Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- hcl: Amúgy mi a terv?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila26
csendes tag
válasz
badbrother
üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
Attila26
csendes tag
X-COM látom te vagy az agy

Nem is jutott eszembe, tényleg megkérdezem a gorét, valószínű hogy csak hobbyból tart rendszergazdákat
Amúgy én is rendszergazda vagyok, csak egy egy tök más szakterületen és tökre unom, hogy teliszarták a gépem egy csomó szar free szoftverrel és persze dolgozzak azzal
Király.
Na mindegy, gondoltam kapok segítséget, de látom ezt is nekem kell megoldanom. Sziasztok -
Attila26
csendes tag
Sziasztok, új vagyok

Van egy hasonló problémám nekem is. Az a szitu, hogy a melóhelyemen van egy gép, ami persze le van védve jelszóval. Ezzel semmi gond nem lenne, ha csak a mikrofos word-öt szeretném használni
Tök jók az ötletek amiket mondtatok, de nálam az a baj, hogy ugye nem lehet bootolni
Innentől kezdve a ti ötleteiteket nem tudom alkalmazni.
Aztán az se lenne hátrány, hogy amikor ellenőrzik a gépeket legalább a jelszavukat vissza tudjam rakni
Tud valaki valami okosat mondani nekem ez ügyben, nagyon megköszönném.
Ja win 2000 van a gépen.
Természetesen a bios is le van tíltva és nem tudom kiütni, mert le van ragasztva a gép
Viszont van benne mobilrack ami talán használható, ha a bios automatikus felismerésre van állítva.
Segítsetek, please !!! -
X-COM
nagyúr
hátha így tisztább mit is kell keresned
Directory of C:\WINDOWS\system32\config
2003. 02. 05. 09:48 <DIR> .
2003. 02. 05. 09:48 <DIR> ..
2003. 02. 17. 07:31 327 680 AppEvent.Evt
2003. 02. 17. 07:36 524 288 DEFAULT
2001. 08. 31. 09:52 90 112 DEFAULT.SAV
2003. 02. 17. 10:09 424 netlogon.ftl
2003. 02. 17. 07:31 262 144 SAM
2003. 02. 17. 07:31 1 048 576 SecEvent.Evt
2003. 02. 17. 07:31 81 920 SECURITY
2003. 02. 17. 07:31 15 540 224 SOFTWARE
2001. 08. 31. 09:52 630 784 SOFTWARE.SAV
2003. 02. 17. 07:31 786 432 SysEvent.Evt
2003. 02. 17. 07:32 6 291 456 SYSTEM
2001. 08. 31. 09:52 385 024 SYSTEM.SAV
2003. 02. 05. 09:48 <DIR> systemprofile
2001. 08. 31. 09:52 262 144 USERDIFF
13 File(s) 26 231 208 bytes
3 Dir(s) 10 979 295 232 bytes free -
X-COM
nagyúr
így van a sam, a %systemroot%\system32\config könyvtár alatt helyezkedi el
egy sam nevű file, ha törlöd, akkor lesz egy üres jelszavú rendszergazda usered (persze mint már mondták backupot ajánlott készíteni) -
lesaux
veterán
Ez baromi jó, hogy mindenkinek van valamki ötlete, de senki nem tudja pontosan.
Én sem, csak belepofázok.
-
X-COM
nagyúr
nem kell ennyire túlbonyolítani a dolgokat
be egy másik gépbe, törölni a samet és kész (így törlödik minden felhasználó és jelszó, de az előzmények alapján, ez asszem nem jelent gondot) -
tocsa
senior tag

Ez q nem számít, hoyg neked van linuxod vagy nincs. Ez csak egy floppy, amivel megcsinálhatod a cuccot. Az, hogy ezen a floppyn egy linux bootol az egy msáik dolog.
Jó példa erre még a memtest86, gondolj csak erre.
Az mkdisk/rawrite ilyesmi arra kell neked, hogy ezt a ''csoda image''-et felírd floppyra. -
Geller
tag
The_Tomnak tokeletsesen igaza van. Letezik egy linuxos boot flopy, amirol ha bootolsz megkerdezi, hogy mi legyen a win2k uj admin passwordje..:-))
A makedisket (img) le tudod tolteni az astalavistarol, en annak idelyen onnan huztam le, ugy emlexem...de arra nem mernek megeskudni, hogy nem -e csak NT 4.0 ra volt e jo..bar ha akkor ezt mar meg tudtak csinalni, akkor azota siman meg lehet ez is...
Byez: -
tocsa
senior tag
Igen, ez is egy megoldás.
Másik lehetőség: Windowsos boot floppy, rajta ERD commander, meg egyéb wininternals-os cuccok, registry editor, stb. Egy ilyen eszközzel szintén feltörhető.
Esetleg NT resource kit bevetése is szükséges (?).
Pontos információkat nem tudok, mert nem vagyok akkora szakértő.
Valami tapasztalt egyén segítsen plz.
De semmiképpen sem reinstall!
Üdv. -
bali79
tag
Esetleg arra gondoltam, hogy a vinyót egy másik gépbe berakva, valahogy kinyerhetném a szükséges jelszót az egyik fileból (melyikből és hogyan??) vagy valami ilyesmi.
Az igaz, hogy win2000 telepítéskor meg kell adni egy Rendszergazda jelszót is mindenképpen (a telapítést ugyanis nem én csináltam) -
bali79
tag
Mindenki ezzel kezdi, aki a gép elé ül, hogy megoldja a problémát, naná, én is ezzel kezdtem (pedig tudtam, hogy előttem is mindenki ezzel kezte és tudom, hogy utánam is ezzel fogják, de NEM 
-
bali79
tag
Hi!
Az történt, hogy a szobatársam gépén bizonytalan okokból (mindenki tagad
) egyszercsak megjelent belépéskor a jelszókérő ablak. A baj az, hogy ezt senki sem állította be így, ergo a jelszót sem tudja senki.
Mindenesetre a helyzet adott, valahogy be kéne jutni, hogy kiköszörülhessük ezt a kis csorbát.
A gép tulajának a neve és mindenféle jelszók próbálgatása, illetve a Rendszergazda felhasználó és különböző jelszavak kombinációja sem segített. ha esetleg valakinek ez jutna eszébe, a csökkentett mód sem megoldás....
Kérlek segítsetek, mert nincs kedvem szerelni meg installálni!!
thx
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Cyberpunk 2077
- Formula-1
- Gumi és felni topik
- Milyen autót vegyek?
- Projektor topic
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Gaming notebook topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindenki ezzel kezdi, aki a gép elé ül, hogy megoldja a problémát, naná, én is ezzel kezdtem (pedig tudtam, hogy előttem is mindenki ezzel kezte és tudom, hogy utánam is ezzel fogják, de NEM