Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
montana92 #2995 üzenetére
Hát, én néhány dialógusopción kívül nem éreztem érdemi választásokat (minthogy pl. bizonyos tartalomtól elesnél az adott végigjátszásban a döntés miatt)
Márpedig tele van a játék ilyesmivel, kezdve fontos NPC-k egyszerűen faképnél hagynak (pl. Judy és Panam is "száműzhető" bizonyos döntésekkel, elesve az összes hozzájuk köthető küldetésektől később,), olyan szintig, hogy a döntésektől függ, hogy például a Samurai koncerten ki fog a mögöttünk zenélni vagy olyan apróságokig, hogy ki lesz a város polgármestere és milyen háttérrel, vagy másod-harmad rangú NPC-k keresnek meg utólag küldetésekkel a korábbi döntéseink alapján...
Szóval especiel a CP2077 már megjelenésekor is tele volt egy rakás szerepjáték ópcióval. Sajnos a játékosok (és a teszterek) jó része ezeket meg se próbálta felderíteni, csak végigvittek egy adott végjátékot és kész.
Hozzá kell tenni, hogy sok esetben a döntések később vannak kihatással és nagyjából új játékot kezdve, más döntéseket hozva hozva szembesül a játékos vele.Nem ok nélkül van benne 700+ órám...
-
válasz
montana92 #2993 üzenetére
A CP2077 szintén- legalább van karakterkészítő, de pl. a háttér kiválasztása is mennyit számít az első 10 percet követően?
Párbeszedékeben és pár egyedi küldetésben (minden háttérnek van 2-3 egyedi küldetése).
Nem túl sokban, de számít...
Illetve nincsenek valós választási lehetőségek, nem alakítható érdemben a sztori, minden (beleértve a játékvilágot is) teljesen statikus.
Wut?
Kismillió ponton számít a döntésünk, rengeteg részküldetés a döntéseink alapján jelenik meg egyáltalán, és eleve a főbb küldetések több részben eleve több féle képpen megoldhatóak.
Plusz van 7 féle végkifejlete a sztorinak, ahol a közeli NPC-khez való viszonyunk is változik.
Vagy 700+ órám van a játékban, hát eléggé nagy eltéréseket tapasztaltam a sztoriban...Egy Wh40K világban ugyanez.... 7000 óra lenne benne.
-
wednesday
őstag
válasz
montana92 #2989 üzenetére
Nem fogalmaztam egyértelműen. A tömény, nehezebben érthető angol szövegek olvasásra inkább "munka" az agynak, mint kikapcsolódás, ha nem vagy perfekt, ezért fárasztó, legalábbis nekem.
Ilyenkor nem lényeges dolgokat ki is hagysz. De egyéne válogatja. Ez önmagában nem a játékot minősíti.
A CP2077-nél és a Witchernél elsősorban az erőforrásokra gondoltam, amit azokba a játékokba beletettek. Azon meg lehet vitatkozni mennyire szerepjátékok ezek. Más a megközelítésük.
-
válasz
montana92 #2989 üzenetére
...a Witcher és a CP2077 szerintem ugyanis klasszikus értelemben nem is igazán rpg-k, hanem inkább sztoriorientált akciójátékok.
Nem igazán tudom értelmezni ezt a mondatot. Már ugyan miért ne lennének szerepjátékok?
Attól, hogy nem körrendszerű a harcrendszer, vagy mi a szösz? -
válasz
montana92 #2803 üzenetére
de bármilyen körülmények között is elképzelhető, hogy egy space marine egy xeno oldalán harcoljon?
Persze, a régi lore-ban is, meg az újban is.
A régi lore-ban példa az Eldák és SM párossal, főleg a Káosz ellen.
A Tyranidák ellen nagyjából mindenki összefogott mindenkivel, több battle report is volt anno SM + Elda, de még SM + Ork sereggel is.Az új lore meg egyenesen tele van ilyennel, elég arra gondolni hogy Guilliman újraélesztésében nagy szerepet játszott Yvraine (ami miatt ugye sok éves mém, hogy ő lett Guilliman barinője):
De olyan extrém esetek is előfordulnak, mint a Shield of Baal novellák, ahol a Blood Angels és a Necron együttes erővel harcolt a Tyranidák ellen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Video digitalizálás
- Milyen processzort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- Assetto Corsa Competizione
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Google Pixel topik
- Warhammer 40k: Space Marine 2 (PC, PS, XO)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest