Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Doner

aktív tag

válasz King Unique #141899 üzenetére

Hűű bakker nem egyszerű ezeknek az észjárása akik kitalálják...

Nem akarok értetlennek tűnni de inkább visszakérdezek...

Amikor most megvettem a retail kulcsot az akkor NEM digitális licensz igaz? Mivelhogy a showkyplus ebben az esetben azt a kulcsot írta ki mint amit én beirtam a windows telepitése előtt manuálisan neki.

Digitális licesz pedig: Valaki megvesz egy eredeti windows 7-et pl ez lehet oem is vagy retail..
    a megvásárolt termékkulcsal telepíti a gépre a windows 8-at pl vagy a 7-et vagy amilyen kulcsot vett. Az így feltelepült rendszer az még a fenti esethez hasonlóan NEM digitális licensz alapú és ilyesformán a showkeyplussal kiolvasható kulcs az megegyezik azzal a kulcsal amivel telepíteni kellett...
    Digitális licensz pedig akkor lesz belőle (és ezáltal változik meg a kiolvasható kulcs egy álltalános kulcsra) ha pl ezt a rendszer lefrissítjük 8 ról 10-re pl akár upgrade akár clean installról van szó, a windows automatikusan be fog aktiválódni de a kiolvasható kulcs már más lesz mint amit megvettünk anno. És ha hardver változás van akkor elképzelhető hogy elő kell kotorni a régen megvásárolt kulcsot és azt újra megadni neki, viszont akkor már megincsak NEM digitális licensz lesz mivel ugyanaz a kiolvasható kulcs mint amit megvettünk.

Ez így korrekt?

Új hozzászólás Aktív témák