Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz martonx #9248 üzenetére

Hát én a helyedben Asp.Net Core 2.1-el állnék neki

Végül az lesz.

Ugyanakkor nem értem, hogy miért erőlteted a netstandard2.0-át. .Net 4.7.2 netstandard 1.x-ig jó, én a meglévő komponensek esetében megelégednék netstandard 1.x-el, amit viszont zokszó nélkül tud használni a .Net Core 3.1 is.

A netstandard2.0-t a Core 3.1 és a net472 is ,egvalósítja. Semmit nem nyernénk, ha 2.0 alatti standardot próbálnánk targetelni, csak saját dolgunkat nehezítenénk meg.

A konvertálás úgy fog zajlani, hogy projektről projektre (levelekkel kezdve amelyeknek nincs dependenciája másik saját prokjekt felé) egyenként át lesz állítva a csproj formátum modernre (SDK style és package reference) a <TargetFramework> property pedig net472-től netstandard2.0-ra. Mivel a netstandard2.0 API szűkebb API mint a net472 ezért lesznek olyan hívások amit ki kell szervezni vagy ki kell vágni vagy helyettesíteni kell mással, mert nincsen standardes megfelelője. Minnél alacsonyabb standardet próbálnánk targetelni, annál nehezebb dolgunk lenne, mert annál több frameworkos API-nak nem lenne standarden megfelelője. Így is nehéz dolga lesz annak aki csinálni fogja, már volt egy nekifutás...

A saját új class library projekteknél pedig azért nincsen értelme netstandard2.0 alá targetelni, mert az összes futtatókörnyezet ami képben van (jelenleg a net472 és később meg valami core-latest) megvalósítja a standard2.0-t.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés