- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: SSD hűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
benedekco #61 üzenetére
ezt így pontosan úgysem tudod megmondani, hogy mennyi foglalt, mennyi szabad. az eszközkezelő nem ad valódi értékeket, amit meg lefoglal, azt lehet, hogy csak előjegyzi, de még szabad, szal bonyi ez...
rögtön 1,6 gigával indít? lehet, hogy ennyire van fixen beállítva. ha zavar egy alkalommal le lehet töröltetni vele rebootkor. -
moonman
titán
válasz
Flashback #59 üzenetére
lapozófájlt tulajdonképpen a fizikai memória kiegészítésére találták ki, de ma már akkor is lapoz, ha elegendő a memória, ennek sok oka van, hosszú.
fat-tábla természetesen csak fat fájlrendszernél van, úgymond tartalomjegyzék szerepe van, itt tárolja, melyik file hol van és mekkora. ntfs-nél metafájl tábla van (MFT), ez jóval több információt tárol, (fájlműveletek naplózása, biztonsági leírók, indexbejegyzések...) az ntfs azért is megbízhatóbb pl, mert az MFT-ből van (valahol a meghajtó közepe felé) egy biztonsági másolat, ha sérül, azt használja. ilyen másolat ugyan tudtommal a fat-ról is készül, csak éppen nem használja semmi :)
ja és valószínűleg az adattárolás milyensége plusz a blokkméret eltérése miatt lesz ''más méretű'' egy ntfs partíció - elhanyagolható.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
#54715584 #22 üzenetére
memóriahasználat optimalizálására. ha valamire egy ideje nem volt szüksége kilapozza, és helyet szabadít fel az operatív memóriában az aktívan futó programoknak. (ugye ram sokkal gyorsabb, mint lemezről olvasgatni) kevés ram esetén, ha elfogyott pedig memória-kiegészítésre is. a legutolsó helyes konfigurációt (ami különben hardverprofilt jelent) a windowslast good mappába menti, ha meg a system restore-ra gondolsz azt a system volume information_restore-ba.
ja igen, swapet rebootkor újrainicializálja, tehát egy leállított rendszer particiójáról törölhető, létrejön megint. a hibernálási adatbázisra (hiberfil.sys) ugyanez nem igaz, ide menti ki a memóriaképet elalváskor és innen tölti vissza a környezetet ébredéskor.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
ismerek valakit, aki erre azt mondaná: vudumedzsik. és igaza van. :)
különben is óvakodj ezektől az ''azt hallottam róla, hogy be lehet vele állítani'' programoktól. nem olyan egyszerű ám az nt memóriakezelése, hogy bárki azt mondhassa én aztat jobban tudom és széthekkelem...
Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PH! aranyköpések
- Autós topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest