Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
őstag
válasz
Palesztin994 #197 üzenetére
nem, egyáltalán nem utalhatsz forintot, csak eurót
-
pictigjis
őstag
én értem, hogy miről beszélsz, de a külön devizához rendelt gyűjtőszámlák belföldi utaláshoz vannak, hogy belföldön olcsóbb legyen az utalás. ettől még az iban számlaszámoddal, ha a küldő vállalja a nemzetközi utalás díját a belföldi helyett, más devizában is fogadhatsz pénzt. így kaptam pl. gbt-t a curve-től is kompenzációként - és nem volt semmilyen váltási költsége, megérkezett a gbp zsebbe
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis #192 üzenetére
Mivan? Eleve a Revolut más számlaszámot dob fel, ha eurót akarsz feltölteni (litván számlaszám), és mást, ha Ft-ot (magyar asszem Unicredit-es gyüjtőszámla). Ft utalásnál még figyelmeztet is hogy figyelj a közleményre, mert különben nem kapod meg a lóvét.
Ne találd már ki, hogy bárhova bármit lehet utalni... -
ACE-
addikt
válasz
pictigjis #186 üzenetére
Itt írják hogy SEPA-n keresztül nem lehet idegen valutát utalni, csak váltani lehet. A díjak pedig itt vannak: [link]
Mivel nem írják magát az utalások fogadását, ezért előfordulhat hogy itt is a normál exchange rate-et veszik figyelembe, tehát úgy fogadják a számlán a Ft-ot, mintha Ft-ot váltanál euróra, és úgy váltják be, plusz a 0.5%. De az is lehet hogy egyszerűen visszafordítják a lóvét, viszont ekkor a bankod számíthat fel költséget a hibás utalásért, és visszafogadásért... -
pictigjis
őstag
viszont ez nem egészen így van. a revolutnál az iban számlaszámodra bármilyen devizát lehet utalni, ha a küldő vállalja és tudomásul veszi, hogy ez nem belföldi, hanem nemzetközi utalás. nincs kizárólagos devizaneme a revolutos ibannak
Pénz hozzáadása más pénznemben: Ha helyi számláról utalsz, add meg az egyedi helyi számlaadataidat (ha vannak). Ha nincsenek, vagy nem helyi számláról utalsz, az egyedi IBAN-számodat add meg.
-
ACE-
addikt
válasz
Palesztin994 #182 üzenetére
Azért amit mondtam, mert az EUR alapú számlára a bank semmiképpen nem Ft-ot fog rárakni, nem is tud. Mindenképpen átváltja a bankszámla árfolyamára. Nézd meg Revolut is hogy működik, van külön EUR alapú számlád, az saját, viszont magyar csak gyűjtőszámla van, az nem dedikált. Tudtommal romániában is lehet egyedi számlát nyitni, akkor a román pénzed is tudod odautalni, de egy számla egy pénznem, így működik a bankrendszer.
-
Palesztin994
aktív tag
Lehet amúgy tévedtem és revolutbol is lehet, csak nem emlekszem utalasnal en valasztom e ki a devizat, vagy mivel nemetet választok (hogy ibanhoz DE-t adjon) lehet magától csinálja.
-
z67
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami hátránya, ha élek a 3 hónapos Prime próbacsomaggal? Pl. ha lemondom vissza kell fizetni valamilyen kedvezményt, vagy pl. a Revolutnal beterhelték a Premium kártya árát.
-
ACE-
addikt
válasz
Palesztin994 #178 üzenetére
Ha EUR alapú a számla, akkor szinte biztos, hogy nem a Vivid, hanem maga a német Bank fogja konverzióval jóváírni, még lehet hogy ennek a konverziónak horribilis költsége is lesz...
-
TigerDzsó
tag
válasz
Palesztin994 #178 üzenetére
Tudtommal nem lehet forintot utalni.
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok! Ha Vividen van forint is a főzsebben, és revolutrol forintot utalok, akkor nem megy rá egy az egyben váltás nélkül?
-
zerodot
aktív tag
válasz
sajtos365 #174 üzenetére
Annyi, hogy ha az eredeti kártya forintra volt állítva, akkor az új kártyának (ami itt a Vivid) is forintra kell lennie állítva a GBIT idejére.
A Curve azonnal visszaküldi az eredeti kártyára a refundot, az már a bankod dolga, mikor írja jóvá. Van ahol 1 nap, van ahol 7...
-
sajtos365
tag
válasz
zsola400 #172 üzenetére
Azt írja 90 napig mehet a GBIT, a kártya alatt ráböksz a tranzakcióra, majd a felugró ablakban kiválasztod a Go Back in Time, következő ablakban azt a kártyát válaszd amelyikre akarod terhelni a tranzakciót, rögtön beterheli, a másik kártyára meg csak másnap teszi vissza.
-
zsola400
aktív tag
válasz
sajtos365 #170 üzenetére
Nem váltottam át, hagytam hogy fizetéskor váltson. Most nem néztem, de érdemes nézni az árfolyamokat van amikor megéri előre váltani.
Most volt egy tankolásom a Shellnél, elutasítva fedezet hiány miatt, pedig előtte ránéztem volt elég pénz, de el baxtam mert egy része € volt a másik forint és nem vonja össze, külön-külön meg nem volt elég. Curve-el kifizetett, ezt majd át tudom rakni gbit-el Vivid-re? Ezt mikor, hogyan érdemes csinálni, hogy átmenjen? Még nem használtam a gbit-et. -
ACE-
addikt
válasz
sajtos365 #167 üzenetére
Nekem LIDL, ALDI, az Online Decathlon is működött eddig. Nincs sehol kiírva, hogy csak a németekre ad visszatérítést... Nyitottam ticket-et, kértek egy screenshot-ot a Super Deals érvényességről, és a vásárlási bizonylatot. Gondolom beállítják a honos visszaigénylést és ezután menni fog. Remélem... mert bár ez nem volt nagy összeg, de máshol lehet még nagyobb.
-
ACE-
addikt
Vásároltam ma KIK-ben, elvileg azt írja hogy 16% visszatérítés, nem vásároltam sokat, csak cirka 3.37€ összegben, de 0.01€ visszatérítést adott... ezek szerint lehet ez csak a német KIK-re vonatkozik... egyébként ezt honnan lehet kideríteni hogy magyar boltokra vonatkozik-e? Mert előfordulhat hogy pl. az IKEA sem lesz jó így...
-
sajtos365
tag
Valaki redeemelt már a stock rewardsból?
-
zsola400
aktív tag
Vivid-re utaláson kívül van más lehetőség pénz feltöltésre, ami hétvégén is működik?
-
zerodot
aktív tag
Ha most vásárolnál a hétvégén és nincs pénz a Vividen, akkor igen. De általánosságban GBIT nélkül is ugyanaz az eredmény, ha a leírt módszerrel (Revoluton hétköznap váltás, utalás, Vividen visszaváltás HUFra) előre feltöltöd a Vivid kártyát, és aztán csak simán vásárolsz vele (Curve mögül vagy direktbe, mindegy).
-
ACE-
addikt
Gondolom ha eredetileg Vivid-en vásároltam valamit, megkaptam a visszatérítést, és azt a vásárlást átállítom Ft-ra utólag, akkor nyilván visszaveszi a visszatérítést, szóval mindenképpen csak az játszik, hogy Curve-el fizetek Ft-ban a sima Gránitos betéti kártyámmal, és hétköznap váltok €-ót Revolut-al, átutalom, a Vivid-en mindjárt visszaváltom Ft-ra, és úgy Gbit-elem a korábbi Gránit-os vásárlásokat a Vivid-en. Ennél jobb megoldás nincs.
-
zerodot
aktív tag
GBITnél a bejövő terhelés és az eredeti kártya pénzneme között választhatsz.
Vagyis ha HUFban fizettél, és EURban terheltetted az eredeti kártyát, akkor HUFra és EURra állított kártyára is GBITelhetsz. Előbbi esetben az eredeti HUF összeggel terheli az új kártyát, másodikban pedig az eredetileg számolt EUR összeggel, vagyis a Curve itt megtartja az eredeti váltási árfolyamot, még ha az 3 hónapos is.
Ha HUFban fizettél HUFra állított kártyával, akkor GBITelni is csak HUFra állított kártyára lehet.
-
zerodot
aktív tag
Hol 353? Vivid? Mert nekem jelenleg 355.54-et ír. A Visa pedig 355.78-at. Szóval nincs tőle messze a Vivid. Google 357.40-et ír középnek, attól kb. 0.52%-ra van; ez a normális, hétköznap is.
Az a 360-as váltásod még valamikor jan. 27-28. körül lehetett, de azóta esett az árfolyam.
A Curve árfolyamát sajna nem látni előre, de általában nem sokkal rosszabb attól, mint amit a google ad "1 eur to huf" keresésre. A hétvégi 1.5% feet rászámolva, most kb. 352-es árfolyamot kapnál szerintem. Vagyis úgy 1%-al rosszabbat, mint a Vividnél.
-
fil
őstag
Na igen, a Revolut hétvégén amúgy is feláras. A váltási deficitet lehet akár nullára is hozni egy kis türelemmel. Ha erősödik a forint váltani Revoluton, átutalni és mikor gyengül itt átváltani. Azt figyeltem meg, hogy azonos időben váltva kb. 2 Ft a különbség. Ha kicsit vár az ember ennyit simán gyengül a Ft (sajnos) és akkor megkapom a Vividen amit amitt leváltottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest