Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Erdekes volt a multkori, nem vol szaraz, meglepoen jo volt.
Akkor meg nagyon uj volt nekem a vmware, eleg sok hasznos infot sikerult begyujteni.
Az, hogy mi az a cloud mint fogalom arra kb 1,5 orat szantak, de, ugy kezdtek, Mi is az a cloud? Hat azt mi sem tudjuk pontosan, mar azon szakadt mindenki.
Az eloadok jol felkeszultek, szokott lenni esettanulmany, ujdonsagok, labor lehetoseg, kiprobalhatod az uj dolgokat, lehet kerdezni toluk barmivel kapcsolatban.
Volt pl egy faszika valamelyik kormanyhivataltol (5000 user), o tartott ismertetot, hogy min mentek at mikor bevezettek a vmware-t, milyen gondok jottek elo, mi volt elotte-utanna, milyen elonyokre tettek szert,stb. Kb 1,5 oras volt, szerintem standup comedy-nek siman elment volna.
Egy nap tavol a cegtol-ugyfelektol mindez hivatalosan siman megeri + mindig valami puccos hotelt szoktak kivalasztani, kaja-pia ingyen, esetleg megtamogatnak par szuvenirrel

-
gaborbol
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Fel orara lakom DC-tol.
Kb a 67. senki vagyok, de fel szoktak hivni, ha erre jar a vmware, tavaly is voltam akkor is DC-ben volt, egesz jo volt.
Iden volt marcisuban Baltimore-ban is vmware rendezveny, be is voltam kezzulve-reggelve hogy megyek, de kozbe jott es SOS szerver recovery melo,ugy hogy az nem jott ossze. -
gaborbol
őstag
Vmware jon Washington DC-be Majus 3.-an.
Nagyon szimpatikusak, felhivnak, tok kedvesek, szeretnenk meghivni, hogyvan-mizus, miben segithetunk, stb, jol csinaljak na!
Addig konyorogtek,de addig... egyfe fene, ott leszek
Csinalok hogy par kepet, bar allitolag fene nagy "kod" lesz!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gaborbol
őstag
Na az okosok szerint azon a helyen ahol a log fajl van,ami megmondja hogy melyik driver-hianyzol fajlnal fossa el, nincs semmi.
Mas okosok szerint ha 97% felett fossa el magat a converter akkor, nagy valoszinuseggel mukodni fog a guest,kapcsoljuk be batran, es ugy nezki a nekik lett igazuk.
Elinditottam, minden megy szepen egyenlore!
Szoval toltsd be abba amiben fut, onnan acronis full image, aztan johet a konverter.
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
A konverter 98%-nal padlot fogott.
Az okosok szerint ez azt jelenti hogy a kozvetlen a befejezes elott amikor a drivereket konvertalja altalaban ilyenkor nem talal egy fajlt amit eppen kene neki az eredeti geperol.Most el kell koccolnom,de szerintem megszogelem es kiderul, mert kivancsi vagyok hogy ha lemegy a konverter akkor menni fog e vmwar server alatt.
-
gaborbol
őstag
5:30 - kor felkeltem, momdom ranezek, acronis meg mindig fut, azt mondja 12 perc es kesz.
KB 24 oraja fut, es eredetileg 17 re saccolta, szoval meg max 1 talan 2 ora, ha csak elbasszodik kozben...
onnan mar normalis sebeseggel fog menni a konverter, aztan meglatjuk.Bizom benne hogy menni fog a vegen. -
gaborbol
őstag
Sokat nem fogok tudni neked segiteni jelenleg, pont hasonlo cipoben jarok en is.
Virtualbox-bol kene athozi a gepet vmware server 2.0 ala, eddig minden kiserletem szinten kudarcba fulladt ez irant.Most megprobalkozom a favago modeszerrel kinomba aztan megmondom hogy bejott-e.
Virtualboxban futo gepet, lementem acronis tru image-el, majd a tib-et betolom a koverterbe, es varom a csodat
Probaltam, Vboxbol exportalno OVF-be, majd a tool segotsegevel berakni a szerver alad, de nem kott ossze.
Ha a favago modszer nem jon ossze akkor ennek adok meg egy esellyt. Egy 12-14 ora mulva megmondom hogy mukodott-e a modszer

Annyibol szarabb a helyzet a hogy VB-be a pc 100% cpu usage-al porog, barnit probaltam nem sikerul kijavitani.
A full image backup 12 oraja fut es meg kb 8 van vissza, persze a lokal gepen nincs hely ezert csak a halora tudom kirakni a mentest, tehat ha megszakad a halozat agybajt kapok
-
gaborbol
őstag
Megy a link nalam, itt is meg a cikkben is, masnal is van gond esetleg ?
[link]Angolul nem csinalom meg eleg ez igy magyarul, illetve nem is igy kelett volna megcsinalnom az egeszet.
Szepen kelett volna egy screen recorder, aztan ennyi. Lehet meg is csinalom azzal.
Eleg gyakran esik be ilyen melo, a kovetkezot szerintem fel is veszem, max rakok bele egy ket fuck-ot akkor mar full international lesz
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Ezaz Gabor, csak igy tovabb! Mindent belinkeltel csak a veget nem.
Szoval, mivel mar ugyis van regged vmware-hez,(mert letoltotted a konvertert)
Innen leszeded a full free Vmware Server 2.02-t.
Mikor letoltotted, kapod az ingyenes kulcsot hozza.
Csinalok error egy kis ismertetot, es kidobom logutra, hata valakit erdekel, hogyan virtualizaljuk desktopot-szervert lepesrol lepesre.
-
gaborbol
őstag
leirom ide is hatha valakinek jol jon meg kesobb:
Csak Acronis True Image 9.0-tol felfele kompaibilis a converter.
Innen szedd le az Acronis 9.1 proba verziojat:
Teljes verzio 15 napig megy, boven eleg.
Csinalj egy full backupot es mehet is a vmware standalone converterbe ,es menni fog.
Ha tovabbra is problema van, vagy eseteleg sikerult, ird meg.
-
gaborbol
őstag
válasz
ratkaics
üzenetére
Az elso kepen amikor megyomod, hogy "add" ott az gepben levo osszes fizikai halokartya fel kellene, hogy jojjon, es kivalsztani azt amit nem akarsz,hogy a virtual gepek hasznaljanak.
Problad meg a vmware serverben, rakattintani a host -ra, jobb oldalon "refresh network list".
Majd menj vissza a netwok manager-be, es nezd meg megint, hogy az "add" gomb megnyomasa most felhozza e a halokartyakat.
Mas otletem nincs. -
gaborbol
őstag
válasz
ratkaics
üzenetére
Szuper.
Kapcsold ki a virtualis gepet.
Menj megint a manage virtual networks hoz, az automatic bridging fulon, exclude mezobe tedd bele azt a kartyat amit nem akarsz hogy hasznaljon.->ok!
Vmware server host, jobb oldalon refresh network list.
Kapcsold be a virtualis gepet.
-
gaborbol
őstag
válasz
ratkaics
üzenetére
Most megneztem, hogy nalam hogy nez ki.
A fizikalis gepben 2 halokartyam vam, mind a ketto ki lett adva a vm-nek.
A vm fut jelenleg, mind a ket kartya allapota connected.
Mind a ket kartyan bepipalva a connect at power on opcio, es mind a ket kartyanal allithato a network conncetion: (bridged, host only,nat)Nekem ez egy win 2000 szerver, de mivel igazabol mar eleg 1 halokartya is, ezert magaban a win 2000-ben az egyik halokartyat letiltottam.
-
-
gaborbol
őstag
-
gaborbol
őstag
UDV!
Tudtok e olyan mentesi megoldast, ami lehetoleg ingyenes vagy nagyon olcso, es kepes a futo vmwaret vagy virtualbox-ot lementeni valahogy teljes egeszeben.
Free esxi 4-re talatam ingyenes megoldast ami mukodik is, de esteleg olyan megoldasrol tudtok e ami windows alatt is hasznalhato lenne? -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Epp a heten szoptam be en is a vmware-rel.
A dell szerverben amit vettem a proci 64-bites, de a biosban nincs VT tamogatas.
Rakom az 2008 SBS-t, kiszol hogy nincs 64-bit hardver.Mondom neki de van de van.
Rakerestem, hat igen kell neki a VT....Vmware nekul kiprobaltam, megy persze, de nekem kell a vmware+ 64bit....
Most osszerakok egy core2 duo-t azon fog menni. -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Annyi tortenet meg ,hogy ujra kellett allitani a halokartyakat ,mert mert az ibm netfinity helyett ugy virtualok lettek.
Muszaly vele foglalkoznom, mert a legnagyobb ugyfelemnel vmware esxi 3.5, 2 fizikai szerveren 9 virtualis szerver, es 2 win2003std fileszervert kene virtualizalnom amilyen gyorsan csak lehet.
Viszont annyira nincs hely a vmware alatt, hogy egy budos snapshot nem keszult meg soha. Norton backup exec megy szepen es backupolja az osszes szervert a hagyomanyos modon mintha fizikai szerverek lennenek. 9 szervert rangat at minden ejjel a halozaton, es persze meg fizikalis szervereket is ....Szerinted normalis volt aki ezt kitalata?
Mai feladat, kitalalni ,hogy van e valahol meg szabad hely, vagy tenyleg nincs.
A 2 vmware szerver alatt van 2 hp storage, egyben van 9 db 146 GB-os hdd, a masikban meg 3 db 146-os meg 6 db 750 GB os.
Es vmware alatt van kb 550 gb storage, egyszeruen nem tuom hol van a tobbi.
Az is barom modon lett megcsinalva, fel lett szabdalva a storage es minden virtualis gepnek kulon storage van.Pl DC1 storage 50 GB ebbol felhasznalt 15 GB, DC2 storage 50 GB felhasznalt 13 GB. stb ...
Na most ,hogy leirtam es vegiggondoltam, akar 3 virtual szervert is bedobhatnek egy 50 gb-es storagebe, akkor fel tudnek szabaditani valamennyi helyet,de helynek kene lenni csak nem tudom hol van.
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Hat bakker,nem hiszem el, de kesz van.
Egy dual pentium 3 1400 MHz 2 gb ram 36gb hdd abbol 7 szabad, SBS2003 sql,exchange, adatbazissal megtoltve, egesz pontosan 44 perc alatt virtualizalodot.
Kikapcsolt allapotban jott at, megkerdezte hogy mi volt a varatlan leallitas oka

Megnyugtattam, hogy most mar minden rendben lesz.Aztan tenyleg jott az udvozlo kepernyo, hogy olyan sulyos hardvervalltozasok tortenek,hogy 3 napon bellul ujra- kell aktivalni>aktivalas interneten-> On sikeresen aktivalta ezt a peldanyt, koszonjuk. Koszontem en is.
1 ismeretlen eszkoz ugrott fel amihez nem talat drivert, elso blikkre ugy tunik megy rendesen.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Tudom hogy megy, meg win2003 szerverhez is van iscsi kiegeszito, ha jol remlik magatol meg is talaja, beallitani sem kell neki semmit.
Most ezen felbuzdulva csinalok egyet a ceghez is. Van egy regi hp szerver,ugyis ment volna az eletronikai hulladek leadoba, tud 6 satat raidbe kezelni, bedobok 6 vinyot aztan lesz tarhely

Kicsit mas:
Konvertaltal mar rendes fizikai szervert vmware image-nek?
Van 2 file szerver, amit virtualizalni kene, peresze egyszerubb lenne csak siman vmware 2003 templatre rakattintani, meg athuzni a fajlokat, de tapasztalatszerzesre kivallo lenne."VMware vCenter ConverterTM
Convert Physical Machines to Virtual Machines – Free!"Jol kezdodik

-
gaborbol
őstag
Kraft megmondta a megoldast, fix, hogy az a gondja.
google meg:
vmware mouse stuck vagy stick corner

iSCSI:
Felraktam az openfilert install/beallitas kb 15 perc, csatlakoztatas vmware-hez + 5 perc. Nagyon szimpatikus, ha legolcsobban kell tarhely vmware ala es aszerver mar nem bovitheto, vagy csak dragan, nem tudok jobbat nala.Egy regebbi P4-es gepre siman rahuztam, megy bele ket 1,5 Tb-os vinyo es kesz is. -
gaborbol
őstag
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kell a regi szar, na...
Mivel itthon lesz a fix ip, ezert itt kell lennie mindig , 24/7-be szeretnem hasznalni.
Laptopom van, de azt hurcibalom magammal igy arra nem rakhatom.
Idossebb jateggepem van itthon, azon elmenne, de annak mas feladata van.Sikeresen megvettem a DELL-t (2*2.8 xeon,2*300gb scsi,2gb ram.) 50 dolcsi volt es meg sineket is adott melle

Rakok bele meg 2gb-ot 33 dodert vagy 4 et 66-ert es kesz a szerver, van rendes hardveres tuzfalam is ebayrol, mar csak a fix ip kell es indulhat az orulet
Keszulj, mert ugy erzem nesokara lesz par kerdesem

-
gaborbol
őstag
Holnap ha minden jol megy, beszerzek egy hasznalt dell 1850-es szervert, ha viszont nem jon ossze, akkor a leheto legolcsobban ossze kene dobnom egy gepet esxi-nek.
Elso korben csak egy 2003 sbs menne ra, csupan gyakorolni itthon.
Rakott mar ossze valaki kozuletek gepet ilyen celra?
Intel vs amd?Core 2 vagy regebbi core quad esetleg ujabb 3-4magos amd a lehetseges versenyzok egyenlore 4 gb rammal.
Koszi!
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Okes azt hiszem megvan a gond.
Vista 64 bit, a szervert letrehozza, majd inditja es 95%-on lefagy.Rakerestem ma komolyabban akinel ugyan ez a hiba elojott az mind vista/w7 64 bitet hasznal, azt hiszem a 64 bitet nem komazza teljesen.
Atraktam sima xp pro ra, es ott megy rendesen mar telepul is az sbs2003
Sajnos a laptopomon nem megy egyenlore, de azt hiszem a plugin amit lerantott hozza automatikusan lehet hogy 32 bites.A laptopmon mennie kell pedig, mas nem lesz rakok ra MSDN win7 32 bitest. -
gaborbol
őstag
UDV!
Tegnap ismerkedes celjabol felraktam ezt a verziot:
[link]Lehet nem ezzel kene kezdenem, vagy nem jot szedtem le, de nem jutottam vele sokra.
Virtual pc-t hasznaltam elotte,az kifogastalanul tette a dolgat.
A legnagyobb problemam ,hogy hol tudom megnezni mi van a szerveren eppen?
A konzol tok fekete, es ha egyszer elindult a szerver se meg, se leallitan nem tudom.Kossz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Viccrovat
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)