- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. vbscriptben szeretnék könyvtárat tallózni. van ugyan ilyen: [link], de ez elég bénácska, ugyanis nem tudom a kezdő könyvtárat megadni benne. a ''root'' nekem nem jó, mert akkor annál feljebb nem enged brózolni. nekem olyan kéne, ami a desktoptól indul, de az általam megadott könyvtárat jelöli ki defaultban. vagy csak én néztem be és van benne ilyen?
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #444 üzenetére
pláne már #437-ben megoldódott...
amúgy érdekes, mert application.worksheetfunction.isnumber(szam) nem ment pedig kéne neki sztem.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #444 üzenetére
if isnumeric(szam) then
de ha az excel makrós totyikba írod látom... -
lapa
veterán
válasz
MartinIsti #395 üzenetére
küzdöttem egy kört mire megtaláltam de emlékeztem, hogy nem kell ciklusozni...
ActiveCell.CurrentRegion.Rows.Count
ActiveCell.CurrentRegion.columns.Count
vagy fixen cells(1,1).CurrentRegion.Rows.Count -
-
lapa
veterán
azért ennél iparibb, gizikeállóbb megoldásra van szükségem. pláne nem akarok pittyegtetni vele a scannelésen kívül 500 dokumentumot. nagy megkönnyebbülésemre találtam azóta franyesz programot rá, jó kis multifunkciós gépen lapadagolóval egy megosztott könyvtárba mennek a fileok, az app meg figyeli a könyvtárat és átnevezi a doksikat vonalkód-alapon. elvégre 21. század. ettől függetlenül elkezdem ezt a kommand-bigyót csinálni, meglátjuk mire jutok. már van helloworldöm
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
tehát van egy vonalkód-felismerő szoftver, amihez adnak felismerő dll-t, ocx-et meg miegymást. adnak hozzá egyszerű tesztalkalmazást forráskóddal x+1 nyelvre. egy ilyet linkeltem be fent. ha lefordítom, akkor ez egy form, amiben ki lehet választani a fájlt (tif, bmp...) és alul kiírja a fájlban felismert vonalkódból dekódolt szöveget.
namost nekem nem kell form meg gombok, hanem elég lenne pl. egy parancssoros cucc, aminek a paraméterében megadnám a fájlnevet és valahogy (ez mondjuk nem tiszta) visszaadná a kiolvasott értéket. hétköznapi nyelven: van 20 doksim, és végigloopolnék egy scripptel rajtuk, ami elindítja minden fájlnál ezt a commandline cuccot, majd a scriptnek visszaadott érték alapján a script átnevezné a fájlt.
odáig kábé megvagyok, hogy a program dll-jének vannak bemeneti paraméterei és ezeket kéne megadni, de pl. visual basic express-ben már elakadok. új projekt --> commandline app --> kapok egy ''Main''-t. ez szép és jó, de fingom nincs hogyan mondom meg neki a fájlnevet bemeneti paraméterként. ehhez pl. jól jönne egy minta, pl. cmdapp.exe /message ''helloworld'' /type ''vbcritical'' adjon ki egy ''helloworld'' messageboxot nagy piros x-szel (csak hogy ne egy paraaméterről beszéljünk hamár...). -
lapa
veterán
üdv. kéne írnom egy olyan alkalmazást, ami felismert vonalkódok alapján egy file-listát átnevez. van dll meg ocx meg mittomén milyen könyvtár hozzá.
ha egy mód van rá maradnék vbs-nél (ha jóltom a com-ot meg lehet etetni vele), de ha nem megy akkor küzdök visual basic express-szel.
először vbs: szal vannak a következő fileok, amit a vonalkódfelismerő cucchoz adtak:
Form1.frm
Project1.vbp
Project1.vbw
tehát odáig megvagyok, hogy filesearch-elek a könyvtáron. de hogyan hívom meg a könyvtárat? meg hogyan adok neki változókat, amiket kér? ha segít itten egy zipben a fájlok: [link]
most elkezdek küzdeni ezzel az express-szel ettől függetlenül, ha valaki mutatná legalább az irányt megköszönném. -
lapa
veterán
mert az activate, nem select.
a problémádra: lehet esetleg lapfüleket elrejteni mikor megnyitod a munkafüzetet, felvétel gommbal lenézed az eszközök --> beállításokból. kicsit barkács mondjuk, meg vissza kell rakni close-nál. meg ctrl+pgup /ctrl+pgdn még mindig műkszik. rakd esetleg más fájlba.
btw: excel makrós totyik [link] -
lapa
veterán
válasz
Rez_Grof #271 üzenetére
az ilyeneket legközelebb szerintem az excel makró totyikba dobd be, legalábbis én pl. azt inkább nézem mint ezt. ehune Bővebben: link
-
lapa
veterán
válasz
[HUN]Zolee #274 üzenetére
wait? legalábbis vba-ban. vbs-ben sleep. keress rá hátha vmelyik ezek közül.
-
lapa
veterán
válasz
Apollo17hu #253 üzenetére
küttem mintafájlt mailen, mert nekem még mindig műxik.
-
lapa
veterán
válasz
Apollo17hu #251 üzenetére
hát nemtom értem-e mit szeretnél, de ez tuti műkszik:
OpenDialog_Filter = ''Excel (*.xls), *.xls''
OpenDialog_Caption = ''Válassza ki a feldolgozni kívánt fájlt''
opendialog_selectedfile = Application.GetOpenFilename(OpenDialog_Filter, , OpenDialog_Caption)
Workbooks.Open Filename:=opendialog_selectedfile
csinál ''megnyitás'' ablakot és a kiválasztott fájlt megnyitja szépen. két aposztrófokat kicserélted macskakörömre? az előzőben volt egy sortörés is, ebből kivettem hátha az kavart be.
egyébként nem jó egy olyan megoldás, hogy az excelben csinálsz egy gombot neki és ahhoz rendeled hozzá a makrót? -
lapa
veterán
válasz
Apollo17hu #248 üzenetére
OpenDialog_Filter = ''Szöveges fájlok (*.txt), *.txt''
OpenDialog_Caption = ''Válassza ki a feldolgozni kívánt fájlt''
OpenDialog_SelectedFile = _
Application.GetOpenFilename(OpenDialog_Filter, , OpenDialog_Caption)
...
Workbooks.OpenText Filename:=OpenDialog_SelectedFile
ez mondjuk txt-t nyit. vagy valami másra gondoltál? -
lapa
veterán
2. cucut asszem megtaláltam, jól jött a segítség. Bővebben: link. majd megnézem műxik-e, addig is hálás
-
lapa
veterán
uccsóupsz, utána elengedem asszem.
-
lapa
veterán
meginupsz...
-
lapa
veterán
ez féloff, mert vbs (!), de ide teszem fel.
1. tudok fuction-t beágyazni vbs-be? tehát olyan programrészt, amit aztán csak meghívok, amikor kell.
2. műxenek a common dialog-ok (open file, mittomén) vbs-ben? ha igen, vki meg tud dobni egy sampléval esetleg? köszi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest