Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Én és a Battlefield 6
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
bandi0000
üzenetére
Ezt nem értem igazán

"if, hogy ha escepe akkor csinálja, különben csináljon mást, csak ez a más a semmi kéne hogy legyen"
Mondjuk elhagyod az else ágat?Pl (nem ellenőrizve):
if (Console.ReadKey(true).Key == ConsoleKey.Escape)Ha félreértettem a célt, akkor elnézést, nem kotnyeleskedni akartam, csak így elsőre nem áll össze a kérdésed.

-
Keem1
veterán
Srácok, ötletre lenne szükségem.
Adott egy desktop win app, ahol futásidőben x db képet kéne megjelenítenem, a képek száma nem limitált, 0 és végtelen között bármi lehet.A háttere a dolognak:
A program egy webes json adatot kap (System.Net.WebClient), amiben van egy tömb pár url címmel (thumbnail, normál) és caption-nel.
A cél, hogy a kapott thumbnaileket megjelenítsem, ráírva a caption-t és kattintásra böngészőben megnyíljon (normál kép).A json letöltése, feldolgozása pipa, lesz egy struct tömb végeredményben (caption és az url-ek). A kattintásra böngészőnyitás szintén megoldott.
A thumbnaileket kéne valahogy megjeleníteni, de úgy, hogy tudjam, hogy melyik melyik.Én így gondoltam: felteszek egy panelt, és valahogy foreach-csel rádobálom a pictureboxokat. Ez így működhet? Jelenleg tervezési fázis van, még egy karakternyi forráskódot se gépeltem be. Ha valakinek van jobb ötlete, ne tartsa vissza. Ha maradna a fenti, hogy tudom megkülönböztetni, hogy melyik picturebox melyik elem a struct tömbben? Fontos lenne, mert az adatokat (kattintást is) SQLite adatbázisban tárolnám.
-
Keem1
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Látom, kaptál tippeket, de azért bemásolom az én verziómat.
function convertString(phrase)
{
var returnString = phrase.toLowerCase(); // Ez nem biztos, hogy kell neked
returnString = returnString.replace(/á/g, 'a');
returnString = returnString.replace(/é/g, 'e');
returnString = returnString.replace(/í/g, 'i');
returnString = returnString.replace(/ö/g, 'o');
returnString = returnString.replace(/ő/g, 'o');
returnString = returnString.replace(/ü/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ű/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ú/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ó/g, 'o');
return returnString;
}PHP-ban csináltam, ott egy lépésben, tömb segítségével regex megoldotta. Persze a listát lehet bővíteni tetszés szerint.
-
Keem1
veterán
Huhh, harmadik olvasásra fogtam fel, amit mondasz. Hiába, mostanság túl sok volt a PHP és túl régen a C#, már látom hogy hülyeséget csináltam

Viszont úgy tűnik, hogy az eredmény nem azonos.
Míg a PHP eredményül csak az og:image kép URL-jét adja eredményül, addig a C# ugyanarra a kifejezésre az og:image résztől kezdve a meta tag végéig az egész sztringet visszaadja.
Esetleg ötlet, hogy mitől lehet? Ettől függetlenül természetesen nagyon köszönöm az útmutatást.Hopp, máshol is ezt mondták, tehát egyértelműen alapvetően a saját hülyeségem a hiba oka, mindenkinek feltűnt, csak nekem nem.
Viszont akkor tényleg új probléma van, hogy sajnos nem a tiszta kép url-t kapom, hanem némi felesleggel megspékelve: [link]
#6611 Karma: meglesed ezt a fenti linket? Itt szerintem látni fogod, ha futtatod. PHP csak a kép url-t adja vissza.
-
Keem1
veterán
Emberek, elsősorban PHP-ban és C#-ban is járatos kollégák tanácsára, segítségére lenne szükségem.
Adott egy PHP-ban tökéletesen működő reguláris kifejezés, ami valahogy egyáltalán nem akar működni C# alatt, pedig szükségem lenne rá.A PHP-ban perfektül működő kód:
preg_match('/og:image"\s*content="([^"]+)"/', $content, $matches);Ez akarna lenni a C#-os verzió:
Match talalat = Regex.Match(Content, 'og:image"\s*content="([^"]+)"', RegexOptions.IgnoreCase);Fordításnál kapott hiba:
"Unrecognized escape sequence", és a \s részhez mutat az üzenet.Sajnos a regex kifejezést muszáj lenne megtartanom, mert a PHP-s és a C#-os programok részben ugyanazt a feladatot végeznék és ehhez szükségem lenne arra, hogy az a művelet, ahová szánom mindkettőt, az megegyező eredmény sztringet generáljon.
Minden ötletet, javaslatot előre is köszönök!
-
Keem1
veterán
válasz
üzenetére
Én így használom a gyári DLL-lel. Ha érdekel, van egy kész sample-m, ebből származik az alábbi:
string DbFilePath = "e:\\Home\\teszt.s3db";
SQLiteDatabase db = new SQLiteDatabase(DbFilePath);
DataTable recipe;
string QueryStr = "SELECT username, fullname, email FROM im__users";
recipe = db.GetDataTable(QueryStr);
dataGridView1.DataSource = recipe;Bocs, ha már olvastad a hsz-t, kérlek, frissíts, mert egy csomó mindent kihagytam belőle

-
Keem1
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Igen, végülis ez is működik, kicseréltem rá, csak kellett egy Convert.Double(), mert nem fogadta el a vezérlő értékét anélkül.
-
Keem1
veterán
Lejárt a szerkesztési idő, de ez lett a végeredmény

Még egyszer köszönöm!
-
Keem1
veterán
"melyik sor, és ami még fontosabb, milyen exceptiont dob?"
Bocs, jogos
A kódomban az első sor a ludas, és a hibaüzenet: "A karakterlánc nem értelmezhető érvényes DateTime értékként"Szerk:
"Helyette formázd két számjegyre az értékeket"
Na így viszont már nincs exception, hanem negatív előjelű óra
Azt hiszem, így viszont már meg tudom oldani, de ha mégse, még úgyis sikítok
Köszönöm a tippet!
-
Keem1
veterán
Emberek, nem vagyok sem kezdő, sem profi C#-ban, de nem jövök rá az alábbi probléma kulcsára.
Adott a következő kód:
DateTime remdate = DateTime.ParseExact(String.Format("{0}:{1}", udHours.Value, udMinutes.Value), "HH:mm", CultureInfo.InvariantCulture);
//remdate = remdate.AddDays(1);
TimeSpan time_span = remdate - DateTime.Now;
MessageBox.Show(String.Format("{0} nap {1} óra {2} perc {3} másodperc van hátra", time_span.Days, time_span.Hours, time_span.Minutes, time_span.Seconds));Az udHours és az udMinutes numericupdown kontrolként van jelen az ablakban, user által beállított órát és percet reprezentál.
- A cél: kijelezni, hogy a beállított órához és perchez képest mennyi idő van hátra az aktuális időpillanattól számítva. Ez tökéletesen működik, ha az óra és perc nagyobb, mint az aktuális.
- Ahol elbukik a dolog: ha az adott idő már eltelt, hibával elszáll a program (ez érthető is), de a cél az lenne, hogy akkor a következő (holnapi) időpontot számolja.Ötletek esetleg?

-
Keem1
veterán
Estét emberek! Tudom, nem teljesen témába vág, de hátha valakinek gyakorlati tapasztalata van. Most szedtem le a Visual Studio 2013-at MSDNAA-ról, de éveken keresztül VS 2008-at használtam. Van 2-3 hobbiprojektem, ha most a 2013-ra átváltok, esélyes, hogy lesznek kompatibilitási problémák a régivel készült projekteknél? Anno Delphi-nél bizony voltak. VS-ben most külső cuccokból leginkább SQLite meg MySQL kiegészítőket használok.
Előre is köszi
Szerk: a VS-nek csak a C# része érdekes, más nyelven nem használom a 2008-at se.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kedvenc zene a mai napra
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Milyen SSD-t vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen autót vegyek?
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- 10.gen PC // i5 10400F / RTX 2060 6GB / 16GB RAM / SSD+HDD //
- Ryezn PC // Ryzen 5 4500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD //
- MSI PRO X870-P WIFI
- 2014 Opel Adam 1.4Benzin GLAM White 87Le 175.000km Megkímélt Eladó-Cserélhető
- 2008 Fiat 500 1.2 8V 69Le Sport 139.000Km Hibakódmentes Eladó-Cserélhető
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3640
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest