony, hátul semmi, de a középső torony még ki is takar a harmadiknak, így az nem tud lőni előrefelé... Első körben Tirpitz jön szembe, na adunk neki, gondoltam én. A harmadik toronytól kapott egy brutális 1310 sebzést, majd a két első torony belevert 22k-t, mindezt 2,4 km-ről, full oldalról... Én azt hittem, hogy egy orosz prémium hajó ilyen névvel akkor is citákat oszt, ha mellélő, szóval csalódás...
(És persze ez az incidens újfent megerősítette, miért nem érdemes csatahajóval játszani: 1310 sebzés után 30 sec töltés, köszi, de nem...).
A Lazo viszont tetszik, ruszki t7 prémium CA, 9 sec töltés és éget ahogy illik, mellé 17,3 lőtáv+spottergép. A francia t8 Bayard is bejön, 7,5 töltés, szintén éget, egész használható. Persze 11500 pénzért használja valaki más, én csak holnapig...
Úgy látom ez a kredites bérlés dolog egyszeri alkalomra szólt, mert mindet kivettem, és eltűnt a lehetőség... Nyilván a gold verzió is így működik. -
Dewri
aktív tag
Hát akkor csak nekem nem fekszenek a ruszki cirkák... Francia t6-al mentem 108k kört, most a stock japó t6 Aobával 78k lett, de a Molotovval 30k fölé nem sikerült... Ahogy minden t5 cirkával sokkal jobb köröket hoztam (olasz Montecuccoli 81k, Furu/Emerald 118k, Königsberg 130k...), a t5 Kirovval meg egy értékelhető kört nem tudtam menni...
-
Dewri
aktív tag
Nem volt régen a torpedóknál valami élesítési idő? Mert most szemmel láthatóan nincs, fél méterről rámküldik (de tényleg, épphogy elkerültem az ütközést, szinte összeértek a hajók, mikor indított...) és azonnal aktív/robban... Nekem úgy rémlik régen nem így ment. Vagy csak a repülők torpedói voltak ilyenek? Mondjuk mindegy (ha nem ezek csapnak ki a vízből, akkor a következő 6...), csak meglepődtem...
-
Dewri
aktív tag
Én már csak botok ellen játszok kizárólag, de itt is feltűnően gyenge ma a sebzés, még cirkákkal is kapaszkodni kell, hogy 40-50k összejöjjön, holott ennyi máskor könnyedén összejön, tegnap sorjáztam a 80-100k köröket pl... Pedig nincs is hétvége... Na mindegy.
Az említett Molotov nem jött be (igaz, hogy első körben rögtön bevágta a játék +2 tier ellen, de másodikban is csak 44k sebzés sikerült...), nem ájultam el tőle, egy sima cirka is tudja hozni azt, amit ő. Azt hittem nem csak a neve tűzveszélyes...
-
Dewri
aktív tag
15k damage? Én most mentem egy 9k damage kört a Duke of York-al... 9k egy csatahajótól!!! Mondom, nyugodtan kivehetnék az osztályt a p*csába, ez a játék már nem nekik való...
(Egyébként mióta van bent az a lehetőség a játékban, hogy 250k kreditért egy napra ad random prémium hajót? Nekem eddig nem tűnt föl, de ez egy egész jó ötlet, tegnap a t7 Abrucci olasz cirkával egész jó köröket tudtam menni, hozta a zsét. Most ez a Duke of York van meg, de egy kör elég volt vele, meg ott a Molotov, azt még nem néztem.) -
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
A BB-nek már régen vége...
A legtöbb pálya tömve van kis szigetekkel, sok pályán ezeken magas hegyek is vannak, így a nagy lőtávnak semmi haszna, rálátás sincs a célra, illetve akkorákat kell kerülni, hogy lemegy a csata, mire lőtávba érsz... Emellett 30 sec a töltés. Egy cirka akár 6-7 sec alatt tol rá egy tűzhullámot (Atlanta a kedvenc, gyakorlatilag a két hajó közt egy folyamatos tűzcsík van...), 30 sec alatt 3-4-5 adagot kap, ebből minimum (MINIMUM) 1x gyullad. Végre betölt, visszalő, természetesen az esetek jelentős részében overpen, 1160 sebzés, töltés 30 sec, addig újabb tűzeső. Ha 2-3 cirka osztja, akkor garantáltan több ezer hp leég, miközben tehetetlenül manőverezik a kis szigetek között... Emellett ugye ott az új ruszki cirka, ami röhögve lövi a citadellákat egy Yamatoba...
A látótávrendszer remek, fél térképről mindenki látja, ő meg senkit, nyílt vízen is csak pár km-ről észleli a rombolót, mert ez így működik a tengeren. Igaz, hogy pl a Bismarck 12 km-ről már ágyúzta az őt üldöző rombolót a valóságban, de a játékban nyilván nincs távcső a fedélzeten vagy mindenki félvak a csatahajók legénységében...
És jönnek a torpedók (nincs limitált darabszám, mert minek, hiszen minden rombolón végtelen torpedó volt a háborúban), a torpedóknál ráadásul külön célzást segítő sáv is van, nagyágyúnál persze nincs... Nemcsak a rombolókon, hanem szinte minden cirkán is van torpedó, és bár a csatahajók jelentős részén is volt torpedó a valóságban, de az itt kimaradt valahogy (pedig nyugodtan elférne, sokszor annyi van a vízben, hogy még párral több már mindegy lenne...)...
Érkezik pár osztag repülő is, AP/bomba/torpedó, helyezkedni kéne, elkerülni a légicsapást, de ha jobbra fordulsz, akkor oldalt mutatsz az ellenfél BB-nek, ha balra fordulsz 6 torpedót kapsz be (vagy ha prémiumos fizetővendég a rombis, akkor 10+...), ha továbbmész, fölakadsz a szigetre, lehet választani. És még csodálkoznak miért maradnak a szélén/miért simulnak hozzá egy szigethez csiki-csukizni/miért lőnek inkább HE-vel az overpenelő AP helyett... A BB lényegében már csak azért van bent a játékban, hogy a többi osztálynak meglegyen a magas sebzés...
Ezek után a célkövetős torpedóval érkező tengeralattjárók már alig fognak számítani... Rakhatnának be delfineket is, amik alulról föltapasztják az aknákat, egyszer mintha lett volna már ilyen hülyeségről szó, lehet hogy csak poén szinten...
Viszont botok ellen még lehet menni akár jó köröket is néha, bár a 200 sziget problémájával ott sem lehet mit kezdeni...
(A wargaming cég játékokhoz való hozzáállásáról sokmindent elmond a wotos Tigris tank pontossága is: 1200 méteres távolságból öt egymást követő lövés egy 16×18 cm-es területen csapódott be a valóságban. A játékban meg szaros 400 méterről simán mellélő egy tanknak... Persze hogy az embert az ideg szétveti pár kör után attól ami ott megy...)
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Akkor most az IFHE hozzányúlásnál csak az átütéshez nyúltak? Nem úgy volt, hogy az égés is csökken? Na mindegy, azt látom én is, hogy minden ég, ezért is csodálkoztam, mert azt hittem visszavették, de nem úgy néz ki...
Akkor csak én érzem úgy, hogy jobban ég a Bismarck... -
Dewri
aktív tag
Hát nem tudom, nekem a Bismarck-nál az nem tetszik, hogy elég egyetlen egy darab beeső HE lövedék és azonnal lángol... Minden csatahajót húztam régen, de semelyik nem égett ennyire, mint ő, legalábbis nekem úgy tűnt érzésre (amikor még megvolt a t8 Monarch, meg a t8 Richelieu is)... És nálam az MM sem volt szerencsés vele anno, 3 kört mentem, ebből 2x kapott t10 ellenfeleket...
Manapság már csak botok ellen játszok, de ott is nagyon ritka vele a 80k kör, miközben t5 cirkálókkal szinte alapnak számít a 80k... A szerencsétlen Bismarck meg mindig 2-3 gyújtást kap, és csomó overpent lő... Mindezt úgy, hogy elvileg nerfelve van a HE gyújtása...
A másodlagosokkal viszont továbbra is aprít, ez nem lett rosszabb szerencsére. -
Dewri
aktív tag
Történelmi csatákkal próbálkoztak a tankosban egyszer, de nem működött, mivel értelemszerűen mindenki német akart lenni, nem használhatatlan orosz/amcsi (történelmi csatában ugyanis nemigen lőtték be a Tigrist szaros T-34-ek, meg 76 mm ágyús Hellcatek...).
Lehet hogy itt is ez lenne, egy Bismarck vagy egy Schanhorst jelentős túlerő ellen is keményen harcolt, egész flottákat kellene a német vasakra küldeni... Persze mint a valóságban, itt is elintéznék a melót a CV-k...
-
Dewri
aktív tag
Ezt láttátok már? Valami új t10 ruszki cirkáló tesztelése, Petropavlovsk a neve. A Moskvát fogja váltani, 9 db 220 mm ágyú, 3 torony, mindhárom torony 360 fokban elfordul, 10 sec töltés. A videóban 1:05-nál 9,4 km-ről AP-val 7 citadellát lő egy Yamatoba, majd utána még kettőt... Tud ilyet más cirka is egyébként? Nyilván ez még csak teszt, nem végleges verzió, de szerintem akkor is durva...
[link] -
Dewri
aktív tag
A wows fórumon már kiírták, hogy dolgoznak rajta...
"Some users may have trouble connecting to the EU server. We are working to resolve the issue as soon as possible." -
Dewri
aktív tag
Szintén WG termék, ott a World of Tanks Blitz. Alapból telefonokra jött ki, de 2016 óta megy PC-n is, és össze van fésülve a mobilosokkal. A játékon belül a beállításokban van olyan opció, ahol be lehet állítani, hogy azonos platformon játszó játékosokat rakjon össze.
Ha a játék ugyanaz, akkor tökmindegy a platform. Sőt, még jó is, mert van olyan eset, mikor valaki konzolt használ, nem PC-t (vannak ilyen beteg emberek...
), ilyen esetben ők is tudnak majd együtt játszani. -
Dewri
aktív tag
Van olyan cikk a neten, hogy a Richelieu-nél csak a Yamato volt jobb páncélzatban. Gyakorlatilag minden más cikk is külön kiemeli az erős páncélt. Tehát kivételesen hiteles, hogy alig lehet beütni. A wows wiki kiemeli, hogy sérülékeny HE ellen, szóval azt kell rá tolni...
-
Dewri
aktív tag
Én pl az Aslain Modpackból használok ilyen apróságokat, hogy:
- Dog tags remover (amikor kilőnek, az ellenfél emblémáját tolja az arcodba a játék, ez leszedi ezt az effektet...)
- Info panel- enemy (az éppen becélzott hajó főbb adatait kijelzi, úgymint lőtáv, torpedótáv, láthatóság..kezdőknek ideális, akik még nem tudják fejből ezeket az adatokat)
- fog remover (a messzeségbe elnézve kicsit párás a horizont, ez leszedi ezt és tiszta a kép végig...én jobban szeretem így...)
- replay funkció bekapcsolása (nem kell mókolni, fájlokat editálni, hanem csak itt bekattintod és menti a replayt a játék könyvtárában levő replay mappába)
- választottam észlelést jelző ikont, így jobban látszik éppen mi detektálja a hajót, szerintem nem árt...
- ellenséges hajó mozgását jelző indikátor (piros ha áll, lila ha tolat, zöld ha egyenesen megy), ami ebben a camperekkel telezsúfolt játékban sokat segít...Szerintem ezek azért annyira nem haszontalan dolgok, nem csicsázzák tele a felületet és nincsenek benne a játékban alapból. Verzióváltás is egyszerű, mert amiket használsz, már alapból be vannak jelölve a modpack telepítő indításakor, így nem kell újra keresgélni, elég csak lefrissíteni.
Itt egy videóm, amiben látszanak a modok, ha gondolod nézz rá, hátha megtetszik valami:
-
Dewri
aktív tag
Senki nem olvassa a WoWs főoldalán a híreket? Még a játékon belül is tolják az arcunkba pedig, meg itt a topik tetején az összefoglalónál is ott van...
Az arany-xp váltás április 13-17 között lesz...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Az egész játék a csatahajók sz*patásáról szól már rég. A sokszor több mint 50% overpen, a nevetséges "pontosság", az első HE-től lángolás, a végtelen torpedó (ami mostmár minden cirkálón is van lassan...), a füst, a láthatóság (hogy már jó messziről lehessen gyújtani és torpedózni), a sok sziget és hegy a pályákon (kicsik máris rejtve, nagy lőtáv értelmetlen...), a lassú forgás (torpedót, torpedót nekik...)... Kihagytam valamit?
Mivel a prémium hajók legnagyobb része cirkáló és romboló, ezért nyilvánvaló, hogy le kell butítani tehetetlen sok hp-s ingyenfrag szintre a csatahajókat, mivel ha normálisan lennének megcsinálva, akkor 1-2 salvoval vinnék az ilyen fizetős kis sz*rokat, pattogna róluk a lövedék, nem égnének mint egy halom száraz falevél, stb... Akkor pedig rövid úton nem történne újabb és újabb befizetés a wg számlákra...
Na kb ezért szívatják a BB-ket...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Ja, nincs még elég torpedó a játékban, kell még néhány tucat csatánként. Remélem lesz olyan, hogy 5 romboló, 4 tengeralattjáró, 2 CV és 2 cirkáló (amik szintén torpedóznak és füstölnek hozzá...) mellé beraknak 2 csatahajót ingyenfragnak, természetesen a megszokott 50% overpennel is ellátva őket... És nyilván alap lesz tengeralattjáróknak a végtelen torpedókészlet, mint a rombolóknak...

Tulajdonképpen már rég átnevezhették volna ezt a "csodálatos" játékot World of Torps-ra...

-
Dewri
aktív tag
Igen, ezt megcsinálhatnák rendesen, mert akkor nem fájna annyira amikor többet sebzek mint az egész csapatom összesen, toronymagasan viszem a pontokat, mégis alig ad valamit mert bukta... Igenis fizessék meg normálisan a vesztes oldalon is a minőségi játékot! De várjunk csak, ez wargaming játék? Akkor erről ennyit...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Egy tavalyi oldal szerint 7ezer gold:
-
Dewri
aktív tag
Jók ezek a videók. Saját tierben, félisten csapattal bemutatják milyen jó egy hajó. A "valóságban" viszont +2 tier és agyhalott csapat van, ahol semmire nem alkalmas ugyanaz a vas... A 410 mm ágyú jól mutat papíron, de a jelenlegi játékban kb annyi értelme lesz, hogy nem 1160-as overpeneket fog lőni (mint egy átlagos tier7 380-as ágyú...), hanem mondjuk 1240-eseket (már ha épp eltalál valamit...). A torpedót meg legutóbb 1,2 km-ről (!!!) is kiforogta az ellenfél, ami már nem kicsit vicces, mert akkor minek a 8-10 km táv, ha lassan csak 500 méterekről lehet eltalálni valamit...
A minap 3 Bismarck bemutatót néztem ugyanattól a videóstól és mindegyik saját tieres volt. 200ezres sebzés egy másiknál tier6-7-8 ellen, top hajóként!!! Én akármikor bementem Bismarck-al, tier9-10 jött szembe!! Tier6??? Persze, álmaimban... Ilyen videókat (vs +2 tier+remek csapat...) nem nagyon látok... Bezzeg én bemutattam a Bismarck vs Yamato, vagy épp a Fuso vs Bismarck párharcaimat is. Igaz, hogy azért, mert én győztem...

Persze mint hajó, nem rossz, 4 torony, torpedók, csatahajó, azaz van páncél is. Ha nagynéha kap majd tier6-ot, akkor biztos jó körök születnek...
-
Dewri
aktív tag
Gyanítom ennek van némi köze ahhoz az undorító aprósághoz is, hogy bb-vel AP találatra nagyon durván gyakran minimum sebzést ad be "véletlenül" a játék, akár többször egymás után is. Egy idő után ezt meg lehet unni. Így ha sebezni is akar a csatahajó a negyedik overpen salvo után inkább áttölti a HE-t, hogy legyen már 1160-nál nagyobb ütése is néha...
-
Dewri
aktív tag
Ismerős már írt nemrég a témában ticketet a wg-nek, hogy mégis mi ez a fos MM, mik ezek a csapatok, mi ez a sok vereség. A válasz: elemezd a játékodat és tanulj belőle, az MM full random, semmiféle manipuláció nincs benne, állj össze a haverokkal szakaszozni, úgy jobb az esélyed...
-
Dewri
aktív tag
Hát nem tudom, szerintem mióta a németek jelen vannak, nemcsak a stock japánok "szarok"...
Saját tierben fullosan is gyengébbek, magasabb tier ellen pláne. A minap is Gneisével Nagatonak szemből adtam egy citadellát, aztán ki is torpedóztam. Ő közben a 410-es ágyúkkal bontott ugyan, de nem volt vészes. Fuso-Kongo vs Bayern esetben is simán győzök a Bayern-nel... Ha japánnal megyek, igyekszem kerülni a németeket, mert nagyon sok a lepattanó, nemigen lehet szórni a citadellát rájuk. Amcsik ellen szintén, New Mexnek citadella, New York esélytelen, a Bayern a Coloradot is jelentősen lezúzza, ha nem is győzi le...
A német BB statjaim (pontosság, sebzés, kill) is sokkal jobbak, mint azonos csataszámmal/tierrel a másik 2 ág BB statjai. Magasabb szinten (tier8+) még nem vagyok, de tier8 alatt én ezt tapasztalom...
-
Dewri
aktív tag
Az arpeggio hajókat is csak az látja, akinél aktív a kikötőben az arpeggio szűrő. Ha ki van kapcsolva, akkor sima Kongokat látni, már a betöltőképernyőn is csak Kongo van írva a csapatlistán. Tudom, mert szakaszban ha egyikünknek be van, nekem meg nincs, és mondják, hogy ott a Haruna, meg ott a Hiei, én csak lesek, hogy mi a bánat, az egy Kongo...

-
Dewri
aktív tag
Mai eredmény: szakaszban 9 bukta, 4 győzelem... "Legjobb" kör: prémiummal, zászlóval, festéssel 600valahány xp-s tier7 Nagatoval, természetesen tier8-9 ellenfelek ellen. És ezzel a fos eredménnyel lettem ÖTÖDIK a csapatban!!!!!!!!! Tier9 kör!!!!!!!! Az ilyenek annyira motiválnak és meghozzák a kedvet...az UNINSTALLHOZ!!!!!!!!!
Mondjuk szemben is félisten volt a tier9 Iowa...
-
Dewri
aktív tag
Persze, mindig minden rózsaszín torpedója véletlenül megy be, mindig mások fordulnak bele. Csak az a fura, hogy én folyton azt látom, hogy a lőtáv közelében nincs az ellenség, de tolják rá a torpedót, illetve simán úgy is elküldik, hogy akár 2 saját is az útban van. Nem nehéz "belefordulni" véletlenül 10 torpedóba, ami hátulról jön, miközben elölről csatázik valakivel az ember...
Én még sosem voltam rózsaszín, pedig van torpedóm. Csak én mondjuk nem tolom el, ha van a lővonalban saját egység, ami esetleg belefordulhat. Persze van aki figyel a csapattársakra is egy csapatjátékban...
És igen, aki rózsaszín, az ne ossza az észt a játékban amíg rózsaszín, mert nyilván senki nem néz rá jóhiszeműen, hogy biztos csak véletlenül az...
-
Dewri
aktív tag
Igen, erre érzékeny a nép úgy néz ki. A minap is volt nálunk egy rózsaszín arc (persze ritka amikor nincs...), valaki lőtt a távolba, erre beszól, hogy mekkora noob már az ilyen, felspotolja a fél csapatot. Na erre többen beszóltak neki, köztük én is, hogy egy teamkiller miért is osztja az észt... Erre rámlőtt. A ruszki tier5 Budoakármivel tier7 Gneisenaura... Mire többen elkezdték lőni, le is ment a fél élete, el kellett menekülnie hátra... Annyi esze lehetne, hogy ha már rózsaszín, akkor nem dumál...
Egyébként a legnagyobb retardok a csapattársaikat direkt lődözők, instant kitiltás lenne a minimum, van elég probléma nélkülük is... A múltkor volt egy csatám, mikor a romboló 8 torpedót küldött belém induláskor, talán már említettem: [link]
Szóval nem szeretem a saját embereket lövöldözőket...

-
Dewri
aktív tag
Hát azért ez nem teljesen így van...
A wotban valóban csak ül és kattintgat, de itt többféle géptípus van, ezeket külön-külön irányítani kell, célozni kell ledobásnál (nem a sajátokat/szigeteket teleszórni...), közben nem árt mozogni a hajóval is, kerülgetni a szigeteket, helyezkedni, az ellenfél gépeit támadni/elkerülni, nagyon sokfelé kell egyszerre figyelni és rengeteg gombot nyomogatni az egér mellé... Különösen magas szinten brutális, mikor már rengeteg gépet kell vezényelni és az ellenfél is "kifogyhatatlanul" repülőzik.
Ritka az igazán profi CV-s, mert sokan úgy képzelik, hogy csak kattintgatni kell, aztán hirtelen elfogynak a gépek és mellémegy minden támadásuk, semmi értelme, hogy bejönnek hordozóval... Múlt héten láttunk olyan kört is, mikor saját magát torpedózta le a CV, igaz nem az ő hibája volt, a közeli támadó hajót akarta kidobni, csak az közben arrébb ment, ő meg nem tudott...

Ráadásul a wotban ha betámadják az artyt, van esélye közelről arcon lőni a támadót és nyerni. Itt ha elérik a hajót, akkor annyi, mert maximum légvédelme van...
Egyébként most megy a tesztszerver, alapból megadja a hatos hordozókat, ki lehet próbálni milyen. Elsőre nem árt botok ellen bemenni, mert már a kezelés megértése is tovább tarthat majd 15 percnél elsőre a sima hajózás után...

E "védőbeszéd" ellenére én is utálom a CV-seket, főleg mivel szinte kizárólag BB-zek. De a rombolósokat jobban utálom...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Én is így csináltam, 1-1, külön időpontokban, mégis kizárólag zászlók és festések. Konkrétan a New Year 2017 festésből van 400 valahány darab... Olyan 10 körül járok darabszámban, direkt a legkisebb csomagokra mentem. Szerintem mostmár nem veszek, mert a random az random, a direkt meg megint más...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Ma a tier3 német rombolóval mentünk 6 kört, mind a 6 bukta. Ettől függetlenül nagyon tetszik a hajó, ez az előre torpedózás nagyon ott van!

Best of jelenet (egyébként ez egy 90ezer sebzéses vesztes kör lett, 3 killel, 4 torpedótalálattal...):
Halkan megjegyzem, hogy kb minden körben tier4-5 is volt mindkét oldalon, és minden körben top5-ben végeztem a kis tier3 rombolóval. Fő profilom a csatahajó, így ha én ezt hozom egy rombolóval +2 tier ellen, akkor ott tényleg nagyon-nagyon trágya a csapatom véleményem szerint. 6x. Random. Persze, az hát...
-
Dewri
aktív tag
Láttátok, hogy történt némi incidens az új német rombolók háza táján? Konkrétan teszten kimaxolva a tier10 romboló 16,8 km-re tudott ellőni, viszont 10,2 km-ről látszott lövés közben. Most, hogy élesben is kijött az ág, a lőtáv ugyanúgy 16,8 km, csak éppen 16,9 km-ről látható a lövés... A wg ügyel a részletekre...
Egy youtube videós (iChaseGaming) 2 napja lelkendezett a fenti példán, ma meg szégyenkezve kért elnézést, amiért átverte a népet. Pedig nem is ő a hibás...
Viszont a tier3-4 kicsiken az a majdnem frontra lövő torpedó mekkora ötlet már! Iszonyat mészárlást rendeznének, ha magasabb tierben is ilyenek lennének...

-
Dewri
aktív tag
Nekem a rombolók nem tetszenek, de nagyon. Végtelen torpedózás (simán 8-10 egyszerre...), füst, 4-5 km-ről nem látszanak a nyílt vízen, végtelen torpedózás, akár 4-5 is bejön egy meccsre/oldal, végtelen torpedózás... És most jön még több, a németekkel, mert nincs még annyi mint a szemét, kell még több... Remélem ha jön egy új ág, pl ausztrál, francia, akármi, azt is rombolókkal kezdik, mert miért ne...
Csatahajóval nagyon nagy élmény a játék már most is. Ha egy cirkáló csak rád néz, már lángolsz. Romboló láthatatlanul széttorpedóz, jó esetben 2 is... És persze a repülősök is leginkább téged ütnek. Emellé meg a többi hajóval is kéne valamit csinálni, de messziről nem lehet, mert minden tele van szigetekkel, szigetenként egy Mount Everest méretű heggyel... Mellé még ott a +2 tier problémája, mert a Fusonak jól esik a Bismarck, a Könignek a Gneisenau, totál kétesélyes...
Szóval valóban van gond a balansszal, de nem a hydro meg a radar a fő probléma szerintem...
-
Dewri
aktív tag
-
Dewri
aktív tag
Ez a józan ész vs játékmechanika problémája...
Józan ésszel képtelenség felfogni, hogy lehet az, hogy dől a kerítés, de nem látni a tankot, ami ledönti (wot...)... Ahogy azt sem, hogy a nyílt vízen, tiszta időben nem lehet észrevenni a 4-5 km-re levő rombolót, vagy akármilyen más hajót, hiszen aki volt már vízen/vízparton, az bőven látta a vízen levő hajókat sokkal messzebbről is, mint pár km (főleg egy hadihajón, ahol távcső, személyzet, műszerek, stb is van...)...
Ezzel szemben a játékmechanika szerint sajnos vannak ilyen dolgok és nem sziget/füst miatt, hanem mert így oldották meg a láthatóságot. Józan ésszel belegondolva vannak totál értelmetlen és logikátlan esetek, amik főleg olyankor idegesítőek, mikor emiatt veszítjük el a hajót... De ez sajnos nem fog változni, ahogy a wotban sem változik jópár éve... Sajnos tudomásul kell venni. Engem is iszonyatosan irritál, jópárszor hangot is adtam ennek, de ugyanazt kaptam, amit te most: "hozzál replayt", "az nem úgy van", "rosszul látom", "nem értem a láthatósági rendszer működését", stb...
Nyilván a balance is közrejátszik, hiszen ha minden romboló és cirkáló látszódna 30 km-ről, akkor nemigen tudnának 4-5 km torpedótávokra jutni a nagyvasakhoz. És hát a legtöbb prémium jármű DD és CA (de persze nincs semmi ilyesmi összefüggés...)...
Szóval ne józan ésszel gondolkodj, csak játssz. Ez itt a wargaming világa, nem a valóság...

-
Dewri
aktív tag
Jó ez a tesztszerver. Cleveland-el bementem botok ellen, full tier6, 4 romboló, a többi cirkáló, se BB, se CV. Kb 4 perc múlva én voltam az utolsó ember a csapatban, szemben még 2 cirkáló és 2 romboló volt... Botok ellen, fullos hajókkal, tök egyforma ellenfelekkel a 180 xp-vel amit kaptam a vereségre, én voltam az első...

Az már csak apró kis érdekesség, hogy még a teszten is, botok ellen is, fullos hajók mellett is ilyen nulla csapatot rak mellém a játék, még ilyen körülmények között sincsenek normális játékosok. Akkor mit is várok a rendes szerveren...

Viszont a Cleveland sajnos nem jött be, ez az íves, 20 percig szálló sorozatlövés nem kicsit vicces...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Battlefield 6
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Video digitalizálás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest