Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudnám biztonságosan kipróbálni a win10-et a notimon? Anno emlékeim szerint én is csatlakoztam az Insider programhoz, de aztán végül nem volt időm foglalkozni vele, most megnéztem az MS oldalán, hogy hátha van ott valami generic key, de már csak annyit írnak, hogy jelenleg nem fogadnak új PC-t a tesztelésre.
Kulcs nélkül bár települ a rendszer, azt láttam (virtualboxban), csak ugye nem szabható személyre...már pedig arra nagyon kíváncsi lennék, mert az alapbeállítás eléggé zavarja a szemem.
Mert ha lenne lehetőség akár egy 30 napos, de fullos próbára, akkor feldobnám a mostani rendszer mellé egy 30gb-os partícióra és el tudnám dönteni, hogy jó-e nekem a melóba vagy még ne foglalkozzak vele.
Elnézést, ha ez már lerágott csont, az utóbbi pár napban követem csak a topikot, de mindig az insider program jön elő, amire jelenleg nincs lehetőségem.
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
-
_ak_
addikt
Felmerült még egy gyors kérdésem, hátha tudjátok a választ. A noti SSD-jén 2 (vagyis több) partíció van a "másodikon" linux fut és jelenleg grub a boot loader.
Ha törlöm a linxos partíciókat, majd arra telepítek, akkor a grubot felülírja és helyre álla a win bootloadere, ugye?
-
_ak_
addikt
Egy gyors kérdés:
Szeretném angolul használni, majd a win10-et, tehát a notimra majd felteszek majd egy eredeti angol w7-et, (ha jól tudom, akkor az oem matricával is, bármilyen nyelvű win aktiválható), ez esetben melyik W10 kell nekem, az English International vagy a sima English?Igazából nem tudom, hogy melyik a default a korábbi windowsoknál.
-
_ak_
addikt
Pár napja figyelem a topikot, de ilyet még nem láttam. Az MS tool-al frissítettem egy 8.1-et, utóbbit 1-2 hete telepítettem, minden rendben volt vele, szinte csak a böngészők és az ATI driver volt telepítve.
Fent volt még a Media Center, aminek az eltávolítását jóvá kellet hagynom, de azon kívül minden megfelelt.Nyomtam is a tovább gombra, majd pár percre ott hagytam a gépet és mire visszajöttem, azóta 'A Windows előző verziójának visszaállítása...' boot loopban vagyok.
Ilyenkor mit tudok tenni?
szerk.: legalább nem én vagyok az egyetlen, de megoldást egyelőre nem találtam
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Nem éppen zökkenőmentesen, de frissítem w10-re, viszont alapból rossz amd drivert telepít, amivel nem megy az mpchc. A frissebb driver (17.1) meg nem tartalmaz a 6550D APU-hoz drivert.
Telepítésnél írja is, hogy a vga driver sikertelen, betallózva a .inf fájlt nincs is a listában. Ilyenkor mi van?
Az előző beta driver ugyan telepíthető és működik is, csak nem érem a helyzetet. Tényleg kihagyták volna 3820-as APU-hoz tartozó vga drivert?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Sokadik installnál véletlenül HOME verziót telepítettem, csak most vettem észre, hogy nem aktiválja magát a win, vajon a storeból letölthetem a pro-t ilyenkor díjtalanul?
Nem nagyon merek kísérletezgetni, mert 40k-t még véletelnül sem akarok fizetni.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
A start menüben nem tudok programra keresni, nincs erre vmi tippetek, mert én nem igazán találtam megoldást.
Hiába kezdem el gépelni a program nevét, nem dobja ki, csak az ikonját mappáját stb. Próbáltam index rebuil-et, de nem segített. Be van pipálva, hogy mutassa az exe-t is.
-
_ak_
addikt
válasz vigyori78 #20698 üzenetére
Akkor még annyit sem talál.
Valamiért a telepített programok indítófájljait, vagy csak szimplán az exe-ket kiszűri a listából. Beépített windowsos beállításokat kidobja, de pl. egy 'paint'-re csak pár png-t dob, amiknek ez szerepel a címében.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
Lehet-e szoftveres hiba, hogy egy pár hete sem kikapcsolni sem, alvó módba nem tudom tenni a gépet. Bármelyikre rábökök dolgozik kikapcsolja a képernyőt, majd úgy marad, a ventik pörögnek tovább. Ebből az állapotból csak egy áramtalanítás vagy hosszan tartott restart lenyomás segít.
Azért írom a hosszan tartó lenyomást, mert alvásból, egy rövid visszahozza a tetszalvó állapotból állapotból. Akkor tényleg úgy viselkedik, tehát be kell újra jelentkeznem és minden ott van ahogy otthagytam.
Ezért is merült fel bennem, hogy talán lehet táp vagy alaplap is? Igaz az elemet még nem próbáltam kivenni...A másik, hogy llano APU-s gpu drivert MINDIG frissíti, pedig beállítottam, hogy arra ne legyen automatikus frissítés, többször volt már rollback és teljes driver törlés, mindig felerőszakolja magát, azzal pedig nem megy a DXVA. Ugye ezt orvosolta volna a 17.1-es, de abban meg nincs a gpuhoz driver, az egyedüli ami megy az egy júniusi driver. Nincs esetleg tippetek, hogy hol úszik el a dolog?
-
_ak_
addikt
Erre akkor senkinek semmi ötlete?
llano 6550D driver, nem kalcsol ki / alszik a gép.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo E50-70-es laptop, aminél, ha akkumulátorról üzemel, akkor szakadozik a touchpad. Olyan mintha nem érzékelne 1-2 másodpercre, majd megint jó egy rövid időre. Hálózatról nem csinál ilyesmit.
Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy ezt a windowsnak köszönhetem, de jelen esetben Ti mit ellenőriznétek? Új a laptop, új a windows, driverek mind frissek és sajnos a gugli most nem volt túl segítőkész.
Találtam egy topikok, hol arról beszéltek, hogy a Realtek driver kavart be nekik. Igaz konkrétan az a folyamat nem fut nálam, egy másik Realtekes-eset hiába tiltottam le, az nem változtatott a helyzeten.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság