- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz
RedSign #3740 üzenetére
Így visszagondolva az enyém tényleg nem volt teljes - abban visszafelé nem tud terjedni a víz
Kitöltő algoritmusokra vannak mindenféle megoldások... -
martonx
veterán
válasz
RedSign #3736 üzenetére
sztanozs kollega nagyon ráér
A te problémád nem az, hogy mi lenne az alkalmasabb a feladat megoldására, hanem egyszerűen nem tudsz programozni, és erre megtanítani egy fórum nem fog tudni. Ezt beismerni nem szégyen, javaslom olvass sok szakirodalmat, és gyakorolj serényen.
Szerintem minden általános célú programnyelv alkalmas a rekurzióra, már ha valóban érted és tudod, hogy mi is az a rekurzió.
Van egy Programozás nevű topik, ott szoktak ilyen általános problémákat megkérdezni.
Nagyon remélem, hogy nem sértődsz meg a soraimon, abszolút nem sértésnek, hanem gondolat ébresztésnek szántam. -
sztanozs
veterán
válasz
RedSign #3736 üzenetére
Simán működik ez felülről futó ciklussal:
vízszint - egy állandó - ez nem is kell sornak legyen, ez elég, ha egy állandóban tárolod, a vízszint magassága úgysem lehet változó celláról cellára
0-9 sorok domborzatstruct Talaj{
public int Magassag;
public bool Elarasztva;
}
int sorok = 10;
int oszlopok = 10;
Talaj[][] terkep = new Talaj[sorok][oszlopok];
int vizszint = rnd.NextDouble()*10;
//...
for (sor = 0; sor<10; sor++) {
for (oszlop = 0; oszlop<10; oszlop ++) {
if(sor = 0){
if (terkep[sor][oszlop].Magassag<= vizszint) {
terkep[sor][oszlop].Elarasztva = true;
continue;
}
}
else if(oszlop > 0 &&
terkep[sor][oszlop].Magassag<= terkep[sor-1][oszlop-1].Magassag &&
terkep[sor-1][oszlop-1].Elarasztva) {
continue;
}
else if(terkep[sor][oszlop].Magassag<= terkep[sor-1][oszlop].Magassag &&
terkep[sor-1][oszlop].Elarasztva) {
continue;
}
else if(oszlop+1 < oszlopok &&
terkep[sor][oszlop].Magassag<= terkep[sor-1][oszlop-1].Magassag &&
terkep[sor-1][oszlop+1].Elarasztva) {
continue;
}
}
}kb, fejből.
-
martonx
veterán
válasz
RedSign #3734 üzenetére
Egyrészt ennek mi köze a C#-hoz.
Másrészt ez ha jól értem, egy - ráadásul elég egyszerű - algoritmikus probléma.
Szerintem egy sima ciklussal körbejárod a 2D tömbödet (listádat, kollekciódat, bármidet), és ha az adott mező szomszédos egy vizes mezővel és az értéke kisebb vagy egyenlő, mint a víz kiinduló magassága, akkor vizes lesz. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
RedSign #1836 üzenetére
Nos nekem kicsit másképpen csinálni. 5 tömböt kell létrehozni, feltölteni ciklussal, de nem az index megnövelésével, szóval, ha kihúzom az 4,2,33,44,65-ot akkor nem az egyel megnövelt érték kell lenni a köv. tömbbe, hanem szintén egy random számnak.
Szóval létrehozzuk az 5 tömböt aztán megnézzük, hogy mely számokból mennyi van.
Neten ezt találtam prog. tételről, de nem sokkal lettem okosabb. :\ katt
-
RedSign
tag
válasz
RedSign #1788 üzenetére
Közben kicsit áthidalásos módon, de sikerült megoldanom...
Csináltam egy pictureBox2-öt a formra, majd egy timerrel folyamatosan meghívom a pushImage függvényét a webcam-omnak, ami a SaveImage alapján így néz ki:
public void pushImage(object sender)
{
Image flsh;
IDataObject data;
PictureBox kep = sender as PictureBox;
SendMessage(hHwnd, WM_CAP_EDIT_COPY, 0, 0);
data = Clipboard.GetDataObject();
if (data.GetDataPresent(typeof(System.Drawing.Bitmap)))
{
flsh = (Image)data.GetData(typeof(System.Drawing.Bitmap));
kep.Image = flsh;
}
} -
kingabo
őstag
-
kingabo
őstag
válasz
RedSign #1785 üzenetére
Paint az esemény és onPaint a hozzá kapcsolódó automatikusan elnevezett esemény kezelő. Ha lenne webcam-em megpróbálnám hátha rájövök hol veszik el a kép, de így nem fog menni
(#1784) tototos: hirtelen ezt találtam: [link] Úgy látom csak ShowDialog-ra műxik sima Show-ra nem. Alul a hsz-ben van erre 1 megoldás!
-
kingabo
őstag
válasz
RedSign #1779 üzenetére
Hali!
Ha jól emlékszem a draw eseményre kell felíratkozni, ekkor kapsz egy graphics példányt is. A probléma szerintem az lesz, hogy a Te rajzolásod hamarabb lefut, mint a fenti draw, ezért ha van a webcam-nek képe, akkor azt rárajzolja a rajzodra.
(#1778) tototos: öröklődés? Létrehozol egy saját form osztályt, ami a Form-ból származik és lesz még egy plusz adattagja, ami a szűlőjére mutat.
-
-
-
válasz
RedSign #1697 üzenetére
pontosan, egy int nem kaphat üres string értéket, ezen azonnal elhasal a fordító. Egyébként az üres string elegánsabb módja a String.Empty;
De ha már nagyon C# 3.0 (vagy felette) az induló verzió, akkor lehet használni type inference-t is, vagyis egy olyan módszert, amivel nem kell a kód írásakor a típusokkal foglalkoznod. Ez bevett dolog az iskolapadon kívül (bár remélem, legalább ilyen alap dolgokat tanítanak) és már az alapozástól alkalmazható.
Például:
string s = String.Empty;
helyett használható simán
var s = String.Empty;
Persze ez egy nagyon egyszerű példa, de nagyon sok esetben igen hasznos dolog. A típusosság megmarad és majd a fordító kitalálja, hogy milyen típusnak is kell ott állnia.
Vannak azért megkötések is. Csak lokális változóknál használható és például lambda kifejezés esetén sem alkalmazható implicit módon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Gitáros topic
- Autószerelők, autószerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hobby elektronika
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest