Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek friss tapasztalata VCP-DCV vmware 2V0-21.23 vizsgával kapcsolatban.
Nagyjából 3hét múlva megyek, kb 0 infóm van mire számíthatok. Érdemes az ebay-es dumpokat is igénybe venni a felkészüléshez?
Ebben dolgozom minden nap, de nyilván tudnak olyat kérdezni, amiben nincs napi gyakorlatom, nem használjuk a funkciót.
Köszönöm -
llacee
őstag
Sziasztok!
Na, nagyjából sikerült megoldanom a dolgokat.
Pendriveról fut a 6.7 és a swap-et áttettem egy datastore-ra.
Az apc powerchute egy Windows vm-en fut és egy cmd-t hív meg, ha lemegy az áram az pedig ssh-n leállítja a host-ot. Működik.Pár kérdésem megint van

Kimenő forgalmazás nem nagyon megy a net felé. Xpenology is fut, letöltés oké, seed nem oké 0byte.
Routerhez nem nyúltam IP-k nem változtak, de a Windows VM APC sem küld email-t, ha event van, pedig az is mentésből működő konfiggal lett visszatéve azonos IPvel.USB-n van egy WD külső vinyó átadva Windowsnak. Sebességre 12-15MB/s.Usb3-as van beállítva neki, valahogy lehet javítani a sebességen?
vM tools telepítve van a Windowson és simán desktopon hagyva gépet 50-60%-os terheltégen fut a System.
A cpu beállításban minden lehetőséget bepipáltam, Linuxok nem fogyasztanak a Windows VM ennyire terhelt üresjáratban is.Nem értem.Aki DELL szerverrel rendelkezik, a 2.52.52.52 IDRAC verzióval nem működik az USB átadás 6.7 alatt.
Rollback 2.50.50.50-es verzióval jó. -
llacee
őstag
Sziasztok.Otthoni felhasznalasra mennyire hosszutavu dontes pendriverol futtatni az esxi-t.Erdemes inkabb kulon hddre tenni?Ha pl van egy 750es 2.5 Black hddm megoldhato, hogy egy resze az esxi nek a fennmarado reszet datastorenak osekhez?
Masik kerdes, 16tb raid5 datasorenal kb 800MB reed write gond, ha az os es ma os tarhelye is ezen fut, vagy celszeru az oseknek kulon volume es a nagy tarhelyet "d" meghajtokent kiadni?
Harmadik pedig, hogy win10 Apc Powerchute fut usbvel atadva a smart upst.Olvastam, hogy sshn lelehet normalisan kapcsolni a hostot es a tobbi vmet, de nem talaltam normalis leirast rola.Ezekben kernek segitseget.
Koszonom -
llacee
őstag
Sziasztok!
Annyi változott, hogy vCenter 6.5-öt is feltelepítettem.
Storage alatt semmit nem lát, bár az esxi alá betettem az LSI VIB-et és ott legalább good/ok státuszt láttam a driveokról, vezérlőről.
Van mód a vCenter alá felvenni az LSI raid vezérlőt, hogy lássam a lemezek hőmérsékletét?Másik kérdés:
ESXI tud datastore tárhelyet iscsi-n keresztül kiajánlani egy VM-nek?
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Van egy otthoni szerver IPMIv2 compatibilis az egyik datastore-t egy LSI 9260 Raid5 adja.
Van rá mód, hogy ne csak annyit tudjak a vezérlőről és a diskekről, hogy good és ok.
Konkrétan a lemezek hőmérséklete érdekelne, de mivel otthona használom Dell Custom 6.5u1 mellé a vCenter nem elérhető számomra.
Csak magára a hostra jelentkezem be innen az infók a sensorokról. Gondolom alert sem elérhető így. -
llacee
őstag
Sziasztok!
vCenterbe belépek win rendszergazdával singe sign-on és nem látom az egyetlen esxi hostot, kábé semmit nem enged, se hozzáadni se semmi.Ez mitől lehet?
Egy vas, ezen fut az esxi virtuális gépen egy Windows 2016, amin a vcenter. Vagy ez a baj? -
llacee
őstag
Integration of Fujitsu PRIMERGY and PRIMEQUEST Servers in VMware Environments
valami ilyesmit szeretnék.
-
llacee
őstag
Kis felhomályosítást kérnék.
A szerverre ESXI 6.5 Custom Fujitsu ment.
A sensorokat nem olvassa ki, pedig külön fel is tettem a vib-jét.
watchdog szerviz fut.
Állítólag plugin szinten kellene látni vSphere Client alatt, de én csak a weben szoktam belépni a szerverre.
Ezt a vSphere Client-et nem nagyon találom letöltésben.Pontosan mire jó vagy mennyivel jobb a sima webes belépésnél ez vagy a vcenter.Köszönöm!
-
llacee
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Kicsit kioktatónak tűnt a válasz, a második kérdésemre meg nem is jött, mindegy ballábbal keltem

USB lan nem látszik a fizikai NICek között továbbra sem, de usb-s eszközként feljött a router vm-ben, nekem ez így pont elég wan portnak.Mellanox SR-IOV nem működik, de viszonylag jó sebességgel tudom használni.
4GB nagyobb file-t chome-ban fel tudok tenni ms böngészők alól nem.
Amivel gondban vagyok, hogy nagy fileokkal dolgozom, ezért a 10g kapcsolat a desktop és "szerver" között.
Munka VM(Windows 2016) Két 6TB 7.2 HDD lenne raid0-ban mentéssel(adatoknak), hogy nagyjából ssd sebességem legyen nagy méretben, az os ssd-n futna.
Csak b120i raid módban nem használ TRIM funciót, így az ssd hamar megadná magát, AHCI módban nincs raid0.
Még arra gondoltam a két hdd-t átadom direktben a Windows-nak és storgespaces-el csinálom a kötetet, de RDM inaktív minden hdd-mnél. -
llacee
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszönöm a választ.
Miben korlátoz 60 nap után erre irányult inkább a kérdésem.Usb3.0:•Chipset Realtek RTL8153;
PCIe MellanoxConnectX-2Win2016
Xpenology
Sophos UTM9
DebinaEzek futnának.
Jelenleg abba is elakadtam, hogy pl win 2016 telepítéséhez az iso-t nem tudom a datastore-ba feltenni, mert nagyobb, mint 4GB a file.
Egyenlőre nagyon idegen ez a rendszer nekem. -
llacee
őstag
Kész lett a telepítés HP 6.5u1-est SD kártyára.
Pár kérdés:
"licence will expire in 60days" ez pontosan mit takar?10gbe kártyám alapból támogatja az SR-IOV-t, win alatt működött is itt not supportedet ír.
Van még egy usb3-as 1gigabites lanom, ezt sehol nem látom, pedig szükségem lenne rá.
Jelenleg 1 SSD 128GB és két különálló 3TB HDD van bent.
Hogyan a legjobb a vm-eknek, rawba nem adnám át inkább disk file-ba.Köszönöm!
-
llacee
őstag
Akkor nagy fába vágom és próbálok egy HP 6.5u1-est SD kártyára.
Hosszútávon bírja a gyűrődést/írást? Kingston sdhc class4 ezt találtam itthon.Vagy pendrive a belső usb2.0-ra, amelyik gyorsabb és bootol a microserver.
Eddig itthon és a munkahelyen is csak hyper-v adminisztációt csináltam, kell egy kis perverzió
(ESXI tud olyat, mint a Win Storage spaces? 2pl 2x4TB hdd-nél 2TB raid0 2TBraid1? vagy tiering ssd cache?)
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Hyper-V helyett próbából feltettem VMWare Workstation 14-est.
Otthoni "szerver" Xeon E3, 16G, 2 adat tömb.Egyik VM egy Sophos UTM Firewall, másik most nem is lényeges.
A gondom, hogy dedikált lan kártyákkal az eddig vígan hozott Digi ezres net, most a felénél többet nem tud.
Soho routerrel megy fullon illetve a másik gépen hyper-v alatt is.
Mit állítok be rosszul?
Bridge-ben van vm0 és vm2 néven a két hálókártya (Router-WAN, Router-LAN), amit használok Broadcom 57xx.
2CPU,2GB ram, 20GB hdd, ahogy a HYper-V.n is.Nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest