Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
cigam
titán
válasz
üzenetére
Na de semmit nem csinálok, ezt ő akarja letölteni, és telepíteni magának. Ez a fura benne.
Telepítem, letölt magának 3-4 frissítést, majd újraindítást kér. Ezután letölt magának 168 frissítést, és nem tudja telepíteni.Próbáltam azt is hogy miközben tölti a csomagokat, újraindítom. Ekkor 23 frissítést tett fel, újraindult, aztán levette őket, mert szerinte nem sikerült valami.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát én is annyit szoktam ráengedni, amennyit a WU kliens magától bejelöl, nem szokott gond lenni. Így is elég sokáig tart frissíteni, nemhogy ha 20-30-as csoportokban tolnám, aztán mindig újraindítgatnám, amire 4-5 alkalommal így is sor kerül

-
cigam
titán
MIt csinál a KB2971850 frissítés? Egy angol SP2 168 frissítést gyűjtött be magának, de már órák óta a 165.-nél szöszöl valamit (se a CPU-t, se az SSD-t nem tekeri, mintha várna valamire). A rendszert megbénította, mert bár a kurzort lehet mozgatni, de még a snipping tool sem indul el(leakartam fotózni).
Annó rémlik valami, hogy ha nem piszkálom akkor több óra (egy éjszakával később) feltesz/túlteszi magát rajt, de ez így nem kóser.
-
Joker88
őstag
van valami oldal ahol egy csomagban fenn vannak az SP2 óta megjelent frissítések ?
Mert valami szörnyű hogy majd fél napot várnom kell, mire felmegy az SP1,SP2 , plusz letölti a frissítésket,majd feltelepíti azokat..Már csak azért is fel kell raknom a szervizcsomagokat,mert "alap" Vista DVD lemezzel rendelkezem... Amennyiben jól tudom, ha csinálok egy integrált telepítőt ,akkor meg nem fogadja el a kulcsot...
-
törölt tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
-
törölt tag
Na frissen telepített Windows Vista SP2+ IE9-nél előjött, hogy akármit csináltam, új ablakban nyitotta meg mindegyik könyvtárat amelyikre rákattintottam, annak ellenére, hogy be volt állítva, hogy a szülő ablakon belül tegye. A megoldás: Az Internet Explorer 9 alaphelyzetbe állítása.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Hát nem mai darab, 6,5 éves a drága, de azért P8400 proci, 3GB DDR2 gyárilag szóval annyira nem is rossz.
Mondjuk talán Kingston 64 gigás lassabb volt benne mint a Samsung 840 EVO
-
Blue Eagle
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor a T61 Sata2-vel ilyen?
A boot idő HDD és SSD alatt is egyöntetűen 1 perc körül van (oldalsávval együtt). Pedig az Asus F5SL sem mai darab. -
szabonagyur
félisten
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Vista alatt nekem az Asus F5SL SSD alatt nem volt lassabb mint a Win7nél vagyis nem tűnt fel semmi.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vista alatt olyan érzésem van mintha szekvenciálisan történne az olvasás-írás. Az SSD boot ideje nem jobb a HDD-nél. Ezt vettem észre. Persze azért jobbak a sebességek, de nem az igazi. Igaz, nekem csak egy Thinkpad T61 notim van, bár modbios-sal ami így már SATA2 támogatást nyújt.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Kivéve a sebességet mivel azért ott is hozza az elvártat bőven.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Vista alatt a TRIM esélytelen. Az SSD a Vistában csaknem úgy viselkedik mintha HDD lenne. Szerintem...

-
shiftac
aktív tag
Régi "szép" idők

-
Sziasztok!
Tényleg nem lehet működésre bírni az SSD TRIM funkcióját Vista alatt?
Egy ThinkPad T500-at kellene telepítenem, egy ugyanolyan V300-as Kingston van benne, mint a W500-amban, csak 120 gigás, míg az enyém 60.A tulaj a géphez járó Vistára vágyik.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vistára is van DIRECTX 11.
-
Pipó
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nemá, mennyi idő kipróbálni, hogy rendesen fut-e? A vista dx11-es, így ez nem jelenthet problémát. Esetleg majd a dx12, de akkor valszeg a 7 is erre jut. Oké, hogy nem kifejezetten vistára fejlesztik, de ha megy, akkor miért nem írják oda. Business editionom van, arra alapból 10 év volt az MS terméktámogatás, akkor kísérjék már végig a szoftverfejlesztők is a ciklusán. Mondjuk még nagyobb szopatás, hogy 32 biten nem mennek a játékok.
-
-
Pipó
őstag
Ragyogóan megy az új COD, most próbáltam!!!! Erről ennyit.
-
Pipó
őstag
Üdv, Urak! Vista64 Businessem van, szeretem, nem óhajtom cserélni. Mostanában az új játékokon nincs feltüntetve támogatottként a vista (COD AW, FarCry4), de játszani meg szeretnék. Próbálta már valaki vista64-en ezeket? (tudom a FC hivatalosan még nem jelent meg) THX
-
törölt tag
-
Blue Eagle
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az újabb Nvidia driver megoldotta a problémát. Köszi!

-
szabonagyur
félisten
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Nincs hozzá patch? Vagy driver megfelelő? Esetleg ha van fóruma akár fájlmegosztós érdemes beleolvasni a témába.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Win7-en ment. Asszem valamit ott is kellett bütykölni (vagy nem?). Már nem emlékszem...

Egy biztos: kompatibilitási beállításokkal, stb. semmire nem megyek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Blue Eagle
üzenetére
A 2 mag miatt biztosan nem, esélyes, hogy a játék régi és nem megy a Vista rendszeren. Gépnek elégnek kellene lennie hozzá.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
szabonagyur
félisten
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Melyik Underground melyik T61? Kéne a hardver is

-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! Miért van az, hogy Vista-n nem fut e NFS Underground játék? Lenovo Thinkpad T61 (Dual Core) a gép.
A speed.exe leáll indításkor. -
ATM_automata
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, ez volt a megoldás. Aznap amikor írtam sikerült is rájönnöm, volt is eszembe, hogy megírom, de elmaradt. Azért köszönöm!

-
szabonagyur
félisten
válasz
ATM_automata
üzenetére
Wifi drivert kéne frissíteni.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Szeretnék kérni egy kis segítséget. S.O.S .
Vista-s laptopokon nincs net router csere után. Felcsatlakoznak a wifi-re, de csak helyi hálózatként látják, nem kapcsolódnak netre. Ugyan ezen hálózatra win7-es laptopokkal megy a kapcsolódás gond nélkül. Vezetékes kapcsolat megy egyébként a vistás gépeken is. Ezt feltettem de nem segített.
-
Werkly
addikt
Hogyan és mivel tudok komplett telepített rendszert lementeni? Valamint, hogyan rakható az vissza? Nagyjából segítene valaki? Kösz! Apropó egy rendszerhelyreállító lemezről amit adtak egy notihoz a driverek levehetők? Mert mappákban nem látok rá utaló "dolgokat" a discen!
-
szabonagyur
félisten
-
Werkly
addikt
A Windows Update frissítéseinél van valami fontossági sorrend? Értem ezalatt, hogy először pl. biztonsági frissítések utána meg net keretrendszerek? A választhatók közül a 4.5.1 keretrendszert érdemes föltenni?
Mennyi telepítést ajánlott egyszerre letölteni szűz telepítés során? Mondjuk tízet? Várom a javaslatokat! Köszi! A Media Player és Center törölhető vagy leállítható a Vistában? -
footy
addikt
Windows Vista Business HUN lett telepitve egy ismeros gepere.
1. Nemreg vettuk eszre, hogy a gephez adott licensz csak a home valtozatu. Lehet regisztralni, vagy ujra kell telepiteni a windowst?
2. Nemet nyelvure kellene allitani a rendszert. Megoldhato ez ujratelepites nelkul?
koszi.
-
Werkly
addikt
A Vista Direct X 10.1-ig támogat?
-
Neil Watts
veterán
-
törölt tag
Valamennyi támogatott rendszer felhasználóit illeti (Vista vonal - Vista, 7, 8.x):
Nem fog a jövőben szólni a Windows biztonsági hibáiról a Microsoft
-
jeni
félisten
Üdv
Boltban sehol,esetleg elfekvőben. Talán az aprón van pár darab eladó.
Ha csak a lemez kell azt annak a forrását meg lehet keresni a neten. -
BoB
veterán
Sziasztok
Eredeti Vista telepítő lemezek hol érhetőek el?
-
King Unique
titán
válasz
Werkly
üzenetére
Ennek utána kéne nézni kicsit...
Alapban a SATA1-es alaplapra fizikálisan tudsz kötni SATA2 HDD-t, de aszem akár SATA3-at is. Van amikor játszani kell a jumper-rel, SATA1 módba kell rakni [link].
Illetve nálad vsz az lehet a gond, h ugye Vista minden további nélkül kezelné az 1 TB-os notivinyót, de mivel gép BIOS-a mondhatni régi, lehet az nem ismerné fel, hanem csak 500-640 GB-os vinyót...Ha erre gondoltak a szervízben (szerintem), akkor sajna emiatt meghiúsulhat a dolog....
Mást nem tudok javasolni, mint h tedd fel a legfrisebb BIOS-t a laposodhoz és próbálkozz meg 1 TB notivinyóval, esetleg állítsd át jumpert, hátha kezeli. Ha nem menne, akkor max kisebbre cserélteted. Vagy, ha tartasz a dologtól, akkor eleve kisebb HDD-t vegyél bele.
-
Werkly
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ez egy 2009 Toshiba noti amiben 320 GB volt gyárilag. BIOS XP/Vista van rá 32/64 bit-re. De a last update is 2010-es csak. Ezért nem tudom menne e. Az alap 320 GB gondolom SATA I volt.
-
King Unique
titán
válasz
Werkly
üzenetére
Nem akarod okoskodni, de mért ne kezelné

Eleve az, h OS mekkora vinyóról tud bootolni, az MBR vs GPT partíciótól függ, de utóbbi csak 2,2 TB felett szükséges, illetve ahhoz már UEFI is feltétel aszem. Elvileg ez alatt 32 és 64 bites is tudja kezelni, de utóbbi eleve ajánlottabb lehet.Nem tudom szervíz pontosan mire gondolt, honnan vette az 500 GB-os vinyó korlátot, de, ha fentivel nincsenek tisztában, az elég nagy hiányosság...
Esetleg BIOS-ban van vmi lekorlátozva
, de azon egy BIOS update-el lehet segíteni, ha így lenne. -
Werkly
addikt
Egy 2009-es notinak a BIOS-a Vistatámogatást ír. Nos anno 320GB HDD volt benne de az behalt. Kérdésem lenne, hogy egy 1TB HDD-t kezelne a gép? A Vista tudott 1TB HDD-t "kezelni"? Mert szervíz szerint 0,5 TB-nál nagyobb HDD-t nem vinne! Létezhet ez? Kösz!
-
törölt tag
válasz
qwertly
üzenetére
Ha a csomagok bontatlanok, és olyan sok van belőlük, akkor jó esély van rá, hogy aktiválatlanok. Ezeket meg lehet próbálni feltenni és aktiválni, bár ma már nagyon kevesen vannak, akik Vistát használnak. Talán csak azok, akiknek a gépe nem támogatja a későbbi rendszereket, vagy akik megszerették, és nem nagyon akarnak váltani.
Ha ezek az OEM cuccok fel lesznek téve egy gépre, és beaktiválják, akkor ahhoz az egy géphez kötődik hozzá, és más gépre feltelepítve utána már nem lehet aktiválni. Ha te tudod használni valamire, akkor a bontatlanok jó eséllyel aktiválhatók. -
qwertly
addikt
válasz
üzenetére
Szia!
Bácsi a műszaki egyetemen tanított nagy számítógép örült volt nyugdíjasként örökölt egy nagyon jelentős összeget ettől bekattant és eszetlenül költötte a pénzt.Mindenből irracionális mennyiséget vett "örököse nem volt" és amikor meghalt 2011 a felesége nem tudott a szobájába be menni mert a gondozó költözött oda
Most lehetett kitenni a gondozót és meg látni mire is szórta el a pénzt a bácsi
.Itt van pár kép a xp és a vista csomagról van még ott egy windows mileneum és egy office 2003 is.[link] [link] [link] [link] -
törölt tag
válasz
qwertly
üzenetére
Szia!
Az OEM azt jelenti, hogy csak egy gépre aktiválható, ha ez megtörtént, akkor a rendszer más gépre már nem vihető át, csak azon az egy gépen használható. Ha egy felhasználó a saját gépére telepíti a rendszert, akkor ő számít rendszerépítőnek.
Az aktiválhatóságot csak élesben lehet kipróbálni. Ha egy gépre feltéve aktiválható, akkor jó. Ha már máshol volt aktiválva, akkor azt kiírja a Windows. Bár ha bontatlanok a dobozok, akkor nem valószínű, hogy már valahol felhasználták volna a hozzájuk tartozó serialt.
Mivel ezek OEM kiszerelések, nem célszerű csak a tesztelés miatt próbából aktiválni, mert ha valóban aktiválható, akkor hozzárendeli magát a próbagéphez.Az azért érdekelne, honnan van neked ennyi Windows lemezed. Raktárkisöprés volt valahol, és rád sózták a Vista lemezeket?

-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy olyan kérdésem,hogy 13db xp-vista telepitő lemezem van kibontatlan mind van közöttük tasakos és dvd tokos is.Mindegyik OEM rendszerépítői csomag ez mit jelet és hogyan tudnám meg,hogy ezek aktiváltak-e?
-
törölt tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
A mostani notimhoz már nincs Vista driver, de a régi asztali gépemen Vista volt. Én is nagyon szerettem azt a rendszert. Nem volt vele semmi bajom, az SP1 és SP2 után már nagyon jó lett. Ráadásul a Windows-ok közül ez volt a legszebb. A dizájn-ját nagyon eltalálták.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Joker88
üzenetére
Crome-t használok zömében a google fiókom szinkronizálása miatt. Nézd, én kellemesen csalódtam a Vistában. Persze SP2+az összes hotfix. Nálam minden rendben, gyors, stabil is. A belakott, nem szétszemetelt, elkapott rendszerről teljes mentésem van, így halhatatlan az egész.
-
Joker88
őstag
mennyire biztonságos még az IE9 ami Vistán a legfrissebb Internet Explorer ? Minden frissítésével eggyütt persze :-)
-
jeni
félisten
válasz
@matthew@
üzenetére
szerintem az kevés lesz,sőt az sokat segítene ha minden felesleges progkat eltávolítasz
és csak a kötelezőket tennéd fel vagy vissza
miért hízik a Vista
nincs infóm arra nézve,hogy melyek a "legjobb takarító progik" ? -
@matthew@
őstag
Nos megkaptam a notit, de az a baj h annyira be van márlakva és sok mindent így nem tudnék visszaállítani h inkább nem erőltetem a reinstallt. Amúgy Compaq 6715b a noti típusa, és látok egy recovery partíciót szöval gondolom vhogy vissza tudnám "állítani".
Így igazáböl annyi lenne a kérdés h mivel tudok rajta gyorsítani vmennyire? CCleanerrel megpucolom kicsit, érdemes még vmit rátenni h a szemetet kiszedje? -
jeni
félisten
válasz
@matthew@
üzenetére
Üdv
Tudomásom szerint amit laptoppal árultak anno egy rejtett partíción megtalálod a telepítendő rendszert,és azt kiírva újra telepítheted a Vista-t. Ha ilyen nincs és nem kapott az illető telepítő lemezt akkor a HP oldaláról esetleg letölteni,feltéve ha van ilyen fent ha nem akkor más hivatalos oldalról leszedni a serial matrica alapján levő rendszert.
Melyik van meg neki? Home,Pro,Ultimate,32 bit/64bit,stb... -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Ismerősnek van egy HP notija és Vista van rajta alapból,de újra kéne húzni ezt h kellene kiviteleznem? Csak mert OEM gépnek nem szeretnék kérdezés nélkül nekiugrani. A HP vajon adott telepítőlemezt, vagy az is bekapcsolásnál települt és akkor egy belső program, vagy egyéb segítségével tudom újrahúzni a rendszert? -
cigam
titán
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Természetesen, pl. Lenovo Thinkpad T61 / R61 Recovery Disks Vista Professional
-
cigam
titán
válasz
Livius
üzenetére
Ahonnan a "megbízható MSDN"-es iso-t beszereznéd, megtalálható a cégspecifikus is.
Pl. a D630-as Dell notimhoz is piratebay-ről van a DELL oem vista busines telepítő.Sőt a cég supportját megkeresve még telepítő médiumot is kaphatsz, esetleg a márkaszervízben felteszik a recovery partíciót.
-
Livius
őstag
Az eredeti telepítőt esélytelen már beszereznem. Egy rokontól kaptam ajándékba betört LCD-vel ezt a notebokot régen, és magamnak rendbe hozattam. Csak matrica van és kész, de igazából az is nagy feladat ám, hogy beszerezzek akármilyen MSDN-es megbízható Vista iso-t már manapság, mivel eléggé parkoló pályán van ez az OS már.

-
Livius
őstag
Hello!
A notebook-omhoz ezt a Vistát kellene újratelepítenem a matricán lévő kulcssal:
Windows Vista Home Premium OEMActEz az OEMAct mit jelent? Egy mezei MSDN-es iso-val telepíthető lenne az ilyen kulcs?
-
gyurci11
csendes tag
Valaki meg tudja nekem mondani a Windows Vista Home Basic kódját?
Nagyon fontos lenne mert nem találok hozzá. -
cigam
titán
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Bezonyám.

Végülis a nap végén kikapcsoltam. Ekkor feltette azt a frissítést(úgy hogy hozzá se kellett nyúlnom, ergó simán feltehette volna az este is, hisz nem tett fel eldöntendő kérdést. -
cigam
titán
Már a 2. napja szopat a rendszer. Munka végén lecsukom a noti fedelét, és szépen elmegy alvó módba. Aztán - a napló szerint - éjjel 3-kor felébreszti magát (, hogy frissítse a rendszert). Tippem szerint vmi interakcióra vár ezzel kapcsolatban, mert nem sikeról neki, és elhalasztja a következő napra. Eddig talán rendben is lenne, de! Miért nem alszik vissza? Reggelre az aksi lemerül, a gép felhevül (a hátizsákban)
Mi a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A boot idő HDD és SSD alatt is egyöntetűen 1 perc körül van (oldalsávval együtt). Pedig az Asus F5SL sem mai darab.

Esetleg BIOS-ban van vmi lekorlátozva

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)