Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Úgy telepítsd. A 32 bites kicsit buta és nem szereti a GPT particiót. A 64 bites meg csak ott érzi jól magát. Ugyan szükség esetén AHCI módban NTFS-re is telepíthető de nem ajánlott. Hacsak az alaplap miatt nem szükséges. Az őszi CU állítólag hoz majd újj formátumot is. Gondolom az is a 64 bitet preferálja. A 32 bit úgy néz ki lassú kihalásra itéltetett. Pedig én is most készülök egyik gépemre egy 32 bites Win7 telepítésére mert pár ritkán használt kütyüm nem rendelkezik 64 bites driverrel és nem szimpatizál velük a Win10 sem.
-
raidx
őstag
Az utóbbi hetekbe sok reboottal szívatott a Win. USB-s HDD-re csináltam rendszermentést ami nincs folyamatosan bekapcsolva. a win időnként ellenőrizni akarta a HDD-t de nem találta és szó nélkül csinált egy rebootot. Nagynehezen sikerült megszüntetni vagyis egy belső HDD-re csináltam a mentést. Igy is előjött a reboot de már ritkábben. Rájöttem, A HDD-k 20 perc után lekapcsolnak, ha nem használja valami őket. A felpörgési időt nem tudja kivárni ha pont ellenőrizni akarja és ismét reboot. Ez valami frissítés óta jött be. Mert eddig is így volt beállítva a rendszer és a mentés. Viszont reboot sosem volt miatta.
Ez volt található az esemény nalóba meg egy hosszú számsor ami a lemezt azomosítja a regisztribe.
"The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device"
Még egy érdekes hibabejegyzés.
"Az inicializálás sikertelen, mert az illesztőprogram számára nem hozható létre az eszköz. A(z) "D05099AA2B51" karakterlánc segítségével azonosítható az az adapter, amelyet nem lehetett inicializálni. Ez a hibás adapter MAC-címének vagy a globálisan egyedi azonosítójának (GUID) felel meg, ha a NetBT nem tudta leképezni a GUID azonosítót MAC-címre. Ha a MAC-cím és a GUID azonosító sem volt elérhető, a karakterlánc egy fürteszköznévnek felel meg."
Időnként a hlózaton megjelenik egy vagy több mobiltelefon Mac cím van de semmi több. Ha megpróbálom kiderítwni, hogy ki az-mi az kapom a hibabeírást.
-
raidx
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
-
-
raidx
őstag
válasz
krealon
üzenetére
Innen letöltöd az OOSU10.progit elindítod, minden kapcsolót zöldre állítasz és igen bekorlátozódik az ms kommunikáció. Uganis wifin is lenyomja a biztonsági frissítést.
Unokám wett egy thinkpad masinát. Nincs vezetékes hálózatcsatlakozása csak WIFI. A frissítéseket le lehet valahonnan vadászni? Hogy USB-ről telepítse?
-
raidx
őstag
Soha nem használtam USB-nél az eltávolítást mert a gyorsítótárat sem. A CU-nál viszontt az USB-s háttértár beragad és időnként valamit akar vele ami nem megy ezért rebootot csinál. Idönként haza akar telefonálni de le van tilta és pár próbálkozás utánn szintén rebbotol mert az MS DNS szervere nem válaszol. Szolgáltatómét használom és router van. Még két reboot és megy vissza a TH2 letiltott frissítésekkel mert az utolsó frissítáés ott is hozta az erőszakosságokat. Csoda, hogy a cégek még nem lázadtak fel ez erőszakosság ellen.

-
raidx
őstag
Rájöttem! USB HDD-re csináltam rendszermentést és kikapcsolt ütemezés mellett időnként buzerálni akarja a HDD-t. A Crimson driver biztonsági frissítés pakkba érkezett. Korábban az IPhelp valami tiltódott le és azért rebootolt időnként. Az meg valami alagut az IP4 és IP6 között. Mikor lessz itt még IP6. Utálatos az erőszakossága az MSnek.
-
raidx
őstag
Újabban ezzel szórakoztat a CU: The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\WPDBUSENUM\{9c7d01bd-7445-11e7-8585-806e6f6e6963}#0000000001100000
Mi a fene drivert akar berölteni ami nem megy? És rebootot csinál a legváratlanabban.
-
raidx
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Utóbbit meg max. screenshotok
beillesztése- lementése, esetleg képkivágás célra használom...Erre a Képmetszőt használom. Ha már ott van.
-
-
raidx
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Nemártana egy lemezellenőrzést futtatnai. chkdsk C: /f /r kicsit hosszadalmas. Win alól. Fájlkezelő vagy tc. jobb klikk az ellenörzendő meghajtón (C
, tulajdonságok, eszközök, ellenörzés. Rendszert tartalmazó meghajtó esetén reboot kell. Ha nem javul akkor HDsentinellel rákellene nézni a HDD-re. Lehet baj van. -
raidx
őstag
Mit tekint a Win10 hálózati meghajtónak. Akartam a routerre csatlakoztatott HDD-re menteni de nem ment. Ezért USB-s meghajtóra készült a rendszermentés. Most viszont kiírja, hogy hordozható eszközre csak lemezképet tud menteni. De azt sem csinálja meg mert nemlehet! Mentettem egy ideig a G: meghajtómra de azt valamiért külső eszköznek kezeli a Win (Sata 3) és már arra sem lehet. Elvileg DVD-re lehet bár a lemezek szintén hordozhatók. Viszont manapság már nem divat az ODD.Nekem sincs.
Annalk ellenére, hogy a korábbi mentések megvannak, közli, nincs mentés amiből vissza lehetne állítani a rendszert. Azért jó a beépített mentés mert egy újj HDD-re is visszalehetett tölteni rendszer nélküli gépre. Ráadásul a mentés alatt lehetett dolgozni is. -
raidx
őstag
válasz
csibuka85
üzenetére
Van ott az oldalon több tipp is,. olvasd végig.Ha a megoldotta a problémát kérdésre nemmel válaszolsz. Jön egy újavv variáció. Így végig az 5. lehetőségig. A 4-es álltalában megoldja a gondot de ha nagy a gubanc kellhet az 5-ös is. Vagyis Rendszer alapraállítás vagy újratelepítés. Előtte viszont metés szükséges mert veszik minden.
-
raidx
őstag
Ha így halad rövidesen visszaváltok Win7-re. Eddig a Biztonsági mentéseket egy USB-s Hddre mentettem. Most közli velem, hogy oda nem lehet. Mi a jó anyjáért? Egy Retail Pro verziót nem a sima Home szintjén kellene kezelni. Egyszerűen figyelmen kívül hagyja a beállításokat és erőszakosan a pofámba erölteti a sok szemetet amire semmi szükségem mert munkagép. El volt halasztva a CU-ra frissítés és le is volt tiltva a frissítés. Random időközzel addig rebootolt, még nem engedtem neki a CU telepítését. Napok óta nem haladok a munkámmal az erőszakossága miatt.
-
raidx
őstag
Napok óta szenvedek az "The NDIS6 LWF initialization has failed" hibától. andom reboot annak ellenére is, hogy elvileg tiltva van.Az utolsó frissítés óta csinálja. Már volt újratelepítés is de visszajön a hiba. Valami hálózati gubanc de nem akar rendbejönni.
-
raidx
őstag
válasz
Templomegere
üzenetére
Az eseménynaplóba található valami a kékhalálról?
Jobb klikk a startmenűn, Eseménynapló, windows-naplók, rendszer. Piros kör felkiáltójellel=hiba, sárga háromszög felkiáltó jellel=figyelmeztetés,
Valami driver hibára tippelek. Próbáld meg az IOBit DriverBooster progijával frissiteni a drivereket.
-
raidx
őstag
válasz
Riverkill2
üzenetére
Attól függ, hogy az új driverek megtalálhatóak e a rendszerbe vagy az MS szervereken.
-
-
raidx
őstag
válasz
bivalyolo
üzenetére
Wiki.
A Superfetch a Windows XP-ben bemutatkozott Prefetch technológia továbbfejlesztése, amely használati statisztikák alapján rendezte sorba a rendszerindításkor betöltendő szolgáltatásokat és programokat, valamint a lemezen található programfájlok töredezettségmentesítésével gondoskodott a gyors programindításokról. A Superfetch a Windows Vistában jelent meg először és már a folyamatok memóriahasználati "szokásait" is figyelembe veszi. A Windows 7-ben tovább javították a technológia teljesítményét.
Hibernálásból és alvó üzemmódból történő visszatéréskor is érzékelhetjük a Superfetch működését. Amikor a Windows visszatér a készenléti állapotból, az adatok már betöltődtek indulás alatt a memóriába, így nem szükséges a lemezről beolvasni azokat újból.Kritika
Sokan vitatják a megoldás hatékonyságát, mivel programhasználati statisztika alapján dolgozik, így elsősorban azon felhasználók tapasztalhatnak jelentős sebességjavulást, akik egy adott időbeosztás szerint használják egyes szoftvereiket és gyors merevlemezzel rendelkeznek. Bizonyos felhasználási szokások, illetve lassú merevlemez esetén a SuperFetch a HDD-ről történő hosszan tartó olvasási folyamat miatt lassulást okozhat. Jellemzően, mikor véletlenszerű időpontban futtatunk nagy memóriaigényes alkalmazásokat. Ebben az esetben a szolgáltatás kikapcsolásával érhetünk el sebességnövekedést.
-
raidx
őstag
válasz
Mészi Zoli
üzenetére
Akkor szokott ilyet csinálni, ha a választott eszköz nem boot képes, vagy a beállítáűsoknál valami nem megfelelő. Bootolás közbe próbálgasd f8-f11 között előkell jönni egy menűnek ahol kitudod választani a booteszközt. Ha akkor sem megy, nem bootképes a választott. Egyik gépem f8-ra a másik f9-re adja fel az ablakot de találkoztam már f11-essel is.
-
raidx
őstag
válasz
Joccc07
üzenetére
Igen. Te vagy a rendszergazda csak épp sokmindenbe korlátozva vagy. Létezik egy letiltott fiók a teljesjogú rendszergazdának. Azt engedélyezve
és belépve leszel igazi rendszergazda. Csak a végén kapcsold ki! És maradj a korlátozott jogúnál.Bár nemtudom, a CU engedi e? Létezik egy olyan program, hogy Ultimate Windows Tweaker. Azzal engedélyezhető, ha a CU engedi.
Vigyázz!mert elronthatod vele a Wint!
-
raidx
őstag
válasz
Mr-Pamacs
üzenetére
Eseménynaplóba mi szerepel hibaoknak?
Jobb klikk a startmenűn, eseménynapló, Windos naplók, Rendszer. Ott lessz sárga és piros hibajelzés. Sárga csak figyelmeztetés. Dupla klikk és feljön egy ablak ahol leírja a hibakodot és okát. Igaz elég szűkszavú de a semmitől több. A betöltés közbeni hiba nem lessz benne. azt legtöbbször driver, lemez, hiba okozza. De lehet lemerült elem is az oka. Az elem egyszerű mérése nem jó! Terhelléses mérés kell. De gyorsabb egy csere.Legtöbb esetben CR2032 3 voltos lithium szokott lenni. Tégebbiekbe más is lehet. Meg kell nézni.
Igen! A gyengélkedő táp is okozhatja. Kiszáradnak a kondik és nincs meg a kellő tápfesz. A powergood jel megjön de ahogy indulnak a HDD-k nagyobb kraft kellene, ami nincs.
-
raidx
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
-
raidx
őstag
Az eltávolítóját használtam. Ahogy elkezdett dolgozni már meg is jelent a sárga ikon a netkapcsolaton. Minden jól működött, csak ip cím nem volt. A win meg elkezdett vinnyogni, hogy a defendernek át kell vizsgálni a gépet. Defender meg nem volt a gépen. Már régen leszedte a tulaj mert néha aktiválta magát a Panda mellett.
-
raidx
őstag
Hétvégén hoztak egy gépet táp cserére de megkértek, hogy szedjem le a Panda víruskergetőt és tegyek fel Avirát mert azt vettek. Leszedtem a Pandát és már uninstall közbe a net megszünt. Nem is sikerült a kapcsolatot helyreállatani. A végén lemezképből visszaraktuk a rendszert mert kellett a gazdának. Mi a fenét csinált a Panda? Se direktbe, se routeren keresztül nem kapott a gép IP-t. Manuális beállítás is hatástalan volt. Régen használtam én is a Pandát és nem gazemberkedett az eltávolításkor.
-
raidx
őstag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
Sajna alpból nem. Bár van olyan beállítás, hogy működik az F9 de alapból kikapcsolt. Esetleg többszöri reset, ha van és előfordulhat, hogy felkínálja a csökkentett módot. De lutri. Szomszéd, barát, ismerős? Nem lényeges a Win 10-es gép a letöltéshez.
-
raidx
őstag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
Most telóról írsz? Akkor valaki segítség kell a közeledbe.
-
raidx
őstag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
Akkor kénytelen leszel letölteni egy telepítőt és kiírni valamire. Figyelj, hogy a telepítettnek megfelelőt tölts le.
-
raidx
őstag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
nem csak kikapcsolás de bekapcsolás is kell a frissítések életbelépéséhez ami szintén idő. Belépés csak utánna lehetséges. Normál esetbe ki is írja, ne kapcsold ki a gépet és, hogy hány %-nál tart.
Ha valamiért nem sikerült a frissítés akkor csendben tovább mókol a visszaállítással.
Végszükség esetén telepítőről boot és mikor a nyelv választást jóváhagytad a következő oldalon lessz visszaállítási lehetőség választás. Vagy, ha van eleve visszaállító lemez ímit érdemes megcsinálni. USB-re is lehet: [link]
-
raidx
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nagyon úgy néz ki. Már csak egy újraindítás kell és kellő türelem aztán CU tulaj leszel.
-
raidx
őstag
válasz
bekakiraly
üzenetére
Nagy valószínűséggel a defender malware keresője lessz a ludas.
-
raidx
őstag
válasz
tomisanzero
üzenetére
Kikapcsolt defender esetén is fut a malware kergetője ami időnként nagyon megfogja a rendszert. Hiába raktam fel másik víruskergetőt, ez a funkcio továbbra is bajt okozott. Akkor szünt meg, mikor a defendert végelgesen eltávolítottam.
-
raidx
őstag
válasz
Balerik
üzenetére
A legfrissebb a 101703
https://software-download.microsoft.com/pr/Win10_1703_Hungarian_x64.iso?t=6a94fd11-8bcf-43ab-b117-d74b5fc6199d&e=1496416001&h=cdf9b4e446d78595a7071d1131ca3b64https://software-download.microsoft.com/pr/Win10_1703_Hungarian_x32.iso?t=6a94fd11-8bcf-43ab-b117-d74b5fc6199d&e=1496416001&h=0a3c3872dd40474587a7b8d07fb4bbf6
-
raidx
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ide menti a Win a frissítéseket tartalmazó infót. Ha ezt törlöd azok a frissítések örökre beragadnak a rendszerbe akkor is ha később visszavonásra kerülne.
-
raidx
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Menj le a lap aljára és találsz még három menűt. Köztük van a fájltipusok.... is. Szép hosszú lista. Ha ott beállítod nem változtatja meg a Win.
-
raidx
őstag
válasz
Occon adom
üzenetére
Vindows szolgáltatások be és kikapcsolásánál engedélyezd a 3.5 telepítését.
-
raidx
őstag
A gpedit.msc-be elhalasztottam a verziófrissítést és engedtem neki a frissítést. Annak ellenére letöltötte a az új verziót majd közölte, egy hiba miatt nem sikerült a telepítés majd próbálkozik újra. Furcsa, mert korábban a TH2-be nem volt ilyen halasztási lehetőség.
-
raidx
őstag
válasz
edeleny
üzenetére
Létezik külső program amivel tudod tiltani az update működését. Én az OOSU10.exe progit használom. Ahol zöld a kapcsoló azt tiltja, a piros engedi a funkció működését.
[link]Korábban időnként engedtem frissülni de mostanság nem engedem mert meg akarok maradni a TH2 verziónál. A 16xx és 17xx verziókkal volt gondom, nem kérek belőlük. Amúgy is a munkára használt gépen nincs szükség játék funkciókra. Mivel mostanság csomagba jön a frissítés, így nincs lehetőség a válogatásra sem.
-
raidx
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
"C meghajtot esetleg az user neha a sajat alkalmazasaival toltse meg"
Csak ne a gyökérbe. Létrehozni a C:/users alatt egy mappát és oda engedi a win.
-
raidx
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Nekem a régi intel atomos gépem kifagy tőle. Többi gépemen működik. Lehet csinmálni USB-s helyreállítót is és onnan is elérhető a safe mód.
Keresőbe írtd be, helyreállítási meghalytó. Legyen csatlakoztatva egy megfelelő pendrive.
Angol esetén recoveri drive.
[link]10 alatt is működik.
-
raidx
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
A telepítő lemezről is elérhető csak macerásabb. akár a gépházi elérés.
[Safe mód] Több lehetőség.
-
raidx
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Admin módos parancssor: bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy , Enter
Safe boot kikapcsolva F8 mint régen.Ha nem működik az F8 állítsd vissza az eredetit:
bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard , Enter
Nem minden gépen működik a legacyi mód!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- LEGO klub
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, tulajdonságok, eszközök, ellenörzés. Rendszert tartalmazó meghajtó esetén reboot kell. Ha nem javul akkor HDsentinellel rákellene nézni a HDD-re. Lehet baj van.