Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor beleinkelek egy eredeti magyar Windows XP prof sp3 telepítő iso-t:
hu_windows_xp_professional_with_service_pack_3_x86_cd_vl_x14-73991.iso
SHA1: e54efa1f033498436b76da9588bb6d31083ec0f8
size: 589 MB
>>>link<<<
info: archive.org/details/MWXPSP3HU -
cocka
veterán
válasz
quailstorm #50555 üzenetére
Én telepítettem. Az a vicces, hogy a beépített firadiskes drivernek köszönhetően a telepítési célnak a pendrive saját magát is felismeri, ami mondjuk szerintem übergáz.
Ha pedig nem adsz hozzá sata drivert, akkor csak az IDE módban futó satás cuccokat ismeri fel telepítési célként.
-
-
batyuska100
senior tag
válasz
quailstorm #50555 üzenetére
1 Sata port van az alaplapon, IDE van 2 is, csak nincs működő cd olvasóm. Volt egy albacomp classmate pc-m, csak usb port volt rajta és pendriveról raktam fel az XP-t.
Most ott tartok, hogy ki van írva pendrivera az új XP telepítő, de most már nem akarok nekiállni telepíteni.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
batyuska100 #50554 üzenetére
Szerintem ez lesz a gond.
Én kiírtam DVD-re amit küldtem...USB-ről XP-t még nem telepítettem.
Csinálj szabad SATA portot, csak a cél HDD legyen bedugva XP telepítés közben, a meglepetéseket elkerülendő.
-
batyuska100
senior tag
válasz
quailstorm #50553 üzenetére
Hja, hogy ez is lehet probléma? Igen, usb-s pendriveval telepíteném, nincs több szabad sata port a gépben.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
batyuska100 #50552 üzenetére
Az igen érdekes. Én egy általam elég sokszor használt lemezképet adtam pedig. USB-ről akarod felrakni esetleg?
-
batyuska100
senior tag
válasz
quailstorm #50551 üzenetére
Formáztam a vinyót, ugyan az az üzenet jelenik meg.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
batyuska100 #50550 üzenetére
Semmiképp.
Akkor szerintem a Win7 és annak az indítószektora kavar be. Nem tudja felismerni.
Fogalmam sincs hogy kell Win7-re vagy mellétenni XP-t. Próbálkozz üres lemezzel, aztán legfeljebb másolod a partíciót és hozzáadod a W7 BCD-hez. -
batyuska100
senior tag
válasz
quailstorm #50549 üzenetére
Ez az a telepítő amit te küldtél nekem, Win7 van a vinyón.
Rakjak fel Win2k-t? -
quailstorm
nagyúr
válasz
batyuska100 #50548 üzenetére
Szerintem te Upgrade telepítőt akarsz használni üres HDD-re.
-
batyuska100
senior tag
válasz
batyuska100 #50547 üzenetére
-
batyuska100
senior tag
Na hali!
Úgy döntöttem, hogy felrántok egy XP-t a régi gépemre, honnan tudnám letölteni a legújabb verziót, amit ti is ajánlotok?
-
Frawly
veterán
-
-
Frawly
veterán
válasz
batyuska100 #50543 üzenetére
Igen, 2004-es verzióval mindenképp gáz telepíteni, mert az behasalhat Blaster támadásnak is, meg egy csomó SP-t és frissítést nem tartalmaz, így ha még probléma nélkül fel is telepíted, a Windows Update úgy kezdi, hogy több száz frissítést lehúz és telepít rá, 5 menetben újraindítgatja a gépet, és meg fogsz öregedni, mire mind felmegy.
Ha csak ezen múlik, hogy a telepítőd régi, akkor töltsd le ebből az archívomból, mivel ez Volume Licence-es, elvileg aktiválni sem kell, ha valami miatt mégis szórakozna, be van készítve a linken a termékkulcs is. SP3-at tartalmazza, elvileg magyar.
Nem kell CD-re kiírással szenvedni (kivéve, ha annyira régi gépre teszed fel), Rufus-szal kiírod egy pendrive-re, és bebootolod úgy a telepítőt. Csak arra kell figyelni, hogy ne USB3-as pendrive legyen, mert azzal az XP nem fog boldogulni.
Amit érdemes rá mindjárt telepítés után feltenni, az az unofficial SP4, ami innen elérhető, és tartalmazza az összes SP3 utáni frissítést, meg szükséges .NET keretrendszerek is bele vannak integrálva.
-
batyuska100
senior tag
válasz
Frawly #50542 üzenetére
Az édesapám 2004 óta ugyan azzal a crackelt lemezzel telepít mindig XP-t, lehet nálunk az a probléma, hogy öreg a verzió. Mindig amikor le volt töltve egy böngésző, egyszerűen televírusosodott a rendszer, lelassult.
Egyszer belefogok kezdeni egy nagy projektbe, mini itx-es gép + XP.
A cél az lenne, hogy lehessen netezni meg nyomtatni vele gond nélkül. De ez valószínűleg még eléggé messze van, mert még semmilyen alkatrészt nem vettem meg hozzá. -
Frawly
veterán
válasz
batyuska100 #50541 üzenetére
Én sem aktiváltam régebben, vagyis nem minden esetben. Hivatalos MSDN SP3 XP Prof (HUN és lokalizálatlan verziót is használtam), feltelepítem, kér egy Key-t a telepítő, azt megadom neki, egy dobozos (nem OEM, nem generált, nem spéci, nem céges) kulcs, amit még régről kaptam ismerőstől, és azzal működött. Külön aktiváció nélkül. De! Néha előfordult régebben, hogy egy-két update feltétele után kitalálta, hogy nem aktivált a Windows, erre azt kellett csinálni, hogy valami menüből elő kellett szedni az aktivációt, lehet valami parancsot kellett futtatni, előjött egy aktivációs ablak, 3 lehetőséggel, hogy a középső, hogy offline aktiváció címén telefonálok a MS-nak, azt kellett választani, természetesen nem kell telefonálgatni sehová, helyette a következő ablakban termékkulcs megadása, még egyszer megadtam neki ugyanazt a termékkulcsot, amit a telepítő is mindig megevett, és onnantól már azt írja ki, hogy aktiválva van, többé nem zaklatott vele, ment a Windows Update, Windowst genuine-nak találta, átment a hitelességi teszten is. Nem kellett minden alkalommal eljátszani.
Aktiválás egyébként azt takarja, hogy online feljelentkezik egy MS szerverre, és ott ellenőrzi a termékkulcsodat, amivel a Windows telepítve van. Na már most egyeseknek itt lehet a szívás, mert most már leállították azokat a szervereket, amit próbálna elérni, ezt még nem teszteltem, hogy mit lehet ezzel csinálni. Elvileg azt, amit itt 789 kollégának linkeltem, de ezt tesztelnie kéne valakinek, aki most telepít XP-t.
A másik alternatív megoldás, leszámítva a Volume Licence-es példány telepítését, az, hogy az ember a POSReady 2009 Edition-t telepíti, ez lényegében egy olyan XP Prof, amibe nem csak az SP3 van integrálva, hanem az utána lévő frissítések, és a POSReady frissítés is engedélyezve van. Külön előnye, hogy a telepítője letölthető a MS hivatalos oldaláról, és ennek a kiadásnak modern telepítője van, ami lemezképet bont ki, ergo a telepítési ideje sokkal gyorsabb, mint egy normál XP-nek. Egy hátránya van, magyarul nem elérhető, de szerintem ugyanolyan jól használható angolul is, most kit zavar, hogy 1-2 menüpontnak más a neve. Termékkulcsok is forognak hozzá közkézen, ezen videó alatt a leírásban.
-
batyuska100
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Crypto Trade
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest