- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DerStauner
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Csináltam egy egyedi combobox-ot. Minden jól működik, egyet kivéve: ha legördítem a combobox-ot, és úgy döntök, hogy nem választok ki semmit, hanem félrekattintok, akkor azt szeretném elérni, hogy tűnjön el a legördülő rész, úgy, mint a szokványos combobox-nál. Kép mellékelve. Próbáltam a lostfocus event-et felülírni, de nem jártam sikerrel. Nem is lép be a lostfocus-ba, csak akkor, miután már választottam egy item-et, bezárult a legördülő lista, és úgy lépek el.
2. Ha a combobox legördülő része túllóg a saját container-e határán, akkor a maradék már nem látszik. Hiába írtam neki, hogy bringtofront. Kép mellékelve.
-
DerStauner
senior tag
válasz
martonx #1874 üzenetére
"Az access oledb-je ráadásul 64 bites környezetben nem is működik"
erre a projekt elején sajnos rá kellett jönnöm. de kiküszöbölhető volt.
"office is kell, hogy legyen a gépen"
ezt nem tudtam 100%-osan, nem elég csak a jet?
már nem is emlékszem, melyikkel, vagy az sql ce-vel, vagy az sqlite-tal már annak idején kísérletezgettem, amikor a témát kóstolgattam.
egyre emlékszem: rohadt lassú volt.
-
DerStauner
senior tag
válasz
martonx #1872 üzenetére
igen, ezt tudom, de erre a kis projektre nem érdemes egy normális db-t alkalmazni
egy postgresql-t elég nehéz belenyomni egy setup-ba, úgy, hogy click-click-re tökéletesen felmenjen
mert ha fel is megy, ezer gondja lehet, hogy miért nem kapcsolódik a program a szerverhez -
DerStauner
senior tag
válasz
DerStauner #1870 üzenetére
hát ezért:
Instead of SQLClient has OleDB (what you call Access) no named parameters.
They are used in the order (sequence) they appear. Therefore you see often in sample code the question mark (?) used.
inkább összefűzögetem őket.
nem a legszebb, de hát ez van.
-
DerStauner
senior tag
válasz
martonx #1869 üzenetére
de pont erre használom a paramétereket
pl. acces_cmb.parameters.addwithvalue("@tulaj1",txtulaj1.text)
és akkor simán írhatom, hogy .... where tulaj1=@tulaj1
ez mindenhol működött eddig. úgy látszik, az access egy külön dió?
EDIT: ha felcserélem a knev és a hrsz paraméteradási sorokat, akkor meg a hrsz működik úgy, ahogy kell, a knev pedig nem.
miért??
-
DerStauner
senior tag
válasz
DerStauner #1867 üzenetére
a bolondját járatja velem az access. Vagy valamit nagyon benézek.
csak a knev-re hajlandó működni a where feltétel
még egy sima egyszerű stringre sem. Pedig a paraméterek értékei helyesek.
pl van az adatbázisban egy sor, ahol a tulaj1=valaki
ha csak ezt írom be a tulaj mezőbe, nem hoz ki semmit sem.
Miért van ez???
-
DerStauner
senior tag
sziasztok!
alant a kód:
ConnectToDb(acces_conn)
acces_cmd.Connection = acces_conn
acces_cmd.Parameters.Clear()
acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@knev", frmkereses.inp_knev.szoveg.Replace("*", "%"))
acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@hrsz", frmkereses.inp_hrsz.szoveg.Replace("*", "%"))
If frmkereses.inp_terulet.szoveg <> "" Then acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@terulet", CInt(frmkereses.inp_terulet.szoveg))
If frmkereses.tb_teruletig.szoveg <> "" Then acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@teruletig", CInt(frmkereses.tb_teruletig.szoveg))
If frmkereses.inp_erdo.szoveg <> "" Then acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@erdoter", CInt(frmkereses.inp_erdo.szoveg))
If frmkereses.tb_erdoig.szoveg <> "" Then acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@erdoig", CInt(frmkereses.tb_erdoig.szoveg))
acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@kivett", frmkereses.cmb_kivett.selecteditem)
acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@jogallas", frmkereses.cmb_jogallas.selecteditem)
acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@tulaj1", frmkereses.inp_tulaj.szoveg)
acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@tulaj2", frmkereses.tb_tulaj2.szoveg)
acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@tulaj3", frmkereses.tb_tulaj3.szoveg)
acces_cmd.Parameters.AddWithValue("@erdo", frmkereses.j_erdo.Checked)
Dim selstring As String = ""
acces_cmd.CommandText = "select * from fotabla where id>=0"
If frmkereses.inp_knev.szoveg <> "" Then selstring = selstring & " and knev like @knev"
If frmkereses.inp_hrsz.szoveg <> "" Then selstring = selstring & " and hrsz like @hrsz"
If frmkereses.inp_terulet.szoveg <> "" And frmkereses.tb_teruletig.szoveg = "" Then selstring = selstring & " and terulet>=@terulet"
If frmkereses.inp_terulet.szoveg = "" And frmkereses.tb_teruletig.szoveg <> "" Then selstring = selstring & " and terulet<=@teruletig"
If frmkereses.inp_terulet.szoveg <> "" And frmkereses.tb_teruletig.szoveg <> "" Then selstring = selstring & " and terulet between @terulet and @teruletig"
If frmkereses.inp_erdo.szoveg <> "" And frmkereses.tb_erdoig.szoveg = "" Then selstring = selstring & " and erdo>=@erdo"
If frmkereses.inp_erdo.szoveg = "" And frmkereses.tb_erdoig.szoveg <> "" Then selstring = selstring & " and erdo<=@erdoig"
If frmkereses.inp_erdo.szoveg <> "" And frmkereses.tb_erdoig.szoveg <> "" Then selstring = selstring & " and terulet between @erdo and @erdoig"
acces_cmd.CommandText = acces_cmd.CommandText & selstring & " order by id"
'acces_cmd.CommandText = "select * from fotabla where id>=0 and terulet>4000 order by id"
'MsgBox(acces_cmd.CommandText)
'DisplaySPInformation(acces_cmd)
'lekérdezési tábla előkészítése
acces_reader = acces_cmd.ExecuteReaderAz a gondom vele, hogy amikor a lekérdezést végrehajtatom (csak a terület értéket adom meg), azt írja ki, hogy típuseltérési hiba a feltételkifejezésben.
Az adatbázisban a terület mező egész, itt pedig a paraméter típusa is egész. Tehát mindennek jónak kellene lennie. Mégsem az. Miért??
Adatbázisként acces-t használok (most kivételesen csak a projekt kedvééért - felesleges lenne a postgresql).
-
DerStauner
senior tag
helló!
a social msdn-n eddig nem kaptam választ a kérdésemre, ezért itt is feltenném:
hogyan tudok egy datagridview cellához egy picturebox-ot hozzáadni? nem imagecell-re van szükségem, hanem egy textbox cell-re, aminek a jobb sarkában van egy picturebox. és ami fontos, hogy mindig látható legyen, tehát edit mode-ban is. egy custom column-t szeretnék létre hozni. ez lenne az első lépés (picturebox hozzáadása a cell-hez). de a neten nem találok semmit. a microsoft host control-os példáját próbáltam, nem az kell nekem.
tudjátok, minden control-nak van Controls tömbje, és akkor írhatom, hogy Controls.Add(picturebox). de úgy néz ki, hogy a cell-nek nincs.
-
DerStauner
senior tag
válasz
DerStauner #1075 üzenetére
ja, az kimaradt, hogy az egésznek természetesen az a lényege, hogy elindítod a progit, leteszed tray-be, és akármikor F10-et nyomsz, csinál egy print screen-t, és elmenti oda, amilyen útvonalat megadtál neki. és lehet időzíteni is az egészet (pl minden 10 percben csináljon egy képet, vagy csak 10 perc múlva).
-
DerStauner
senior tag
sziasztok!
egyik ismerősömnek egyéni igényeket kielégítő programra volt szüksége, amellyel könnyen és gyorsan lehet a képernyőt lementeni. így alkottam meg a PrintScreen v1.1a nevű kis programot.
itt letölthető (állítólag csak 10-szer)
tesztelve xp32-n. vista 32-n nem volt alkalmam, bár nagy valószínűséggel működik, vista x64-en tuti nem működik.
működési problémák csak azért lépnek fel, mert egyszerűen nem tudom, hogy hogyan kell a dll-eket és az ocx-eket 64 bites op-ken regisztrálni. 32 biteseken a regsvr32 erre tökéletes. és habár ezt a setup elvégzi, de 64 biten akkor is kiírja, hogy unregistered component, stb.
és még egy dolog: számomra ismeretlen okokból ha a programot a setup-ban az összes felhasználónak telepítitek fel, akkor ha éltek az autostart lehetőségével a programban (ez direkt nem a setup-ban van szabályozva), akkor nem írja be a program a szükséges registry bejegyzést a regisztrációs adatbázisba. de ha csak saját magatoknak telepítitek, akkor működik.
-
DerStauner
senior tag
válasz
puncspuding #1046 üzenetére
használd a SendKey-t
többek között itt is körülnézhetsz.
ennek persze előfeltétele, hogy az adatbázist kezelő alkalmazás legyen az aktív
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest