Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Eddig Workstation-be telepítgettem a ESXI-t gyakorlás képpen, most viszont gépre szeretném tenni. Mekkora hely kell neki? Mekkora I/O igénye van? (Tényleg elég lehet egy pendrive?) Érdemes SSD-re, vagy HDD-re tenni?
-
Sikerült belépni a webes felületen. Ez a restart hiányzott csak. Viszont kapok egy jó kis AngularJS script hibát amikor belépek. A poén, hogy ha F5-el frissítek akkor eltűnik. De ha a feldobott ablak reloadra kattintok akkor újra be kell jelentkezni és megint dobja a hibaüzenetet.
-
Közben rájöttem, hogy van accountom. Leszedtem a 6.5.0-t. Workstation alá feltettem, viszont a webes felület nem enged be. Azt mondja rossz jelszó...

Futottam egy keresési kört, de azon kívül, hogy másnak is volt ilyen gondja, nem jutottam előrébb. -
Hogy működik most az ESXI licence? (Jól láthom átnevezték vShpere Hypervisorra? ) Szóval saját otthoni laborszerverként szeretném tanulási célra használni... Úgy emlékszem régen 5.5 free volt... 6.0 és 6.5-el mi a helyzet ilyen téren?
-
Akkor maradok a Workstation-nél, azzal elégedett voltam.
Virtualbox-ot használgattam régebben, de néha olyan suta...nem szívesen váltottam volna át rá. -
Nálam még az az info van, hogy a workstation csapatot szélnek eresztették. Mi a státusza most a VMware Workstation-nek mint desktop virtualizációs eszköznek? Stabil a jövőkép?
-
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Fizikai vas nem lévén, egy VirtualBox vm-be raktam fel a Hyper-V Server 2012
MMC-n keresztül szerettem volna kapcsolódni hozzá de a hálózattal valami nem oké...Keresgéltem és mindenhol a Bridge módot nyomják statikus ip-vel. De nekem így sem látja a host a vm-et. Se ping, sem RDP -
válasz
kraftxld
üzenetére
Támogatot VGA-ket merre találom? Most nem volt barátom a Google.
Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy elsősorban Quadro és FireGL van a listán...RDP7.0 kliens ez külön telepítendő vagy mondjuk rész az OS-nek Win8-tól?
(Van egy Win Server 2012 licencem....Azt tudom, hogy kell alatta Hyper-V-t bepipálni...Van ennek valami olyan változata mint ESXi-nek. Olyasmire gondolok mint a Win Server-nek a core edition. Így a GUI nem enne sokat és távolról tudnám a Hyper-V-t piszkálni. Hogyan szokott ez történni?
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Megnéztem a RemoteFX-et. Jónak tűnik...
Olvasgattam még ESXi témában is itt van egy kis összefoglaló:
[link]Azért nem egyszerű még ez a dolog.
Pl. Ha egy vm-en futtatok valami játékot akkor az teljesen lefoglalja a VGA-t. Tehát ha két vm-en szeretnék egyidőben játszani akkor 2 VGA kell.
Meg van ez a RAM probléma is ami ugyan megoldható de nem egészen értem még mi az oka. 2GB fölött nem megy a vm.:
VM will NOT BOOT if You set 3-4GB of RAM! You have to change Advanced options, add following:
pciHole.start = 1200
pciHole.end = 2200
for every VM using more than 2GB of RAM and it will workA Hyper-V esetében van valamilyen hasonló "korlát"?
-
válasz
kraftxld
üzenetére
1. A képet egy TeamView-er-en vagy valamilyen távoli asztal megoldáson keresztül gondoltam...Arra alapoztam, hogy a sávszél akkora, hogy nem gond a késleltetés...(vagyis minimális lesz) Csak a képet kell közvetítenem, mondjuk egy másik laptopra...
2.
Na ez szuper...mert akkor nem vennék külön NAS, meg külön kis mini gép, meg akármi...3.
Olyasmire gondolok, hogy van két vm, egy hálókártyán.
Mondjuk tudom, hogy hülyeség de mindkettőn fut egy Oracle DB 1521-es default porton. Akkor azért keresztbe áll a szeme, hogy most melyiknek küldtem kérést? Tehát erre figyelni kell, hogy azonos szolgáltatás ne legyen ilyen esetben? -
Elgondolkodtam mostanában egy kisebb szerver építésén amire ESXi 5-t tennék fel.
futna rajta 1-2 Linux. Meg 2-3 Win 7-8 vegyesen...
Felfogható amolyan home made labor gépnek...1.
Többek között elgondolkodtam egy olyan megoldáson, hogy ha ebben a szerverben lenne valami combosabb VGA, akkor ennek a képességeit ki tudná használni egyszerre 2 Windows? Egészen konkrétan mind a kettőn egy időben futna valamilyen játék...Lehetséges ez?2.
Egy másik vm feladatának azt szánnám, hogy fájlszerverként működjön. Lenne rá csatolva X GB/TB tárterület, amit a többi vm egyátalán nem is lát. Ezt képes stabilan ellátni egy ilyen vm?3.
Lenne egy újabb vm amit amolyan fejlesztői sandbox-nak szeretnék használni db szerver, java alkalmazás szerver szaladozna rajta. Ezeket "távolró" (local lan-on belülről persze) szeretném elérni...
Ilyenkor ajánlott dedikáltan az egyes vm-ekhez rendelni, vagy tudnak osztozni a kártyán?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- darkFlash CF8 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest