Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz RockHaRD #68304 üzenetére
Kezdésnek a már többször belinkelt méricskélős táblázat (van benne sok pumpa típus):
Ahol nincs külön írva, 10/16 csővel volt szerelve a teszt.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/183KU8kNztojdVxXoq4hxkL9nfNQq3dNU_1xqtNbWF9M/edit?usp=sharingRockHaRD:
A leginkább áramlás lefolytó, tapasztalatom szerint a GPU blokk.
Elég, ha csak megnézed az elrendezését, felépítését úgy általában.
(Táblázat 6. és 10. sor. 1-2db pumpa üresen vs. gpu)varmi2:
ha a mérés pontos (,viszont ha neked is liter/perc akkor nincs miért aggódni) akkor
az gyanúsan dugulás vagy egy beragadt levegő buborék valahol a rendszerben.Összehasonlítási alap, nálam jelenleg (linkek hiányától, most tekintsetek el. ;)):
- NTech AM4
- Alphacool 5700XT
- Aquacomputer Airplex EVO 1080
- Aquacomputer USB High Flow
- Heatkiller Tube D5
- Heatkiller D5 Top
- 2db Alphacool VPP755 V3
- gépen belül: 12/7,6 csövezés
- gépen kívül: 16/10 csövezésA pumpák 2400-as fordulat környékén működnek alap esetben, így a flow 99 l/h.
Maximumon járatva (4500 rpm) 190 l/h az áramlás.Nem is olyan rég, volt egy gondolat menetem annak kapcsán, hogy milyen jó is lenne a high flow fitting (kb. EK Torque a legjobb 16/10 esetén). Viszont tovább gondolva és látva az adatokat addig amíg a GPU blokk az egyik leginkább korlátozó tényező, mindegy is, hogy máshol tudna száguldozni a víz. :)
üdv.: Boldog Ferenc
-
veterán
-
varmi2
nagyúr
válasz RockHaRD #68310 üzenetére
Én is sokat nézegettem ezt a házat. De végül még sem ez lett, hanem ez. Phanteks Enthoo Pro 2.
Egyszerűen ez a lian li túl zárt.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
hash99
senior tag
Ahogy a többiek is írták nem az igazi ez a ház sajnos... Én is szoptam vele de már nem érdekel le fogom cserélni. Ettől függetlenül azért ennél jobb hőfokokat kéne adnia. Szerintem a szar ventik sokat rontanak plusz ahogy más is írta a hátsót rakd intake-re. Valami biztos hogy nem klappol nálad mert a vga-t 40+ fokos vízzel is jól lehet hűteni nem kellene ilyen hőfokokat produkálnia.
-
sfknasty
aktív tag
válasz RockHaRD #68308 üzenetére
Na most elgondolkodtam azon,hogy várjak-e Május végéig a 3.2 ddc-vel szerelt distrora.Vagy vegyek már most a distro mellé 3.2-t?De miért is adjak ki 30k-t pluszban egy pumpáért,ha később már a 3.2-vel jönne a distro ugyanazon az áron? Bár nekem csak a cpu lenne hűtve egy Alphacool eisblock aurora edge plexi-vel. Nem lehet,hogy nálad esetleg a radi a gyengepont?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RockHaRD #68324 üzenetére
Ugyan az a cpu, és hwinfo is van! #68286 Kiratheonly
Az kifelé tolja a levegőt!
"Az rossz megoldás, hogyha fentről szívja a levegőt a ház, és lent fújja ki? Úgy direktbe fújná a vga hátlapját 3-4 venti. "
Miért is nem fordítod befelé a hátsó ventit?[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
Kár érte, a végeredmény szép lett.
Pumpát tedd minimum 70%-os fordulatra, az még segíthet. De a víz hőfok fő oka a nem elégséges szellőzés lesz.
A hátsó ventilátor szerintem intake módban nem lesz jó, így is az a baj, hogy túl meleg van bent, így én azt tuti megfordítanám.
A memória hőfokba törődj bele a bányában vagy inkább hagyd a picsába, és ne tedd tönkre a kártyátAz 1mm-es TG minus pad nálam nagyon puha, a blokk és VRM között szinte teljesen kilapul, ezért nem is mertem újra felhasználni őket. Furcsállom, hogy a 2mm-es kemény lenne, nem szokás ilyet alkalmazni...
Alternatíva lehet legközelebb egy tubusos paszta a helyére. Nem találom, hogy mi a neve, mert rég volt róla szó a gaming notebook topikban. Ha érdekel, írj direkt Killhates-nek. -
senior tag
válasz RockHaRD #68329 üzenetére
Ha rózsaszínen fehér, akkor pirosra állitva milyen színű? (nem lepődnék meg, ha mégfehérebb lenne) Nincs ott rendben valami a piros leddel vagy a csatlakozóval.
Más:
- szerintem szedd szét a kártyát és nézd meg, hogy melyik hővezető lapkában nem hagyott nyomott a hűtendő elem. Mert ott bizony rossz lesz az érintkezés (jártam már én is hasonlóan az 5700XT esetében és pont ezt a tanácsot kaptam én is itt a fórumon. ) Érdemes átnézni a csavarokat, hogy meg lettek-e húzva rendesen.Keménységi sorrend (tapasztalat alapján): TG Minus Pad -> Arctic -> Gelid GP Extreme
Zajos áramlás mérő: tipikusan beragadt levegő buborék esete, ami akkor tud előfordulni a legkönnyebben, ha ferdén van elhelyezve valamelyik tengely (x,y,z) irányában.
üdv.: Boldog Ferenc
-
proci985
MODERÁTOR
válasz RockHaRD #68327 üzenetére
ez melyik DDC? a normal DDCnek nem szabadna kevesnek lennie max fordulaton. gondolom hangos is, de az most egy dolog.
full cover block mellett ha a backplate hutese komoly faktor, ott valami nagyon komoly baj van. valoszinuleg nem erintkezik rendesen a blokk. osszerakasnal csinaltal egy probat, hogy minden erintkezett miutan felraktad?
az a haz nem szellozik jol, de ezzel a setuppal irrealisak a hofokaid.
jatek, smlalFFT, furmark alatt mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
válasz RockHaRD #68349 üzenetére
Futtassál már le egy hwinfo tesztet valamilyen játék alatt, én is többször írtam, meg Proci is!
Itt van Kiratheonly tesztje is, ott is hasonló hőfokok vannak mint nálad, én mindig mondom, intelt kell venni![ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz RockHaRD #68394 üzenetére
Nincs eltérés, nem sok a posta, a bányászokat, meg a skalpereket szűrik!
Kapsz még egy levelet, árakkal, és megkérdik hogy akarsz fizetni, paypal,creditcard,banktransfer. Válaszolsz, és utána küldik a számlát, fizetsz és jön az ups.
Van hogy 3-4 nap után válaszólnak.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz RockHaRD #68432 üzenetére
Eddig a "legjobb" ami nálam volt a középre bedobott 2x8pines Gainward 3070 volt.
Teljesen a VGA közepén.
De látom, hogy a 3080 is ugyanilyen szuperül lett megcsinálva:
Ettől csak egy fokkal volt jobb a 3080FE, ami bár szintén középen volt, de legalább kicsit el volt fordítva, így nem 90°-ban jött ki a csati.
Érdekes, mert van olyan gyári vizes VGA ahol a tápcsati a VGA végén van. Szóval ez sem túl érthető, hogy mit kínlódnak vele a gyártók.
Nem véletlen adta ki az EVGA a power linket:
(De hát ez is valami félmegoldás. A legjobb az ugyanilyen, de modulárisban. Ergo 6-8 pin, és 1-2-3 csatlakozóval, tekintve nem kevés VGA van már 3x8 pinnel szerelve)[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
őstag
válasz RockHaRD #68432 üzenetére
Dehogy
Sajnos az az egyetlen irány ami szóba jöhet, de ennek történelmi okai vannak...
Ugye alaplap vagy csatlakozók felé nem lehet...
Amerre most van azzal vagy elégedetlen...
Fel vagy lefelé szintén nem, mert akkor az SLI vagy CROSSFIRE zavarják egymást...Egyetlen gondolatod talán a hátrafelé lehet...
Na és itt kezdődik a történelem amikor akkora kártyák voltak, hogy nem fértek bele a gépházba. Még a legnagyobb brutális méretű házakból is ki kellett venni a középső winyótárolót, hogy egy nagy VGA beférjen.Akkor születtek a következő karikatúrák
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Laraxior
titán
válasz RockHaRD #68450 üzenetére
Aquatuning?
DDC-t tudok adni, kettőt is"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz RockHaRD #68453 üzenetére
Mondd mi kell, segitek.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest