Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Igen, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, mindkét esetben egy Hyper-V alatt futó Windowsról van szó, tehát licenszügyileg nincs gond. A régi 2008-ason van 200 RDS CAL-unk, ennek egy részét szeretném átmozgatni az új, már beaktivált RDS szerverre. Ezt szeretném külső segítség nélkül elvégezni, innen elvesz, oda áttesz, de ha nem, akkor telefonos segítséggel, úgy, hogy a régi szerver is aktív maradjon. Tehát két aktív RDS szerver különböző zónákban és a 200 RDS CAL mondjuk 100-100-ra szétosztva. Így leírva nem bonyolult :-)
-
looser
addikt
Szia, igen, a role telepítve van, közben sikerült beszélni egy hölggyel az MS aktivációs vonalon, ő segített aktiválni az új szervert. Migráció esetén olyasmire gondoltam, mint pl. egyes hw kulcsos vagy meghatározott alkalommal telepíthető szoftvereknél, amikor revoke-olni kell a régi gépről a licenszt (amit visszaír floppyra, usb kulcsra, interneten stb.) és az új gépre beaktiválja. A hölgy szerint ez megoldható, de inaktiválnom kell a másik szervert (?!?...lehet, hogy rosszul értettem) és akkor lehet áttenni. Ezt - gondolom, mivel a másik gép kilát az internetre - lehet online revoke-olni, de én semmiképpen sem szeretném megszüntetni egyelőre, csak az licenszek (RDS CAL) egy részét szeretném áttenni, ez gondolom telefonálás vagy internet nélkül is megoldható, házon belül. Szerintem túlmagyaráztam :-))
Lejárt az enterprise szerződésünk, de a meglévő RDS CAL-ok gondolom átvihetők még, nem? -
kraftxld
félisten
Csinálsz a két portból egy team-et, majd a team-hez csinálod a virtual switch-et, és kilövöd, hogy ne használja management interface-ként.
Majd a másik két kártyából csinált team-re rakod a replikációt.
Mert ne kösd össze közvetlenül, csak a szopás van vele, nem clustert építesz, plusz mi értelme van? Mindkét team-hez kell külső elérés ebben a változatban (egyik team management + replication, a másik team meg a VM-be menő forgalom) -
kraftxld
félisten
PSexec-el engedélyezd a távoli powershell-t. [link]
psexec \\[computer name] -u [admin account name] -p [admin account password] -h -d powershell.exe "enable-psremoting -force"Majd csinálsz egy géplistát, az alapján egy loop-ot, és remote powershell-el végigtolod ezeket a parancsokat amit írtál.
-
Mr Bond 007
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ubuntu Linux
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ASUS TUF RTX 5090 OC 32GB GDDR7 TUF-RTX5090-32G-GAMING Videokártya! BeszámítOK
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest