- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Hangos gondolkodás következik, várom a véleményeket
Van egy Ariston Genus Premium kondis kazánom, 5 radiátorral osztón (~65 nm fűtött alapterület).
Van napelem.
Arra gondoltam hogy mivel hőszivattyút kiépíteni horror összeg lenne ezért inkább fognák egy hőszivattyús Ariston bojlert (~200.000 HUF) és bekötném a fűtési körbe.
Úgy nézne ki hogy kondis kazán -> fűtéskör -> visszatérő -> hőszivattyús bojler -> kondis kazán.
Nekem elég a 45 fokos fűtővíz, a bojlerből ennyi fokos víz jönne ki.
Erre "dolgozna" rá a kondis kazán, értelemszerűen csak nagyon-nagyon minimálisat, sőt laikusként gondolva csak utókeringetne mert a vízhőfok megvan.
Hőcserélőt nem tennék a körbe.
Vélemény? -
n@p@lm
őstag
válasz
z123456789 #196 üzenetére
Én a mai világban új családiba biztos nem tennék már vegyes tüzelésűt, pelletet, elgázosítót.
Ha jó lesz a szigetelésed (minimum 15 homlokzat, 10-12 lábazat, 8-10 aljzat, 20 födém) egy kondenzációs kazán aztán csoki.
Ha meg annyira nosztalgiázni akarsz akkor cserépkályha, néha begyújtani.
De azzal csak lokális meleget tudsz csinálni.
Mondjuk én az időnkénti begyújtásért biztos nem költenék sokszázezer forintot amennyibe kerül...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Politika
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Ülőgarnitúra 3-2
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest