- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Aktív témák
-
Lews Therin
csendes tag
Na, en is megneztem otthon ujra az alaplapot. Nem max2, csak sima AT7-es, es rosszul irtam tegnap, csak egy osztas van az AGP sloton, viszont nem ott ahol az en Voodoo5-osomnek kellene. De az elozo hozzaszolasod fenyeben mar vilagos hogy mi a gond. Viszont az erdekes hogy tamogat 2x-es meg 4x-es kartyakat is, akkor mi a fenenek kellett beletenniuk azt az osztast? Na mindegy, a lenyeg hogy lemondhatok egy ilyen alaplap megvetelerol, pedig nagyon tuti :(
-
Male
nagyúr
Megnéztem az ABIT oldalán. Az AT7 támogatja az AGP 2X-et 3.3 volton, és látszik is, hogy universal AGP slot van rajta, viszont az AT7-MAX2-őn már AGP 8X csati van, ami már nem támogatja az AGP 2X-et, a minimum az AGP 4X 1.5 volt ezen a lapon. Ez látszik is a képen. Nem ilyen lap van nálad?
Azért írtam az előbb a P4-es alaplapokat, mert azoknál jelentkezett előbb ez a probléma (tulajdonképpen a P4 megjelenésekor). -
Male
nagyúr
Azért nem megy bele, mert a Voodoo kártyád AGP 2X 3.3 volt only, az alaplapod meg AGP 4X 1.5 volt only. Pontosan azért csináltak az újabb (4X 1.5 volt) kártyákra mégegy bevágást (a slotba meg mégegy műanyag összekötést), hogy a csak 1.5 voltos kártyákat kezelő lapokba ne lehessen berakni a csak 3.3 voltos kártyákat (az Intel 845 és 850 chipset különböző változatai mind AGP 4X 1.5 volt only), mert az tönkreteheti az új alaplapokat. Persze az AGP 4X-es kártyák mennek a régi lapokban (mert azok visszafelé kompatibilisek), viszont az új lapokban nem mennek a régi AGP 2X 3.3 voltos kártyák. Ezért is előnyös pl a SIS 645-ös lapok, mert azokonUniversal AGP slot van, ami kezeli az AGP 1X, 2X, 4X kártyákat (nincs egyetlen összekötés sem a slotban).
-
amdk7
aktív tag
válasz
Lews Therin #20 üzenetére
Visszafelé kompatibilis:
Az ''új'' kártyák (amin 2 kivágás van) belemennek az 1 kivágásos slotba!
De az 1 kivágásos kártya NEM megy bele a 2 kivágásos slotba! :((( -
Egon
nagyúr
válasz
Lews Therin #1 üzenetére
Már bocs, de szerintem túlragozod a kérdést... Egyszerűen el kell fogadni, hogy nem kompatibilis az alaplapod a vga-val (vagy fordítva). A reszelést felejtsd el, nem véletlenül nincs a kártyán bevágás... Két alternatívád van: vagy lecseréled az alaplapod, vagy a vga-d... Ezen az sem változtat, ha megtudod hogy pontosan miért is nem megy bele a lapba a kártya...
-
McJames
senior tag
Nem beszélve arról, hogy a cikkekben említett ''új'' azóta régi, és a ahogy a CPU-k, úgy az egyéb vasak feszültségét és áramfelvételét csökkenteni igyekeznek.
-
amdk7
aktív tag
Elolvastam mind a 2 cikket :)))
-
MrSummer
aktív tag
válasz
Lews Therin #15 üzenetére
Nem akarod eladni?
-
emvy
félisten
****szus, (kíváncsi vagyok vajon kicsillagozódik-e...), ez egy MÁSFÉL OLDALAS CIKK!!! Ennyire felületesen érdekel csak a számítástechnika??? Akkor be kell menni a boltba és meg kell venni azt, ami a legdrágább, mert akkor tuti sok fps-el lehet lövöldözni...meg esetleg dolgozni, de könyörgöm, ez egy másfél oldalas cikk, tök érdekes, nem bonyolult...na nem is idegesítem magam ezzel tovább, ennek a topicnak pá részemről. Hajrá a reszelgetésben:)
-
amdk7
aktív tag
Nahhhhh!!!
Ha valaki elolvassa a cikket, amit ezuton is köszönünk, mindannyiunk nevében :))
Akkor nem bánnám, ha leírná ide a tömör lényeget. :) -
McJames
senior tag
[L]http://www.prog.hu/article.php?aid=171[/L] :t
-
Lews Therin
csendes tag
Ez igy van, (marmint tenyleg kulon tap kell neki) de ez sajna a tenyeken nem valtoztat :(
A teny marpedig az, hogy azon az Abit AT7-es alaplapon amit en vettem 2 osztas van az agp sloton, viszont a voodookufu kartyamon meg csak 1 (azaz egy) osztas talalhato, ergo nem tudom beletuszkolni. A kerdesem az lenne, hogy ez vajon miert van? Lehet hogy egyszeruen csak elqrtak ezt az alaplapot a gyartas soran? -
emvy
félisten
Mivan??? Ne keverjük már a dolgokat! Az AGP porton keresztül nem kérhet többet egy Voodoo6000, mint bármely más kártya, maximum plusz tápcsatija lehet még a kártyán, másrészt pedig pont az AGP4x az, ami 1.5 V-t igényel,az AGP2x meg 3.3-at. Hogyan képzeled a magasabb feszültség kérését az AGP-n???
Most persze lehet hogy hülyeséget beszélek de kötve hiszem.
Ja, és újabb, nem ''úlyabb''. -
amdk7
aktív tag
De lehet!
Más AGP szbvány. Pontosan nem ismerem, hogy mi a különbség, a ''bevágáson'' kívül, de úgy rémlik, mintha eltérő lenne a feszültség. -gyanis az úlyabb kártyák magasabb feszt. igényelnek, mint a régebbi társaik. (Persze így is vannak kivételek, amelyek még többet kérnének - Voodoo 5 6000 , vagy a Radeon 9700pro) -
emvy
félisten
válasz
Lews Therin #3 üzenetére
Akkor miért megy bele a Matrox?? hát ezt nem vágom, kizárt hogy ''új agp szabvány''...nem igazán értem a dolgot, a képeken ugyanúgy néz ki az AGP port mint más lapokban, de ha te mondod...csak ne reszelj...:)
-
Lews Therin
csendes tag
Na, ennyire lamer azert en sem vagyok :)
Termeszetesen agp-s a Voodoo5, es amint azt eloszor irtam, az Abit KT7-es alaplapba siman belemegy, ugyanis annak az agp slotjan csak egy osztas van.Igazabol meg nem is lattam olyan alaplapot aminek az agp slotjaben ketto osztas lenne, ez az elso ilyen. Lehet hogy ez valami uj agp szabvany? -
emvy
félisten
válasz
Lews Therin #1 üzenetére
A belereszelés kb. olyan jó, mint az a srác akinek a tápcsati nem ment bele a vinyóban, szépen megreszelte, el lehet képzelni mit művelt a fordított polaritás a vinyóval...:(((
Azt javaslom, kérj meg valakit, aki találkozott már ilyesmivel és belerakja neked..... Én arra gondolok, hogy PCI-s Voodoo5-öt fogtál ki, mert ott nincs plusz egy befogó pöci. Bele ne tedd plíz az AGPbe... -
Lews Therin
csendes tag
Sziasztok!
Erdekes dolog tortent velem a minap. Persze lehet hogy csak azert erdekes szamomra mert nem vagyok teljesen napra kesz a videokartya/agp slot temeban...
A tortenet:
Tegnap a kozelembe kerult egy Abit AT7-es alaplap. Gondoltam kiprobalom a gepemben. Van nekem egy jo kis Voodoo5 5500-as videokartyam, de legnagyobb megdobbenesemre nem lehetett belepasszintani az agp slotba, ugyanis a kartya agp csatlakozojan (biztos van ennek valami rendes neve is) csak egy ''bevagas'' van, az alaplapi sloton viszont ketto kis ''pocok van'', ami ugye 3 reszre osztja szet a slotot!
Tortenetesen volt a kozelemben egy Matrox G450-es kartya is, azon viszont mar ket bevagas volt a csatlakozojan, ugyhogy az frankon belement.
Talalkozott mar valaki ilyen problemaval?? Ilyenkor mit lehet tenni? Reszeljek bele a Voodoo5-be egy bevagast, ha ilyen alaplapba akarom beletenni? Vagy most melyik megoldas a szabvanyos egyaltalan? Az amelyik az alaplapon van, vagy amelyik a Voodoo-n? (Az en Abit KT7-es alaplapomon meg teljesen normalis agp slot van, vagyis csak ket reszre van osztva)
Koszi elore is a segitseget!
Lews Therin Telamon
Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!