Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz Claude Leon #11676 üzenetére
Ott is csak Vista és Win7 driver van fent hozzá.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
cashback
őstag
válasz Claude Leon #13942 üzenetére
WEP-et használok.
Nem hiszem hogy sok netmágus lenne a környékemen.Bár kitudja... Juli néni gyanús mostanában. Délelőtt eljár kapálgatni, délután megeteti a csirkéket, de este... El képzelem ahogy bevetődik a fotelbe, maga elé rántja billentyűzetet és elmerül a Windows adta élvezetekben.
Szóval a lényeg, hogy eszközkezelőben sem stimmel valami. A pontos hibát a mai nap még megnézem. Kap egy kis sárga felkiáltó jelet és ennyi...
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
válasz Claude Leon #13945 üzenetére
Úgy szedtem le a drivert hogy V2-höz van és ME.
Illetve a gyári cd-n is így van. Csak régebbi kiadású.Azért nem értem a dolgot. Driver stimmel, cucc működik.
98-hoz van újabb kiadású V2-es driver. ME-hez nincs.
-
cashback
őstag
válasz Claude Leon #13949 üzenetére
Ja Atheros chipes.
De nem találtam XP alatt semmi hasonló dolgot. Nem telepítettem a gyári programot. Csak simán fut XP alatt.ArchElf
Kitudja mi lapul a tyúkólban.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
válasz Claude Leon #13952 üzenetére
Hát ez a többet tud... nem tudom hogy annál többet kell-e tudnia hogy fogja a jelet.
De majd megnézem.Millenniumról letettem. Külföldi oldalakon XP előtti infóval nem is nagyon tudnak már szolgálni. Majd beruházok én is egy erősebb netezős gépre, de egyenlőre megteszi ez is kisebb nagyobb tuninggal.
-
amitechxx
csendes tag
válasz Claude Leon #14646 üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül WR-741ND-t rendeltem!
-
amitechxx
csendes tag
válasz Claude Leon #14698 üzenetére
Köszönöm, akkor marad a kézi kapcsolgatás
-
nfsu17
veterán
válasz Claude Leon #14709 üzenetére
Köszi. A wifim védett már az első pillanattól fogva wpa2/psk-val, a netet így nem tudják lopni.
Akkor azt mondod, ha ez be van állítva (plusz mindjárt beállítom a mac szűrést), akkor az a védelem vonatkozik az itthoni belső hálózatomra is? Magyarán ha belövök 3 gépre mac szűrést, akkor onnantól kezdve a netem sem lopják, plusz a belső hálón lévő gépekhez sem tud már kívülálló csatlakozni? Szóval ez védi a fájl- és nyomtatómegosztást is? Nem kell külön arra már jelszó?
Ebben nem vagyok képben, sorry, ezért lehet a hozzáértőknek ez bugyuta kérdés.[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz Claude Leon #14733 üzenetére
értem. Azon épp stabil viszon borzasztóan nagy a packetloss, és így játszani nem nagyon lehet vele.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
scanman
csendes tag
válasz Claude Leon #15072 üzenetére
Az SMC csak g-s volt még, a TP-Link már n-es, és lehet hogy a "csak g-s" miatt hittem azt is, hogy nem tudja a WPA2-t sem
scanman
-
Balage1979
csendes tag
válasz Claude Leon #15081 üzenetére
hát, végül is együtt tudok vele élni, nem nagy ügy, de gondolom nem véletlen 10Mbit kereken. Ja router-t feltoltam 108mbitre, mert eddig 54-en volt , de így sem jobb a helyzet.
azért köszönöm a választ -
kpal
nagyúr
válasz Claude Leon #15090 üzenetére
Igen !
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Claude Leon #15146 üzenetére
Igen, ezt tudtam, mert a felfelé jutó adatok nekem is korlátozva vannak, persze csak akkor ha nincs letöltés.
-
fuximaxi
senior tag
válasz Claude Leon #15148 üzenetére
Dedikált a kapcsoló, de sajnos nem ez a probléma. Próbáltam már azt is nyomkodni, de nem jött be. Már a biosban is néztem, de ott sem találtam semmit amivel nagyon lehetne játszani, max annyi, hogy melyik legyen az elsődleges hálózati kártya, a wifi vagy az alap kábeles.
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
válasz Claude Leon #15154 üzenetére
Próbáltam már mindent. Win7 alapból felismeri, nem ment. Utána még 3 driver és még mindig semmi.
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Claude Leon #15153 üzenetére
Muszáj leszek routerrel bajlódni, mert hiába állítgatom a klienst, továbbra is a teljes sávszélt használja a tesóm gépe, nekem meg semmit nem hagy.
fuximaxi: Edimax BR-6204Wg + a legfrissebb firmware. Ez a QoS pontosan mit is csinál?(hálózati alapfogalmakból nulla a tudásom)
-
Girmin
csendes tag
válasz Claude Leon #15168 üzenetére
köszi,így már tényleg jó lett.
-
Tmano
csendes tag
válasz Claude Leon #15177 üzenetére
Szia!
Igen a google-s DNS-t mar próbáltam én is:S Lehet ez ISP probléma?
t
-
dethroner
veterán
válasz Claude Leon #15253 üzenetére
Csatornaszélesség auto-n van, holnap majd kézzel 40-re állítom. Mennyi az a sebesség belső hálózaton amit N-es laptoppal és routerrel el lehet érni, amire azt mondhatja az ember hogy ez már normális, nem kell elégedetlenkedni? És az gond-e, mi okozhatja azt hogy a laptop az általam megadott SSID-ből 3-at is lát? Tud is csatlakozni mindháromhoz, olyan mintha 3 routerem lenne.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Claude Leon #15286 üzenetére
Egymásra nyitva a két ablakot, ugyanabban a pillanatban nézve is ezt mutatja. Amivel meg is lennék elégedve ha G-s eszközökről lenne szó, de a router és a laptop is N-es
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Claude Leon #15296 üzenetére
Ok, de hiába állítom a routert és a laptop wifijét is 40MHz-re, akkor sem változik semmi. Van valakinek tapasztalata a Broadcom 802.11n hálózati adapter teljesítményével?
-
dethroner
veterán
válasz Claude Leon #15300 üzenetére
Ezt a short GI-t hol találom?
Routerem TP-Link 1043, a laptopban pedig Broadcom 802.11n hálózati adapter néven szerepel a wifi.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
legenda
válasz Claude Leon #15333 üzenetére
mellékhatása; jó az bizonyos külső behatások ellen is!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nagyfejü
őstag
válasz Claude Leon #15334 üzenetére
hali. ezt ha lehet nekem egy kicsit érthetőbben. Ez a megosztás még nekem magas. üdv
-
Riddle
tag
válasz Claude Leon #15331 üzenetére
Üdv !
Köszönöm kommented és a tipped is
Kihúztam (kikapcs), letekertem, aztán vissza, de semmivel sem jobb, sőtt, talán még rosszabb
Riddle
''A legkiválóbb is tartson nyitva egy ajtót a barátságnak, a segítség fog belépni rajta'' Grotius Hugo
-
IHSSMV
csendes tag
válasz Claude Leon #15370 üzenetére
Ha valami nincs jelszavazva, akkor az nem lopás. Nem tudom, hogy magánszemélyé-e az internet. Sok közintézmény működik a környékünkön és éttermek, kávézók is. Lehet, hogy ez direkt nyílt.
-
IHSSMV
csendes tag
válasz Claude Leon #15375 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
bubikae
csendes tag
válasz Claude Leon #15402 üzenetére
Szóval pl. TP-LINK TD-W8901GB ez már jó lenne ?
-
And
veterán
válasz Claude Leon #15554 üzenetére
"Az antenna pedig nem erősít,csak fókuszál, ezt kalkuláld bele."
(Ok, ez a szó elektronikai értelmében természetesen igaz, hiszen az antenna passzív szerkezet. De a hatása pontosan egyenértékű azzal, mintha 'erősítene': ha egy nagyobb nyereségű antenna ad, a túloldali vevő nagyobb vételi teljesítményt érzékel. Visszafelé ugyanaz, vagyis vételkor egy jobb antenna nagyobb szintet képes a saját vevőbemenetére juttatni. Ezért egy nagyobb nyereségű antenna olyan, mintha egy ingyenes - segédenergiát nem fogyasztó, és minimális zajú - kétirányú 'erősítőnk' volna.) -
egil
csendes tag
válasz Claude Leon #15573 üzenetére
Igen, az Asus cserélve lesz.
megnövekedett forgalom? ezt nem értem. Milyen rádiós ügyek? :-)
Persze, WPA2 titkosítás van, az öreg asus kártya is tudja.
Semmi nem változott a rendszerben egyébként, új modem jött és 8 helyett 15 mbps lett a sebesség, ami kábelen meg is van, csak wifin nincs. A kábelt azért még megnézem, nem emlékszem, hogy a szerelő mire dugta a laptopját, a modemre vagy a routerre...Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
onetwo
tag
válasz Claude Leon #15666 üzenetére
Sajnos ez még a v3-as verzió. Jah igen, a firmware-t is frissítettem a "legújabb" 2008 októberire
<-ajánlom magamat->
-
onetwo
tag
válasz Claude Leon #15671 üzenetére
Csak most vettem észre, hogy miután 2 napja reseteltem, alapból a firewall illetve az összes biztonsági funkció kikapcsolva maradt.
Még kérni sem tudok kitől, hogy kipróbáljam a routerrel van e a probléma.<-ajánlom magamat->
-
onetwo
tag
válasz Claude Leon #15674 üzenetére
Nem! Kb 3-4 hete jött elő... csak mivel nem itthon lakom, így a napokba tudtam csak megnézni. A modem reset megoldana valamit?
<-ajánlom magamat->
-
onetwo
tag
válasz Claude Leon #15681 üzenetére
Csak ha a kábel, akkor routert kihagyva az 1. gép miért stabil? A másodiknál lehet kábel gond...
Speedtestet lefuttatva a sebesség normális (5M/512k). Ha torrent megy a háttérben, akkor lemegy a nap, mire bármi is bejön úgy, hogy a torrent a sávszél 1/5-ét ha kihasználja (bár az ingadozás miatt változó, de teljesen sosem tölt 5M-el)... azaz jócskán érezhető (pl.) az 1. gépen, hogy a 2-on torrent fut... terheli a hálót rendesen<-ajánlom magamat->
-
kaula
csendes tag
válasz Claude Leon #15682 üzenetére
Szia!
Hat igen, kivetelesen nem olvastam el hogy mit veszek, csak bementem kisvarosunk Tescojaba (az Intersparban csak G-s router volt), es megvettem az egyetlen N routert... pedig szep a csomagolasa
No ha mas nem, es csak a router minosege miatt ilyen a halozat, akkor visszacsereltetem gariban. Anno ilyen MSI routerem volt, az mashol meg ugy-ahogy mukodott is, de ugyanezeket a tuneteket produkalta.
-
onetwo
tag
válasz Claude Leon #15688 üzenetére
Tudom, hogy a torrentet miként kell beállítani... a hangsúly (sajnos) nem azon van, mivel a feltöltés 3-4 kb/s-en felül sohasem megy (jelen probléma alatt), nemhogy még a maximum 64 kb/s-el töltsek felfelé. De amiket leírtam a legelső hozzászólásomba, azidőtájt minden dolgot leállítottam, ami a netet bármilyen formában terhelné (utorrent, skype, justvoip, msn.. bármi), tehát a probléma forrásából a torrentet ki lehet vonni.
<-ajánlom magamat->
-
kaula
csendes tag
válasz Claude Leon #15689 üzenetére
Most hogy jobban utanaolvastam, ugy tunik, ez igencsak gatya szeria. Pl: amerikai Amazon ertekeleseibol:
"This Belkin router drops the Internet connection every 10-20 minutes even though the cable modem is always working properly. After 4 support calls with Belkin and 2 with my cable provider, I rebooted the modem/router (multiple times), reinstalled the firmware, disabled all security, cloned MAC addresses, performed an exorcism (j/k) and I still couldn't resolve the problem. Both Belkin and my cable provider mentioned there's nothing else we could do, so time to shop for another router..."
"Signal drops every 10 mins. Extremely slow,"
"the router would drop connection for no reason. Very frustrating!!!."Besz*ptam? Holnap elsetalok a Tescoba, es rakerdezek a gariztatas menetere. Egyelore csokkentettem a titkositason, az eleg megterhelo a router szamara, legalabb addig is mukodjon amig nalam van
-
cut
aktív tag
válasz Claude Leon #15863 üzenetére
Sziaztok!
Egy rövid kérdés, hátha van valakinek ilyen eszköze...
Vettem ma egy TP-LINK TL-WR1043ND gigabytes router.
A hálozat műődik is, a wifi is... viszont az usb winyot nem tudom műkődésre bírni.???
Megadtam a nevét, jelszot, elindittotam..stb... És a win7 nem látja..
Mi ilyenkor a teendő??válaszokat előre is köszi
Cut
134 piros pötty :)
-
Claude Leon
senior tag
válasz Claude Leon #16457 üzenetére
Ja, And már részben megválaszolta, de más megközelítésből, de lehetséges ad-hoc-on túl is megoldás.
u.i.
Bocs, de az előző szerkesztése helyett félrenyomtam.[ Szerkesztve ]
-
ferke72
aktív tag
válasz Claude Leon #16515 üzenetére
Szia!
nah ezt nem értem..mit írok hova?
fent az intel oldalán ki is írták hogy nincs hozzá..2915abg van benne...
Köszi!Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
ferke72
aktív tag
válasz Claude Leon #16517 üzenetére
igen sajnos tény ezt a típust kifújták..gondolkoztam rajta kicserélem egy újabbra viszont szétszedni és bepakolni nem egyszerű + lehet nem is lesz jó
a win7 alapból nem látja és ha én nem installálom fel a drivert úgy maradna,marad a vista cucc ezzel most egy újra installal úgy néz ki jó lesz.ha mégsem akkor max usb külön vagy pcmcia ami szégyen sajna..jah és usb csak kettő van rajta
amit belinkeltél megnézem majd hátha van benne vmi.
kösziNem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
Játékos
addikt
válasz Claude Leon #16528 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget. Én is a TP-link wr1043nd-t néztem, de megerősítést vártam, amit meg is kaptam.
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Melorin
addikt
válasz Claude Leon #16533 üzenetére
Hogy érted azt, hogy mindkét oldalon LAN?
-
Gazsoo
csendes tag
válasz Claude Leon #16531 üzenetére
Köszönöm a választ, esetleg nem tudod mi lehet a szakadozó netnek a kiváltó oka?
Maga a router, vagy esetleg a router beállítások? -
Melorin
addikt
válasz Claude Leon #16538 üzenetére
Köszi, beállítottam vért izzadva. Az a baj, hogy amíg a routerek konfigurálását kell végezni vezetékkel összekötve mondjuk a laptoppal, addig a gépen az IP címet nem lehet automatikuson hagyni, hanem átírni éppen a routernek megfelelőre, csak az utolsó számot átírni. 3 routernél nem kevés idő volt, mire belőttem mindegyiket a 192.168.2.x számra, de most már jó.
WDS-el kapcsolatban a kérdésem a következő: normális az, hogy ha a 2 wifi router egyszerre be van kapcsolva, akkor össze-vissza ingadozik a jelerősség? inSSIDer-rel nézem, és hol az egyik hullámzik, hol a másik, de főleg az, amelyikre épp rá vagyok kapcsolódva a laptoppal.
Itt a képen azt a pillanatot kaptam le, amikor átváltottam az egyikről a másikra.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Claude Leon #16540 üzenetére
Igen, teljesen megegyezik a két cucc. A csupaszon alatt mire gondolsz? Titkosításra? Az van rajta.
-
dannyl
addikt
válasz Claude Leon #16621 üzenetére
Nem, csak a beton barakkok és a nagy távolság miatt. A barakk túlsó feléhez, hogy elérjen a jel 3-4 betonfalon is át kéne menni a jelnek. És nem ártana az se, ha legalább egy "jó" jelerősség lenne elérhető az egész épületben.
-
dannyl
addikt
válasz Claude Leon #16624 üzenetére
A vezetékezés esélytelen. Nem vasbetonHa ez segít, egy "mezei" wifi routerrel a sarkon lévő szobából a net nélküli barakk legközelebbi szobájában lehetett viszonylag stabil jelet fogni, de pár szobával arrébb már nem. Esetleg egy erősebb antenna megoldaná, vagy más trükkökhöz kell folyamodni?
-
dannyl
addikt
válasz Claude Leon #16631 üzenetére
Köszönöm szépen! Ha lesz még kérdésem, lehet, hogy zavargok még
-
dannyl
addikt
válasz Claude Leon #16624 üzenetére
Na közben gondolkodtam! Az esetleg megoldható, hogy a netes barakkból egy 50m-es UTP kábellel áthozni a netet, és itt valamelyik szobából a wifi routerrel szétszórni. Ehhez viszont egy antenna kéne. Kinéztem kettőt, de nem tudom melyik lenne jobb:
Egyik, másik.
Mi a különbség? Árban olcsóbb és erősebb a TP-Link?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest