Új hozzászólás Aktív témák

• atm*RefeeZ

tag

sziasztok ismét!

köszönöm a múltkori segítséget, kicsit haladtam,ugyan nem databindinggel,se datasource-szal,de helyette streamreader-el. lényeg, hogy egyet előre léptem. a program pontos futásához viszot jó volna tudni,hogy pontosan hány sorból áll az adott megnyitott text file, ezt miként tudnám meghatározni? googleztam egy keveset már és nem túl sok dolgot találtam. a legjobb ötletem az volt,hogy megnézem milyen hosszú a file és annyi sorig ellenőriztetem,feltéve,hogy lehet olyan marha,aki karakter/sorral dolgozik (noha a file-t magát a program generálná,szal ez elvileg lehetetlen lenne, viszont mivel dátum+szöveg formátumban mentene el adatot így elég esélytelen megmondani,hogy ossza el x-el a karaktereket és annyi sor van, úgyhogy nem tudom.) arra gondoltam még, hogy a sorok mögé iratok a programmal valami jelet,és azokat számolná meg,de ez is elég barbár módszer és nem sokban tér el az előzőtől. na..nagy kavart teremtettem már itt valószínűleg, úgyhogy a kérdés a végére végülis annyi, hogy van-e valami parancs vagy módszer amivel egyszerűbben meg lehet határozni,hogy egy adott text hány sorból áll:) köszönöm előre is :B

ui.: kicsit későn jutott eszembe (és valószínűleg erre előbb rájövök, mint az első kérdésre..) de az is érdekelne, hogy több formot egyidejűleg miként tudok megjeleníteni? tényleg köszi:) :W

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés