- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #7338 üzenetére
Na itt is vagyok az első kérdésemmel. Gondoltam, hogy készítek egy egyszerű számoló programot. Első körben arra gondoltam, hogy két számot beírok, ezt összeadja és kiirja az eredményt. Ehhez raktam két textboxot, egy gombot meg egy labelt. Megadtam két változót, mint int=szám1 és 2. Ahhoz hogy a beírt számot beolvassa, ugye a textbox.text része kell, tehát szam1 = textbox1, szam2= 2. De a textbox univerzális, tehát minden karaktert fogad, igy gondja van, hogy stringből nem tud int-et csinálni, jól gondolom?
Már itt elakadtam, mert ha megcsinálom az összeadást, akkor 1+2-ből 12 lesz, tehát csak "összeilleszti". Láttam videót, hogy a két változót így adta meg: Val(textbox1.text), de nekem ilyen nincs...valamint olyat is, hogy dim-ként adtak meg változót, de olyan sincs. A parse-al próbálkoztam, de nem sikerült.
Ugye ilyen feladatot csináltunk, csak nem összeadás volt hanem vezetéknév, keresztnév összeillesztése, ami világos mint néger asszony se...n a májfoltKicsit zagyva, tudom, de valahol el kellene indulnom. Közben olvasom a javasolt könyvet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest