- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
Jokerpoker #9222 üzenetére
Ha a hosszra vagy kiváncsi (ami kódolástól függően nem feltétlenül egyenlő a karakterek számával)
https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.io.fileinfo.length?view=netcore-3.1 -
dqdb
nagyúr
válasz
Jokerpoker #9222 üzenetére
Project Properties > Build > Prefer 32-bit opció kikapcsolása, hogy lehetőleg 64 bites változat induljon el 64 bites OS-en a programból.
Azt azért megjegyezném, ha előre lehet tudni, hogy hatalmas fájlokkal lesz dolga az embernek, akkor feldolgozás megírásakor a legutolsó utáni dolog után jön csak pár lépéssel az a megoldás, hogy beolvassa a memóriába az egészet.
-
Keem1
veterán
válasz
Jokerpoker #9212 üzenetére
Valóban egyszerűbb a CSV, de ha nem riadsz vissza a kihívásoktól, akkor egy HTML parsert javasolnék, ahol xpath alapján kéred le az adatot. Akár B opciónak, házi feladatnak a CSV feldolgozás mellett ezt is kipróbálhatod, én így gyűjtöm a koronavírus infót a hivatalos oldalról már 2 és fél hónapja.
Plusz parse-olok időjárási oldalakat is, már 4 évre visszamenő, óránkénti bontású saját statisztikám van. Az évek során többször variáltam az adatforrásokat, mivel voltak olyanok, ahonnan kitiltottak a gyakori lekérés miatt.
Én a HtmlAgilityPack nevűt használom, ez még a HTML lekérést is megoldja, https oldalról is, ráadásul én egy listából variálom a useragenteket (van köztük valós Chrome, Safari, IE, Firefox is), hogy ne tűnjön robotnak a program és ne tiltsák ki az oldalakról
-
kispx
addikt
válasz
Jokerpoker #9212 üzenetére
Egyszerűbb ha a CSV-t töltöd le.
-
martonx
veterán
-
Keem1
veterán
válasz
Jokerpoker #9182 üzenetére
Szerintem nem magára az adatbázisfájlra, hanem az adatbáziskezelő rendszerre gondolt. Nem ismerem a LocalDB-t, de pl. MySQL-nél telepíteni kell az adott gépre (vagy csatlakozni a távoli szerverhez), az SQLite esetén meg kell az a dll, ami maga az adatbáziskezelő rendszer.
De nem ismerem a LocalDB-t, fogalmam sincs, hogy épül fel és mi kell hozzá.
-
martonx
veterán
válasz
Jokerpoker #9175 üzenetére
Nyilván nincs LocalDB azon a gépen
-
Keem1
veterán
válasz
Jokerpoker #9178 üzenetére
Nem biztos hogy igazam van, de a current working path lekérdezése nekem nem tetszik.
Megpróbálod a tiéd helyett ezzel? System.Environment.CurrentDirectory -
cattus
addikt
válasz
A másik gépen nem létezik a LocalDB, amiből kiolvasná az adatokat.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Nincs ott a LocalDB vagy más néven szerepel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest