Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sting2
addikt
Mit kell beállítanom ahhoz, hogy elmúljon a filmek " darabossága "?
-
Sanyi.mTs
addikt
hol tudom beállítani, h minden filmet 16:9-es arányban jelenítsen meg a vlc?
(van pár 4:3-as sorozat és ott állandóan minden résznél át kell állítani a 16:9-re, ezt szeretném elkerülni) -
N0zer0
senior tag
Ezt sok minden okozhatja. A NAS gyengesége, a Wi-Fi adás vagy vétel minősége. Szerintem próbáld ki kábellel első körben. Ha úgy jó, akkor a Wi-Fi környékén kell nézelődni, hogy milyen a jelerősség, terheletlen csatornán ad-e, van-e az útban valami zavaró vételi akadály, sugárzási teljesítmény milyenre van állítva, friss-e a Wi-Fi kártya drivere a gépen. Esetleg nagyobb antennákat használni, de kötve hiszem, hogy nálad azon múlna.
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok!
Abban tudna nekem valaki segíteni, hogy mit kell átállítsak, hogy a helyi wifi hálózaton, NASról streamelt filmek ne akadozzanak? WMP-vel tökéletesen mennek még a 1080p-k is...
Köszi előre is!

-
Jazz
veterán
Nem beszéltem váltottsoros képmegjelenítési problémáról. Azt a legegyszerűbb kezelni.
Sem csíkozásról, hanem "szétcsúszásról".
"SMPlayer-nél szétcsúszik a kép a gyors mozgásoknál. Mint egy játéknál amikor nincs bekapcsolva a VSync."
Úgy ahogy írtam. Nem tudom tapasztaltad-e már az video-aszinkronitásból eredő kép-szétesést. Ha nem, indítsd egy játékot, kapcsold ki a vertikális szinkronizációt, és akkor látni fogod miről beszélek. Na itt is ugyan ez van. -
N0zer0
senior tag
A csíkos kép lehet a deinterlace hiánya, deinterlaced anyagoknál, tipikusan felvett tévéműsorok és videokamák képe szokott ilyen lenni (576i, 720i, 1080i). A VLC nálam most Linuxon x4rakszik, ezért nem tudom neked megnézni pontosan melyik menüben kell állítani, a neten olyasmit írnak, hogy Eszközök → Beállítások → Minden beállítás mutatása → Videó kimeneti szűrők → Deinterlace.
Az SMPlayerben ugyanez Videó → Deinterlace menüben található. Az SMPlayerben is lehet állítani a fényerőn és a színeken, hogy a fekete valóban fekete legyen. Videó → Kiegyenlítő (EQ), és próbálgatod a csúszkákat. Illetve lehet a videókártya driverében is beállítani a 3D/gyorsított beállításoknál a színkorrekciós résznél, mert a 2D-s beállítások és annak színkorrekciója csak a 2D/gyorsítatlan kimenetre vonatkoznak.
A másik oka a szétcsúszásnak a szarrá tömörített videók, egyes régebbi encoderek így spóroltak sávszélességet, gyors mozgásnál jön ki. Ilyenkor viszont mindegyik lejátszóval ilyennek kéne lennie.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Nem éppen VLC playert érint a kérdés, de hátha tud valaki segíteni.
SMPlayer-nél szétcsúszik a kép a gyors mozgásoknál. Mint egy játéknál amikor nincs bekapcsolva a VSync.
A monitor képfrissítési frekije 75Hz, de 60Hz is ugyan ilyen.
VLC-t aztért nem használom mert a fekete nem fekete. SMplayernél betudom állítani a dekódolást, de VLC-nél nem.
Mit lehet tenni a szétcsúszás ellen? Próblátam mindenféle szűrőt de semmi.Köszi!
-
Visormail
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Érdekes, hogy ha aktiválva van a save/restore last position kiegészítő, akkor az atv linkjét elindítva kifagy a vlc egy visual c++ runtime hibaüzenet kíséretében

-
zoetsa
tag
Borzasztó lett a kép, pedig csak a feliraton állítottam, na meg a frissítés... Szeretnék újra szép képet, ötlet?
VLC és MPC:

-
Clickbait
aktív tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Sziasztok!
Ma vettem észre, hogy a VLC-men csúnyán szaggat a hang.
Olyan fél másodpercenként megakad, a videó nem, csak a hang, meg néha komoly szinkronizációs nehézségei támadnak.
Pár napja néztem filmet VLCn, akkor smemi probléma nem volt.
Most akár zene, akár film akad a hang.
Újratelepitettem, bekapcosltam a hardveres dekódolást semmi sem segitett.
Megpróbáltam 32 és 64 bites verzióval is, más lejátszóval nem akadt a hang (KMPlayert kipróbáltam, illetve a beépitett Win 8-as lejátszót is)
A gépen azóta semmit sem változtattam, illetve se VLC-be se sehol nem állitottam be semmit.
Mi lehet a probléma?
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
VLC segítségével szeretnék 2 gép között (wifin) médiatartalmat streamelni.
Az alábbi videó alapján beállítottam: [link], de nem működik .
Ötletek?

Előre is köszönöm!
-
-
-
zoetsa
tag
Nektek is mikulássapkát öltött az ikonja?

-
perempe
veterán
mpgv-t nem tudom lejátszani vele. milyen lejátszót használhatok helyette?
-
Efeszi
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
2.1.4 működik rendesen...
-
Rota
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
-
donjohnson
addikt
ez az usb-s cucc csak sztereót tud kiadni magából, hiába van rajta spdif.
VIA Envy VT1620A
vegyél másik hangkártyát, ami 5.1 képes.
-
Rota
tag
sziasztok.
Optikai -spdif csatlakozó- kábelen viszem ki a hangot egy régebbi házimozi-erősítőre. Ez dolby digital és Prologic ot tud. Ha ugyan azt a filmet dvd lejátszóval játszom le, akkor elérhető a jobb dolby digital ha viszont számítógépről akkor csak a prologic. Eggy ilyennel [link]vinném ki a hangot .
Nem tudom , hogy vlc beállítás kérdése e ez, de gondoltam tudtok segíteni, hogy miért nem dolby digital a hang a vlc n keresztül. -
N0zer0
senior tag
VLC-ben Média → Több fájl megnyitása… → megadod a videófájt → További beállítások megjelenítése elé pipa → Másik média lejátszása szinkronban (másik hangfájl…) elé pipa → Tallózás… a hangfájlra
A BSPlayert felejtsd el, adware sz4r az egész. SMPlayer/mplayer-párti vagyok, de a VLC is tűrhető.
-
chungee
addikt
Napot!
Hogyan tudom berakni VLC-vel vagy BSplayerrel a jobb minőségű *.ac3-at?
-
Efeszi
csendes tag
Feltettem a VLC 2.1.5 64 bites változatát Win7 (64 bit) rendszerre és amikor a fájlok társítását akarom beállítani (Eszközök\Beállítások\Társítások beállítása...), a program elhasal és bezáródik a következő üzenettel:
"This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information."Tud valaki megoldást erre, vagy tapasztalt hasonlót?
Ezt találtam még:
The VideoLAN Forums • View topic - 64-bit 2.1.5 crashes when Set up associations button clicked
https://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=14&t=120818 -
Choi Hyun
újonc
Sziasztok! Van 1 problémám
Teamspeak3 music bot hoz szeretném használni a VLC-t úgy hogy youtuberöl tudjak invelni zenét
ctrl+n -> hálózat és a youtube link.. eddig stimmel de mikor rá kattintok hogy lejátszás 1 ujabb kis ablakkal találom szemben magam amin ez áll: A bemenet nem nyitható meg A VLC nem képes megnyitni a(z) „https://www.youtube.com/watch?v=Dk_Y2VC5_pI” MRL-t. pl..Valaki aki esetleg tudja a megoldást írjon
Ty all

-
Visormail
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi! Kipróbálom.
-
tonyrulez
őstag
Jól látom hogy a legfrisebb VLC-ben (gondolom már egy ideje) inncs benne a mono mód? Van pár videofájl amin el van cseszve a sztereó, és a halláskárosodás megelőzése érdekében inkább monoban hallgatnám, de úgy látszik nem lehet, helyette vissza kellett tennem mellé egy régebbi verziót is.
-
Sobriety
tag
Szomorúan konstatáltam, hogy a most legújabb VLC teljes képernyőn kockázza a tartalmakat, míg más lejátszó gyönyörűen simít, nagyít. Nem a kódolásból adódó kockákra kell gondolni, hanem egy VLC által generált, éleknél is lépcsőkben, apró kockákban megmutatkozó jelenségre, elég ronda. Érdekelne, hogy van-e ellenszere. Tapasztalatom szerint lassabb gépeknél az egyetlen megoldás határesetes mkv-k lejátszására a VLC hang elcsúszása nélkül, ezért is maradnék meg mellette, de nem bármi áron.
-
donjohnson
addikt
egy tipp annak, aki a magyar ATV-t szeretné nézni online VLC-vel:
Ctrl+N aztán a megjelenő ablakba ezt az url címet kell bemásolni és mehet a lejátszás.rtmp://195.228.75.97/atvliveedge/_definst_/atvstream_2_aac
-
N0zer0
senior tag
válasz
kalozhun100
üzenetére
A ballance csúszkája nincs elhúzva véletlenül? Vagy a Windows beállításainál, vagy a VLC-ben?
-
kalozhun100
őstag
Az miért van, hogy nem szól a hangszóróm egyik fele vlc-ben? Sztereóra van állítva. Vagyis szól, csak marha halkan. 2.1.5-ös verzió. 64 bites.
-
ACE-
addikt
Üdv!
Eddig WMplayer-t használtam, de most áttérnék VLC-re.
Az a gondom, hogy valahogy a VLC minden videót világosabban játszik le, mintha több fényerő lenne a kelleténél rajta. És nem találtam meg hogy hol lehetne ezt visszavenni, mert iszonyat zavaró, és emiatt nem használom még. Tud valaki ebben segíteni? Íme két screenshot:
Wmplayer:
-
róland
veterán
Egy probléma: csak egy adó műsorának rögzítése egy multiplexből. (Ebben a topikban is felvetettem.)
És a megoldása: pár beállítás a VLC-ben.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Azt csinálja a VLC-m, hogy a feliratot egymás alá írja kb 3 szintig, úgy hogy a régi megmarad csak halványabban, majd fölé írja az aktuálisat, a régi még halványabb lesz alatta....és ezt 3 szinten keresztül.
Áhh egyszerűbb egy screenshot, íme:
Lehet én nyomtam el véletlenül valamit :S
Ötlet?Előre is köszi!

-
Gabez00
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdédem, megoldható-e, hogy a VLC lejátsszon MIDI formátumot? -
Werkly
őstag
Ha WMP skint vagy másikat használok teljes képernyős módban miért nem jelenik meg a csúszka amivel betekerhetek a filmbe? Nem állítható ez be?
-
Werkly
őstag
Magát a VLC ikont meg lehet változtatni mint a programban a skineket? Kösz!
-
korfa
aktív tag
Parancssorbol udp multicastbol hogyan lehet a legkönyebben kepet menteni?
Köszi.
Korfa
-
Werkly
őstag
A VLC-nél van grafikus EQ beállítási lehetőség? Ezt érdemes használni vagy van más jobb lejátszóprogi? Kösz!
-
tknof1871
őstag
Sziasztok!
Van néhány problémám.
A feliratoknál (subtitle) a betűk között nagyon nagy a távolság. De nem találom, hogyan lehet ezt csökkenteni.
Van itt olyan opció, hogy a felirat ne a videón legyen, hanem a Overlay/VMR surface-on? Azon a fekete csíkon, ami a 16:9 meg hasonló széles videóknál keletkezik, mert a monitorom 5:4 vagy 4:3 képarányú.Szerintetek rosszul telepíthettem? Telepítésnél minden pipát kivettem, hogy csak a fontos dolgok települjenek.
-
asuspc96
senior tag
Helló!
Valaki tudna megoldást arra, hogy VLC-ben miért akadoznak az 1080p-s filmek ?
Pár másodpercre szakadozva megy olyan mintha játékban kevés lenne az fps, véletlen időközönként egy olyan 3-5mp-ig megy majd megint egy olyan 5 perc semmi...és újra...
És a vicc az, hogy minden más lejátszóban is mint pl KMPlayerben is....Valakinek ötlet ?
-
-
tonyrulez
őstag
Most látom hogy van ingyenes verzió is, Splash Lite néven, lehet az is elég otthoni felhasználásra és nem kell megvenni/havonta reinstallálni

-
tonyrulez
őstag
Nekem is nagyon bugos a VLC, van hogy beszaggat a kép, vagy elszürkül és ahol mozgás van ott visszatér rendes színűre, vagy egyszerűen csak lefagyasztja a gépet. Áttértem a Splash Pro-ra, ugyanazokat a videókat szaggatás nélkül végigjátsza, megjegyzi hogy hol hagytam abba stb. Egyedül a feliratszinkronizálás hotkey-ek hiányoznak, de a stabilitása ezt kompenzálja.
30 napig ingyenes, tervezem hogy megveszem a teljes verziót. -
Sinesol
veterán
Sziasztok
Vlc-t hasznalok de mostanaban elég bugos, nem tudom masnak is jelentkezik e.
Ha beletekerek filmbe akk szetesik a kép es ilyen kockás lesz, máskor meg ha nem is esik szét masodpercenként megakad egy kicsit. Mindez akkor jelentkezik ha be van kapcsolva a gpu gyorsitas.
Több szempont miatt lecseréltem az előző Hd 7770 vga-t de a mostani Gtx 660-al is ugyanazt produkalja.
Kikapcsolva nincs gond, de azt hiszem jogosan varok el egy alap dolgot szerintem, nem a semmiert van a gpu gyorsitás.Másik probléma ha csuszik a felirat es közben sávszinkronizalast használok, akkor saccra 3-4szer ha modositom az időzítést egyszerűen lefagy a vlc, de olyan szinten hogy csak feladatkezelöben tudom kilőni, képtelen vagyok akár asztalra is kilépni oylan mintha ráégne az asztalra a videókép..
Másrészt meg azt is eszrevettem mintha mikrolaggos lenne, ma beraktam egy filmet Mp-HC lejatszoval es sokkal simabb a lejatszas, főleg amikor a kamera mozog nagyobb területek bemutatásakor. pl amikor egy repülőből filmezik a tájat...
Kb 5 ször ujraraktam a rendszert de mindig bugos marad. Win 8.1-et hazsnalok, de ugy emlékszem 7esen is bugos volt, meg amugyse mennék vissza már win7re, tul nehézkes, idegesit ha munkaban is hasznalnom kell.
Általában 720p/1080p anyagokat nézek, néha Bd-rip de legtöbbször olyan 30-40 gigás állományokat. De a hibák ugyanugy jelentkeznek egy 1-2 gib-os sorozatrésznél, mint egy 30 gib-os filmnél.Sok szempont miatt szeretném hazsnálni a vlc-t, de kiakaszt mostmár, 7-8 évig semmi utobbi 1 évben meg bughalmaz az egész. Remélem valaki tud segíteni. Előre is köszönök minden segíítséget.
-
tpeter77
addikt
16kHz-en 16dB emelés? szúnyogriasztónak használnád?!

-
razorka777
veterán
Üdv.
Milyen trükkel tudnám rávenni a VLC-t, hogy ezt elmentse nekem és ne kelljen minden indításnál a beállításával szórakozni.
-
Visormail
addikt
válasz
tpeter77
üzenetére
Eszközök/beállítások/gyorsbillentyűk:
1 hangosítás és halkítás
2 konkrét időnyi ugrást nem tudsz beálítani, de ha beírod felül a keresőbe hogy ugrás, kiadja mik vannak
duplán klikkelsz rájuk és megnyomod amit akarsz.Eszközök/beállítások/kezelőfelület: nemrég játszott elemek mentése. A start menüben/tálcán így is megjelenik azt hiszem, akkor start menü tulajdonságaiban adatvédelem fülön a pipákat tudod kivenni, de az persze minden programra vonatkozik.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Az alábbi két dolgot szeretném beállítani a VLC-n.
1. fel/le nyilakkal a hangerőt tudjam csökkentei/növelni és a jobbra balra pedig 1 vagy 2 percet ugorjon a filmben előre/hátra.
2. a legutóbbi média listát sose mentse el a vlc.kérem segítsetek, köszönöm.
Peti -
beni3d
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a screen lejátszásakor megoldható e az, hogy a monitor bal alsó sarkát felnagyítva játsza le? Van egy Battlefield 3 nevű játék, ahol a térkép alapvetően a bal alsó sarokban van. namármost én azt szeretném elérni, hogy ez a térkép a második monitoromon nagyban látszódjon, ezért kérdezem

-
Viktoár
addikt
Sziasztok
A VLC-t valahogy rá lehet bírni hogy az ingyen nézhető,internetes (mindig tv) tv csatornákat lehessen nézni vele?
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
VLC portable2.1.3 verzióval szeretnék automatikusan lejátszani úgy egy fájlt(video) hogy csak egy lejátszási listára vagy batch fájlra kattintva elinduljon.
A lejátszási lista nem játszik mert nincs telepítve a gépekre és így társítva lehetne csak megoldani szal ez felejtős.
Batch fájlal odáig eljutok hogy elinduljon a vlc de nem tudom hogy lehetne megmondani neki azt hogy a videot is indítsa el automatikusan.
Mindez 1 cd-re lenne kiírva és úgy kéne működjön ha van valakinek ötlete szívesen fogadom.
-
Cranium
tag
Hali, elég gyenge a gépem, ezért nem bírja az online VB közvetítést. Valahogy meg lehet oldani, hogy az M1 közvetítést VLC-ben nézzem?
-
Aske
aktív tag
Sziasztok,
a problémám a következő. A VLC a bluray, mkv fájloknál (1080) mintegy 40% processzorkihasználtságot generál. Emiatt már nem tudok végig megnézni egy filmet, mert két óra alatt lemerül az akkumulátor. Van olyan beállítás (hardveres kódolás, akármi), amivel ez a nagy terhelés megszüntethető és kevesebbet fogyaszt közben a gép? i5-3230M processzor, VLC 2.1.4.
Köszönöm!
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Nálatok is előfordul, hogy film nézése közben a pause gomb hatására a kép azonnal megáll, de a hang 2-3 másodpercig tovább szól, majd ha indítom tovább a filmet, akkor a hang ezzel a 2-3 másodperccel folyamatosan el van csúszva?
Mi okozhatja?
Petya
-
tonyrulez
őstag
Létezik Chrome-hoz bővítmény, (és gondolom más böngészőkhöz is, ha más nem userscript), YT videó megnyitása után egy VLC gombot tesz a címsáv végére. Te gondolom arra gondoltál, hogy a VLC böngésző-beépülője nyissa meg alapból a videókat, de erre megoldást nem találtam. Nem tudom hogy egyáltalán tudja-e ezt a funkciót.
-
makoss
veterán
Üdv!
Jó pár hete akadozik a youtube, pár napja itt a prohardveren mutattak 1 VLC-s megoldást, hogy a VLC-t megnyitva a média megnyitásánál a hálózat megnyitásába kell bemásolni a youtube linket és jobb lesz, no megnéztem és tényleg jobb.
Viszont az lenne a kérdésem, hogy a youtube-t, hogyan lehetne rávenni valamiféleképp, hogy azzal a tudással szépen folyamatosan játszon le mindent a youtube oldalán?
Köszönöm!
-
tonyrulez
őstag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Nekem is ezt csinálta egy ideje, de annyira nem zavart, igaz nekem csak egy pillanatig látszódott a playlist. Én most így tudtam visszaállítani (nekem legalábbis működött): elindítom a VLC-t - tehát nem fájlt nyitok meg hanem magát a programot - ekkor nekem a lejátszólista nyílt meg. Ezt kikapcsoltam (Nézet→Lejátszólista vagy CTRL+L), kiléptem, és mostantól nem lejátszólistára teszi hanem elindítja.
-
Üdv. Segítséget szeretnék kérni, mert vmit elcsesztem. Ha most 2x kattolok bármilyen videóra akkor egyből playlist-re dobja majd vár kicsit és elindítja, eddig simán csak indította. Hol tudom ezt visszarakni?

Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest