- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Воланд
titán
device manager --> disk drives --> adott merevlemezen jobb klikk --> properties --> policies --> es itt kellene lennie olyannak, hogy quick removal es ide kell tenni egy pipat.
szerk.: emlekeim szerint nalam win7-nel volt ilyen, ez megoldotta. de valoban lehet, hogy egy gyari sata driver is segit ezen.
-
tlac
nagyúr
arra van valami megoldás, hogy az eltávolítható eszközök között ne legyen ott az vinyó, amire telepítve van az os?
-
pzstm
titán
Várom már
-
tlac
nagyúr
win8-ban is működik az UTC-s trükk, hogy a bios órája UTC idő szerint járjon, ez a több oprendszereseknek hasznos
ezt kell hozzáadni a registry-hez:[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation] "RealTimeIsUniversal"=dword:00000001
-
pzstm
titán
-
pincehely
addikt
MPC-HC-t beintegrálni media player vagy Zune skinnel, de teljes funkcionalitással.
Na az ütne! -
bpx
őstag
válasz
#19617792 #8589 üzenetére
van a Windows-ban rengeteg beépített dolog, ami hiába van alapból, mert telepítés után az ember rögtön más programot telepít arra a feladatra, ami már használható is
ezeket simán lehetne okosítani, ami nem történik meg, de persze, ez is közrejátszhat, hogy ahogy megcsinálnak valamit, jön majd megint valami XY cég és kiveri a balhét -
vlevi
nagyúr
válasz
oldmanoka #7594 üzenetére
Sajnos a Windows úgy ahogy van, nem hajlandó foglalkozni az mkv-val. Sem a hetes, sem a nyócas. Így viszont ez nem médialejátszás. Ott vagyunk, hogy van valami, ami első ötletre néz ki valahogy, de használni már nem lehet. Pedig most végképp nem varezolni akartam, a tegnapi Silverstoni GP3 futamot töltöttem le, és azt akartam megnézni.
u.i.: Közben okafogyottá vált a dolog, mert most látom, hogy a jurosport éppen most ismétli
De ettől még kaki, hogy a videólejátszó nem támogatja a videók lejátszását.
Ezzel szemben a kici occó kínai táblagépem úgy viszi a 16 gigás mkv-t, mint az álom. -
-
vlevi
nagyúr
Aha, szóval a magyar billentyűzetet törölni kell, és eldugva bevarázsolni az angol alá? Hogy a rendszer ne lássa, hogy van magyar, de mégis legyen?
Valakinek a Microsoftnál elgurult a gyógyszere
Így miért nem lehetett megcsinálni? Ahogy pl. a Firefoxban, és az összes böngészőben megcsinálták, és tökéletesen működik?"Hát nekem a betűk mellett jobbra ott figyelnek a mappák"
Ja, most látom, tényleg ott vannak. De ha rábökök, akkor sem találom meg, mert behozza ugyanazt a start képernyőt, mint előtte volt. Nem áll jól ennek a start képernyőnek az 1920x1080 felbontás. Túl sok ráfér, de ami meg rajta van, az nem elég informatív. Persze, vehetem nagyobbra az ikonokat, de ne legyen már akkora az IE10 indító ikon, mint egy CD lemez -
vlevi
nagyúr
Jó, értem mire akart lenni, csak hülyéskedtem. Egyébként szerintem arra sem jó. Mert rákattintottam az A-ra, és ugyanúgy kihajította elém az egész start képernyőt. Ha még azt tette volna, hogy csak az A betűvel kezdődőket hozza, megérteném. De így...
Az a helyzet, hogy táblán, billentyű nélkül marha kényelmetlen mindent csinálni, ott még féligmeddig értem is, hogy próbálnak ilyen segítségféléket belerakni. De desktopon ezek a dolgok nagyon nyakatekertnek tűnnek, ráadásul 2-3 eldguott kattintással tudok oda eljutni, ahol már majdnem találok valami használhatót. Ezért mondom, hogy van még hova fejlődnie.
-
vlevi
nagyúr
Na, ezmirejó? A betűk felsorolva A-Z?
Na, szóval van még hova fejlődnie ennek a metró felületnek, hogy használható legyen.
Pl. továbbra is megvan az a hülyesége, hogy ha egyik metrós appból nyitok másikat, és bezárom, akkor a start képernyőre dob vissza, nem az előző metrós appba.
Például kapok az emil appban kapok egy levelet, amiben van egy pdf. Azt megnyitom a pdf olvasó appal, és azt bezárom, akkor a start képernőn találom magam. Marhára el lehet így tévedni. Főleg, ha ezt még tetézem azzal, hogy az emailben egy weboldal volt, amit a metrós IE nyit meg, és ott van egy pdf.
Tudom, erre azt mondják, hogy ne zárjam be... De bezárom, mert hozzászoktam, hogy ami nem kell, azt nem hagyom ott. Megaztán azt a lüke pdf olvasó addíg fogja az állományt, és nem lehet törölni, amíg ki nem lépek belőle rendesen. -
leviske
veterán
D.Á. szerintem annyira nem örömködne, ha még többet felnéznék az oldalra.
Köszi egyébként, láttam is régebben a cikket, csak elfelejtettem. Ha minden igaz, akkor egy kijelentkezés vagy újraindítás után kéne váltania, igaz? Csak mert mindent úgy csináltam, ahogy leírtátok, és még mindig Zene/Fényképek/Időjárás, etc lapkákkal találom magam szembe.
(#8577) vlevi: Jaaaa.
-
pzstm
titán
válasz
leviske #8576 üzenetére
Tessék olvasni rendszeresen a betateam.hu blogot, és nem lesznek ilyen kérdések
Windows 8 tippek, trükkök: a Metro stílusú alkalmazások nyelvének módosítása
én is full angolul használom,mert irritált a magyarnyelv a windows-ban
-
vlevi
nagyúr
válasz
leviske #8576 üzenetére
Ja, nem az L, hanem i
A metró a nyelváltást a billentyűzet beállításai alapján csinálja. Ha magyarra van állítva a bill, akkor megpróbál magyarul, de ha nem megy, akkor a másikkal, esetünkben angol.
De nem ajánlom, hogy uninstalláld az angol billentyűzetet, mert akkor átvált a metró németre!
Mi a búbánatért kell ezt így megoldani?Legalábbis a CP még így ment, de lehet, hogy az RP már más alapján vált nyelvet?
-
leviske
veterán
Köszönöm! Engem erre a kombinációra kijelentkeztet
Am végül is akkor a lényeg, hogy elő kell hozni a jobboldali sávot és ott settings, etc. Hozzá kell még szoknom, hogy a jobb oldali sáv alkalmazásonként más funkciókat rejt.
(#8575) pzstm: Neked is köszi!
MOD: Am azt hogy tudnám elérni, hogy a Windows inkább csak angolul kommunikáljon? (Tehát az appok is.) Csöpp kis agyam belefájdul abba, hogy lépésenként nyelvet vált.
-
vlevi
nagyúr
-
leviske
veterán
Még egy utolsó kérdés mára: Hogy tudom a Gmail-es fiókomból is beszedetni a leveleket, ha hotmail-t adtam meg belépőnek? Gondolom tud a rendszer egyszerre több fiókot is kezelni...
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
AthlonXP #8570 üzenetére
Biztosan tuningolja!
Knor82r: nem lenne pedig hülyeség, ha tudna kezelni két egérrel, két "tapintást" ha már egyszer érintőképernyőn, touchpaden érzékel kettőt... (mármint nem az eszköz, hanem maga a windows is) vagy hogy is van ez most ebben a windows8ban? Még sincs natív több érintés érzékelés?
-
-
knor82
csendes tag
volt egy ismerős srác, aki megkért, hogy állítsak össze gépet neki 400 ezer Forintért.
Mikor összeállítottam, ki akarta húzni a Windowst belőle, hogy azt minek, mikor le lehet tölteni? Ezen a pénzen ő még inkább erősebb videokártyát venne...
Bazz... akinek 400 ezre van gépre, annak nincs 30 ezre egy tetves kiba* Windowsra??
Rühellem az ilyen embereket, komolyan. -
leviske
veterán
Skacok! Az normális, hogy nekem nem mutat gyakorlatilag semmit a Store? Amiket ajánlóba bead az elején, meg tudom nézni, de ha meg akarom nézni valamelyik kategóriát bővebben, akkor csak azok az alkalmazások jelennek meg, amik alapból fent vannak (calendar, xbox live, stb).
Elcsesztem valami beállítást, vagy csak szimplán nem kaphatok US proxy nélkül semmit?
-
a.t.t.i.
senior tag
sziasztok.
Hogyan lehet a telepítőben c meghajtón kivűl másikra telepíteni? -
ricsi99
addikt
Van egy regi levelezoprogim (incredimail) 5 tonna levellel ,win8 alatt meg nem megy ,az ujjabb verziok meg nagyon csiricsarek nekem... ,majd megprobalom valami progival atvarazsolni a levelezesem ...
tud valaki valami jo progit ami win8 alatt is hibatlan ,nem oriasi es kezeli a regi pop3 as fiokokat? -
törölt tag
Egy érdekes okfejtés a neten a Windows 8-ról: [link]
-
kukulec
őstag
istenem, én nem tudok upgradelni, mondják má' a bolti dvd árát
-
leviske
veterán
és -Zeratul-: Akkor azt mondjátok, hogy semmi értelme nem is volt próbálkozni azzal, hogy az Upgrade Assistant ügyködjön az USB létrehozásával?
-
leviske
veterán
Van valahol leírás arról, hogy hogy tudok újra nekiugrani az USB telepítő létrehozásának? Csak mert az Upgrade Assistant kiírta, hogy egy hiba miatt leállt (nem találta "a fájlt") és most, ha elindítom megint, újra le akarja tölteni az egészet, ami ma már a 3. eset volna (egyszer létrehozattam vele egy ISO-t, de meggondoltam magam)
-
törölt tag
Aki ennyi pénzt is sajnál egy eredeti OS-ért, annak tényleg nem való Windows...
Viszont annak valószínűleg a kedvezményre jogosító eredeti Windows XP, Vista, vagy Windows 7- e sincs meg tehát eleve kiesik
Kivéve, ha esetleg kapta valamilyen módon az imént említett OS-ek eredeti példányát, aztán most fanyalog, hogy ő már pedig nem ad érte - a 8-asért - 40 €-t.
-
vlevi
nagyúr
válasz
leviske #8540 üzenetére
Ez most is így van. Ha vettél valamikor egy Win7 32 bit Home Premiumot, és hogy tetézzem, mondjuk német nyelvűt, akkor is, ha letöltöd az MSDN-ről a gyári Microsoftos Win7 64 bit magyar Home Premium iso-t, és azt telepíted, akkor is ugyanazzal az eredeti szériaszámmal legálisan használhatod. De home premiumról nem tudsz váltani profra, ultimate-re, de azthiszem ez egyértelmű, hiszen az már tényleg más.
-
vlevi
nagyúr
"aki eddig warezolt az ezután is fog szerintem"
Erről csak annyit, hogy az egyik játék (GT Legends)-el kapcsolatban volt egy fórumon valaki, aki nagyon érdeklődött, honnan lehet letölteni. Nem bírtuk rávenni, hogy bammeg, 900Ft-ért utánaddobják bármelyik bevásárlóközpontban! Nem. Olyanról, hogy programot venni, még nem hallott. -
pzstm
titán
válasz
Sub-ZeRo #8535 üzenetére
ha nálunk is kapható lesz, akkor tudhatnád, hogy ezen a kontinensen úgy váltják az árfolyamot, hogy 1 dollár= 1 Euró
amúgy aki eddig warezolt az ezután is fog szerintem,mert felháborodik majd hogy 10ezer Ft úristen egy microsoft termékért (jah igen ezt legalább 3 évig használhatja majd....de sebaj...és ha visszaosztjuk egy évre majd egy napra, akkor még kishazánkban is nevetséges összeg jönne ki)
-
-
front3r
őstag
Na akkor nem értem végleg. Akkor mégis csak kell egy már megvásárolt Windows.
Azt hittem azok is vehetnek 40 dollárért Windows 8-at, akik felrakták a gépükre Windows 8 RP-t.
Így akkor annyi értelme van csak, hogy RP-ről tudsz upgradelni RTM-re.Jól értem?woland_y2k: Na így már világos, nem is kérdeztem akkor semmit.
-
-
pzstm
titán
válasz
Boonen007 #8526 üzenetére
40dollárért, hálából mert teszteltelésben segítettél
Viszont:
you need "an underlying license for either Windows XP, Windows Vista or Windows 7". Luckily for most people, finding a Windows license from the past 11 years shouldn't be that hard, still enabling you to upgrade extremely cheaply.ez most még nem annyira világos mire is gondolnak....
-
raidx
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #8515 üzenetére
Igen át lehet! Két féleképpen is (ha engedélyezve van).
Intézőt megnyit, jobb klikk a kívánt könyvtárra, kiválaszt áthelyezés mappába, helyet megkeres és a többi értelemszerű.
Ha nem látszik az "áthelyez mappába" akkor jobb klikk után Tulajdonságok, Hely és a többi már gondolom megy.
Engedélyezni például az "Ultimate Windows Tweaker" progival lehet. Wigyázat mert nagyon el lehet rontani a dolgokat ha nem ismered és nem figyelsz! Jó, hogy a progi tudja az alapra állítást!
Erősen ajánlott előtte egy mentést eszközölni a rendszerről!
Ha másik meghajtóra kerül át a mappa rendszermentéskor a Win azt is beveszi a rendszerterületbe mentéskor.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kleinguru #8510 üzenetére
"Az összevisszaságra a programok telepítőinek (gyártóknak) kell(ene) figyelni. "
Mondjuk a Visual Studio 11 béla telepítője is összevissza gányta a start képernyőt.
A programok gyártói egyébként megcsinálják a saját dolgukat rendesen, mert telepítéskor a megfelelő program csoportokba (külön folderbe) kerülnek a telepített progik, csak éppen a Win7 start menüjével ellentétben, a nyócasban ez a csoportosítás látszólag elvész.
Win7-ben nem is látod, hogy annyi ikonnal tele van szórva a stat menü, csak ha rámész az all programs-ra. A start menüben látszólag csak az a néhány dolog van, amit tényleg használsz is, és ha beírsz valami keresést, akkor jön elő, hogy mi minden található még meg a gépen. -
A_ScHuLcZ
addikt
Vannak a windowsnak ezek a beépített képek, videók, stb mappái, át lehet ezeket valahogy mozgatni másik meghajtóra úgy, hogy a win is azt kezelje képek, videók, stb mappaként?
Mert a win-t csak egy 30-as partícióra telepítettem, nem ott szeretném tartani a fényképeimet például, viszont a metro-s képnézegető abban a mappában keresi a képeket.Valamint erről a beépített képnézegetőről észrevétel még, ha egy bizonyos helyről megnyitok fényképet, akkor nem lehet léptetni, hiába van még a mappában több kép mellette, erre vajon van valami beállítás?
-
rita7107
aktív tag
Honnan lehet megtudni, hogy egy eszköz benne van e a belső driverek között?
Érthetőbben:
Van egy Pinnacle DV500+ -om, és addig nem tenném be a win8-as gépbe amíg nem tudom hogy kezeli e valahogy az analóg részét (nem a firewire csatlakozóját).Régen ha jól tudom volt erre lehjetőség valahogyan, csak már nem emlékszem hogy hogyan...
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
kleinguru #8502 üzenetére
"Contra:
- Metro UI (bár nem mindenkinek)"Nem a metró a probléma, az, olyan amilyen. Van, amelyik alkalmazáshoz illik, de van, aminek nem áll jól. Pl. a metrós fruit ninjával semmi baj
Én kizárólag azt hiányolom, hogy elvették a start menüt, és helyette olyat adtak, ami abból, amit a start menü tudott, abból kevesebbet ad.
- Keresés hülyén van megcsinálva. Jobb szélen írom be a keresést, és tőle fél méterre balra jelenik meg a találati lista
- a telepített programok semmilyen formában nincsenek csoportosítva. Teljes az összevisszaság. -
pzstm
titán
kizárólag DP alá valók. Win7 SP1-ből házilag heggesztet nyelvi fájlok.
mellékesen megjegyzem, hogy hazavághatják az oprendszert is, meg a boot menüjét is....
All files from lps come with 8102 build version, if the lp brick your OS, don't cry here.van ilyen tapasztalat is:
after applying one of these packs (dutch x64), IE (metro) lost its addressbar,
I wasnt able to shutdown anymore, because no popup with 'shutdown, reboot, log off' appeared.had to switch back to default language....
szóval tőlem hajrá, de én óva intek mindenkit ettől
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PS Plus előfizetések
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!