Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz tomy0628 #34776 üzenetére
Ctrl + Shift + Esc -> feladatkezelő. Feladatkezelőben folyamatoknál mit látsz? Ram szerint sorba kéne tenni a folyamatokat, és képet róla. Process Explorerrel szintén. Feladatkezelő -> Teljesítmény fülröl szintén egy képet. Akkor kéne ezeket a képeket csinálni, amikor épp probléma van, amikor elfogyott a ram. Egyébként Win 8 topicba most volt hasonló probléma. [link]
-
micafighter
nagyúr
válasz hitchins #34792 üzenetére
Jól erted a puppyt de kelleni fog valami adathordozo amire le tudsz menteni ugye. Ha még nem használtál linuxot kicsit szokatlan lessz, de nem vészes, és ilyen dologra ez a legegyszerűbb.
Nem tudom, mit találtál windowshoz, de win ott kezdödik, hogy több GB méretű adathordozo kéne, amire ráfér. Cd DVD ki is van lőve. Windows to Go-t meg amúgy cégek szokták használni +50 GB 3.0 usb pendrive al, hogy adott munkához a rendszer mobil legyen, ne legyenek géphez kötve.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz konci79 #34795 üzenetére
Lejárt a szerk. Idő. Futtass memtest -et a memória tesztelésére, furmarkot az apu tesztelésére. Furmark elég negyed óra de figyeld a hőmérsékletet, nehogy tuomelegedjen.
Találtam közbe mégegy linket, azt írja amit én is mondtam, de sokat magyaráz is mellette, sajnos angol: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-system/the-bugcheck-was-0x00000116/1a373477-7055-4ca2-b8c7-c7c1a8022f69
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Bjørgersson #34809 üzenetére
Nekem is dobott régebben ilyet, rossz a telepítő. Mivel csináltad? Próbálj másik usb portokat. Ha sokadjára sem megy egyik portról sem, csinálni kell új telepítőt.
-
micafighter
nagyúr
válasz Bjørgersson #34812 üzenetére
Pontosan. Win 7 usb download tool -al próbáltad már? Microsoft eszköz, pendrive vagy DVD telepítő készítésében segít.
-
micafighter
nagyúr
válasz hitchins #34810 üzenetére
Egyébként létezik itt több minden: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_live_CDs
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Bjørgersson #34816 üzenetére
Parancssorral is müködnie kell. Próbáld meg megint parancssorból, figyelj hogy biztós jók e a parancsok, ha az a telepítő se jó, akkor próbáld ki a windows 7 usb download toolt.
Nekem az a tapasztalat egyébként, hogy telepítő készítése elött érdemes minden felesleges folyamatot és programot leállítani a gépen, ebbe beletartozik az antivirus is. Ha ettől félsz, akkor addig huzd ki a netet is.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Bjørgersson #34819 üzenetére
Igen, az is lehet gond. [link] Nincs esetleg Usb 2-es pendriveod? Érdemes lenne egy 2-essel megpróbálni.
-
micafighter
nagyúr
válasz Bjørgersson #34834 üzenetére
Próbáld meg a win 7 usb download tool-al. Ha elsőre az se jó, próbálj ki több portot vele. Ha nem lesz jó az se eszközkezelöben nézd meg nincs e sárga felkiáltójeled. Ha minden driver ok, akkor biosba kéne szétnézni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Bjørgersson #34836 üzenetére
Parancssoros telepítő usb 2ön? Majd írj, hogy végigment-e. Ha elindult a telepítő akkor már általában jó szokott lenni.
-
micafighter
nagyúr
válasz Bjørgersson #34841 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a gond az volt h win8 szétbarmolt valamit, viszont sikerült megoldanod egy ügyes trükkel ez a lényeg
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
válasz starpeter #34872 üzenetére
Figyelj, a win 8 topicban már lépésről lépésre leírtam neked, hogy miket kell megcsinálni. Itt is írtak többen is, ott is írtak többen is. Ha már ennyien válaszoltak neked, legalább annyival tiszteld meg öket, hogy mielőtt megint felteszel egy kérdést, elolvasod a hozzászólásaikat, hogy megtetted-e már amit tanácsoltak, mert csak úgy tudunk tovább segíteni.
-
-
micafighter
nagyúr
válasz Krisz79 #34908 üzenetére
Volume liszensz telepíthető egyszerre több gépre, de ilyet általában a gyártók szoktak használni. A másik kettő fajta liszensz, amivel az "átlagember" is találkozik, azok az OEM és a Retail. OEM liszensz az első aktiváláskor a gép hardver adatait regisztrálja, és utána csak azon a gépen lesz felhasználható. Retail liszensz nem kötődik a hardverhez, tehát átvihető egyik gépről a másikra. Egyszerre viszont értelem szerüen csak egy gépen lehet aktív a Retail liszensz is, tehát mielőtt új gépre telepíted, az előzőröl le kell törölni. Ennek akkor van értelme, ha gépet újítasz fel, vagy esetleg teljesen új géped lesz.
Nálunk a Retail elterjedt megnevezése a "dobozos", viszont ez megtévesztő, mert dobozos Windowsból is ugyanúgy vagy OEM verzió, és nem dobozos Windowsból is ugyanúgy van Retail verzió.
Az OEM windows 7 verziók megegyeznek a teljes Retail liszenszekkel, a következő kivételekkel:
- OEM verzióval nem jár Microsoft támogatás
- OEM liszensz kötve lesz az első gépen, amin felhasználod
- OEM verziónál is lehet a gépben alkatrészt cserélni, kivévve alaplapot
- OEM verzióval nem lehet egy régebbi Windowsról közvetlenül frissíteni (teljes újratelepítés szükséges)
A fentebbiek miatt a Retail liszenszek általában 2x annyiba kerülnek, mint az OEM verziók.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Krisz79 #34911 üzenetére
Honnét derül ki mikor vásárolni szeretnék,hogy melyik melyik?
Általában az üzletek melyiket árulják? (Mert az árukeresőbe inkább OEM verziót találok.)-> az OEM verzióknál fel kell (kéne) tüntetni, hogy OEM. Microsoft hozott pár éve egy ilyen szabályt, hogy a vásárlóknak egyszerübb dolga legyen.
Upgrade verziókkal megint csak vigyázni kell, mivel azok frissítések, vagyis például ha van windows 7ed, azt tudod frissíteni windows 8-ra egy Windows 8 Upgrade liszenszel.
Ha 1 OEM verziót telepitesz 1 noti-ra majd idővel eladod,az új gépedre ismét windows-t kell venni? -> pontosan, mivel az OEM-et csak azon a notin lehet használni, az új gépedre nem fogod tudni áttenni.
-
micafighter
nagyúr
válasz Krisz79 #34917 üzenetére
A Retail általában 2x annyiba kerül mint az OEM verzió.
Otthoni felhasználáshoz Windows 7ből legalább Home Premium-ot érdemes szerintem, első sorban a fizikai memória korlátok miatt, ami 64 bites rendszer esetén is van.
Windows 8 esetén a sima is elég. (Windows 8 Core a teljes neve egyébként, de nem mindenhol írják ki azt, hogy "Core". Aminél nincs odaírva, hogy "Pro", vagy "Enterprise", az "Core" lesz. Tudom elég idiótaság.. Sajnos ez van. Van ahol Windows 8-nak hívják, van ahol Windows 8 Core-nak, de ugyanarról van szó.) Tehát windows 8 esetén otthoni felhasználásnál nem nagyon fogsz érezni különbséget, a sima, vagyis "core" is elég.
A különböző verziók közötti összehasonlító táblázatok:
Írtam egyébként privát üzenetet is a témával kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz starpeter #34925 üzenetére
Az lenne a cél, hogy kiderítsük, valamelyik RAM-od hibás-e. Ennek érdekében RAM teszteket kell futtatni, többször is, illetve ha megint ugyanolyan kék képernyőt kapsz többször is, akkor valoszinüleg az a RAM lesz a hibás.
Ha meg akarod oldani a problémát, akkor pár napig 1 RAM-al használd a gépet. Minél többet menjen, a te szokásos felhasználásoddal. Én napi 15 órát járatnám. Azért napi 15 óra, hogy a lehető leghamarabb derüljön ki ha van valami.
Arra figyelj, hogy ne melegedjen túl semmi. Hőfokok ellenőrzésére alkalmas ingyenes program: Speccy. 80 fok fölött semminek nem kéne lennie lehetőleg. Ha valami a körül van, akkor kapcsold ki a gépet pár órára, had hűljön le.
A pár nap alatt többször is lefuttatott memória tesztek eredményét végül közöld velünk, és cseréld ki a RAM-ot a gépben, tehát amivel most megy, azt vedd ki, és a másikat ugyanígy teszteld pár napig.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz starpeter #34930 üzenetére
Ahogy a kolega írta, próbáld ki akkor a másik memória modult egyedül. 2 GB RAM-al müködnie kéne a rendszerednek, akadás nélkül. Egyedül akkor éreznéd, hogy 4 GB helyett 2 van, amikor sok folyamat és alkalmazás fut egyszerre, vagy pl sok böngésző ablaknál. Egyébként mindenféle fagyás és akadás nélkül müködnie kéne a windowsodnak egy memória modullal is.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Egy rendszer visszaállítási pont valszeg segítene, de az ugye nincs. Egy javító telepítést kéne megpróbálni. Egy Win 7 telepítő kell hozzá. Itt egy videó, hogy müködik a dolog. és ha sikerül müködö képessé varázsolni a Win-t, ezután remélem csinálni fogsz rendszervisszaállítási pontokat
A videóban először mentést csinál, te ugye nem tudsz, mert nem tudsz belépni sem. Azért érdemes lenne előtte lementeni a fontos dolgokat valamilyen módszerrel, pl linux live cdről bebootolsz és átmásolod a fontos adatokat egy külső meghajtóra, vagy ahogy jól esik.
-
micafighter
nagyúr
válasz starpeter #34947 üzenetére
Amikor a blue screenről írtál a win 8 topicban, meg képeket mutattál, a bug check kódod legvalószínübb hibája a RAM hiba, ezért is mondtuk annyian, hogy a RAMokat kéne tesztelni.
Ha jól emlékszem chkdisk-et is kértünk hogy futtass, és futtattad, nem talált hibát. A chkdisk többek között a winchesteren keres hibát.
Ha beteszed mind 2 RAMot, akkor elindul a gép fagyás nélkül? Ha igen, meg lehet még próbálni, hogy a Sajátgép-ben a meghajtókon jobb kattintás -> Tulajdonságok -> Eszközök -> Hibaellenőrzés. Ezt mindegyik meghajtón próbáld ki. Többek között a chkdisk-et futtatja egyébként, de ettől még ezt megpróbálhatod. A géped részletes hardvereit felsorolnád nekünk, és azt is, hogy melyikre van gar.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz starpeter #34949 üzenetére
Rendben. Majd egy hozzászólásban írd meg kérlek a hardvereket. Ha valamit nem tudsz, hogy pontosan milyen, az általam nemrég linkelt, ingyenes Speccy azt is elárulja.
(#34950) starpeter Akkor a hardvereket áruld el kérlek, és azt is, hogy mihez van garancia!
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz starpeter #34955 üzenetére
Négy gond lehetséges:
1) Alaplap hiba, például a memória foglalat hibás.
2) Memória hiba.
E kettő közül bármelyik megmagyarázná a kék képernyődet, és hogy miért csak 2 GB-ot érez használhatónak a gép.
3) Rossz driver
Ez a kék képernyődnek a kevésbé valószínű oka.
4) BIOS frissítés kéne.
Az első kettőt garancián kereszül lehetne megoldani. Ezeket kéne a végére hagyni, mert gondolom nem akarod nélkülözni a gépet napokig vagy hetekig.
A BIOS frissítése nagyon egyszerű, viszont veszélyes művelet, mert ha rossz BIOS-t telepítesz, nem fog tudni bebootlni a géped. Ugyhogy ezt vagy nem kéne megpróbálni, vagy csak ha már kifogytunk az ötletekből, de akkor is nagyon odafigyelve.. BIOS frissítést egyenlőre jegeljük.
A kép hibádat viszont a rossz memória és alaplap nem magyarázza, legfeljebb hogy a PCI slotja is hibás.. Viszont valoszínűbbnek tartom hogy a vga drivereddel lesz a gond. Ahogy visszakerestem most a hozzászólásaidat a win 8 topicban, úgy látom akkor kezdődtek a gondok, amikor felraktad a vga drivert.
Jó lenne ha a pontos kék képernyőkről tudnál képet mutatni / csinálni, tehát ha netről keresel hasonlót az nemjó. Az kéne nekünk amit neked mutat, mivel a képernyőn paraméterekkel le van írva hogy mi a baj.
Az utolsó müködö konfigurációnál milyen driverek voltak fent? Ugyanazokat használod most is? VGA-hoz biztos jó drivert tettél fel?
Memory remapot próbáld meg átállítani. [link]
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Na ennek örülök A rendszervisszaállítási pont is segített volna egyébként, meg amit írtam ennek hiányában. A biztonsági mentést érdemes megpróbálni visszaállítani, mielőtt az általam javasolt javításba kezd az ember. Viszont nekünk nem említetted hogy van biztonsági mentésed, ezért nem is mondtam
-
micafighter
nagyúr
válasz szabonagyur #35075 üzenetére
Igen. Főleg a mai RAM árak mellett.. akinek van +40ezre 16GB RAMra annak szerintem belefér a kicsit drágább OS.
-
micafighter
nagyúr
válasz fulton #35109 üzenetére
Nem értem, miért írnak egyes kolegák hülyeségeket. Az OEM liszensz hardverhez lesz kötve: # 34909 . Ezt nem én mondom, amit írtam, azt a Microsoft support honlapjáról linkeltem. Én onnan szoktam szedni az információimat.
Írta Sub-ZeRo fórumtársunk OEM liszenszre: ,,Csere után felhívod az MS Magyarországot és szervízes cserére hivatkozva beaktiváltatod a rendszert."
Ez a trükközés nemtudom mennyire müködik, talán igen, talán nem. Alap helyzet az, hogy az OEM liszenszed hardverhez lesz kötve. Ha később szeretnéd átvinni másik gépre a liszenszet, akkor Retail liszenszet vegyél, mert ott nincs hardverhez kötés.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #35132 üzenetére
Igen, sajnos ez így müködik. A win8 topicban is szükséges volt erről írni. ([link])
Viszont aki nem tud valamit, vagy nem biztos benne, az nem baj, mert nem tudhat mindet az ember, de ne terjessze a hülyeséget. Most ezzel nem rád céloztam, akinek nem inge ne vegye magára.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Erzsébeti #35136 üzenetére
Ahogy a kolegák mondták, telepítésnél, amikor feljönnek a partíciók, töröld a 80 GBos partíciót. Ez formázni is fogja a partíciót, és a partíciós listán ugyanúgy ott marad a 80 GB, csak mostmár nincs particionálva. Jelöld ki, hogy oda telepítse, így a telepítő végzi majd el a partícionálást is, és csinál magának egy 100MB-os relytett partíciót is.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz nobela #35162 üzenetére
Merthogy elvileg ugyanazt a Wint használják, ugyanazokkal a driverekkel, nem?
A driverekkel nem tudom mi a helyzet pontosan több felhasználónál, de: A java nem egy driver, hanem egy programozási nyelv, és egy számítási platform. Javas alkalmazásoknak van rá szüksége ugye a müködéshez. Programként települ. Régen raktam már fel java-t, de egyes programoknál választani lehet, hogy az adott felhasználónak települjön csak, vagy az összesnek. Ha ezt nem lehet a Java-nal választani, akkor íme a probléma és a megoldás:
A rendszergazdai fióknál ez a gond: [link]
Ezt meg lehet kerülni, ha 3 fiókot csinálsz, kettő felhasználói, egy rendszergazdai. A felhasználói fiókokban telepítet a javat, nem lesz rendszergazdai joga, hogy összes felhasználónak telepítse. Egyik felhasználónak ezt telepíted, a másiknak meg azt. Ha csak kettő felhasználót szeretnél, akkor ezek után a rendszergazdai fiókból átállítod az egyik felhasználót rendszergazdává, és törlöd a másik rendszergazdai fiókot.
Gyakorlatban:
Első lépés:
A fiók: felhasználó, telepíted X verzióju javat
B fiók: felhasználó, telepíted Y verzióju javat
C fiók: rendszergazda, itt még semmit nem csinálsz először.Második lépés:
A felhasználói fiók: semmit nem csinálsz, ezt meg akarod hagyni felhasználónak X javaval
B felhasználói fiók: itt se csinálsz semmit. Ebből rendszergazdát szeretnél, az Y verzióju java-val.
C rendszergazdai fiók: itt most B-t rendszergazdává teszed.
Harmadik lépés:
A felhasználói fiók: semmit nem kell csinálni
B rendszergazdai fók: törlöd a C rendszergazdai fiókot.
Végeredmény:
A felhasználói fiók, X javaval
B rendszergazda, Y java-val.
Kicsit hosszu lett de gyakorlatban pillanatok alatt megvan, remélem érthető.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest